icon

Je druhé dieťa dobrý nápad, áno alebo nie?

veraaq
Dnes o 13:18

Viem že 100 ľudí 100 chuti ale nedá mi to neopýtať sa,mám 1,5r dcérku,a rozmýšľame či ísť so druhého dieťaťa,stále v noci neprespí celú noc,ale od malinká bola veľmi zlate dieta poslušne,teraz ukazuje svoju povahu a niekedy je ti vážne náročné keď chcem aby niečo spravila väčšinou ma odignoruje,chceme sa snazit tento rok aby mi vyšla reťazová materská,(keby mám inú robotu máme vacsi rozdiel,len s tým že musím robiť školenia,5 skúšok,opakovacie skúšky,zacvik,tak by mi nolo lepšie nech to spravím naraz a nie teraz a o 5 rokov zas) aký je takýto malý vekový rozdiel že dcéra by mala cca 2,5-2,9r ? Bojím sa takého malého rozdielu lebo viem že budem mám vycitky že sa jej dosť nevenujem(tie mám doteraz niekedy že jej nedávam dostatok🥲) ale vidím aj keď sme na dvore že sa niekedy nudí a pritom ma veľmi rada deti aj na ihriskách hneď ide za druhými detmi a s úsmevom ich pozoruje,platíme hypo,musíme prerobiť strechu čiže sa nám splátka zvýši,s peniazmi až taký problém nemáme,niekedy je to horšie úprimne,tak stále váham či ísť do toho ,som si vedomá že prvý rok bude masaker a čo potom? Bude to lepšie vyhrajú sa spolu?

anonym_6ef0ef
Dnes o 13:27

Tiez mam dieta v podobnom veku ako ty a rozhodla som sa ze teraz dalsie dieta urcite nie. U nas je ale stale zly spanok v noci a bojim sa ze ak by som dalsie minimalne dva roky nespala tak by som bola presne taka aka nechcem byt - nonstop unavena, nervozna, neprijemna na deti aj na muza…Vidim to vsade okolo ze tie zeny co maju deti s malym vekovym rozdielom maju fakt dost. Ale ak by prve dieta spalo normalne tak mozno by som mala iny nazor 😀

sweet20
Dnes o 13:27

@veraaq ja by som do toho nesla vo vasej situacii.. to je moj osobny nazor

ludmilka2407
Dnes o 13:33

Mam medzi chlapcami rozdiel 2r a 5mes. Prvy mesiac bol extrem, potom sme si vytvorili nejaky rezim...teraz maju chlapci 8 a 6 rokov, su partaci ale jasne ze sa aj pobiju atd...a neda sa vsetko presne naplanovat, my sme druhe chceli aj skor ale mala som MA cize potom som bola vdacna za dalsie...a teraz sa nam tretie nedarilo rok...takze plany su jedna vec a realita druha

gaia14
Dnes o 13:48

Ja mam prve dieta velmi pohodove, aj dobre spi, zachvilu sa narodi druhe, rozdiel bude kusok cez dva roky. Manzel bude pol roka doma na materskej so starsou, bez toho by som si taky maly rozdiel skor netrufla

anonym_e9ea85
Dnes o 14:02

Nezabudni si vytvoriť finančnú rezervu, ktorú využiješ keď nastane hospodárska kríza.

anonym_9db4f1
Dnes o 14:28

NIE

zuzana2910
Dnes o 14:36

Podľa veku. Ja som veľa času na premýšľanie nemala. Vedela som, že by som túžila mat deti dve. V 40tke som porodila druhú dcéru, rozdiel medzi nimi je necelé 2 roky. Boli v podstate ako dvojičky. A áno, boli chvíle, keď to bolo "o hubu", no teraz už majú 13 a 11, je to fajn. A sú dve, po tom som túžila.

janickacrazy
Dnes o 15:24

@veraaq určite by som do toho nešla len kvôli práci, ja som mala druhé dieťa také, že nespalo celé dni, stále urevane, keby som v tom čase mala prvé nejaké malé 2-rocne, tak sa asi obesim na najbližší strom. Starší syn mal vtedy 11 rokov a snažil sa mi aspoň občas trochu pomôcť, muž pracoval v zahraničí, takže bolo to ozaj náročné obdobie.