Je lepšie pre ženu pracovať alebo zostať doma?
Ahojte,manžel pracuje v zahraničií,nemáme finančne problémy,ja som doma na slovensku (starám sa o byt,chodím cvičiť atd) S priateľom sme sa dohodli ,že nám to tak vyhovuje zatiaľ.Lenže ja už po roku mám toho dosť.On je v zahraničí a ja doma.Ale k pointe rada sa starám o byt,upratujem ho hlbkovo atd ,deti ešte nemáme,no mám pocit že som len v domácnosti za ten čas čo si partner zarába ,on mi peniaze ani nič nevyčíta len proste podľa mňa je lepšie mať vlastne.Len ma nebaví sa neustále starať o veci čo sa týka bývania atd. Dnes idem na úrad práce a chcwm si hľadať prácu lebo aj ja chcem mať nejaké zážitky a spoznavať nových ľudi a nie ako dôchodkyna byt stále doma a len sa starať o byt..Čo si o tom myslite?Ma pracujúca žena viac výhod ako tá čo je doma aj keď je zabezpečená?
Pozri, pokiaľ nemáte ani deti, tak by som išla robiť. Aspoň na polovičný úväzok. Chápem, keď matka detí ostane doma, lebo sa im chce naplno venovať, ale inak v tom význam nevidím.
@anonym_autor pre ženu je samozrejme lepšie pracovať 💪
@anonym_f09d45 Nejaky dochodok bude vzdy, len to stat bude financovat coraz viac z DPH, vyssich dani,... Len bude nizky, ludia predaju vacsiu nehnutelnost(kto ma) a nastahuju sa do mensej a bude kadejako vykryvat malo financii. Len to nesmies hovorit hlasno, ze dochodok nebude ziaden, lebo si mentalne slabsi povedia, ze to nema vyznam platit vobec. Myslia si, ze ved ich dovtedy prejde auto a prave ich to auto just neprejde a budu zit do 90tky. Len nebude za co.
@anonym_b46939 ak budú vo vláde takí ako dnes (alebo tak neschopní ako napr Erik 🤣), tak ťa len v 80tke mŕtvu odhodia z pracovného miesta a nahradia niekým iným 😅. Akože ja sa reálne radšej nespolieham na to, že nejaký dôchodkoch bude, finančne to nijak nevychádza. Ak by to malo ísť z dph a iných poplatkov, čo platíme štátu, tak sa zvýšia dane a odíde ešte viac ľudí ako odchádza teraz.. proste to nevidím ružovo. V tomto smere sa radšej riadiť “pripraveným šťastie praje”
Keby si mala upratovaciu firmu,tak je to ok😋
Ale byt doma len tak?
To podľa mňa nemôže nikoho baviť
Nehovoriac aj mať svoj príjem nieje na zahodenie
Takže super, že si sa odhodlala ísť hľadať prácu
@anonym_autor a koho je ten byt ktorý dennodenne upratujes?
dobrá správa pre teba - Kollár je volnýýýýý.
@anonym_autor aj jááa chcem takúto možnosť ako máš ty nepracováááťťť...💋
Uvazuj nad worst case, ak ta vymeni za iny model mas kam ist? Pripadne umrie … utiahnes vsetko sama? Ak ano venuj sa charite alebo zvieratam a mozes byt doma
@anonym_autor ja som žila podľa oboch variant. Ani tak dobre, ani tak. Robila som osmičky a bola som pomaly 11 hodín mimo domu, lebo dochádzanie do práce. U nás prácu nemožno nájsť. Prišla som o šiestej večer, potom variť, upratať. Lebo my jeme zasadne domácu varenú stravu. Z toho nepustím. Cez víkendy upratať všetko a na seba a rodinu som nemala čas. Bola som nervózna, unavená. Keď som bola doma, stihla som domácnosť podľa predstáv, vyváranie,chystanie raňajok, obedov denne, večerí. Čas na seba, dieťa, muža. Som ale introvert. Nemám rada kolektívy. Ale aj tak po čase taká "ponorka", keďže peňazí málo a šetrila som kde sa dalo. Ale v tom čase som nič nepotrebovala, tak ako keď som chodila do práce - vtedy som potrebovala toho akosi oveľa viac, či už oblečenie, ísť na kávu s koleg.,darčeky k sviatkom, keďže som pracovala vo väčších kolekt.
@anonym_autor ďalsia žena, ktorá je pre muža nástroj ( upratovať, starať sa o domácnosť, byť k dispozícii mužovi, zatiaľ čo on si buduje kariéru a svoj finančný rast). Jasné, že žena ma mať vlastne zarobené financie. Alebo si menejcenna? Mysli na budúcnosť. Určite nebyť zavisla na mužovi. Choď do toho.
@anonym_autor dohodli ste sa, že vám to tak vyhovuje? A v čom to vyhovuje jemu, keď je v zahraničí? Prepáč, ale v tvojej situácii by som sa v tom pohodlí doma cítila ako neschopná prísavka
@anonym_autor radšej by som žila v jednoizbáku s manželom, ako sama bez neho vo vile. To za prvé. Čiže ak by ma tu nič nedržalo (práca, deti v škole a podobne), šla by som za ním do zahraničia a boli by sme spolu. A tam by som si buď našla prácu, alebo, ak ste tak finančne za vodou, tak by som robila ešte viac dobrovoľníckych aktivít než robím takto, popri práci a 3 malých deťoch ..
@anonym_autor myslím si, že uvažuješ správne. Navyše si len "partnerka". Takéto úvahy si môže dovoliť iba dobre situovaná "manželka", ktorá mé ošéfované, že keby prišlo na rozvod, odíde situovaná ešte lepšie😉
@anonym_autor myslím si, že uvažuješ správne. Navyše si len "partnerka". Takéto úvahy si môže dovoliť iba dobre situovaná "manželka", ktorá mé ošéfované, že keby prišlo na rozvod, odíde situovaná ešte lepšie😉
@tiezjedna ale ved ona ja vydata
citaj pozorne
Čo ja viem mne by sa páčilo nechodiť do prace a mat čas len na seba a svoje koníčky a domácnosť no na druhej strane by som chcela mat aj ja nejaký príjem i keď v manželstve je ten príjem spoločný ale ak sa náhodou rozvediete tak ty budeš hotová bez pracovných skúsenosti a návykov. Nasla by som si niečo na pár hodín denne aby bolo a hlavne aby sa za mna platili odvody lebo neviem či muž dobrovoľne platí za teba aj keď dôchodok aj tak nedostaneme
Napíšem z mojej skúsenosti - zažila som viac žien, ktoré boli roky doma. Muž dobre zarábal, žena sa starala o domácnosť, deti, žiadne pracovné skúsenosti, žiadne pracovné návyky. A potom keď mala 40, rozchod a zrazu si musela nájsť prácu. A bum - mala problém so všetkým, od zručností, ktoré nemala žiadne, od problémov zvyknúť si na pracovný režim, spoluprácu s kolegami atď. Big problem.
A môj osobný názor - čo za muža chce, aby jeho žena nerobila nič? Aby sa nejako nerealizovala? Nie zarábala, ale realizovala sa. Ak by ste boli veľmi bohatí, mohla by si namiesto upratovania robiť charitu, venovať sa aktivitám ktoré pomáhajú ženám, deťom, atď. Ale to evidentne nie ste. Len proste mužovi nevadí, že si zatvorená doma a má ženu pod zámkom. A tebe nevadí, že zakrpatieš a budeš mať problémy, ak raz nebudeš mať sponzora.
Napíšem z mojej skúsenosti - zažila som viac žien, ktoré boli roky doma. Muž dobre zarábal, žena sa starala o domácnosť, deti, žiadne pracovné skúsenosti, žiadne pracovné návyky. A potom keď mala 40, rozchod a zrazu si musela nájsť prácu. A bum - mala problém so všetkým, od zručností, ktoré nemala žiadne, od problémov zvyknúť si na pracovný režim, spoluprácu s kolegami atď. Big problem.
A môj osobný názor - čo za muža chce, aby jeho žena nerobila nič? Aby sa nejako nerealizovala? Nie zarábala, ale realizovala sa. Ak by ste boli veľmi bohatí, mohla by si namiesto upratovania robiť charitu, venovať sa aktivitám ktoré pomáhajú ženám, deťom, atď. Ale to evidentne nie ste. Len proste mužovi nevadí, že si zatvorená doma a má ženu pod zámkom. A tebe nevadí, že zakrpatieš a budeš mať problémy, ak raz nebudeš mať sponzora.
@melanta vsak aj tu som citala take pribehy, zena v zrelom veku, bum rozvod a teraz co dalej?! Mladej zene to pride nerealne a nepredstavitelne, ved laska az za hrob, ale zivot prinasa aj take situace. Treba ratat so vsetkym. Nemusi to byt ani rozchod, ale aj choroba alebo nejaka tragedia.
Prečo nejdeš do zahraničia za ním?
A áno, byť doma len tak by sa páčilo každej lenivej, ale len do momentu kým sponzor neodíde za inou alebo sa mu niečo stane a už nebude tak dobre zarábať.
Vtedy zistia že sa absolútne nevedia postarať ani o seba, nedajbože ak si narobili ešte zo 4 deti a pracovné návyky 0 bodov. Potom zakladajú zbierky na donio kde hrajú ostatným na city.
Nemáte deti a žiješ v byte sama načo každý deň upratujes a strácas s tým čas? Nájdi si robotu a šetrí si nevieš čo sa stane a jedného dňa ostaneš s holou ritou
si leniva ako polska vos. normalne zeny stihaju vsetko
Nevies ci to je manzle ci priatel. Aby o chvilu nebol EX
Ak ešte nemáte deti tak jasné že keď nemusíš byť doma tak si hľadaj nejakú prácu aj keď menej platenú ale si aspoň medzi ľuďmi.Byť doma nejaký čas dobre padne ale človeku to už ide na mozog byť doma dlhšie.
Pre mna by ani nebol problem nic nerobit, ale byt zavreta vnutri. Ja by som bola stale niekde vonku. A tiez po case by som uz chcela pracu. Je dobre byt doma, ked uz su deti a nemusis sa stresovat so skolkou, ako to sklbit, lebo akoze neviem, ako ich tam nesu ti, co pracuju od 6:00.
poviem ti to takto, nikdy nevies co sa moze stat, zivot prinasa aj hrozne veci, na tvojom mieste by som radsej bola samostatna a pracu mala
@anonym_autor nie je na tom nič zle, keď žena nepracuje, ale tebe to už nevyhovuje.Na úrade prace nečakaj, že ti nájdu prácu.Ked nemáš deti určite choď do kolektívu.Nebolo by ti lepšie s mužom v zahraničí?
Jaaj, keby mi niekto zarucil, ze budem do konca zivota financne zabezpecena, nejdem do prace ani nahodou. Ale to ti nikto nikdy nezaruci, skoncis s holym zadkom, dierou v zivotopise, zamestnatelna ledva v nejakej fabrike
Prečo nejdeš do zahraničia za ním?
A áno, byť doma len tak by sa páčilo každej lenivej, ale len do momentu kým sponzor neodíde za inou alebo sa mu niečo stane a už nebude tak dobre zarábať.
Vtedy zistia že sa absolútne nevedia postarať ani o seba, nedajbože ak si narobili ešte zo 4 deti a pracovné návyky 0 bodov. Potom zakladajú zbierky na donio kde hrajú ostatným na city.
@bomba36 tak keď sa narodia 4 deti, nie si doma preto, že "ste sa dohodli", ale preto, že musíš...🙄 Obzvlášť, ak muž pracuje v zahraničí. Otázka, prečo tam nejde s ním je na mieste.
@anonym_autor tupelo
@anonym_autor preboha žienky, nereagujte. Nevidíte, že nereaguje na príspevky. Baví sa.

Keby máte x deti plus statok alebo záhradu a napĺňa ťa to ok, buď žena v domácnosti...ale teda osobne si neviem predstaviť čo by som celý deň v byte robila alebo o čo sa tam nonstop starala... Čiže ja by som bola už v nejakej práci a nepotrebovala by som to riešiť na diskusnom fóre... Ale to som ja...nemohla by som byť 100% závislá finančné na mužovi, aj keď je fajn keď sa chlap postará ale ... Vždy by tam bolo ale čo ak.....sa niečo stane