icon

Môže byť neverný muž aj obeťou manželstva?

Dnes o 15:39

Aj muž, ktorý podviedol manželku, môže byť v skutočnosti obeťou. Áno, podviedol, ale to ešte neznamená, že nemohol byť obeťou roky nefunkčného manželstva, odmietania, chladu a nezáujmu. Nevera bola jeho rozhodnutie, ale muž mohol byť zároveň obeťou vzťahu, v ktorom sa roky cítil nechcený a nepotrebný. Môže byť vinný za neveru a zároveň obeťou manželstva, ktoré ho k nej postupne doviedlo. A možno práve toto si niektoré ženy nechcú priznať.

anonym_b92bc8
Dnes o 15:41

A ty si čí? Ktorý z tých našich modrokoníkovských trágedov?

crazy_cat_lady
Dnes o 15:42

@anonym_autor takze miesto rozhovoru a pripadneho rozchodu, ked vztah nefunguje je nevera jedine riesenie? A este to ospravedlnujes?

huxy
Dnes o 15:43

Prečo sa jednoducho nerozviedol, neodišiel a musel ako úbohý zbabelec podvádzať.

anonym_6e1225
Dnes o 15:43

@anonym_autor joj chudáčik. Mohol popracovať na vzťahu, mohol do manželskej poradne, dokonca sa mohol aj rozviesť.

autor
Dnes o 15:46

To nepíšem o sebe, Ale o kamarátovi ktorý vyzerá úplne inak.

domkakvet
Dnes o 15:46

@anonym_autor nie ani v takom pripade nie je muz ziadna obet, ani nahodou, je vela sposobov ako to mohol riesit, ale podvadzanie nie je ani ziadne riesenie.

anonym_182e1b
Dnes o 15:48

Este im aj sochu na namesti postavime s napisom Na pamiatku vsetkych, ktori boli k nevere dohnani. Na namesti v kazdom okresnom meste bude stat taka socha. V krajskych premenujeme aj prislusne namestie na Namestie nechcenych a nepotrebnych muzov. Uz si aj predstavujem co budu tie sochy zobrazovat.

anonym_90ea75
Dnes o 15:49

Manželské problémy má riešiť so svojou manželkou a nie v náručí cudzej ženy.

huxy
Dnes o 15:49
@anonym_autor

@anonym_autor na neveru neexistuje žiadne ospravedlnenie

pralinka25
Dnes o 15:51
@anonym_autor

@anonym_autor o kamarátovi s ktorým spis a on ti to nakecal aké hrozne to doma bolo a ty ho zachranis?🤣
Keď niečo nefunguje snažím sa to riešiť. Ked to nejde idem ďalej. Nikto mu hádam zbraň pri hlave nedržal. Ale vybral si asi lahsiu cestu. Zostať kvôli majetkom rečiam psovi deťom.... ( to som si požičala citáciu tiež jedného tragédia ktorý sem písal svoj svetabol a ospevoval neveru ako jediné vychodisko)

anonym_61b47f
Dnes o 15:51

Nefunkčné manželstvo sa pokúsim zachrániť. Keď to nejde, rozvediem sa. A až potom budem hľadať ženy na sex.

sissy27
Dnes o 15:56

@anonym_autor ked je to manzelstvo take hrozne a neznesitelne, ze sa niekto (a je jedno, ci muz alebo zena) citi obetou a druha strana nema zaujem o riesenie, tak aj na slovensku je rozvod uplne legalnou moznostou a netreba na to ani suhlas protistrany. Proste si podas ziadost o rozvod a hotovo.

anonym_c64354
Dnes o 16:11

@anonym_autor obeť manželstva, obeť vzťahu 🥹 s tým kamošom nebude dačo v porádku. Takéto " obete" väčšinou majú nejaku formu poruchy osobnosti. Byt obeť a zbavovať sa zodpovednosti je minimálne znakom emočne nezrelej osobnosti.

abbey1
Dnes o 16:22
@huxy

Prečo sa jednoducho nerozviedol, neodišiel a musel ako úbohý zbabelec podvádzať.

@huxy Nemohol, veď bol chudák obeťou.

anonym_6c9602
Dnes o 16:37

@anonym_autor
Pre nevernych mužov neexistuje ospravedlnenie. V takom prípade by malo byť legálne chlapa kastrovat

anonym_bed523
Dnes o 16:40

Niečo na tom pravdy bude.
Modelová situácia: 30-čke tikajú biologické hodiny. Necha sa oplodniť typkom, ktorého síce nemiluje, ale je solídny a ma byt. Zoznamili sa..(to je jedno kde). Zoberú sa lebo sa to sluší a patrí. Z jej strany to nie je nejaká veľká láska, ale chlapík splnil misiu a oplodnil. Zena neskor po pôrode mu láskavo dovolí prístupiť k súloži aspoň tri -štyri krát ročne. Aj to len prvé roky manželstva. Dalej je len nervózna a podráždená, sex je dvakrat za rok za odmenu. Aj to len s utrpením a strpením chudáka týpka. Ten chodí do práce, snaží sa uživiť manželku a dieťa, stará sa, je vzorný otec. Keďže je misia splnená, postupne jej city úplne ochladzujú, fungujú ako spolubývajúci a rodičia, komunikácia nijaká, koníčky žiadne, pretože matka zaujatá starostlivosťou o dieťa, ktoré bolo je jedinou metou a životným poslaním, ma co chcela. Manžela ignoruje dlhé roky, priam jej lezie na nervy. Chlapik frustrovaný, nepochopený, nešťastný. Rozvádzať sa nechce, lebo ženu má ako tak rád a dieťa miluje (mozno sa boji, ze mu spolubyvajuca nedovoli stretavat sa s dietatom). Chce sa postarať o rodinu a nechce utekať z bojiska. Zapeklitá situácia. Ako to vyriešiť k spokojnosti všetkých? Lebo spokojná je zatiaľ len manželka a dieťa. Chlapík je úplne na desiatej kolaji jej záujmu a jeho potrieb.

Ako by ste túto situáciu riešili po napríklad desiatich rokoch manželstva? Dieťa je ešte stále malé, chlapík rodinu opustiť nechce, stále je ako-tak dobrý manžel a otec. Nuž ...sex spotrebujeme všetci, tak si nájde milenku. Je to také nepochopiteľné? Takýchto príbehov si na modrom koníku čítate denne. Buď z jednej strany, alebo z druhej strany. Sú vraj štatistiky, kde je nevera žien aj mužov zhruba na hranici 50 %, takže pohlavia si nemajú čo vyčítať.
Príbeh som si vymyslela, ale úprimne?.... Ak by moja rodina ako tak fungovala, manžel ma roky rokuce zanedbával, čo sa týka sexuálnej stránky, to si píšte, že by som si našla milenca. Som preto zlý človek? A kto je na vine v tomto prípade?

beataxxx
Dnes o 16:45

Existuje aj nevera na udrzanie manzelstva kvoli detom, nerozvedu sa, ale kazdy ma paralelny vztah a doma su v podstate kamosi, dovody su rozne, ale vo vela rodinach to takto funguje a netreba to odsudzovat, ide o deti a nevidim v tom nic nemoralne

pralinka25
Dnes o 16:46
@anonym_bed523

Niečo na tom pravdy bude.
Modelová situácia: 30-čke tikajú biologické hodiny. Necha sa oplodniť typkom, ktorého síce nemiluje, ale je solídny a ma byt. Zoznamili sa..(to je jedno kde). Zoberú sa lebo sa to sluší a patrí. Z jej strany to nie je nejaká veľká láska, ale chlapík splnil misiu a oplodnil. Zena neskor po pôrode mu láskavo dovolí prístupiť k súloži aspoň tri -štyri krát ročne. Aj to len prvé roky manželstva. Dalej je len nervózna a podráždená, sex je dvakrat za rok za odmenu. Aj to len s utrpením a strpením chudáka týpka. Ten chodí do práce, snaží sa uživiť manželku a dieťa, stará sa, je vzorný otec. Keďže je misia splnená, postupne jej city úplne ochladzujú, fungujú ako spolubývajúci a rodičia, komunikácia nijaká, koníčky žiadne, pretože matka zaujatá starostlivosťou o dieťa, ktoré bolo je jedinou metou a životným poslaním, ma co chcela. Manžela ignoruje dlhé roky, priam jej lezie na nervy. Chlapik frustrovaný, nepochopený, nešťastný. Rozvádzať sa nechce, lebo ženu má ako tak rád a dieťa miluje (mozno sa boji, ze mu spolubyvajuca nedovoli stretavat sa s dietatom). Chce sa postarať o rodinu a nechce utekať z bojiska. Zapeklitá situácia. Ako to vyriešiť k spokojnosti všetkých? Lebo spokojná je zatiaľ len manželka a dieťa. Chlapík je úplne na desiatej kolaji jej záujmu a jeho potrieb.

Ako by ste túto situáciu riešili po napríklad desiatich rokoch manželstva? Dieťa je ešte stále malé, chlapík rodinu opustiť nechce, stále je ako-tak dobrý manžel a otec. Nuž ...sex spotrebujeme všetci, tak si nájde milenku. Je to také nepochopiteľné? Takýchto príbehov si na modrom koníku čítate denne. Buď z jednej strany, alebo z druhej strany. Sú vraj štatistiky, kde je nevera žien aj mužov zhruba na hranici 50 %, takže pohlavia si nemajú čo vyčítať.
Príbeh som si vymyslela, ale úprimne?.... Ak by moja rodina ako tak fungovala, manžel ma roky rokuce zanedbával, čo sa týka sexuálnej stránky, to si píšte, že by som si našla milenca. Som preto zlý človek? A kto je na vine v tomto prípade?

@anonym_bed523 rozviedla by som sa. nevidim dovod zit takyto zivot. byt rodicom neprestane. navyse mohol mat funkcny vztah s dalsimi detmi normalnu rodinu. sam sa odsudil k zivoreniu a frustracii. dieta si mohol bravat, navstevoat. navyse tymto dal dietatu vzor nefunkcneho modelu rodiny kde su sice pokope ale nic nefunguje dieta neni debil vidi citi vsima si. navyse ak ma milenky skor ci neskor sa to to dieta z nejakeho zdroja dozvie a otec aj so svojou obetou bude este za blbca aj pre neho.
a v neposlednom rade takymto udrziavanim rodiny na silu sa vychovavaju len dalsi jedinci neschopny najst normalne vztahy. su z toho generacne vzorce. cest vynimkam.
ja neuznavam drzat niec nasilu. a uz vobec nie nalepku kvoli detom. detom sa da vsetko rozumne vysvetlit a ak nieco kvoli detom urobit tak sa snazit mat s druhym rodicom korektne vztahy a tie su paradoxne niekedy prave epsie ked su od seba. da sa to.

anonym_bed523
Dnes o 16:50
@pralinka25

@anonym_bed523 rozviedla by som sa. nevidim dovod zit takyto zivot. byt rodicom neprestane. navyse mohol mat funkcny vztah s dalsimi detmi normalnu rodinu. sam sa odsudil k zivoreniu a frustracii. dieta si mohol bravat, navstevoat. navyse tymto dal dietatu vzor nefunkcneho modelu rodiny kde su sice pokope ale nic nefunguje dieta neni debil vidi citi vsima si. navyse ak ma milenky skor ci neskor sa to to dieta z nejakeho zdroja dozvie a otec aj so svojou obetou bude este za blbca aj pre neho.
a v neposlednom rade takymto udrziavanim rodiny na silu sa vychovavaju len dalsi jedinci neschopny najst normalne vztahy. su z toho generacne vzorce. cest vynimkam.
ja neuznavam drzat niec nasilu. a uz vobec nie nalepku kvoli detom. detom sa da vsetko rozumne vysvetlit a ak nieco kvoli detom urobit tak sa snazit mat s druhym rodicom korektne vztahy a tie su paradoxne niekedy prave epsie ked su od seba. da sa to.

@pralinka25 áno, mohli sa rozísť. Mohli milión iných vecí a napriek tomu je veľmi veľa takýchto manželstiev. Ludia zostávajú v takychto vzťahoch z rozličných dôvodov a príčin. Aj to, že sa chlapi boja, že sa nedostanú k vlastnému dieťaťu je tiež hola realita. Čo niektoré ženy stvárajú, aby sa pomstili bývalému partnerovi, je absolútne neakceptovateľné. Aj takých príbehov je na koníku dosť.

pralinka25
Dnes o 17:03
@anonym_bed523

@pralinka25 áno, mohli sa rozísť. Mohli milión iných vecí a napriek tomu je veľmi veľa takýchto manželstiev. Ludia zostávajú v takychto vzťahoch z rozličných dôvodov a príčin. Aj to, že sa chlapi boja, že sa nedostanú k vlastnému dieťaťu je tiež hola realita. Čo niektoré ženy stvárajú, aby sa pomstili bývalému partnerovi, je absolútne neakceptovateľné. Aj takých príbehov je na koníku dosť.

@anonym_bed523 ano to su presne tie vzorce vpisane v nas ktore posuvame dalej. su to ludia z rodin kde sa hovorilo, vydrz, co by povedali ludia, vydrz lebo co ak... vydrz lebo sa to patri... a presne to posuvaju detom.
ja sa vzdy zamyslim co by som chcela od svojich deti. chcela by som pre syna aby zil s takouto zenou? nie - tak... chcela by som od dcery aby trpela pri zlom muzovi ... nie tak... preco im ukazovat priamo doma nieco co nefunguje. zivot mame len jeden kazdy si voli svoju cestu. su pripady kedy sa clovek nedokaze vymanit sam zo sraciek lebo v nich je hlboko odmalicka.

proste nechcela by som aby toto videli moje deti a povazovali to za normalne

anonym_f3de57
Dnes o 17:08

Nie je to ospravedlnenie.Ked niečo nefunguje seriózny človek to ukonci a až potom si hlada sexuálne radovanky.Pokrytci ostavaju so spolubyvajucim v nefunkcnom vztahu a hrajú divadlo navonok, no najviac budu potrestane deti ktoré su vychovávané v týchto nefunkcnych rodinách a preberajú nevhodne vzorce, že v mrtvom vztahu zit je normálne.Raz budu mat aj oni podobne nefunkcne vztahy, možno si to potom rodicia uvedomía, no bude už neskoro

pralinka25
Dnes o 17:11
@anonym_f3de57

Nie je to ospravedlnenie.Ked niečo nefunguje seriózny človek to ukonci a až potom si hlada sexuálne radovanky.Pokrytci ostavaju so spolubyvajucim v nefunkcnom vztahu a hrajú divadlo navonok, no najviac budu potrestane deti ktoré su vychovávané v týchto nefunkcnych rodinách a preberajú nevhodne vzorce, že v mrtvom vztahu zit je normálne.Raz budu mat aj oni podobne nefunkcne vztahy, možno si to potom rodicia uvedomía, no bude už neskoro

@anonym_f3de57 presne. toto podcenuje strasne vela ludi.

anonym_3dc9fa
Dnes o 17:18

Preklasifikovala by som to inak. V takomto manzelstve nie je muz obetou - ale faktom ostava ze za zlyhanie manzelstva mozu svojou castou OBE STRANY. To ale, ak zena takymto sposobom systematicky nici vztah ci chlapa nijako neospravedlnuje bezcharakternost nevery. Ak mam problem - rozvediem sa. A potom mozem behat za suknami. Takze na to bacha.

To je akoby som okradla svojho sefa a este sa tvarila "ved co, on za to moze, tlacil na moj vykon a ved navyse, aj ini to robia"... Proste nie, za svoje spravanie aj zlyhanie zodpoveda kazdy sam, bez ohladu na to, ako sa k nemu zachova druha strana. Samozrejme, ze okolie aj ludia nablizku nas ovplyvnuju, ale stale hovorime o tom, ze sme dospeli ludia a mame nejake vedomie, svedomie a slobodnu volu a nezmyslame azda ako 2rocne deti alebo zvieratka.

anonym_c83c31
Dnes o 17:31

Hej na rozvod nemá gule ale podvádzať hej
Ved komu by sa chcelo upratať si život
No ja takých chlapov fakt nemusim,neschopaci