Ľutujete ľudí, ktorí sa kvôli nepokojom nemohli vrátiť domov?
Možno ma aj podaktorí ukameňujete, ale som zvedavá či ľutuje tých ktorí sa kvôli nepokojom nemohli dostať domov z islamských krajín?
Ja osobne poznám dvoch, mužov bratranec s partnerkou si nakoniec kúpili letenky za niekoľko tisíc euro aby sa mohli včas vrátiť nemuseli čakať a ďalší bratranec sa akurát vracal z Thajska, on si predĺžil dovolenku a zatiaľ sa nevráti možno o pár týždňov. Užíva si dámsku spoločnosť len jeho matka panikáriť.
Ľutujem obete nepokojov ale takýchto ľudí nie, len som s mojím názorom na okolí asi jediná
Jasné,že ľutujem. Ostať niekde "visieť" nie je nič príjemné. Ľudia cestujú počas celého roka, a nielen boháči. Sú ľudia čo si šetria na dovolenku aj rok a idú mimo sezónu... napríklad dochodci, naši, nie Švajčiari🙃. A potom sú aj chorí, čo cestujú keď nie je príliš horúco. A inak...toto sa môže stať hocikomu z nás...kto aspoň občas niekam leti
@7miriam77 apropo aj švajčiarsky dôchodci, žijúci vo Švajčiarsku na dovolenku šetria. A niektorí sa na ňu ani nedostanú rovnako ako tí slovenskí.
@anonym_018361 ty si kde bola najdalej? Veď wizzair lieta do dubaja za par šušňov
@anonym_84a909 ty tiež nepi 😂😂sa ti z huby parí
@sasa1310 tak si predstav situáciu ktorá sa stala mojej susede. Nebola na dovolenke ale bola navštíviť svoje deti a vnúčatá na inom kontinente. Uviazli tam lebo mali mat v Dubaji prestup. Ešte stále je tam aj s manželom. Už mala byť týždeň v robote. A najhoršie je ze to vôbec nevyzerá ružovo. Lebo nasla letenky za 17 tis€. Sú tam dvaja. To je u teba bežná rezerva? Lebo u.mna nie. Chodí k deťom.1xza 3 roky aby nasetrili zo slovenských platov na letenky
@anonym_7e2ca2 mojej tete plati dcera letenky aby k nej sli za vnucatami na navstevu
@anonym_84a909 ty tiež nepi 😂😂sa ti z huby parí
@anonym_018361 ja nemám čas ani chuť sa tu s tebou doťahovať. Podľa tvojej reakcie chodíš max. Na Ožujsko do Chorvátska 😏
To, čo malo byť pekné,malo slúžiť na odpočinok, sa zmenilo na nočnú moru.Lutujem všetkých, ktorým sa ešte nepodarilo dostať domov.Dufam,ze sa im to podarí v dohľadnej dobe
Len pre doplnenie : letenku do dubia si kupite aj za 120€( spiatocnu). Hotely su tam lacne ( nie palmovy ostrov myslim). Vela zvas ma predstavu ze tieto dovolenky stoja tisece co nieje pravda. Priklad 70€ slusny hotel ( 7 noci 490€ za 2 osoby). Takze sme na cene 360€ osoba. Jedlo aj metro stoja tak ako u nas. Takze uplne vam staci cca 700€ osoba. Kolko zaplatite na SR v tatrach jul/august? alebo ( Chorvatsko, Turecko). Ci uz je to Thajsko alebo Sri Lanka. Preco bol na prvom repatriacnom lete PAN Vazny zo SMERU??? Skor to ma serie.
@alkoholik perfektne zhrnute 👍 presne tak. tí, co nevystrcili päty z rodneho valalu, udivuje fakt, ze ist do Dubaja na tyzden na dovolenku pre rodinu s detmi vyjde ovela lacnejsie ako lyzovacka Tatry so skipasmi. boli jarne prazdniny, v Tatrach plnka, snehu kazdym rokom menej ale ceny naopak stale vyssie, tak kopa ludi ide radsej do tepla. stale sa tu omiela ze vedeli o riziku, ze boli varovania. pre Dubaj a Oman nic take nebolo. a ti co tadeto isli ako tranzit zo Sri Lanky ci Thajska, ti mali ake varovania? to neboli len celebrity ale uplne bezni ludia, ktori si na to nasetrili alebo dostali darom k nejakemu sviatku. ti co ich nelutujete-absolutne netusite ake to tam v reale bolo. tie nervy, stres, letime, neletime, letime a zas zruseny let, s malymi detmi alebo dochodcovia, ludia co im dochadzali lieky... vy by ste boli prvi v rade na repatriacny let. nie kazdy mal tisice na nove letenky, mnohi si museli pozicat len aby sa dostali domov.
Teraz som citala,ze za chvilku je po vojne,Trump povie zasiahli sme vsetky ciele,co sme chceli a tym vojna skonci a ludia zbytocne rusili dovolenky a panikarili vo velkom.
Musím sa priznať, že ich nejak extra neľutujem, ale ani im nezávidím a neželám nič zlé. Ja mám pomerne malé deti (2r a 6r) a idem na dovolenku do zatracovaného Chorvátska, normálne Al inclusive. Idem takto už 2x, práve kvôli rizikám s deťmi (môžu ochorieť, niečo neoredvidané sa stať atď, ako napr. Požiare). Ak by bola nejaká situácia vážna, okamžite sa vraciam alebo na dovolenku ani nejdem bez ohľadu na to, že mi prepadnú peniaze. A zároveň máme na účte rezervu, ak by ostala neočakávana situácia (pokazené auto, nutnosť dlhšieho pobytu napr. Pri chorobe). Mám aj cestovné poistenie, ale napr. Minule sme museli ostať kvôli problémom s autom o 1 deň dlhšie, kým mi auto spravili v servise. Poistka mi pokryla iba základné ubytovanie, nie 4* s All inclusive, preto som si ako samoplatca normálne zaplatila noc navyše a žiadala refundáciu z poistky. Ak idem do exotiky, musím mať minimálne 3-4 tisíc rezervu. Však už len pre ten prípad, že sa niečo stane a zmeškám let z mojej vlastnej viny a musím si zháňať najbližší možný, častokrát za veľmi vysokú cenu. Toto považujem za základnú finančnú gramotnosť.
@anonym_autor Áno je mi ich úprimne ľúto. Hlavne rodin s detmi. Sami mame malé deti, tiež si šetríme na dovolenku dlhšie a toto by nás dorazilo zaplatit tisice za ubytovanie navyše a letenky za enormné ceny.
@lukbe nikdy na Slovensku nebude dobre, kym sa nezmeni toto zmyslanie. A to sa nezmeni. Ked sa tu zavidi aj dovolenka alebo to, ze niekto pracuje v zahranici... 🤷♀️
@anonym_31f29e tu ludia dokazu zavidiet nie iba dovolenku ci pracu v zahranici ale aj chorobu ci smrt takze asi tak moje skusenosti 😱🤮
A mimochodom, taký dubaj na tyzden až 10dni vychádzal lacnejšie ako slovensky hotel s atrakciami pre deti od veľkonočneho piatka do pondelka!! Pre štvor člennú rodinu. Tak sa skúste spýtať sami seba či je výhodnejšie ukázať deťom more na tyzden alebo slovensky hotel s nenažratými cenami na predĺžený víkend?
@sasa1310 tak si predstav situáciu ktorá sa stala mojej susede. Nebola na dovolenke ale bola navštíviť svoje deti a vnúčatá na inom kontinente. Uviazli tam lebo mali mat v Dubaji prestup. Ešte stále je tam aj s manželom. Už mala byť týždeň v robote. A najhoršie je ze to vôbec nevyzerá ružovo. Lebo nasla letenky za 17 tis€. Sú tam dvaja. To je u teba bežná rezerva? Lebo u.mna nie. Chodí k deťom.1xza 3 roky aby nasetrili zo slovenských platov na letenky
@anonym_7e2ca2 a prečo im tie letenky nezaplatia deti?
@magdalienka11 kto mesiac nazad predpokladal, že budú drony a rakety letieť na dubaj a uzavrie sa letisko? Predpokladalo sa pokračovanie konfliktu irán-usa-izrael.
@anonym_93980a keby ste sledovali správy z celého sveta, tak tento komentár nenapíšeš. Len to by si nemohla čerpať z povrchových info liniek.
Nezavidim. Ani nelutujem. Celkovo situacia vo svete je aka je ☹
Niekto si mozno dlho odkladal aby niekam vobec mohol ist a ostane ako rukojemnik v cudzej krajine...
skor sa cudujem blaznom ze napriek upozorneniam stale bez obav vycestuju.
@alkoholik nehovor 🤣🤣 už radšej nepi
@anonym_31f29e ak si setrili roky na takuto dovolenku, tak su bud financne negramotni, alebo na to nemaju.
@lukbe aka empatia a sudnost? Im sa kde podel zdravy rozum? Ved sa mesiace hovori o utokoch.
@anonym_018361 co take pisal, co nie je pravda?
Ja tych ludi nelutujem, o riziku vopred vedeli, aj ta osoba ktora mala naplanovanu chemoterapiu, neposlal by som im ziadne repatriacne lety na nas domaci ucet, kolky z nich otvorene povedali ze nemali problem dat za spätne letenky aj 6000€, no ked maju tolko penazi, nech si cestuju iba za svoje, samozrejme sa väcsinou jedna ako o majetnych ludi tak hlupakov ktorym financna gramotnost nic nehovori, takych by si mohli arabi aj nechat, rozhodne ich doma nepotrebujeme.
@anonym_195235 ty si zrejme nikdy nemala cloveka s onkologickou diagnozou v okoli, vsak? Niektori sa rozhodnu stravit ten cas co im ostava najlepsie ako vedia, niektori si aspon splnia sny, niektori jednoducho idu na dovolenku v nadeji, ze vypnu ten mod strachu, v ktorom ziju cele mesiace. Nie je nic poburujuce na tom, ze taky clovek ide na dovolenku. Ide kym moze.
Ano, samozrejme si to viem predstavit a je mi vsetkych tych ludi luto. Nas to minulo o 12 dni, mohli sme zostat trcat v Thajsku, alebo pri prestupe v Dohe...
Ja tych ludi nelutujem, o riziku vopred vedeli, aj ta osoba ktora mala naplanovanu chemoterapiu, neposlal by som im ziadne repatriacne lety na nas domaci ucet, kolky z nich otvorene povedali ze nemali problem dat za spätne letenky aj 6000€, no ked maju tolko penazi, nech si cestuju iba za svoje, samozrejme sa väcsinou jedna ako o majetnych ludi tak hlupakov ktorym financna gramotnost nic nehovori, takych by si mohli arabi aj nechat, rozhodne ich doma nepotrebujeme.
@anonym_195235 bože ďalší magor... čo sú dnes za erupcie blbosti na slnku???🙄
tak si prechádzam niektoré príspevky je mi tak smutno akí sme. Úprimne ma na tejto diskusii mrzí najmä jedna vec ako si Slovák často nedopraje Slovákovi. Veď sú to naši krajania. Nikto z nich určite nešiel na dovolenku s tým, že tam uviazne alebo sa nebude vedieť dostať domov.Zároveň sa tu miešajú úplne nesúvisiace veci ako vojna na Ukrajine, či choroby. To sú úplne iné situácie, to je ako porovnávať jablká s hruškami. To, že vo svete existujú aj väčšie tragédie, ešte neznamená, že človek nemôže mať empatiu aj pre ľudí, ktorí sa ocitli v probléme.
A to že sa to vedelo dopredu ( teda ja dosť sledujem dianie , ale že sa to rozšíri na susedné krajiny by som nečakala) to sa ľahko hovorí, že to bolo jasné. Mnohí ľudia cestovali do bežných dovolenkových destinácií a netušili, že sa situácia môže takto vyvinúť.A čo sa týka rečí, že keď niekto ide do Dubaja alebo do Ázie, tak nech sa potom na Slovensku nebedáka o tom, že je tu bieda, je podľa mňa úplne scestné. Ekonomická úroveň krajiny sa predsa neposudzuje podľa toho, kam chodia jednotlivci na dovolenku.
A napokon otázka, či si majú všetko zaplatiť sami. Samozrejme, každý nesie zodpovednosť za svoje cestovanie. Ale ak ide o občanov našej krajiny, je normálne, že sa štát v krízovej situácii snaží pomôcť svojim ľuďom dostať sa domov, tak ako to robia aj iné štátya takto to má aj fungovať tak ako ja mám povinnosti voči štátu, sú situácie, kedy by sa štát mal postarať o svojich občanov. Troška menej hnevu, zatrpknutia a súsenia by nezaškodilo, hneď by tu bolo krajšie.
My sme odlietali z Thajska v dobe ked to zacalo. Chvalabohu sli sme cez Istanbul. Ale bavili sme sa s manzelom ze ak by sa nas to tykalo a lietadlo by neodletelo nesli by sme za predrazene letenky domov ale ostali by sme ako tvoj bratranec v Thajsku nadalej. Je to kludna a lacna krajina. Inak by sme ale zmyslali v Emiratoch.
A ano je mi luto tych ludi, preco by nemohlo. To ze idu na dovolenku do Thajska ci Emiratov neznamena ze su milionari a je v ich silach kupit letenky za 10 000 eur ked tolko ich nestala ani cela dovolenka.
letenky sa prave preto kupuju rok vopred za 500eur. A teda 16 dnova dovolenka pre 4 v Thajsku cloveka vyjde lacnejsie ako taka dlha dovolenka v Europe.
@anonym_93980a keby ste sledovali správy z celého sveta, tak tento komentár nenapíšeš. Len to by si nemohla čerpať z povrchových info liniek.
@magdalienka11 pouč ma, kto čakal uzavretie dxb?
Ano, lutujem.
A neviem pochopiť tu zlomyselnost a neprajnost tých, ktorý si poveda, že tak im treba...
@anonym_195235 možno tá osoba, ktorá mala naplánovanú chemoterapiu, ráta aj s možnosťou, že už nepôjde nikdy nikde a tak chcela naposledy zažiť dovolenku....
Aké my, hrdí Slováci, poďme si kopnúť aj do takých ľudí...
Hmm, zaujímavé ako drvivá väčšina neprajných hejterov (všetci?) nemá odvahu ani na to, aby si stali za svojím názorom a priznali konikovsky nick.
To by ste už také odvážne neboli, že?
@sasa1310 celé generácie vyrastali bez takýchto možnosti takže šli maximálne na plaváreň
@anonym_autor naše pred generácie nemali ani chladničky, práčky, umývacky, nepoznali radio, tv, ani na dovolenky nechodili , akurát tak okúpať sa do potoka. Tak prečo tie výdobytky používaš práve ty ?!
Ja nechodím na luxusné dovolenky, ani do dalekých krajín , nemám auto ani dráhy dom, veľký byt.
Ale NEZÁVIDÍM iným, ani im neprajem také negatívne zážitky, aké majú teraz.

@alkoholik nehovor 🤣🤣 už radšej nepi
@anonym_018361 ty si kde bola najdalej? Veď wizzair lieta do dubaja za par šušňov