Je po mesiaci od zoznámenia normálne začať spolu bývať?
Dobré ráno.. Spoznáte muža, ktorý je pre vás natoľko zaujímavý, že zvažujete spoločné bývanie. Po akom čase od zoznámenia sa vám to zdá "normálne" navrhnúť? Bavíme sa o dňoch,týždňoch, mesiaci?Situácia je taka...obaja žijete sami, bez detí, ste zabezpečení. Veľmi si rozumiete, stretávate sa intenzívne, prakticky denne a stale u seba aj prespávame od prvého rande "raz u vás, raz u neho". A z jeho reakcii tušíte, že by to mohol prijať.
Je podľa vás v poriadku navrhnúť spoločné bývanie už po necelom mesiaci? ( Do práce by mu to znamenalo dochádzať cca 30 minút autom ,namiesto 5 minút pešo čo má doposial)
@anonym_autor keby islo konkretne o mna, tak az po zasnubach a svadba by bola naplanovana napr. o rok
Po 5 mesiacoch. Do podnajmu. Lebo som sa potrebovala urgentne vystahovat a isli sme teda hned spolu byvat. Odvtedy ho mam uz niekolko rokov na krku. Akurat ze uz nie v podnajme 😁
O pol roka. skôr nie.
Za mna je mesiac naozaj kratka doba nato, aby som cloveka spoznala a chcela s nim zit v jednej domacnosti.. urcite tak polrok/rok..
Preco sa ponahlat? Mate kazdy svoje, sukromie, stretavate sa... casu dost na spoznavanie. Este sa mozu ukazat negativne veci a co potom? Zasa sa stahovat prec? Minimalne pol roka by som sa len navstevovala, aj dlhsie.
Kazdy si mozte nechat svoje byvanie a iba budete travit spolocne viac casu na jednom mieste. Spolocne byvanie je vtedy, ak ste jedno byvanie dali do podnajmu a ked nemate naladu na seba, tak druhy nema kam ist. Na toto je po mesiaci priskoro. Mate ruzove okuliare, az ked tie spadnu a otestujete sa v roznych situaciach a potom (1 rok) stale budete chciet byt spolu, ste zreli na spolocny zivot. Takze nechat si druhe byvanie pre istotu do zalohy a skusit byvat spolu mozte.
My sme spolu zacali bývat po cca 3 mesiacoch a sme spolu doteraz - manzelia uz skoro 20 rokov 🙂 Ale teda nemali sme po 20 rokov....
@anonym_autor Ja som sa k mojmu nastahovala po mesiaci randenia lebo sa natiahla prerabka mojho bytu a nemala som kam ist 😀 Odvtedy byvame spolu stale uz nejaky ten rok. Zalezi kolko mate rokov, ak po 30, tak by som do toho pokojne isla aj po mesiaci. Spolocne byvanie nie je zas nejaky velky zavazok.
@anonym_autor tak ako neexistuje spravny vekovy rozdiel, neexistuje ani patent a univerzalne pravidlo na spolocne byvanie... vyskusala by som teda spolocne byvanie najprv v jednej z nehnutelnosti.. a cas ukaze... kludne chod do toho, spolocne byvanie, prerabka bytu a deti najviac preveria vztah :D
moj teraz uz manzel zil 1500km odo mna, cize ak sme chceli fungovat spolu, tak som sa rozhodla ze sa odstahujem. Cca po mesiaci-dvoch sme vedeli ze sa stahovat budem, z praktickeho hladiska to bolo ale o 5 mesiacov - ja som potrebovala skoncit skolu a v praci som slubila ze budem do konca roka a teda po vianociach som sa s nim vracala do Danska. Odvtedy sme spolu vyse 20 rokov. Ak by zil blizsie, napr. na 100-200 km, tak sa asi jeden z nas stahuje aj po mesiaci.
@anonym_autor Netreba sa veľmi ponáhľať, aj takto je to dobre a skôr by som čakala, či to navrhne priateľ. Lebo aj u celebrít vidieť, ako napr. teraz Kolar a Laura, ako si dokonale? rozumeli a už sa rozchádzajú. Niekedy je dobre ponechať si svoje bývanie aj na dlhšie.
Ja by som to tiež nehrotila pokial to nie je nutne, som s priatelom rok a pol byvame od seba 5 minut a teda zvacsa sme u neho, mam tam komplet vsetko a niekedy nejdem do svojho bytu aj mesiac, ale ajtak sa necitim na to, aby som dala svoj byt do prenajmu a nastahovala sa na trvalo.. neviem mam lepsi pocit ked mam stale svoje zazemie.. viem, ze takto to asi nebude na vzdy a raz sa to nejak zlomi, ale nechcem byt pod tlakom a chcem si byt naozaj ista.. niekedy ked sa vratim na par dni domov mam zrazu taky uzasny pocit slobody.. pritom to nema nic spolocne so vztahom, je mi s nim dobre - umoznil mi sa citit u neho ako doma.. ale proste doma je doma..
@anonym_autor ahoj, ja som mala tesne pred 30, spoznala sa s manzelom, o 3 mesiace sme sa dali dokopy, mesiac na to spolu byvali - kazdy mal ale vlastnu nehnutelnost, potom po 3 mesiacoch som uz bola tehotna, svadba atd, klape nam to uz niekolko rokov. Nie je univerzalny navod, mozete spolu chodit aj 10 rokov a nemusi to vyjst, alebo to moze vyjst aj keby ste sa na druhy den zostahovali😊 pokial vam kazdemu ostane vlastna nehnutelnost, nevidim realny dovod preco to neskusit
@anonym_autor načo čakať, keď si rozumiete a nie je iný problém.... nikto nezaručuje , že to skončí skôr, alebo neskončí vôbec.... Veľa šťastia 🌼🌼🌼
Od pol roka. Aspoň trošku treba spoznať druhého nie hneď si rozťahovať nohy
@anonym_autor ja som sa nasťahovala ku priateľovi hneď po týždni, boli sme od seba 200km. Tzv.po prvej noci a pak som si išla domov len po veci.
Od pol roka. Aspoň trošku treba spoznať druhého nie hneď si rozťahovať nohy
@sisska96 ved ona roztiahla nohy na prvom stretnuti a ešte ich nespojila 🤣.
@anonym_autor ano je to v poriadku. My sme spolu začali bývať po cca 3 týždňoch
@anonym_autor my sme už teraz s manželom začali bývať spolu po mesiaci tak sme si "sadli" a sme spolu už veľa rokov
@anonym_autor nie
@anonym_autor po dvoch mesiacoch sme začali spolu bývať, dnes je to takmer 10rokov 🤙🏽
Osobné by som po mesiaci randenia odmietla spoločné bývanie , kde by som namiesto 5min pešo musela dochádzať polhodinu autom
Ja som si tiez velmi dobre sadla s manzelom a velmi rychlo som zacala u neho prespavat ale navrh nech byvame spolu, padol od neho sameho, z vlastnej iniciativy.
mna by tiez nenadchlo 30min dochadzanie autom namiesto 5 min peso
Však nech. Vyskúšajte. Ked to nevyjde, idete od seba. Horšie by bola uz svadba.
My po 3 mesiacoch
Môj muž bol v BA a ja v ZA a začali sme spolu bývať až po svadbe po 3 rokoch chodenia 😏 Si si istá, že v najväčšom opojení chceš toto riešiť? Lebo ak to nevyjde, bude s tým oštara. Daj tomu aspoň pol roka, nech vyprchá prvá zamilovanosť.
@anonym_autor poznám pár už sú dôchodcovia a Nemci. On si k nej sadol na lavičke pri rieke. Dali sa do reči. Rozprávali sa niekoľko hodín a na konci rozhovoru sa dohodli, že sa vezmú a vzali sa a šťastne. Nie je dôležité ako rýchlo to bude.
@anonym_autor ratas aj s moznostou, ze by si sa nastahovala ty k nemu a on by to stale mal 5 minut pesi do roboty? Poznam pary, co sa rozhodli zalozit si rodinu po 3 mesiacoch od zoznamenia a za mna je to risk, lebo za taku kratku dobu cloveka este nespoznas, vsetko je ruzove, svet bez problemov, partner vyzera najdokonalejsie a na to, ze si mozno az tak nesedite zacnes prichadzat neskor. Akurat, ked uz do toho vztahu pridu aj deti, tak sa tazko odchadza.
Ja by som tomu nechala na vasom mieste cas, tak ci tak ste spolu denne a prespavate u seba
@anonym_autor Podľa mňa to normálne je. Ja som sa tiež po veľmi krátkom čase presťahovala k môjmu mužovi a doteraz sme spolu ....

Ja som sa spoznala s manželom, keď sme bývali od seba asi 200km.. takže sme sa párkrát stretli a "dali dokopy", ja som sa presťahovala do mesiaca Bratislavy, (aj predtým ako som ho spoznala som tam chcela odísť) ale keďže som po 2 týždňoch musela odísť z ubytovne,(zmena práce), tak že má nachvíľu prichýlia jeho rodičia v dome a ostala som tam rok, kým sme si nekúpili vlastné bývanie. 😀 Takže po nejakých 2 mesiacoch od zoznámenia.