Čo by ste robili na mojom mieste: práca alebo viac voľna?
Čo by ste robili na mojom mieste?
Ahojte, rozmýšľam nahlas, za čím sa ženiem.
Od 2021 mám priznaný čiastočný ID na depresiu, beriem liečbu, chodím stále na terapie apd. Ten ID nie je zlý, oproti ostatným ID, čo čítam a počujem, ale vyžiť z neho nemôžem. Pracujem stále, ale zmenila som prácu, išla som do pokojnejšieho prostredia, za menej peňazí. Ale ... situácia v práci sa zmenila a dostala som kumulovanú rolu a s tým súvisí cestovanie, časový stres, oveľa väščia zodpovednosť a záťaž. Platovo neviem či som na tom dobre, mám cca. 2000 eur v čistom, plus ten ID, čiže som v relatívnej pohode. Len rozmýšľam, za čím sa ženiem. Mám byt bez hypo, auto bez leasingu, nemám žiadne splátky a úvery, niečo našetrené mám, ale nie je to viac ako 30k. Čoraz viac rozmýšľam nad alternatívou robiť na polovičný úväzok 4h denne, alebo robiť iba 3 dni v týždni napríklad. Samozrejme, že príjem by mi klesol na polovicu, predstavujem si tak max. 1000 eur v čistom. Mala by som ale viac času na seba. Na druhej strane práca mi pomáha, som medzi ľuďmi, mám režim, systém, povinnosti, niekedy nemyslím na tie blbosti, na ktoré myslím, keď nepracujem. Potom samozrejme výdavky mám vysoké, lebo 2x mesačne chodím na terapie (80 eur), peniaze dávam na liečbu, chodím na fyzioterapie apd. Čiže pokles príjmu by som pocítila. Normálne zvažujem, čo by bolo pre mňa lepšie...
Provokácia?
@anonym_17858b tiez premyslam kde sa za 4h.zaraba 1000 v cistom 🤨
Proste vymyslas. Nepises ze by si mala nejaku narocnu pracu, tak pracuj kym sa da, aby si sa zabezpecila, nikdy nevies ci na tom nebudes niekedy tak zle, ze nebudes moct pracovat a potom sa ti tie peniaze zidu. A inak netusila som, ze clovek ktoremu nic nebrani plnohodnotne oracovat, moze vobec dostavat invalidny, to je ine plytvanie…
Provokácia?
@anonym_17858b v čom je provokácia?
Proste vymyslas. Nepises ze by si mala nejaku narocnu pracu, tak pracuj kym sa da, aby si sa zabezpecila, nikdy nevies ci na tom nebudes niekedy tak zle, ze nebudes moct pracovat a potom sa ti tie peniaze zidu. A inak netusila som, ze clovek ktoremu nic nebrani plnohodnotne oracovat, moze vobec dostavat invalidny, to je ine plytvanie…
@anonym_1b3733 prišla som do kľudnejšej práce, lebo som nechcela cestovať, keďže potom sa mi zdravotný stav zhoršuje. Po 2r som sa dostala na korporátnu pozíciu, cestujem, pracujem viac ako 8h denne, nevládzem a som v strese. Zhoršil sa mi zdrav stav výrazne. Preto rozmýšľam, ako ďalej.
@anonym_1b3733 prišla som do kľudnejšej práce, lebo som nechcela cestovať, keďže potom sa mi zdravotný stav zhoršuje. Po 2r som sa dostala na korporátnu pozíciu, cestujem, pracujem viac ako 8h denne, nevládzem a som v strese. Zhoršil sa mi zdrav stav výrazne. Preto rozmýšľam, ako ďalej.
@anonym_autor čo je na cestovani stresujuce
zoberiem knižku alebo sa pozeram von oknom
@anonym_autor čo je na cestovani stresujuce
zoberiem knižku alebo sa pozeram von oknom
@sara07 presúvam sa autom. Celý deń som u zákazníka resp. na pobočke a večer sa presúvam autom do druhého mesta na hotel. Predstav si, že od 8.30 do 16.30 funguješ a rozprávaš celý deň, ideš na 100% ... potom sadneš do auta a cestuješ 2-3 hodiny, často večer potme, často v oblasti, ktorú vôbec nepoznáš, sama... Ubytuješ sa, vyspíš, na druhý deň to isté. Prídeš domov po týždni, a práca si na teba počká a doháňaš týždeň to, čo si nestihla pritom, keď si bola na cestách. A potom si týždeň doma a zase ideš na cesty. A to nehovoríme iba o SR, ale aj ČR a HU. Je to pre mňa unavujúce, človek na AD a antipsychotikách zvláda záťaž úplne inak ako zdravý človek. Aj mne sa stav diametrálne zhoršil oproti obdobiu spred 10r napríklad, to som vydržala pomerne dosť a unavená som nebola. Dnes je to iné.
@sara07 presúvam sa autom. Celý deń som u zákazníka resp. na pobočke a večer sa presúvam autom do druhého mesta na hotel. Predstav si, že od 8.30 do 16.30 funguješ a rozprávaš celý deň, ideš na 100% ... potom sadneš do auta a cestuješ 2-3 hodiny, často večer potme, často v oblasti, ktorú vôbec nepoznáš, sama... Ubytuješ sa, vyspíš, na druhý deň to isté. Prídeš domov po týždni, a práca si na teba počká a doháňaš týždeň to, čo si nestihla pritom, keď si bola na cestách. A potom si týždeň doma a zase ideš na cesty. A to nehovoríme iba o SR, ale aj ČR a HU. Je to pre mňa unavujúce, človek na AD a antipsychotikách zvláda záťaž úplne inak ako zdravý človek. Aj mne sa stav diametrálne zhoršil oproti obdobiu spred 10r napríklad, to som vydržala pomerne dosť a unavená som nebola. Dnes je to iné.
@anonym_autor a nemôžeš cestovat vlakom, vo vlaku si vieš oddychnut pospat alebo pracovat čiže máš potom viac času pre seba
@anonym_autor a nemôžeš cestovat vlakom, vo vlaku si vieš oddychnut pospat alebo pracovat čiže máš potom viac času pre seba
@sara07 nie nemôžem cestovať vlakom, často sú to miesta, kde nie sú priame spoje, musela by som aj niekoľko krát prestupovať. Autom je to rýchlejšie, pohodlnejšie, praktickejšie. Nikdy neviem presne, kedy skončím u zákazníka a fixovať sa na čas vlaku by bolo komplikované. My ľudia s psych. ochorením potrebujeme svoj režim a stereotyp a nesmieme sa prepáliť.. akonáhle ideš na doraz, vráti sa ti to 3x. Potom sa dávaš dokopy. Obzvlášť už nemám 30 rokov, ani 40 rokov... čiže telo už nevládze tak, ako pred 10-15 rokmi.
Provokacia je to, že chúďatko s ID zarába 2000 v cistom, bez hypo, leasingu...a pýtaš sa tu, kde mnohí majú oveľa menší príjem, deti, hypo...
Provokacia je to, že chúďatko s ID zarába 2000 v cistom, bez hypo, leasingu...a pýtaš sa tu, kde mnohí majú oveľa menší príjem, deti, hypo...
@anonym_17858b tebe je čo? Závidíš chorému človeku? Sa spamätaj.
@anonym_17858b tiez premyslam kde sa za 4h.zaraba 1000 v cistom 🤨
@anonym_fb120b IT - implementácia SW a ERP plus support a consulting.
@anonym_2fe190 to nie je vôbec o závisti. Odôvodnila som..tak hadam pani ma dosť rozumu, keď toľko zarába, aby sa vedela sama rozhodnúť, čo je pre ňu najlepšie. Samozrejme, ak je to real téma.
@anonym_2fe190 to nie je o zavisti, je to len konštatovanie aby pochopila že finančne sa má perfektne nič viac a menej
skus si najst slovo zavist vlastne ako ho začali vytahovat politici snad nič ine neexzistuje
@anonym_17858b liečim sa 25 rokov, o ID som požiadala pred 5r. Kým som fungovala bez nejakých zásadných problémov, tak ma ani nenapadlo požiadať o ID. Keď som musela skončiť v práci, bola som 3x hospitalizovaná po mesiaci, tak som zistila, že takto to ísť nemôže. Zmenila som prácu a požiadala som o ID. Ja som bola rok doma na PN ( počas ktorého som bola doma alebo v nemocnici). Teraz mi tiež odporúčajú hospitalizáciu.
@anonym_2fe190 to nie je o zavisti, je to len konštatovanie aby pochopila že finančne sa má perfektne nič viac a menej
skus si najst slovo zavist vlastne ako ho začali vytahovat politici snad nič ine neexzistuje
@sara07 to nie je konštatovanie, ak niekto poznamená “chúďatko s ID” atď.
@anonym_17858b liečim sa 25 rokov, o ID som požiadala pred 5r. Kým som fungovala bez nejakých zásadných problémov, tak ma ani nenapadlo požiadať o ID. Keď som musela skončiť v práci, bola som 3x hospitalizovaná po mesiaci, tak som zistila, že takto to ísť nemôže. Zmenila som prácu a požiadala som o ID. Ja som bola rok doma na PN ( počas ktorého som bola doma alebo v nemocnici). Teraz mi tiež odporúčajú hospitalizáciu.
@anonym_autor vôbec nechápeš čo som písala.
Ja si aj tak myslím, že toto nie je reálna téma.
@anonym_17858b v čom je provokácia?
@anonym_autor napr to, že máš 2000 v čistom, si sama, nemáš hypo + máš ID. Veľa rodín má 2000 celkový príjem a ešte z toho platí aj hypotéku. A nemajú našetrených 30 K, sú radi, že ušetria max 100 e mesačne. Aj to som asi napísala veľa.
@sara07 to nie je konštatovanie, ak niekto poznamená “chúďatko s ID” atď.
@anonym_2fe190 ano, lebo pani to píše ako prvé a potom píše tie ďalšie veci...ale je mi jedno co si myslís, nikdy som nikomu nic nezavidela.
@anonym_autor vôbec nechápeš čo som písala.
Ja si aj tak myslím, že toto nie je reálna téma.
@anonym_17858b v čom to nie je reálna téma? Tak možno je tu niekto, kto má tiež psych. diagnózu a bude mi vedieť poradiť.. čo fungovalo jemu... vo finále je jasné, že sa rozhodnúť budem musieť sama.
@anonym_17858b v čom to nie je reálna téma? Tak možno je tu niekto, kto má tiež psych. diagnózu a bude mi vedieť poradiť.. čo fungovalo jemu... vo finále je jasné, že sa rozhodnúť budem musieť sama.
@anonym_autor neviem síce akú diagnózu akože máš. Ale ak si tak bystrá, že dokážeš toľko zarobiť, mala by si mať dosť rozumu vedieť to zhodnotiť sama, resp.po porade s odborníkom, ku.ktorému vraj chodís.
@anonym_autor napr to, že máš 2000 v čistom, si sama, nemáš hypo + máš ID. Veľa rodín má 2000 celkový príjem a ešte z toho platí aj hypotéku. A nemajú našetrených 30 K, sú radi, že ušetria max 100 e mesačne. Aj to som asi napísala veľa.
@anonym_5ce2d6 som celý život sama, kvôli psych. diagnóze a liečbe nemám deti a nemám ani rodinu, lebo som vzťahy nedávala, resp. muži to nedávali so mnou. Byt mám preto, lebo som ho zdedila po rodičoch, o ktorých som sa starala. Auto mám nemám na leasing, lebo som si kúpila 7r jazdenku. A áno, našetrené peniaze mám, keďže nemám rodinu, nemám deti, nemám žiadne záväzky, tak niečo mám našetrené. A to mi väčšina ľudí v okolí hovorí, že by som mala mať našetrené trojnásobne toľko...
@anonym_5ce2d6 som celý život sama, kvôli psych. diagnóze a liečbe nemám deti a nemám ani rodinu, lebo som vzťahy nedávala, resp. muži to nedávali so mnou. Byt mám preto, lebo som ho zdedila po rodičoch, o ktorých som sa starala. Auto mám nemám na leasing, lebo som si kúpila 7r jazdenku. A áno, našetrené peniaze mám, keďže nemám rodinu, nemám deti, nemám žiadne záväzky, tak niečo mám našetrené. A to mi väčšina ľudí v okolí hovorí, že by som mala mať našetrené trojnásobne toľko...
@anonym_autor ja píšem ale niečo iné, veď si znovu prečítaj môj predošlý príspevok
@anonym_autor neviem síce akú diagnózu akože máš. Ale ak si tak bystrá, že dokážeš toľko zarobiť, mala by si mať dosť rozumu vedieť to zhodnotiť sama, resp.po porade s odborníkom, ku.ktorému vraj chodís.
@anonym_17858b odborník to necháva na mňa. Mám psychiatra aj psychoterapeuta. Terapeut odporúča ostať v zamestnaní, psychiater odporúča hospitalizáciu od novembra. Počas Vianoc som mala byť v nemocnici, ale to som nechcela. Práve tento týždeň mám kontrolu, tak uvidím. Každopádne je dosť možné, že kľaknem jedného dňa, skončím v nemocnici a budem mať rozhodnuté.
@anonym_17858b veď to píše hneď na začiatku, že má ID na depresiu. Ten, čo to nezažil, či už v rodine alebo na sebe, nemá ani páru, čo to je. Zakázala by som tu úplne radiť ľudom s depresiou od ľudí, ktorí si to nedokázu ani predstaviť.
@anonym_17858b veď to píše hneď na začiatku, že má ID na depresiu. Ten, čo to nezažil, či už v rodine alebo na sebe, nemá ani páru, čo to je. Zakázala by som tu úplne radiť ľudom s depresiou od ľudí, ktorí si to nedokázu ani predstaviť.
@anonym_2fe190 ja si to viem predstaviť, mama ma depresiu, casto sa s ňou stretavam aj inde. Neradím. Píšem, že sa mi nezda téma realna. Je to diskusia, do ktorej môže napísať ktokoľvek
@anonym_17858b odborník to necháva na mňa. Mám psychiatra aj psychoterapeuta. Terapeut odporúča ostať v zamestnaní, psychiater odporúča hospitalizáciu od novembra. Počas Vianoc som mala byť v nemocnici, ale to som nechcela. Práve tento týždeň mám kontrolu, tak uvidím. Každopádne je dosť možné, že kľaknem jedného dňa, skončím v nemocnici a budem mať rozhodnuté.
@anonym_autor ak je to tak, počúvaj lekara (psychiatra)
@anonym_autor ak je to tak, počúvaj lekara (psychiatra)
@anonym_17858b ak pôjdem teraz do nemocnice, bude to na na dlho, to bude minimálne mesiac a pol, eventuálne aj liečebňa, čiže 3m dokopy. O túto prácu prídem určite.
@anonym_autor tak skus tych 8h bez cestovania a stresu napr niekde v kancli bez stresu odrobis si 8h a mas hotovo naco sa zenies ulza peniazmi ked ich ajtak nemas na koho minat? Jedneho dna ako pises klaknes a budes mat vyriesene a prachy si to hrobu nevezmes... Ak ich nema kto ulzdedit prepadnu statu aj s bytom ak sa nemylim...
@anonym_17858b ak pôjdem teraz do nemocnice, bude to na na dlho, to bude minimálne mesiac a pol, eventuálne aj liečebňa, čiže 3m dokopy. O túto prácu prídem určite.
@anonym_autor yak potom akú radu tu vôbec cakáš? V úvodnom príspevku sa pýtaš, či robiť ako doteraz alebo len na 4 hodiny? Potom z teba vylezie, že dr.ti odporúcal hospitalizáciu, ktorú nechceš???
A prepác, akosi mi to nesedí, pracuješ s takým nasadením, cestuješ atď a dr.ťa chce hospitalizovať? Celé zvláštne,

Provokácia?