icon

Ako zvládajú slobodné ženy financie a život?

Dnes o 06:54

Ahojte, som sama žena, ktorá si hradí všetky výdaje sama a mám pocit, že si nič neužívam, len sa ženiem niekde za peniazmi, aby som to všetko ustála.

Neviem, ako to robia iní ľudia, ale ja mám pocit, že som ako škrečok v tom kolotoči.
Mám 45r, som sama, a asi pred 5r som sa zmierila s tým, že rodina a manžel už ani nebudú. Dlho som žila v prenájme, potom som si kúpila vlastný byt, kúpila som si auto.

Dnes nezarobím veľa, ani málo. Mám čistý príjem 2,500 eur. Keď z toho zaplatím hypotéku, leasing, benzín, všetky poistky, energie a nájom správcovi, telefón, internet, jedlo, bežné veci dennej spotreby a odložím peniaze, tak som pomaličky na 0. Tam mám ešte druhú robotu, ktorú robím po večeroch a po víkendoch, kde mám v čistom cca. 1000 eur.

Z toho už potom viem si aj niečo kúpiť, niečo investovať, prípadne ak mi vyjde nejaký nečakaný vyšší náklad. Ale ja mám pocit, že len pracujem. Z roboty domov, najesť sa, zacvičím si doma a pracujem do 22,00h. A toto každý deň. Cez víkend dopoludnia upratovanie, nákup, oprať, ožehliť, postarať sa sama o seba - údržba a poobede pracujem.

Ja neviem, ako žijú iné slobodné ženy. A ako to všetko zvládajú.
Aj všetky výdavky, aj žiť, aj hobby apd.

Strana
z3
brrunetkaa
Dnes o 06:57

Tak ja keď som žila sama bolo mi najlepšie. Veľa som ušetrila a míňala len na seba. Hypotéka sama na jednu osobu je určite veľký vydaj ale aby si sama na svoj život potrebovala 3500€ aby si vyžila? Niekde bude chyba….

anonym_27cf7e
Dnes o 06:57

@anonym_autor
Tak do nej...
3500 čistých, sama...🙈

anonym_f2bf7c
Dnes o 06:59

To o com pises, je jeden z dovodov, preco je lepsie dvom ludom. Dva prijmy = mensie vydavky. Single clovek to ma vzdy tazsie. Plus zober na dochodku, budes musiet zit z 600 eur a dnes ti 2500 eur nestaci.

anonym_8910c2
Dnes o 07:00

@anonym_autor Ako žijú slobodné ženy s deťmi?

autor
Dnes o 07:01

Toto su moje výdavky mesačne: 2490 eur/m

sporenie mes. 550
hypo 550
nájom/SBD 250
elektrina 45
leasing 300
PHM 100
poistka mes. 100
TV + internet 30
telefón 15
jedlo 250
fyzio 100
drogéria/kozm 50
lieky + doplnky 50
iné výdavky 100

brrunetkaa
Dnes o 07:04
@anonym_autor

Toto su moje výdavky mesačne: 2490 eur/m

sporenie mes. 550
hypo 550
nájom/SBD 250
elektrina 45
leasing 300
PHM 100
poistka mes. 100
TV + internet 30
telefón 15
jedlo 250
fyzio 100
drogéria/kozm 50
lieky + doplnky 50
iné výdavky 100

@anonym_autor a tu ďalšiu tisícku minieš na čo?

autor
Dnes o 07:11

To je to, aby som zarobila a mohla žiť a ísť do kina ( kino min týždeň 15 eur s vodou), alebo ísť niekde na výlet niekedy, do zoo, s kamošku vonku apd. Teraz mám výdavok 3000 eur, to ide z toho. Do toho si chcem aj niečo kúpiť na oblečenie, doma ti niečo odíde - treba to vymeniť, opravára zavolať a zaplatiť.. ak nebudem robiť po večeroch a cez víkendy, tak si reálne nebudem môcť dovoliť ani žiť normálne...

ivicatolic
Dnes o 07:13

Čauko, čauko.... písala tu mladá žena , že jej čistý príjem je 750....pre ňu by bol ten tvoj nadpozemský sen , raj na zemi....💚❤️💚😊

anonym_cc2c23
Dnes o 07:16

To kto vymýšľa tieto témy? Už je to trápne. Ešte si mala napísať koľko stojí žrádlo pre mačku a rohozka pred dverami. Lebo tieto dve položky tiež vedia otriasť rozpočtom

anonym_708713
Dnes o 07:16

@anonym_autor Mas nadstandardny prijem. Mnohi nemaju tolko ani spolu a maju deti.

kocuris
Dnes o 07:19

Taký príjem ako Ty keď majú dvaja, tak si môžu gratulovať. Som netušil o.i. že sporenie je výdavok... Priemerný plat na Slovensku je 1500? Máš takmer 2 a pol násobok. Nie je čo radiť....

autor
Dnes o 07:19
@anonym_708713

@anonym_autor Mas nadstandardny prijem. Mnohi nemaju tolko ani spolu a maju deti.

@anonym_708713 to je v poriadku, ja viem, že mám vysoký príjem oproti možno 50% iných žien, ale ak nebudem robiť popri práci, tak vlastne nebudem fungovať...

nikoletta1712
Dnes o 07:20

@anonym_autor Viaceré ti tu závidíme👌🏽

abbey1

Toto je také trápne fňukanie.

autor
@kocuris

Taký príjem ako Ty keď majú dvaja, tak si môžu gratulovať. Som netušil o.i. že sporenie je výdavok... Priemerný plat na Slovensku je 1500? Máš takmer 2 a pol násobok. Nie je čo radiť....

@kocuris keďže som kupovala byt a rekonštruovala ho, išli tam všetky moje úspory a teraz šetrím.. aby som si vytvorila vankúš.

kocuris
Dnes o 07:23
@anonym_autor

@kocuris keďže som kupovala byt a rekonštruovala ho, išli tam všetky moje úspory a teraz šetrím.. aby som si vytvorila vankúš.

@anonym_autor to je v poriadku,ale nie je to výdavok v pravom zmysle slova. Je to rezerva, to je fajn,že myslíš na rezervu. Ale nie je to strata. Je to odklad. Je dobré, keď na to nesiahaš... Keby si teraz napr. stratila prácu, vyziješ ako dlho? Jednotlivec, keď chce mať aspoň priemer 1500 musí sa dobre obracať. 3 zmenky, nočné, nadčasy, víkendová práca .. Jedine skresať výdavky.

kocuris
Dnes o 07:25

Inak v tvojich výdavkoch nevidím nič neobvyklé... Tá ďalšia 1000ka, čo spomínaš, ide kam?

anonym_9f9d50
Dnes o 07:26

ja mam nizsi prijem a za peniazmi sa nezeniem asi to zalezi od priorit a najma financnej gramotnosti. Dokoca si uprimne myslim, ze mam super zivot, nic co sa da kupit za peniaze mi nechyba.

sisska96

@anonym_autor čoooooože? nestačí 3500 v čistom ? Preboha viacerí žijú z 1000 eur za mesiac 😂😂😂 Len si finančne negramotná a nevieš pracovať s peniazmi

kocuris

Tvoje reálne výdavky sú slabé 2 tisícky.

autor
Dnes o 07:29
@sisska96

@anonym_autor čoooooože? nestačí 3500 v čistom ? Preboha viacerí žijú z 1000 eur za mesiac 😂😂😂 Len si finančne negramotná a nevieš pracovať s peniazmi

@sisska96 ako neviem pracovať s peniazmi? Vyssie mám výdaje vrátane šetrenia.

autor
Dnes o 07:31
@kocuris

Inak v tvojich výdavkoch nevidím nič neobvyklé... Tá ďalšia 1000ka, čo spomínaš, ide kam?

@kocuris tá ďalšia je závislá na tom, či robím alebo nie. Môže byť 0, môže byť 200, môže byť max 1000. Ale ked robím, nemám voľný čas. Ak chcem voľný čas ísť niekde, už nezarobím. Momentálne ide na zuby - 3000 eur.

kocuris
Dnes o 07:32

Leasing sa raz splatí... Ubudne 300. Poistku 100? Keď si sama, to ti je na čo reálne? Poistenie hypotéky? Možno zbytočnosť. Fyzio? To neviem čo je...Elektrina pre jedného 45? V trojizbovom byte dvaja, varíme, perieme, sušička máme zálohu 30 a ešte preplatok...Iné výdavky 100? Čo tam je? Drogéria mesačne 50? Sic... Pri rozumnom skresaní minimálne 500€ by som z tohto vedel ušetriť.

kocuris
Dnes o 07:33
@anonym_autor

@kocuris tá ďalšia je závislá na tom, či robím alebo nie. Môže byť 0, môže byť 200, môže byť max 1000. Ale ked robím, nemám voľný čas. Ak chcem voľný čas ísť niekde, už nezarobím. Momentálne ide na zuby - 3000 eur.

@anonym_autor zubári sú drahí,to je fakt.

kocuris
Dnes o 07:36

Jednoduchá rada neexistuje. Ja by som druhú prácu úplne vypustil, z 2.500 by som vedel smelo fungovať a minimálne takých 800€ kladné saldo. Prehodnotiť niektoré veci. Poistná zmluva... Na stravu sa mi zdá 250 málo na druhej strane. Možno si iba unavená a naháňaš sa zbytočne, nemáš voľný čas. Niekedy menej je viac. Niet nad svätý pokoj.

autor
Dnes o 07:42
@kocuris

Leasing sa raz splatí... Ubudne 300. Poistku 100? Keď si sama, to ti je na čo reálne? Poistenie hypotéky? Možno zbytočnosť. Fyzio? To neviem čo je...Elektrina pre jedného 45? V trojizbovom byte dvaja, varíme, perieme, sušička máme zálohu 30 a ešte preplatok...Iné výdavky 100? Čo tam je? Drogéria mesačne 50? Sic... Pri rozumnom skresaní minimálne 500€ by som z tohto vedel ušetriť.

@kocuris nemám plyn, na elektrine aj varím, platba je nastavená korektne, mala som teraz iba minimálny preplatok. fyzio musím - mám zdravotné problémy, čiže 4x do mesiaca chodím. Poistky sú prepočítané - životná, auto, byt - mesačne mi to činí 100 eur. Ostatné sú úplne na knap. Len teraz som bola chorá - a u lekára som dala za lieky na predpis cez 50 eur - len clarinase antihitaminkum 13 eur. A áno drogériu ty nekupuješ - buď prací prášok, alebo aviváž, alebo šampón, kondicionér, toaletný papier, tbl do umývačky riadu, odvápňovač, stále niečo treba. Teraz som kupovala hepa filtre do vysávača. Pánko mi bol prerábať odpad v kúpelni 50 eur plus materiál.

anonym_b30b6c
Dnes o 07:46

Toto je tvoja tretia téma a stale o tom istom...nedostala si uz dost rad??

anonym_8910c2
Dnes o 07:50
@anonym_b30b6c

@anonym_b30b6c Možno jej ani nejde o rady...

autor
Dnes o 07:53
@anonym_b30b6c

@anonym_b30b6c toto je moja prvá téma, ale ďakujem 🙂

sisska96
Dnes o 07:56
@anonym_autor

@sisska96 ako neviem pracovať s peniazmi? Vyssie mám výdaje vrátane šetrenia.

@anonym_autor Sporenie je odkedy výdavok? Prečo si nekupovala lacnejšie auto a nie na leasing? Keď nemáš na vlastný byt, prečo nie nájom, alebo jacnejší byt v inej lokalite?

Strana
z3