Je lepšie pre ženu pracovať alebo zostať doma?
Ahojte,manžel pracuje v zahraničií,nemáme finančne problémy,ja som doma na slovensku (starám sa o byt,chodím cvičiť atd) S priateľom sme sa dohodli ,že nám to tak vyhovuje zatiaľ.Lenže ja už po roku mám toho dosť.On je v zahraničí a ja doma.Ale k pointe rada sa starám o byt,upratujem ho hlbkovo atd ,deti ešte nemáme,no mám pocit že som len v domácnosti za ten čas čo si partner zarába ,on mi peniaze ani nič nevyčíta len proste podľa mňa je lepšie mať vlastne.Len ma nebaví sa neustále starať o veci čo sa týka bývania atd. Dnes idem na úrad práce a chcwm si hľadať prácu lebo aj ja chcem mať nejaké zážitky a spoznavať nových ľudi a nie ako dôchodkyna byt stále doma a len sa starať o byt..Čo si o tom myslite?Ma pracujúca žena viac výhod ako tá čo je doma aj keď je zabezpečená?
@anonym_autor sa rozhodni,ci je to manzel alebo priatel...
@anonym_61f287 prepacte pomylila som sa ,nedavno sme mali svadbu ani som si to neuvedomila😃
@anonym_61f287 to to bude ďalšia téma na rozprúdenie vášní
AI sa pomýlil... manžel, priateľ, partner...
A teda teba ani nenapadlo vstat a ist do prace, ale nechala si sa vyzivovat priatelom/manzelom? Ziadne ambicie, zaujem, samostatnost… len ti je doma smutnucko?
Akože fakt? Hniť doma a ofukovat byt je životná náplň? Čo si morská hviezdica a nemáš mozog?
@anonym_e947ee leto ona nerobí nič. Nič, čo by som nerobila ja ktorá má dve deti a prácu.
@anonym_autor pre mna je výhoda ked ma zena vlastny príjem a vlastnú rezervu. Nikdy nevies co sa môže stať a je fajn mat nieco svoje. Plus, kontakt s ludmi je tiez dôležitý a nie len starať sa o domácnosť. Podla mna je správne rozhodnutie nájsť si prácu 🙂 a ked ta nebude praca napĺňať, vzdy môžeš skončiť a vrátiť sa do tychto koľají 😃
@anonym_autor Ja som si vyskúšala oba modely života, bola som housewife aj pracujúca. A milujem moju prácu, takže za mňa je voľba jasná. Už by som nešla do kolotoča mentálnej nudy - lebo bolo už jedno, čo som robila, nebolo to dobré. potrebujem neustálu akciu a pocit, že som niekde užitočná, nehovoriac o tom, že je príjemné, keď mi cinkne výplata a ja môžem za svoje booknuť dovolenku, kúpiť random blbosti, ktorými poteším muža a nemá pocit, že si to vlastne kúpil sám.
Nikdy nevies, co bude zajtra. Dnes ta niekto zivi, zajtra nemusi. Dnes je hojno, zajtra ho... Lepsie je v mladosti pracovat, ked vladzes a rozlozit si to. Ak sa nieco stane, budes musiet pracovat aj vtedy, ked vladat nebudes (50-60r) a s vekom pridu zdravotne problemy. Potom si povies, ked som mohla, som lezala doma, teraz v 55tke dokladam regale v Lidli a ledva vystriem chrbat od bolesti.
AI sa pomýlil... manžel, priateľ, partner...
@anonym_aa8027 AI by nepísala taký rozsypaný text, ani chyby 🙄
Aspon budes mat novy zmysel,preco rano vobec vstavat z postele.Mna by to takto nebavilo,bola som tiez taka ale v case tehotenstva,sama az do vecera.Ale muz bol aspon vecer uz doma,no cez den som nemala veru na nic chut a zase ked som sla na navstevu ku kolegyni,nevedela som kedy odist.Mna to samu doma nebavilo.A co sa tyka upratovania,sama si moc nezaspinis.Ten tanierik si umyjes raz dva z obeda,vecere.Umyvat podlahu nemusis denne ked si tam sama,tak isto aj prah poumyvat raz za tyzden staci.Ako inak sa staras o byt???
Plus dochodok. v mladosti na neho nikto nemysli, ale raz to bude jediny (a nizky) prijem na desiatky rokov. Uz tu bolo x diskusii, ako sa deti stazovali, ze ich matka bola cely zivot doma, zostala sama (rozvod, smrt partnera) a vydierala potom vlastne deti, aby jej platili ucty. Deti boli z toho na nervy, ze v dnesnej dobe ledva stihaju prezit sami, platit hypoteky, vychovavat vlastne deti a este si maju odtrhnut od huby a posielat lenivej matke.
@anonym_autor Rob ako chces, ale nech ti plati odvody a nie minimalne. Lebo na dochodku budes pod mostom ak ta medzicasom vymeni za novsi model.
Predpokladam ze nemate nejaky penthouse so styrmi spalnami a tromi kupelnami. Takze nechapem co kazdy den v tom byte robis ked tam byvas viac menej sama. Este pochopim ked sa takto rozhodne zena co ma tri deti, tak ok. Ale mlada bezdetna a celodenna napln je povysavat byt? Uz davno davno by som pracovala.
Plus dochodok. v mladosti na neho nikto nemysli, ale raz to bude jediny (a nizky) prijem na desiatky rokov. Uz tu bolo x diskusii, ako sa deti stazovali, ze ich matka bola cely zivot doma, zostala sama (rozvod, smrt partnera) a vydierala potom vlastne deti, aby jej platili ucty. Deti boli z toho na nervy, ze v dnesnej dobe ledva stihaju prezit sami, platit hypoteky, vychovavat vlastne deti a este si maju odtrhnut od huby a posielat lenivej matke.
@anonym_b46939 ľudia, ktorí majú teraz do 30-33r reálne dôchodok mať nebudú, žiadny, ani 20€ mesačne, ak si sami nenašetria. Už teraz to mladá populácia starej ledva vykrýva a keď populácia zostarne ešte viac, tak proste na to neostane. Avšak ako si aj ty písala, treba si odkladať a aby bolo čo, tak treba mať prácu.
Fuha, starať sa o byt na plny úväzok je nejaká nová forma “zárobkovej činnosti”? To už radšej buď influencer.. A hej, super že Ťa napadlo nesedieť doma kým priateľ/manžel je v zahraničí a že existuje niečo ako práca ..
@anonym_autor ked má žena čo nepracuje dve či tri menšie deti, viem to pochopiť. Ale bezdetnu mladú ženu neviem pochopiť prečo je doma.
@anonym_b46939 ľudia, ktorí majú teraz do 30-33r reálne dôchodok mať nebudú, žiadny, ani 20€ mesačne, ak si sami nenašetria. Už teraz to mladá populácia starej ledva vykrýva a keď populácia zostarne ešte viac, tak proste na to neostane. Avšak ako si aj ty písala, treba si odkladať a aby bolo čo, tak treba mať prácu.
@anonym_f09d45 Nejaky dochodok bude vzdy, len to stat bude financovat coraz viac z DPH, vyssich dani,... Len bude nizky, ludia predaju vacsiu nehnutelnost(kto ma) a nastahuju sa do mensej a bude kadejako vykryvat malo financii. Len to nesmies hovorit hlasno, ze dochodok nebude ziaden, lebo si mentalne slabsi povedia, ze to nema vyznam platit vobec. Myslia si, ze ved ich dovtedy prejde auto a prave ich to auto just neprejde a budu zit do 90tky. Len nebude za co.
@anonym_autor ked má žena čo nepracuje dve či tri menšie deti, viem to pochopiť. Ale bezdetnu mladú ženu neviem pochopiť prečo je doma.
@darina77 ale veď ona hĺbkovo upratuje byt …
No mňa by šiblo byť doma po mesiaci by som sa zbláznila, nemáš deti, ty kokos všetko by som stíhala sama doma aj prácu do večera, aj cvičiť, aj upratovať aj variť, aj kamošky, obdivujem taký nudný život viesť nič nerobiť, že upratujem byt 🤣🤣🤣, ja to volám trošku ináč akože darmožráč
No vyhody su urcite financna sloboda a nezavislost. Ked ta raz chlap napriklad opusti, tak ostanes s holou ritou. Plus neviem si predstavit, co kazdy den upratujes. Mne by siblo doma. Ziadna socializacia ani nic
Keby si mala male deti, poviem zostan doma, staraj sa o ne a o domacnost. Kedze deti nemas, muza doma tiez nemas tak vobec nerozumiem co cele dni robis. Ved upratujes iba po sebe.
Ja by som isla aspon kym nemas deti do prace. Ved nemusis robit atomovu fyziku. Staci nieco jednoduche, co ta bude bavit a zabavis sa cez den.
No mňa by šiblo byť doma po mesiaci by som sa zbláznila, nemáš deti, ty kokos všetko by som stíhala sama doma aj prácu do večera, aj cvičiť, aj upratovať aj variť, aj kamošky, obdivujem taký nudný život viesť nič nerobiť, že upratujem byt 🤣🤣🤣, ja to volám trošku ináč akože darmožráč
@zuzubb007 Ja by som tiež radšej išla do práce a zdokonaľovala sa praxou vo svojom odbore, hlavne kým nie sú deti, teraz sú aj vzťahy nie navždy.
Ja si viem predstavit nechodit do prace. Ale to by musel ten chlap zarabat tolko, aby som si ja mohla dovolit kazdy den vypadnut niekam von. Nieco vidiet, nieco zazit. Nie sediet doma. Ked uz nic ine, aspon behat s kamoskou po obchodoch, na kavicku, do kina, do divadla. Ale to by asi nezaplatil 🙂 I ked ja som typ, co by bol radsej, keby som mala na toto vsetko svoje vlastne peniaze (ale v loterii som este nevyhrala 😀 😀 😀 )
Na druhej strane - milujem svoju pracu, pracujem od 16 rokov, pocas materskych som tiez pracovala, mala som moznost takze aj moje deti boli isty cas so mnou v praci.
Z extremu do extermu 😀
Ale rozhodne by som nesedela doma. Nech uz by som robila cokolvek - praca, nepraca - doma by som nebola, to je na maslu akurat tak.
Takze cokolvek rob - chod von medzi ludi, na rozne kruzky, najdi si zaluby a uzivaj si ich. Alebo teda praca - aj z domu, vlastna tvorba, do kanclu, do obchodu - ja by som robila cokolvek, len nech nemusim sediet doma.
Doma sedia a mužom živiť sa nechajú len lenivé ženy.A este vykrikuju do sveta.ze ved takto im to vyhovuje . Ked sa nenaucia pracovnym navykom za mlada a hned po skole.tak cely život budu viac menej niekomu ma krku.Rodicom.muzovi.štátu....
Ked chces jesť.bývať.ku kaderničke chodiť tak si na to zarob,zdravé ruky máš.
Ja som mala podobný prípad, prišli sme zo zahraničia na svk kúpili sme si dom, manžel ostal robiť v zahraničí len išiel do bližšej pobočky a dochádza každý deň domov… ja som ostala doma lebo aj tak sme plánovali deti a moja práca je na svk dost smiešne ohodnotená a neviem ako ostatným ale mne bolo doma super, každý deň som si postupne niečo zmontovala pomaličky sme si to zariaďovali mala som čas preskúmať každý obchod a vybrať si to najlepšie + navrhnúť záhradu a naštudovať si všetky tie veci čo kde ako ma byt aby to bolo efektívne tiež nie je úloha na 1 deň, popri tom hobby, upratovanie, prechádzky, všetky veci riešim proste ja lebo mám na to čas..teraz mame deti a ja som šťastná že nemusím s nimi trčať v nejakom byte na podnájom (nemyslím to v zlom nechcem nikoho uraziť) máme krásne zariadený dom so záhradou ktorá mi prináša neskutočne radosť..každý deň som za to vďačná a hlavne za môjho manžela že si toto všetko možme dovoliť, samozrejme do prace sa chystám až keď deti trochu povyrastú ☺️ možno je pre niekoho automatika mať manžela, svoje zázemie, zdravé deti pre mňa to je splnený sen a teraz si ho užívam 🥰
@anonym_autor Ahoj, urcite ist do prace. Co vlastne v tom byte tolko cistis, ked si tam prevazne sama a muz je v zahranici? Ved sa v podstate musis cele dni nudit, teda az na ten sport. Aspon chodis aj niekam s kamoskami? Mne by to takto nevyhovovalo urcite. Clovek by sa mal socializovat, a teda neviem ci v tom fitku mas aj kamosky, alebo len odcvicis a domov. Kazdopadne urcite je lepsie zarabat aj pre vlastny dobry pocit. Mozes si nieco nasetrit, nieco kupit za vlastne a predsa je to iny pocit, ako ked vsetko kupujes za jeho peniaze🤷♀️ Neviem z akeho dovodu ste sa na tomto dohodli a ty si s tym suhlasila. Pokial nemas deti a chodila by si do prace, tak nemaj strach, povysavat ci utret prach budes vladat aj potom. Takze tvoje zmyslanie teraz v tomto, ze uvazujes nad pracou je spravne, neostan zavisla na muzovi.
Kazda sme ina... niekoho naplna upratovanie a staranie sa o seba, hoci zavisla na niekom. Potom su zeny ako ja, ktorym by to nevyhovovalo. Jednak praca ma bavi, naplna ma aj mentalne, mam vlastny prijem a ziadne obavy z buducnosti, nepoznam slovo nuda. Popri praci stiham aj domacnost, aj vlastne aktivity.
@anonym_autor to je super, ze manzel je v zahranici a ty mas priestor pre priatela 🤣
Ja by som doma nebola. Jedine, ze to budem mat ako oficialne zamestnanie a manzel ma bude normalne platit, budem mat zaplatene odvody a dochodkove sporenie, k tomu jednu nehnutelnost mimo bsm, len na moje meno. Nechcela by som sa totiz dostat do situacie, kedy som uplne zavisla na muzovi a v pripade problemov zostanem s holou ritou na ulici.
Druha vec je, ze mna by to absolutne nebavilo, ale chapem, ze su zeny, ktore sa v tomto najdu - len potom si to naozaj treba poriadne osetrit.