icon

Hľadám kariérnu zmenu. Ako postupovať ďalej?

6. jún 2026

Ahojte..
chcela by som sa poradiť a možno aj spýtať sa na názor nestranných ľudí. Už sa nám blíži koniec školského roka a ja už dlhšie rozmýšľam čo ďalej.. Učím už 4 rok a nikdy predtým som nemala myšlienky na to, že by som odišla zo školstva. Momentálne nad tým uvažujem už 2 mesiace. Vôbec neviem, kam by som išla, čo by som robila.. Vyštudovala som angličtinu a výtvarnú, ale učím len anj a s tým som úplne ok.. Rozmýšľam, nad nejakou firmou v BA, ale vo všetkých inzerátoch chcú x ročnú prax, ktorú absolútne nemám. Už mi aj odpísali z firiem, že vybrali niekoho iného.. Tento šk. rok bol pre mňa neskutočne náročný. Mala som náročnú triedu, dostala som 5. ročník, v ktorom boli neskutočne rozmaznané a nevychované deti, ktoré v tom správaní mám pocit, že rodičia ešte podporovali... Deti nemajú žiadny rešpekt pred nikým, dokonca ani pred p. riaditeľkou.. Mali medzi sebou neustále nejaké konflikty, bitky.. Jednoducho to bolo na psychiku.. Keď som sa snažila vybaviť, či by som ďalší rok nemusela byť triedna, mi to vedenie zatrhlo.
Tým, že mi finančne učiteľský plat nestačil, som ešte celý rok po večeroch učila v jednej firme angličtinu a doučovala jedno dievčatko.. Bolo to neskutočne náročné, pretože som vlastne domov chodila 3x do týždňa po celom dni o 7.. Predtým som žila s priateľom, u ktorého som neplatila nájom, čiže som nemusela robiť nič bokom a zvládala som to celé lepšie..
Začínam cítiť, že tá práca nemá zmysel a som z toho unavená.. Už som uvažovala, že pôjdem aj na PNku, ale budem sa to snažiť už do konca šk. roka vydržať..

anonym_602cbb
6. jún 2026

Na PNku sa "nechodi" len tak, ale ked si z tych, co sa "hadzu na PNku" ked je to pohodlne, tak co uz.
Za mna, ak sa mi v praci nepaci, hladam inu. Ak mam problem najst inu - musim zostat v tej, v ktorej som. Ako anglictinarka skus jazykovky a sukromne doucovania, kurzy a pod. Firmy skusaj dalej, ale zmier sa s tym, ze ak nemas "nic ine" okrem AJ ponuknut, nemusi to byt take jednoduche (hoc nie nemozne). Navyse, dnes je pri tej anglictine dost zasadnym vplyvom aj AI...
Drzim palce nech sa spravne rozhodnes. Ak Ta nenaplna aktualna praca (z akychkolvek dovodov), aktivne hladaj druhu a skor ci neskor sa podari.

anonym_479b29
6. jún 2026

a ucit v nejakej jazykovke?

anonym_229bdc
6. jún 2026

Tej mentality ze " v praci som unavena resp. nebavi ma, alebo mozno som ani do tohto odboru nemala ist tak pojdem na PNku" sa fakt musime ako narod zbavit.

anonym_59acd5
6. jún 2026

Nevšímaj si primitívne písmenka panej 👆 ja ta úplne chápem, tiež som tento školský rok “citrón”😵‍💫 tiež sa občas zamýšľam nad tým, že pracovať v hypermarkete v kapuste by bolo asi lepšie. S odretými ušami ledva čakám koniec…. Od septembra mením školu.

autor
6. jún 2026
@anonym_229bdc

Tej mentality ze " v praci som unavena resp. nebavi ma, alebo mozno som ani do tohto odboru nemala ist tak pojdem na PNku" sa fakt musime ako narod zbavit.

@anonym_229bdc ja som to nikdy neurobila. Na pnke som bola raz, a to som mala covid.. odkedy pracujem. Ale rada by som si vypocula rady k veci..