icon

Hypotéka s partnerom alebo samostatne?

31. mar 2026

Keby mate moznost postavit dom alebo kupit dom SÁM aj ked mate manzela/ku tak isli by ste doho sami alebo spolu? Myslim tak aby to bolo len na vase meno

Strana
z2
mmooly
31. mar 2026

Ja - ako žena by som sa veľmi zle cítila keď by som bývala v "cudzom" - iste by som sa snažila nejaké peniaze riešiť aj pre seba - v prípade rozchodu. Ale je to na prd vymyslené, žena má inú úlohu v spoločnosti, resp. mala - vždy bola chlapmi utláčaná, v područí, lebo je slabšia a citlivejšia, ona má vychovávať deti a nie sa oháňať v živote, aby uživila deti a správať sa ako chlap. Kto sa má potom starať o deti, ukazovať im nežnosť, lásku - no chlap veru nie. Ak pôjde žena po kariére aby si zarobila ako chlap, čo bude s deťmi? Ale návod na život nemám.

melanta
31. mar 2026
@mmooly

Ja - ako žena by som sa veľmi zle cítila keď by som bývala v "cudzom" - iste by som sa snažila nejaké peniaze riešiť aj pre seba - v prípade rozchodu. Ale je to na prd vymyslené, žena má inú úlohu v spoločnosti, resp. mala - vždy bola chlapmi utláčaná, v područí, lebo je slabšia a citlivejšia, ona má vychovávať deti a nie sa oháňať v živote, aby uživila deti a správať sa ako chlap. Kto sa má potom starať o deti, ukazovať im nežnosť, lásku - no chlap veru nie. Ak pôjde žena po kariére aby si zarobila ako chlap, čo bude s deťmi? Ale návod na život nemám.

@mmooly mám 49 rokov, nikdy som nemala pocit, že som utláčaná, v područí chlapov a že moja rola je iba vychovávať deti. Aj žena matka môže robiť kariéru a pritom dieťaťu ukázať lásku. Nevylučuje sa to. Ak si ale žena zoberie chlapa, ktorý od ženy čaká, že jej úloha je starať sa o deti a domácnosť a byť finančne závislá na mužovi, je to rozhodnutie ženy. Smutné je, že takéto ženy často vychovávajú rovnaké ženy a preto to takéto ženy považujú za zlý systém. A ak niektoré napíšeme, že žijeme inak, že dokážeme byť milujúcimi matkami aj robiť kariéru, tak sme hejtované. Pretože ak niekto pochádza z celej rady generácie žien, ktoré veria tomu, čo píšeš, tak potom tieto ženy ťažko veria, že niektoré ženy sú dobré matky, venujú sa práci, sebe a nie sú na mužovi nijak finančne ani majetkovo závislé.

natalka13
31. mar 2026

Zvlastne zit v partnetstve a neverit si.
Ale taka je dnes doba.

Strana
z2