Kedy začať nový život po rozchode?
Ahojte, idem si po rady a skúsenosti žien, zaujíma ma v akom veku ste začínali úplne odznova život (rozchod/rozvod, odsťahovanie sa, atď...).
Mám totiž 8 ročný vzťah, v ktorom som od 15tich... teraz na mňa ale doľahá nejaká kríza, že vlastne neviem čo chcem a či je on muž, ktorého by som chcela do života. Je hodný, navarí, postará sa o psa... Ale tým, že sme si začali tak skoro, začínam mať krízu sama so sebou, vlastne ani neviem aké je to byť sama, prípadne mať niekoho iného. Posledný rok-2 mám aj problém s tým, že ma nepriťahuje. On by aj chcel, ale ja ho častokrát odmietnem. Rozprávali sme sa o tom v týždni, a vraj sa bude viac snažiť, ale toto je vec, ktorú on sám nejak moc neovplyvní. 🫠 je fakt zlatý človek a viem že by spravil prvé posledné pre mňa, preto by mi bolo aj jeho hrozne luto keby to ukoncim... ale samozrejme kazdy vztah ma aj chyby (byvame v dome jeho rodicov, ale mame vlastny byt je to u hlavnej cesty v meste, ja by som rsda sla ale niekam na dedinu do kludu- on sa stahovat nechce ani skusit hypoteku, nie je uplne aktivny-necvici ani nic, za to ja beham, cvicim. Mame rozdielny nazor na vychovu psa- snazim sa pozitivne co aj funguje, on je skor na starsie metody...)ja aktuálne vôbec neviem, čo mám robiť...
Budem rada, ak sa mi tu kľudne rozpíšete <3
Nebudeš spokojná, keď v živote neskúsiš niečo iné. Či už o 20 rokov budeš alebo nebudeš ľutovať, ťažko povedať. Ak aj áno, bude to skôr spomienkový optimizmus. Nehodíte sa k sebe a časom to bude len horšie.
@nm218 v 15tich hľadáš niečo iné, ako keď máš 23. Proste si zistila, že ti to nevyhovuje.. a je super, že si nato prišla takto, urobíš službu sebe, ale aj jemu, že ho nebudeš ďalších x rokov naťahovať.
Tento vztah ide do stratena, ako vela vztahov z mladosti. Kedze nemate deti, nebude to az taky problem. Zivot mas pred sebou, tak ho nepremarni.
No ale zaroveň keď to ukončím, mám strach z toho čo bude. Ja som sa totiž za nim po škole odsťahovala do česka, mám tu prácu a tak. Od rodiny sa žiadnej podpory nedočkám, mama mi ešte povedala, že jej je ho ľúto, tá by bola schopná byť ešte na mňa naštvaná a jemu vypisovať, to isté si myslím že aj zvyšok... majú ho proste radi
@nm218 chlap čo chce bývať v dome rodičov je absolútne nepoužiteľný materiál. Tu by to malo pre každú normálnu ženu začať a skončiť. Viac ani nemá zmysel písať a rozoberať.
Prvý krát som začínala od znova vo 24 rokoch. Zomrel mi snúbenec, chystali sme svadbu, mali sme vlastné bývanie, ale byt bol písaný ofiko na neho, rovnako aj business, písaný na neho. A tak po jeho tragickej smrti som prišla o neho, o naše dieťa, o bývanie, o business, o budúcnosť. Musela som sa pol roka dávať dohromady po fyzickej aj psychickej stránke. Potom som si našla bývanie, novú prácu, nových priateľov a začala som úplne od piky, od znova. Druhý krát to bolo v 40tke, keď mi zomreli obaja rodičia. Položilo ma to do kolien. Predala som byt, presťahovala sa, zmenila som prácu a osekala som okruh priateľov na minimum. Sama, zase od znova...
@nm218 chlap čo chce bývať v dome rodičov je absolútne nepoužiteľný materiál. Tu by to malo pre každú normálnu ženu začať a skončiť. Viac ani nemá zmysel písať a rozoberať.
@anonym_d0dddb byvame tak doteraz a az tak som to neriesila, maju ten dom rozdeleny na 3 byty, takze ked nechceme ani ich nemusime vidiet, ale zase mu furt vyvolavaju. Este pracuje aj vo firme jeho otca, tak este o to viac mu vyvolava
Rozíď sa,ten rozdielny názor na vychovu psa je neodpustiteľný. Zlateho chlapa s bývaním sa o chviľu ujme iná,verím,ze zrelá zena,ktorá vie čo chce.
@nm218 Proste nikdy človek nenájde iného
@anonym_c42a1c ... pokračovanie.... človeka, ktorý má 10/10 Vždy to bude 8/10 7/10 a podobne.Je to obrovské riziko začať nový vzťah,lebo slobodný muži,alebo rozvedený hľadajú " dobrodružstvo" ,inak povedané sexuálne rozptýlenie a pod.Uz nikto väčšinou,nebude chcieť byť d tebou do konca života.
Ako hovoria múdry ľudia: manželstvo alebo dnes partnerstvo nie je raj na zemi.Je to taká prekážková dráha.Nikto z nás to nemá ľahké.
A ja si narozdiel od toho ironického komentára vyššie myslím, že aj tá rozdielnosť názorov na výchovu psa môže veľa ukázať. Ako ste (alebo nie ste) schopní o tom komunikovať a dohodnuť sa na tom ako to vo výsledku bude. A zároveň - ak chcete deti, vyplýva z toho určitá pravdepodobnosť, že aj pri výchove dieťaťa budeš viac inklinovať k modernejším postupom a on k tým tradičnejším/starším. Bavili ste sa o tom niekedy? ... Lebo zatiaľ čo pri psovi sa v pohode dá "ok, máš iný názor, ja mám takýto, funguje mi to, nekafri sa mi do toho" a idete ďalej.. Tak pri spoločnom dieťati to už tak jednoduché nie je.
Ja by som to ukončila, ak máš pochybnosti. Bola som na tom totiž podobne s mojím mužom. Tiez bol môj prvý, tiež sme mali rozdielne názory, záujmy atď.. ver mi, ze s 2 deťmi sa mi odchádzalo oveľa ťažšie ako slobodnej..

si myslíš že časom sa ten vzťah "zlepí" zas dokopy? Pochybujem. Proste si prišla nato že ti tento človek moc nevyhovuje. Ak nemáte deti zbytočne to naťahuješ.