icon

Hodnota peňazí proti rodičovstvu: Čo uprednostniť?

20. aug 2026

Myslíte že je napr Adela Banášová šťastná keď má toľko peňazí, aj ked nemôže mať vlastné dieťa?
Myslíte že by bol niekto ochotný vymeniť napr vlastné bývanie za zdravé dieťa, či peniaze sú vždy až na prvom mieste?

Strana
z2
anonym_21d383
20. aug 2026

niekto chce peniaze, niekto rodinu...

autor
20. aug 2026

@anonym_autor
Myslite,že niekto môže byť potrestaný aj za to,že ľahko prišiel k majetkom,že nemôže mať iné?

anonym_5bc2bb
20. aug 2026

@anonym_autor vadi ti, ze niekto ma vela penazi?

anonym_1c002a
20. aug 2026

@anonym_autor Nezavid.

anonym_8d391f
20. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Myslite,že niekto môže byť potrestaný aj za to,že ľahko prišiel k majetkom,že nemôže mať iné?

@anonym_autor kým má byť potrestaný?

zuzitko74
20. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor

@anonym_autor Nemyslím si, že to takto funguje. Ak človek nenadobudne majetok trestným činom, tak nemá prečo byť trestaný za to, že ho má.

anonym_8ebc92
20. aug 2026

Pokial viem, on je neplodny (verejne to priznal, mohla si si dat tu namahu a posurfovat na nete) a ona nechcela umele oplodnenie od darcu. Preto sa rozhodli pre adopciu.
Podla mna si zasluzia obdiv.
Oni stastni, deti stastne. Ale to si asi nechcela pocut, ale vytesovat sa z nestastia inych.

anonym_30af44
20. aug 2026

@anonym_autor stastna je -ak odmietla mat vlastne dieta aj ked MOZE ale manzel nie... takto maju vyrovnany vztah a 2 deti si nasli domov... to malokto dokaze.. ju nemusim strasne mi je nesympaticka-ale toto rozhodnutie u nich obdivujem

autor
20. aug 2026

Nie, tu sa jedna o mňa. Ja mám kde bývať, aj máme dostatok všetkého, ba skôr prebytok. Len to vlastné dieťa nie. A uvažujem či by bol niekto ochotný sa vzdať všetkého toho materiálneho a mať vlastné dieťa..

pralinka25
20. aug 2026

uvazujes nad takymito hypotezami uplne zbytocne. svet tako nefunguje.
mozno je tvoja cesta inde.
vela veci si idealizujeme, ked o nich snivame.
fixnes sa na jednu vec a premarnis cely zivot.
vies mat dieta nie je ako reklama na pampers. za tie roky som rodicovskych tragedii videla tolko... mozno tym ze ho nemas ta osud usetril od horsich veci. ver mi je ich bezpocet.
ale nemat dieta zato ze sa mate dobre nie je trest!!!! takto to nefunguje. a aj keby si vsetko rozdala na charitu nedostanes ako odmenu dieta.
mozno sa zameraj na to byt nahradnym rodicom ak velmi tuzis sa o deti starat. alebo adopcia alebo sa detom venuj na inej baze. ak si myslis ze je to tvoje jedine naplnenie.

anonym_1ddb77
20. aug 2026

Tak ako si myslím, že sa dá byť šťastný aj bez vlastného dieťaťa či dokonca žiadneho dieťaťa, tak si myslím, že sú ženy, ktoré by za možnosť mať vlastné dieťa dali všetko, keďže poznám pár ktorý do IVF investoval naozaj všetky úspory, čo horko ťažko našetrili... ja osobne by som bývanie a pohodlie dostatku peňazí za dieťa nevymenila, keďže by som nechcela mať dieťa, pokiaľ mu neviem dať zázemie, lebo na to nemám financie... ale ja som človek, čo si vie predstaviť nemať dieťa vôbec a žiť spokojne... aspoň teraz, ako budem hovoriť zas o pár rokov ak by sa nepodarilo, teraz neviem... každý máme svoju cestu, svoje hodnoty, iné veci, ktoré náš život napĺňajú a dokonca je normálne, že sa časom menia...

anonym_c43799
20. aug 2026

Mam syna autistu. Mame dva byty a chatu. Dala by som všetko za to, aby bol zdravý. Žiaľ, takto to nefunguje.

anonym_9c2cae
20. aug 2026

@anonym_autor nedovolím si posudzovať niekoho šťastie, nikto nikomu nevidí do duše. Vybrala si takýto spôsob života a rodiny, tak asi je, vie prečo sa tak rozhodla.
A k tvojej popletenej úvahe. Na svete sú rôzne podoby šťastného života. Ja by som v chatrči alebo na ulici o hlade s dieťaťom v náručí teda šťastná nebola. Iná možno áno 🤷‍♀️ Neexistuje jedna univerzálna odpoveď

anonym_60711d
20. aug 2026

@anonym_autor ak žena čo nemá dieťa a cíti lásku k deťom, tak je správne, aby ju dala tým deťom, čo nemajú domov. Zvlášť keď ma na to ešte aj podmienky, že tie deti budú šťastné.

anonym_9c2cae
20. aug 2026
@anonym_60711d

@anonym_autor ak žena čo nemá dieťa a cíti lásku k deťom, tak je správne, aby ju dala tým deťom, čo nemajú domov. Zvlášť keď ma na to ešte aj podmienky, že tie deti budú šťastné.

@anonym_60711d síce pekne píšeš, ale adopcia nie je len pekný a dobroúmyselný počin. Niekedy je to rehoľa na celý život. A adoptívny rodič môže skončiť ako troska.

anonym_123f34
20. aug 2026

Kazdemu Boh udelil podla jeho uvazenia.

anonym_16acf9
20. aug 2026

Bez váhania by som obetovala dom za to, aby syn nemal autizmus.

anonym_d526d4
20. aug 2026

To isté som vravela že vymením nový dom za zdravie dieťaťa.

citronove_koliesko
Včera o 03:18

@anonym_autor ako sa hovori, je lepsie byt zdravy a bohaty ako chory a chudobny.
Ja na nejake bozie mlyny ci karmu neverim. Pozri sa okolo, su ludia ktori vedome pachaju zlo, okradaju inych ludi, zneuzivaju ich doveru ci podvadzaju a stale chodia vysmiati. A mas ludi ktorych zivot je napriek skromnosti, dobrote a snahe uplne na ****. Lopotia sa v neuspenych vztahoch, praci ak nejaku maju, idu z choroby do choroby a nie a nie sa vyhrabat a mat stastnejsi zivot.
Vela v zivote je aj o stasti a nahode, zivot nie je fer. Ale vzdy je lepsie bojovat s problemami ked mas dost penazi ako bez nich.

anonym_7c184b
Včera o 03:27

Peniaze urobia šťastným každého, zlepšia človeku život a zbavia ho starostí. Kto tvrdí opak, tomu neverím. Dieťa nie, vždy je tu riziko, ze sa nevydarí a sklame rodičov. Navyše stojí vela času a peňazí. A cudzie dieťa je úplný vabank, do toho by som nikdy nešla. Radšej byť spokojne bezdetná, ako si uviazať na krk decko od kadejakých rodičov, zrejme cigánov. To nikdy dobre neskončí.

anonym_ff7a6d
Včera o 05:08

@anonym_autor myslím, že Adela je natoľko vyrovnaná so svojím "osudom", že dokáže byť šťastná aj s adoptovanymi deťmi.
Ja teraz, ako matka 3 detí, by som veru peniaze dala na poprednejsie miesto a rozmyslela si v budúcnosti, či mi treba do tejto doby 3 deti, aj keď ich milujem najviac na svete a dám I'm aj modré z neba...ale veru, nenarodila som sa s miliónom na účte ani bohatým rodičom. Veľmi sa musíme obracať, aby sme sa mali dobre, nie luxusne.

2691
Včera o 05:30
@anonym_autor

Nie, tu sa jedna o mňa. Ja mám kde bývať, aj máme dostatok všetkého, ba skôr prebytok. Len to vlastné dieťa nie. A uvažujem či by bol niekto ochotný sa vzdať všetkého toho materiálneho a mať vlastné dieťa..

@anonym_autor a ako by si to asi urobila?
Nemať vlastné biologické deti nie je trest.
Jednoducho máš iné poslanie na tomto svete. Môžeš si adoptovať, alebo môžeš pomáhať nejakému dieťaťu, ktoré žije v zlých podmienkach, v núdzi, iba s jedným rodičom.

anonym_7a823b
Včera o 05:39

Mám dve deti. Keby mi počas tehotenstva potvrdili, že dieťa bude postihnuté akýmkoľvek spôsobom tak by som išla na potrat. Kebyže mám starsie dieťa choré nejakou vrodenou chorobou, nemam ďalšie dieťa. Oveľa viac ako mať deti je mať zdravé deti. A pri chorobách, ktoré vyjdú najavo až po narodení je jasné, že každý by vymenil všetko za možnosť mať zdravé dieťa.
Adela s mužom si zaslúžia obdiv. Ja kebyže nemám vlastné deti tak by som nechcela žiadne deti. Nedokázala by som vychovávať cudzie dieťa. Je pekné a obdivuhodné, keď to niekto dokaze

anonym_3164d6
Včera o 05:44

@anonym_autor to či je šťastná sa treba opýtať jej.
Bratranec manželkou síce mali dom aj peniaze ale deti sa nedarili, boli dokonca na kurze kvôli adopcii. Nakoniec majú šesť, mali medzi6 a16 keď si ich brali. Teraz už iba tri.
( Brat jeho ženy opitý zabil svoju manželku). Nechceli aby deti skončili v domove

anonym_966973
Včera o 05:55

Dala by som všetok majetok za to aby tu mohla byt moja mama so mnou navždy a aj moja dcéra - ta dufam že bude. Aj manžela mám rada avsak matka - dieťa, nič na svete nie je viac!

anonym_f27a78
Včera o 06:02
@anonym_autor

@anonym_autor byt bohatý je hriech? Mat peniaze je na trest? Co tu pleties peniaze a neplodnosť? Urcite ak by sa dalo tak ten človek zaplati aj majland ak by túžil mat vlastne dieta, ale zdravé dieta sa zatiaľ este za peniaze neda kupit.
Napísala si to akoby Adela bola potrestana tym ze nema deti kvoli tomu ze su bohatí.... neskutočný nezmysel.
Jedine co by som im vytkla, tak Adela a Vinco videli cigánov asi len z TV. Netušia co je to za mentalita, ake su geny silne a mám obavy, aby sa im ich ta láska a obetavosť neotocila proti nim.
Nikdy by som si nevzala cigana ani do pestúnskej, nie to adoptovať. Velmi ma zaujíma ako tie deti dopadnú o par rokov ked pridu do puberty a pod a verim ze ani teraz to s nimi nemajú ľahké.

anonym_f27a78
Včera o 06:03

Na farbe im nezáležalo ale pochopia, verim tomu, ze záleží

selest
Včera o 06:21

Zial to takto nefunguje, vzdala by som sa kludne vsetkeho za zdrave dieta. Take veci sa prosto deju ludom bez ohladu ci maju peniaze alebo nie

lukbe
Včera o 06:44

Nič nas do toho nie je. A mimochodom, dieťa nemôže mať jej muž. Neviem, prečo toto musí niekto riešiť.

euka210
Včera o 07:30

@anonym_autor ved si adoptovali, takze moze byt stastna a myslim, ze aj je.
Stastie nie je o mnozstve penazi, ale o vnutornom nastaveni a vnimani penazi...ci su ako prostriedok alebo su samotnym cielom.
Znamy raz hovoril, ze miestni, dost bohati ludia mali chore dieta, asi nejaka vaznejsia dg. Jeho babka by hned vymenila vsetky peniaze, len aby bolo vnuca zdrave. Mali peniaze, ale to im nezarucilo zdrave dieta.
U nas je rodina a vztahy vzdy prvorade, peniaze su prostriedok.
Stastnych nas robia vztahy, nie peniaze.

Strana
z2