Hľadanie pravej kariéry: Od učiteľky k automechanikovi
Ahojte strasne dlho som sa hladala nikdy som nevedela aku pracu chcem robit. Striedala som nazory ze raz chcem byt kadernicka raz administrativna pracovnicka raz prakticka sestra. No nic z toho neplesalo mojej dusi. Mam vystudovanu strednu pedagogicku skolu a robila som to a bolo to pre mna nieco strasne. Vobec mi to nesedelo povahovo. Potom jeden cas ma velmi lakalo byt vojackou fakt velmi lenze beriem antidepresiva takze nemohla som. Manualna praca mi vzdy isla viac nez praca hlavou aj ma to bavilo manualne pracovat a neviem co sa mi teraz stalo ale uz po 3 hodinach na nohach ma neznesitelne bolia nohy a potim sa ako prasa nic nevladzem. Myslim ze to moze byt aj z liekov. Lenze viem ze som proste stvorena pre manualnu pracu len ni3 vsetko ma bavilo. No a nedavno som citala ako zena robila automechanicku a pri tej predstave som dostala ako keby novy dych, a radost ze si to viem predstavit robit a ze toto je mozno to co by ma konecne naplnalo. Ja som mozno rezignovala uz skor zato ze skolu ktoru mam je zbytocna lebo to robit nechcem a potom som si povedala ze uz neskoro ze mi ostava len fabrika uz.. mam 30 rokov.
a naplna ta v zivote vobec nieco? Mimo prace? pretoze nie vzdy ma kazdy to stastie, robit to co ho naplna.. to mozes robit vo volnom case, s tym co si zarobis..
A v čom je problém? Dorob si pomaturitne štúdium v odbore automechanik. A môžeš pracovat
Vy co nevladzes stat 3 hodiny ako budes opravovat auta? Ako budes zvladat stat v predklone nad motorom, ako budes zvladat pracovat s rukami nad hlavou na podvozku? Ako budes zvladat napriklad vymienat kolesa? Mas nesmierne naivne predstavy o praci automechanika, to nie je len o tom, ze napojis auto na pocitac na diagnostiku ale budes musiet to auto vediet aj opravit, Naprikla doslova laparoskopickymi metodami vymenit vadne cidlo v zadnom blatniku. Alebo vybrat motor a vymenit tesnenie pod hlavou valcov a cely motor spat poskladat a vratit ho spat s tym, ze to auto po oprave zo servisu odide po svojich. Vies vobec o autach viac ako to, kde sa strka kluc od startera a kde sa zapichne pistol na cerpacke?
Toto ti pisem ako zena s technickym vzdelanim a sama si neviem predstavit, ze by som sla robit automechanika na dnesne auta
digitálny radca. sk
otestuj sa, možno ťa to niekde posunie
@anonym_autor automechanicka bude zrejme len dalsi docasny vymysel, najviac rozpravas o manualnej praci, tak tej sa drz, ak ta bolia nohy, tak preto, ze si mozno prestala manualne pracovat, so mlada po par dnoch by mali prejst a zvyknes si.
A skúšala si niekedy aspoň vymeniť koleso pri defekte? Vieš aká je to ťažká práca?
Často máš zatuhnute šroby, ťažké súčiastky, ťažko dostupné diely...
Môj muž je automechanik, veľmi rád sa vŕta v autách, je to jeho vášeň, ale často príde veľmi unavený. O dorananych rukách ani nehovorím. To nie je ako vo filmoch...

Ty si v BA, že? Teraz bez práce a rozmýšľala si nad návratom do SnV? Autám sa muíš rozumieť, po technickej stránke? Väčšinou to robia ľudia, čo k tomu inklinujú od rannej mladosti a špratkú sa v autách.