icon

Neplánované tehotenstvo a kariéra: Ako sa rozhodnúť?

24. máj 2026

Ahojte.
Čo by ste robili na mojom mieste ? Prosím vás,ustipacne komentáre si nechajte pre seba. Je to naozaj situácia na ktorú som nebola pripravená.
Mám dve deti. 11 ročného a 6 ročného.
Po rokoch som dala v práci výpoveď,našla som si prácu lepšiu o dosť,a bavila by ma... Vzťah je už dávno vyhoreny,nie je to ono,správame spolu možno 2x mesačne aj to je asi vela,a neviem ako sa to stalo,zadarilo,alebo čo,ale mešká mi 3 dní,a ja som si spravila dva testy,ktoré vyšli pozitívne.... Od pondelka som mala nastúpiť do novej práce,a ja som dnes preplakala celý deň ,aj teraz.
Neviem čo ďalej,čo robiť. Konečne práca ktorá by ma bavila,a ja takto neplánovane otehotniem,keď ten vzťah bol ešte ako taký,tak sme sa snažili a nešlo to.. a teraz keď to škrípe bum... Čo by ste robili na mojom mieste....
Chcem si kúpiť zajtra ešte jeden test,toto bolo také lacnejšie ... Som z toho proste Hotova,zmiešané pocity... Chlap tiež ostal zaskočený...ale skôr to berie tak,že prišlo a je to na mne vsetko,(rozhodnutie) lebo vie čo ta praca pre mňa znamenala preto to tak povedal... Neviem si predstaviť zrazu ďalšie dieťatko,bývame na byte,máme aj psíka.... Máme aj väčší úver... Neviem naozaj neviem.... Radte...

Strana
z2
anonym_3ac0e5
24. máj 2026

Skôr je otázka prečo ste nechali vzťah vyhoriet

anonym_79a2c3
24. máj 2026

Ešte napíš tvoj vek.

autor
24. máj 2026
@anonym_3ac0e5

Skôr je otázka prečo ste nechali vzťah vyhoriet

@anonym_3ac0e5 chyba na oboch stranách.. nechcem zhadzovať všetko na manžela,ale viac menej si je vedomý svojho správania. Je to typický mamičkin synator,znamenie váhy,a ťažko berie svoju úlohu hlavu rodiny .... Jednoducho celý vzťah skôr je všetko na mne .. a to ma nenormálne ubijalo,až to došlo do mojej stagnácie.... A do môjho vyhorenia vo vzťahu

autor
24. máj 2026
@anonym_79a2c3

Ešte napíš tvoj vek.

@anonym_79a2c3 cca 30
Obaja máme 30

anonym_27b15a
24. máj 2026

No uz nic, uz je vybavene. Si tehotna a tym padom v novej praci budes par mesiacov. Ak si uz nechcela dalsie deti, mala si sa chranit. Treba sa k tomu teraz uz len postavit zodpovedne.

autor
24. máj 2026
@anonym_27b15a

No uz nic, uz je vybavene. Si tehotna a tym padom v novej praci budes par mesiacov. Ak si uz nechcela dalsie deti, mala si sa chranit. Treba sa k tomu teraz uz len postavit zodpovedne.

@anonym_27b15a 🤣🤣🤣🤣 chrániť no .... Môžeš sa chrániť koľko len chceš,náhoda ako....

anonym_3ac0e5
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3ac0e5 chyba na oboch stranách.. nechcem zhadzovať všetko na manžela,ale viac menej si je vedomý svojho správania. Je to typický mamičkin synator,znamenie váhy,a ťažko berie svoju úlohu hlavu rodiny .... Jednoducho celý vzťah skôr je všetko na mne .. a to ma nenormálne ubijalo,až to došlo do mojej stagnácie.... A do môjho vyhorenia vo vzťahu

@anonym_autor ale pre niečo máš snim rodinu a dve deti, nie?pre niečo stále ste spolu, nie?

anonym_79a2c3
24. máj 2026

V 30 tke sexujete 2 x do mesiaca? V tomto veku by ste mali 2 x denne. 😉
Ja by som si bábo nechala, však uvidíš ako sa tehu časom bude vyvýjať.

anonym_d9f91b
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_27b15a 🤣🤣🤣🤣 chrániť no .... Môžeš sa chrániť koľko len chceš,náhoda ako....

@anonym_autor preco si nebrala HAK? ked si nechcela dalsie deti, toboz ked sa ti vztah rozpada, mas pocit ze nefunguje...

autor
24. máj 2026
@anonym_3ac0e5

@anonym_autor ale pre niečo máš snim rodinu a dve deti, nie?pre niečo stále ste spolu, nie?

@anonym_3ac0e5 nie je stále len zle,chodíme na výlety ako rodina trávime spolu čas... Len to proste je také slabé....

anonym_b70d78
24. máj 2026

Pol roka na materskej a pôjdeš do prace. Potom na materskú nastúpi muž.

anonym_27b15a
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nie. Ked niekto nechce deti a robi pre to dostatok, tak proste sa neda nahodou otehotniet.

autor
24. máj 2026
@anonym_79a2c3

V 30 tke sexujete 2 x do mesiaca? V tomto veku by ste mali 2 x denne. 😉
Ja by som si bábo nechala, však uvidíš ako sa tehu časom bude vyvýjať.

@anonym_79a2c3 veru... Lebo ja nemám vôbec žiadnu chuť,a keďže ten vzťah dlhodobo nefunguje ako môžem mať chuť 🙄 a toto čo sa stalo,nechápeme ani ja ani on.. raz za mesiac,a ešte si aj dávame pozor a toto sa stane... No nechápeme.... A to nemám nikoho iného..

autor
24. máj 2026
@anonym_27b15a

@anonym_autor nie. Ked niekto nechce deti a robi pre to dostatok, tak proste sa neda nahodou otehotniet.

@anonym_27b15a nevadí,jedine sa už len k tomu postaviť čelom,a brat to ako dar,že to takto proste asi malo byť...

anonym_192cbb
24. máj 2026

@anonym_autor Neviem, co chces pocut? Nikto to za teba nerozhodne. Mas par rieseni, a urob podla seba, co ti pride najlepsie. My ani teba, ani muza nepozname. Ak je to chumaj, dalsie dieta by som s nim nemala.

Ak je inak fajn chlap, tak aj ano, a zobrala by som to ako znak toho, ze treba zapracovat na vztahu aby ste z toho vysli silnejsi.
A ked sa ti to doho nechce, ani na vzrahu pracovat, a ako jednorodic to neutiahnes, tak ist na potrat, rozviest sa a zit si svoj zivot ako najlepsie vies. Ono lahsie sa odchadza s odrastenymi detmi a pracou, ako s miminom a na materskej.

anonym_d7bd99
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_79a2c3 veru... Lebo ja nemám vôbec žiadnu chuť,a keďže ten vzťah dlhodobo nefunguje ako môžem mať chuť 🙄 a toto čo sa stalo,nechápeme ani ja ani on.. raz za mesiac,a ešte si aj dávame pozor a toto sa stane... No nechápeme.... A to nemám nikoho iného..

@anonym_autor Aky druh antikoncepcie ste mali?

motylik2559
24. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, mozno ma tu nejake zhejtuju, ale kedze vam uz dlho vztah neklape, resp. je to take nijake, mozes nastupit do prace po ktorej tuzis, doma ti deti uz behaju, mate psika a vyssiu hypo, tak si myslim, ze by nebolo odveci porozmyslat aj nad interupciou...Netreba zas nieco vyslovene silit podla mna- v tom zmysle, ze len aby sa narodilo a vam to zial kruto povedane, ale moze narobit problemy (aj financne). To je taky moj nazor, ale samozrejme v konecnom dosledku je to jedine na tebe a tvojom muzovi.

anonym_5a3b6b
24. máj 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, mozno ma tu nejake zhejtuju, ale kedze vam uz dlho vztah neklape, resp. je to take nijake, mozes nastupit do prace po ktorej tuzis, doma ti deti uz behaju, mate psika a vyssiu hypo, tak si myslim, ze by nebolo odveci porozmyslat aj nad interupciou...Netreba zas nieco vyslovene silit podla mna- v tom zmysle, ze len aby sa narodilo a vam to zial kruto povedane, ale moze narobit problemy (aj financne). To je taky moj nazor, ale samozrejme v konecnom dosledku je to jedine na tebe a tvojom muzovi.

@motylik2559 presne treba si zapamätať že dieťa vzťah nezachráni.

motylik2559
24. máj 2026
@anonym_5a3b6b

@motylik2559 presne treba si zapamätať že dieťa vzťah nezachráni.

@anonym_5a3b6b presne tak, este moze v rodine narobit zial viac napätia a nervozity, ked bude casto plakat, ze sa nikto nevyspi a ked pojdu zuby...a kedze uz teraz je jej muz nijaky vo vztahu, tak velice rychlo moze byt z neho nervak a este davat potom autorke za vinu, ze "ved ty si sa rozhodla si ho nechat"...Skratka by som to nesilila, ako som uviedla uz vyssie..

janinah
24. máj 2026
@motylik2559

@anonym_5a3b6b presne tak, este moze v rodine narobit zial viac napätia a nervozity, ked bude casto plakat, ze sa nikto nevyspi a ked pojdu zuby...a kedze uz teraz je jej muz nijaky vo vztahu, tak velice rychlo moze byt z neho nervak a este davat potom autorke za vinu, ze "ved ty si sa rozhodla si ho nechat"...Skratka by som to nesilila, ako som uviedla uz vyssie..

@motylik2559 sa spamätaj čo píšeš...nič nenarobí toĺko zla ako keď vlastné dieťa vyhodia do bio odpadu

motylik2559
24. máj 2026
@janinah

@motylik2559 sa spamätaj čo píšeš...nič nenarobí toĺko zla ako keď vlastné dieťa vyhodia do bio odpadu

@janinah Ach uz to zacina🤷‍♀️ Ja sa nepotrebujem spamätat, je to moj nazor. Ked s nim nesuhlasis, budis, nemusis, ani ja nemusim s tvojim. Za to ti tu nebudem vypisovat bludy o spamätani sa...🤷‍♀️ Tak pekny zvysok vecera este😉

anonym_d97d8d
25. máj 2026

U mna je to jasne, dalsie dieta by som do nefungujuceho vztahu nepriniesla

belllinka
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aka nahoda? Aku antikoncepciu ste pouzili?

janinah
25. máj 2026
@motylik2559

@janinah Ach uz to zacina🤷‍♀️ Ja sa nepotrebujem spamätat, je to moj nazor. Ked s nim nesuhlasis, budis, nemusis, ani ja nemusim s tvojim. Za to ti tu nebudem vypisovat bludy o spamätani sa...🤷‍♀️ Tak pekny zvysok vecera este😉

@motylik2559 môzem mať nazor na všetko,aj na teba a tvoj nazor,a ked vidim,ze niekto doslova škodí a prilieva olej do ohňa,tak sa ozvem...pekný deň

anonym_6d58df
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_3ac0e5 nie je stále len zle,chodíme na výlety ako rodina trávime spolu čas... Len to proste je také slabé....

@anonym_autor no bud pojdes na potrat
Mozes spontanne potratit
Alebo v praci vsetko povies po 12tt a budes dufat v dobry koniec
Ja osobne by som do toho uz nesla, v malom byte so psom , dve deti konecne vacsie, ze nerobis len dojku a prebalovacku a este s takym blbcom
🤷🏻‍♀️
Ja osobne mam jedno dieta a dalsie som viac nechcela ako chcela , bolo to spravne rozhodnutie

anonym_8427d5
25. máj 2026
@janinah

@anonym_27b15a zodpovedny postoj moze byt aj taky, aj taky... v tejto situacii moze byt dokonca zodpovednejsie tehotenstvo ukoncit.

@janinah to, co pises, je tvoj nazor. Teba nikto nenuti mat dalsie dieta a vynosit ho. Nenut k tomu nikoho ineho, ani nevnucuj svoj nazor. Nepouzivaj extremisticke reci, aby si dehonestovala pravo volby, za ktore zeny dlho bojovali. Nikto nikdy nikoho nenuti darovat oblicku ci krv. Dokonca ani s telom po smrti si nikto nemoze robit, co chce. Preco by zena mala niekomu darovat svoje telo, ak nechce? V nefunkcnom vztahu, malom byte, dvomi detmi a psom, v situacii, ked zena ma konecne moznost sebarealizacie v lepsej praci - niektora zena sa rozhodne si dieta nechat a ina nie. Podstatne je, ze rozhodnut sa musi ona, lebo ona bude v tej situacii realne zit a znasat jej dosledky. Moralizujuce reci v nicom nepomozu. Vyjadrit nazor, ze potrat nie, sa da aj slusne.

motylik2559
25. máj 2026
@janinah

@motylik2559 môzem mať nazor na všetko,aj na teba a tvoj nazor,a ked vidim,ze niekto doslova škodí a prilieva olej do ohňa,tak sa ozvem...pekný deň

@janinah A co ak prave ty skodis? Ani ty, ani ja nemozeme vediet co je pre autorku to spravne🤷‍♀️ mozeme jej max napisat svoj nazor. A kazda ho moze mat iny. Takze sa tu nenafukuj a trochu pokory pouzi k svojim odpovediam, nezaskodilo by ti to🙂 A inak dakujem, aj tebe pekny den😉

anonym_ea385b
25. máj 2026

No az tak zly tvoj muz nebude ked s nim spavas, nie ? Za dieta si mozes sama , mala si si davat pozor. Vy obaja. Dieta by som si nenechala

anonym_864afc
25. máj 2026
@belllinka

@anonym_autor aka nahoda? Aku antikoncepciu ste pouzili?

@belllinka ziadnu nebrala. Tak rozumiem komentu "davali sme si pozor"

anonym_d0650d
25. máj 2026
@anonym_864afc

@belllinka ziadnu nebrala. Tak rozumiem komentu "davali sme si pozor"

@anonym_864afc Bingo. Vztah na h..., ale hrame rusku ruletu. Co dodat...

Strana
z2