icon

Bývanie ako záťaž: Ísť za prácou na Nový Zéland?

22. máj 2026

Tak sme si na Vianoce nadelili so snoubencom nové byvanie, kde on platí hypotéku (vlastník je on), dostal výhodný úrok na 5 rokov fixaciu, ja platím svoji čast energii a vacsinu nakupov. A tešili sme sa, ziadne podnájmy, kde nic nikdy nebude nase, sypanie penazi do svojho, ziadni otravní spolubyvajuci. Ale naskytla sa mi možnost odist na rok pracovne na Nový Zéland. Popravde, uvažovala som o tom pred 3 rokmi, ale ochorela mi mama, jazdila som za nou a končila do toho skolu. Mamka sa už dávno uzdravila, nic mna tu vlastne nedrží, práca nic moc, este stále vek odist niekam..zatial aj na farmu, kdekolvek. Potom sa uvidí, práce sa nebojím, na farme už som pracovala. Kydala hnoj, zbierala trus, hnojila, dojila kozy, nie je mi to cudzie a nemusim ostat len u toho. Ale partner je proti. Nevie jazyk, co je možno zle, ale tvrdí, že bez jazyka sa obide, lebo jeho kamarád za Noemových cias odisiel bez znalosti do Ameriky a jazyk tiez neovládal. Kedysi to možno šlo. Potom hypotéka. Navrhujem prenajat a do toho sa mu nechce. Že nebudu platit, nebudu si toho vážit a budu mat viac práv ako on nakoniec. A radi sa aj 3 hodiny s matkou a ta mu radi, aby mna len nepocuval, on ma hypotéku, co je zavazok a strašne velký, nech mna nepocuva, nech idem ak chcem, on tam musí zostat. Práca ho nebaví, je z nej otrávený, vybija si na mne, tak by to mohlo pomoct. Prenajat moze vždy.

autor
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor takže si naozaj študovala dlhé roky na to, aby si pracovala na farme. Ok. Toto mi príde ako nápad 15-ročného dieťaťa

@anonym_a17a57 co je na tom divné? Tie 3 písmenka pred menom neberiem ako nieco svetove. A byt deprimovana niekde v korporate, pretoze nebaví mna to, ale mám titul, musím a musím, lebo tituly, pritom radsej by som bola niekde úplne inde, ale ten titul. To nie je názor 15 rocneho dietata, alebo skor 70 rocnej tetusky? Aj ludia s titulmi dokázu byt šťastní v obycajnej práci.

anonym_459be4
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_a17a57 je to možné rok. Aj Keby som ostala na farme, vadit mi to nebude. Sice mám vysoku školu, ale práca v kancelarii nikdy nebola moja salka kávy. Možno zistim nieco o sebe tam.

@anonym_autor Si mlada, chod. O par rokov budes mat rodinu a uz sa hybe tazsie. Ak ten vztah ma vydrzat, tak vydrzi aj rok na dialku, ak nie, tak nevydrzi ani ked budete kazdy den spolu. To, ze budes robit na farme, to nevidim ako problem, naucis sa poriadne jazyk, NZ je krasny, uvidis pekne miesta. Bola som a isla by som zase, je tam fakt krasne. A uz len to, ze si budes istejsia v AJ, je velke plus.

petronelag
22. máj 2026

Treba si to dobre rozmyslieť, lebo bez jazyka sa dá robiť len menej platená práca a niekto sa neučí jazyk ľahko. A aj ísť robiť do zahraničia na farmu s VŠ, lepšie urobia tí, ktorí budú získavať prax a za pár rokov budú mať vyšší plat, tí čo sa vrátia zo zahraničia iba zistia o koľko sa to tu všetko posunulo a obyčajne okrem zdokonalenia v jazyku, nemajú čo zamestnávateľom ponúknuť. Keď muža nebaví práca, ktorú robí môže skúsiť niečo iné.

anonym_a17a57
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_a17a57 co je na tom divné? Tie 3 písmenka pred menom neberiem ako nieco svetove. A byt deprimovana niekde v korporate, pretoze nebaví mna to, ale mám titul, musím a musím, lebo tituly, pritom radsej by som bola niekde úplne inde, ale ten titul. To nie je názor 15 rocneho dietata, alebo skor 70 rocnej tetusky? Aj ludia s titulmi dokázu byt šťastní v obycajnej práci.

@anonym_autor tak ale načo si potom 5 rokov študovala? Lebo sa ti nechcelo pracovať?

autor
22. máj 2026
@anonym_459be4

@anonym_autor Si mlada, chod. O par rokov budes mat rodinu a uz sa hybe tazsie. Ak ten vztah ma vydrzat, tak vydrzi aj rok na dialku, ak nie, tak nevydrzi ani ked budete kazdy den spolu. To, ze budes robit na farme, to nevidim ako problem, naucis sa poriadne jazyk, NZ je krasny, uvidis pekne miesta. Bola som a isla by som zase, je tam fakt krasne. A uz len to, ze si budes istejsia v AJ, je velke plus.

@anonym_459be4 chápeš. Až budu deti, tak už sa nepohnem. Zatial sa dá. Ale mám tusenie, že ked odidem, tak vztah zanikne, len co za mnou zatvori dvere.

sisa_s
22. máj 2026

Skoda, ze sa nevyjadrujes ku komentaru melanty o vizach

anonym_459be4
22. máj 2026
@petronelag

Treba si to dobre rozmyslieť, lebo bez jazyka sa dá robiť len menej platená práca a niekto sa neučí jazyk ľahko. A aj ísť robiť do zahraničia na farmu s VŠ, lepšie urobia tí, ktorí budú získavať prax a za pár rokov budú mať vyšší plat, tí čo sa vrátia zo zahraničia iba zistia o koľko sa to tu všetko posunulo a obyčajne okrem zdokonalenia v jazyku, nemajú čo zamestnávateľom ponúknuť. Keď muža nebaví práca, ktorú robí môže skúsiť niečo iné.

@petronelag To nie je len o jazyku, to je o totalnom osamostatneni-bude fakt daleko, odkazana sama na seba. To je niekedy lepsia skusenost ako VS.

autor
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor tak ale načo si potom 5 rokov študovala? Lebo sa ti nechcelo pracovať?

@anonym_a17a57 představ si, že som studovala externe a popritom pracovala. Aj v zahraničí ako delegátka v lete. A niekedy mala aj dve práce. Predstav si toto.

anonym_6e1a79
22. máj 2026

Si predstav, že by to bolo opačne.. som na strane tvojho priatela, ak chceš ist a nie so este vybúrená choď sama a mozno pochopiš, mozno budes stastnejsia.. ja by som koli zmysleniu partnera nesla, ja som spokojna doma, aj keby som tu mala pracu ktora by ma nebavila, ostavam doma

anonym_a17a57
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_a17a57 představ si, že som studovala externe a popritom pracovala. Aj v zahraničí ako delegátka v lete. A niekedy mala aj dve práce. Predstav si toto.

@anonym_autor Tak ako delegatka musíš jazyk ovládať perfektne. Takže žiadne zdokonalenie netreba. A skús si naštudovať to, čo melanta písala. Lebo presne aj tvoje odpovede tomu nasvedčujú, že si ako malé decko. Lebo normálny vyzretý človek by reagoval na ten najpodstatnejší komentár, ktorý mas od melanty
A teda aká sa ti naskytla príležitosť ísť tam pracovať, keď píšeš, že by si išla tam robiť hoc aj na farmu

anonym_fe3edf
22. máj 2026

Ak spolu planujete realnu buducnost, preco ste neriesili aj spolocne byvanie? Ale kupil si ho iba on? Ja tam vidim vela veci ktore vobec nesuvisia s nijakou farmou a Zelandom, ale v prvom rade s tym, ze co vlastne ocakavate od vasej spolocnej blizkej buducnosti.

anonym_a17a57
22. máj 2026
@anonym_fe3edf

Ak spolu planujete realnu buducnost, preco ste neriesili aj spolocne byvanie? Ale kupil si ho iba on? Ja tam vidim vela veci ktore vobec nesuvisia s nijakou farmou a Zelandom, ale v prvom rade s tym, ze co vlastne ocakavate od vasej spolocnej blizkej buducnosti.

@anonym_fe3edf tak vieš, v dnešnej dobe musíš mať niečo našetrené aby si mohla kúpiť byt na hypotéku. Tak zjavne on dal vlastné zdroje a ona nič a preto je byt len na neho

autor
22. máj 2026
@anonym_fe3edf

@anonym_fe3edf chceli sme sa zobrat, ale nieco sa mi už nepozdava, takže odklad svadby
A ja som sponzorovala vybavenie.

klotildabazarik
22. máj 2026

@anonym_autor aj si si odpovedala🙂

anonym_2b7d2f
22. máj 2026

Mne príde smutné, že ťa snúbenec tak málo podporuje. Mne sa stalo po dvoch rokoch manželstva, že som dostala príležitosť ísť na rok do zahraničia, ale na fakt že dobrú prácu. Ani mi nenapadlo, že manžel by bol proti, len som mu to oznámila. Asi som bola naivná ešte vtedy, ale vydržalo nám to aj keď to bol vzťah na diaľku, on zostal doma. Mňa to dosť posunulo, aj som si potom na Slovensku vďaka tomu dobre platenú prácu. Ale nemali sme deti a byt sme chvíľu predtým kúpili spoločný.

anonym_798562
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor takže si naozaj študovala dlhé roky na to, aby si pracovala na farme. Ok. Toto mi príde ako nápad 15-ročného dieťaťa

@anonym_a17a57
Moj syn sa dva roky po skole taral, robil po svete,Vies co stratil? Teraz v korporate vo Svajciarsku na 10000 Fr plate buzeruje Slovakov, Cechov, Poliakov atd.

anonym_f6f0dd
22. máj 2026

Ja to vidim z pohladu velkeho egoistu … on ma byt a ty mas … svoj kufor. Ked mu v 50tke preskoci a vymeni za mladsi model, mladi v pr …, sny nesplnene a iba igelitka …. osobne by som ti povedala … sprosta zenska, mala si sa najskor postarat sama o seba a o zadne dvierka a potom sa viazat. Ak si mu do JEHO bytu naliala prachy ,.. no za naivitu sa plati.

autor
22. máj 2026
@anonym_f6f0dd

Ja to vidim z pohladu velkeho egoistu … on ma byt a ty mas … svoj kufor. Ked mu v 50tke preskoci a vymeni za mladsi model, mladi v pr …, sny nesplnene a iba igelitka …. osobne by som ti povedala … sprosta zenska, mala si sa najskor postarat sama o seba a o zadne dvierka a potom sa viazat. Ak si mu do JEHO bytu naliala prachy ,.. no za naivitu sa plati.

@anonym_f6f0dd práve preto nechcem byt sprostá 2x.

autor
22. máj 2026
@anonym_798562

@anonym_a17a57
Moj syn sa dva roky po skole taral, robil po svete,Vies co stratil? Teraz v korporate vo Svajciarsku na 10000 Fr plate buzeruje Slovakov, Cechov, Poliakov atd.

@anonym_798562 Bingo! Možno sa taral, robil kde co, ale nestratil sa. A má.

diana45
22. máj 2026

ODPOVEDZ KONEČNE NA TO, ČO PÍSALA MELANTA!!!!

anonym_74d2bf
22. máj 2026

Vieš keby si pisala o rakúsku,je to za rohom
Kde relatívne sa viete dostať obaja, budovať, zakotviť
Nevieme či vôbec sa tam fakticky vieš dostať ty a nie to on
Mne to príde, že proste chces plachtit po svete, poznávať samu seba a on už keď vrhol kotvu,tak niesi na to pripravená

miadi
22. máj 2026

Pol roka by si na farme hnoj kydala a druhy polrok uz budes CEO vsetkych fariem . Rok je malo a nic neznamena v tom pracovnom zmysle ani financnom .Skusenost to nemusi byt zla . Ale “ pracovna priležitost “ to tiez nie je . Ludia si to velmi jednoducho predstavuju stym ze viza by si vedela vybavit na dlhsie popripade na trvalo . Takze ano utekas zo vztahu radsej by si hnoj kydala ako budovala buducnost s frajerom. Asi vies pre co. Cele to znie ako z dazda pod odkvap.

anonym_850563
22. máj 2026

Toto je mamickar,ten da len na svoju mamicku a ty budes stale ta 2ha.
Ani byvanie nemate spolocne,je to jeho iba.
Teba tu nic nedrzi,chod pekne sama bez neho.

anonym_74d2bf
22. máj 2026
@anonym_850563

Toto je mamickar,ten da len na svoju mamicku a ty budes stale ta 2ha.
Ani byvanie nemate spolocne,je to jeho iba.
Teba tu nic nedrzi,chod pekne sama bez neho.

@anonym_850563 niekto sa radí s rodinou a niekto s cudzími na nete
Neviem co je lepšie/horšie

thereisabear
22. máj 2026

Urcite choď. Veď v tom vzťahu nie si šťastná už teraz a je vidno, že veľmi chceš ísť. Ak ostaneš, šťastnejšia nebudeš a ešte k tomu budeš ľutovať.

volterra
22. máj 2026
@diana45

@diana45 na to ti neodpovie, lebo nemá čo. Nemá ani tušenia o čom píše Melanta. Veď to sama vidíš podľa tých odpovedí - hlava vo vetre .

anonym_19e0df
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vyzerá že je to u Teba zatiaľ nereálne, nemáš to vôbec premyslené ani vybavené. Len tak sa Ti to prisnilo a teraz tu taras ako malé dieťa. Na fakty ako to zrealizovať víza a podobne zásadne neodpovedáš, lebo to vlastne nie je ani reálne.

miadi
22. máj 2026

Som mala znamu v Australii s muzom robili tam 2r visa museli do skoly jazykovej a robit limitovany pocet hodin tusim len 30 tyzdenne co je malo tak akurat na prezivanie. Chceli tam ostat no nevedeli si viza vybavit a to bol jej muz vystudovany pravnik. Ak by si mala pekny dobry vztah tak ten rok na NZ sa vobec neoplati . Byt je jeho on splaca uver teba nic nedrzi. Vyzera to ze by si mala tieto Working holiday viza na 12-24m. Ale rozist sa da aj bez toho ze by si niekam isla na rok . (S zivotom v roznych krajinach sveta a imigraciou mam osobne skusenosti. )

anonym_a17a57
22. máj 2026
@diana45

@diana45 neodpovie, lebo prd o tom vie. Nemá ani robotu vybavenú, nemá nič. Ale tak keď na Novom Zelande chýba farmárka, prečo neísť.

anonym_a17a57
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čiže tu si s VŠ stratená? A na Novom Zelande bez pracovného víza nebudeš stratená?