Manžel chce znížiť plat kvôli stresu. Ako reagovať?
Ahojte zeny, mamicky, mam na uvod len taku otazku, ako by ste reagovali keby vam manzel oznami ze v praci kde pracuje na veducej pozicii a zaraba takmer 2000 eur mesacne sa chce nechat degradovat na ovela nizsiu poziciu s platom 900 eur mesacne..lebo on ma stres..len naklady na domacnost (najom hypoteka,telefony) mesacne mame cez 500+ 100 eur benzin kedze manzel cestuje denne za praciu ja som na materskej s druhou dcerou ktora ma pol roka..a oznami mi vcera ze od jula chce ide na poziciu operator na ktorej povodne aj zacinal
@cezar27 hej? A tých 1000€ kde vezmú? Jaj, ci žena ma ist na brigádu, ze? Ten, kto v prvom rade musli na seba je ten sebecmy a neschopný chlap. Keby boli za vodou, nepoviem ani ovi, nech si dá aj polročný sabatical a cestuje. Ale nie toto. A bud to pochopí, alebo môže ísť.
@anonym_f1af51 zarabal 2000€ mesacne. Ona asi tiez pracovala pred materskou.. ako. Ja by som uz davno bola za vodou.. tiez mam ucty 900€ a o dost nizsi plat.. som sama. A zvladame to..
Z tohto platu by som mala dost nasetrene na tu dobu kedy bude s dietatom doma.
@anonym_f1af51 zarabal 2000€ mesacne. Ona asi tiez pracovala pred materskou.. ako. Ja by som uz davno bola za vodou.. tiez mam ucty 900€ a o dost nizsi plat.. som sama. A zvladame to..
@anonym_4aec9c Takze to, ze chvilu zarabal 2k (tiez nie zavratna suma), tak to ich ma z biedy vytrhnut, kym pojde autorka do prace? Smiesne😆 Doteraz nejedli, nebyvali, nezili a cely jeho plat odkladali?😄
@anonym_4aec9c Takze to, ze chvilu zarabal 2k (tiez nie zavratna suma), tak to ich ma z biedy vytrhnut, kym pojde autorka do prace? Smiesne😆 Doteraz nejedli, nebyvali, nezili a cely jeho plat odkladali?😄
@anonym_3a3894 vravim, ze si vedeli slusne odlozit. Ci myslis ze nie? Ako dlho tolko zarabal? Nevieme..koljo zarabala ona? Nevieme... Praveze zili na mna nadstandartne. Autorka si na to zvykla a nechce sa uskromnit..
@anonym_3a3894 vravim, ze si vedeli slusne odlozit. Ci myslis ze nie? Ako dlho tolko zarabal? Nevieme..koljo zarabala ona? Nevieme... Praveze zili na mna nadstandartne. Autorka si na to zvykla a nechce sa uskromnit..
@anonym_4aec9c Nastandard? Z tych sum, co predlozila autorka, asi tazko.
@anonym_3a3894 tak zase on keby zotrval a mal by 2000eur,ona sa vrati do prace ma 1500eur+rodicak 560eur,tak by to mali super spolu by mali 4060eur a to uz je nadherna suma.
@anonym_3a3894 to je malo podla teba? Vies kolko zarabaju ine rodiny?
@anonym_3a3894 to je malo podla teba? Vies kolko zarabaju ine rodiny?
@anonym_4aec9c Dajme tomu, ze tych 2000 bolo celkom fajn. Ale z 900 e si teda fakt nikto na zadok nesadne. Este k tomu, ked je autorka na RD.
@anonym_4aec9c Dajme tomu, ze tych 2000 bolo celkom fajn. Ale z 900 e si teda fakt nikto na zadok nesadne. Este k tomu, ked je autorka na RD.
@anonym_3a3894 ale ona tiez nieco dostane, plus nastupi do prace.. ja som vravela, ze ked tolko zarabali mali by mat super rezervu, ktora by pomohla ked je zatial na rodicaku. Ako som citala plat mala 1500€. Co je super. Ma len vysoky standard.
@anonym_3a3894 ale ona tiez nieco dostane, plus nastupi do prace.. ja som vravela, ze ked tolko zarabali mali by mat super rezervu, ktora by pomohla ked je zatial na rodicaku. Ako som citala plat mala 1500€. Co je super. Ma len vysoky standard.
@anonym_4aec9c Jasne, ona je na vine😃
Ja som doteraz pracoval s ľuďmi na riadiacej pozícii, mám aj vysokú školu ale tie maily, telefonáty, práca domov..stále som v hlave riešil veci ohľadom práce, až som si povedal a dosť. Našiel som si manuálnu prácu, ale v inej firme pretože mi to bolo také nič moc prejsť v tej istej firme na manuálnu pozíciu... tie nátlaky na mňa z vedúcich pozícii, vraj mám vo firme nejaké meno, mám zodpovednosť atď, ale ja som sa proste rozhodol. Pracujem aj keď nie dlho v inej firme a to manuálne, aj keď sa narobím ale hlava je čistá a je to pre mňa bomba...zatiaľ aj nižší plat, musím poslúchať, no idem si zatiaľ svoje.😉 Nuž keď si rodina zvykne na určitý plat, potom už zmena k menšiemu platu sa ťažšie znáša hlavne ak je úver, no pre mňa hrá teraz rolu to aby som bol schopný aj pre iné účely aj za cenu nižšieho statusu a menšieho platu.... Ak by mala na dotyčného prácu vplývať zle psychika a mal by neskôr z toho zošalieť, zrejme by to mohlo byť neskôr ešte horšie, ťažko povedať.
Ja som doteraz pracoval s ľuďmi na riadiacej pozícii, mám aj vysokú školu ale tie maily, telefonáty, práca domov..stále som v hlave riešil veci ohľadom práce, až som si povedal a dosť. Našiel som si manuálnu prácu, ale v inej firme pretože mi to bolo také nič moc prejsť v tej istej firme na manuálnu pozíciu... tie nátlaky na mňa z vedúcich pozícii, vraj mám vo firme nejaké meno, mám zodpovednosť atď, ale ja som sa proste rozhodol. Pracujem aj keď nie dlho v inej firme a to manuálne, aj keď sa narobím ale hlava je čistá a je to pre mňa bomba...zatiaľ aj nižší plat, musím poslúchať, no idem si zatiaľ svoje.😉 Nuž keď si rodina zvykne na určitý plat, potom už zmena k menšiemu platu sa ťažšie znáša hlavne ak je úver, no pre mňa hrá teraz rolu to aby som bol schopný aj pre iné účely aj za cenu nižšieho statusu a menšieho platu.... Ak by mala na dotyčného prácu vplývať zle psychika a mal by neskôr z toho zošalieť, zrejme by to mohlo byť neskôr ešte horšie, ťažko povedať.
@stanojano a mas sancu sa vypracovat znova pekne od piky.Ale tento odmietol aj inu poziciu s mensou zodpovednostou a iba o par stovak menej.On nechce ani firmu menit,len byt operatorom a ci uz mu da potom este niekto tam sancu,to uz je vo hviezdach.
Tu sú dva rozpory. Peniaze a možno zdravie. Klesne Vám riadne životná úroveň, ale to človeka nezabije. Ak je manžel vyhorený, chcelo by to totálnu zmenu, len to málo ľudí dokáže. Veľa ľudí v SR žije doslova z huby do úst. Aj ja žijem v starobinci z úspor a neviem do kedy vydržia! Buď rada že nemal nejakú škaredú haváriu, alebo takú rakovinku ako mám ja. Skoro som ochrnul od pol pása dole a teraz mám metastázy v kostiach. Chodím len v ortéze, ale chodím. Mám bláznivé plány a aj si ich splním. Pozri na moje foťky a potom si možno uvedomíš zmysel života.
Otázka na záver: " Čo keby manžel mal mozgovú príhodu, nehovoril by a ochrnul by na jednu polku tela. Ako by si to potom riešila?"
@anonym_4aec9c Jasne, ona je na vine😃
@anonym_3a3894 to som nepovedala kto je na vine 🙂
@anonym_4aec9c uplne suhlasim. Žijete si nad bežné pomery ľudí a chodíte tu vyplakávať keď je zle.
@cezar27 čo je podľa teba vyciciavanie partnera? Čo je podľa teba úlohou muža? Ako sa staráš o ženu okrem toho že ma kde bývať a ma čo jesť? Žijete život alebo prežívate? Vies ju zobrat von aby si oddýchla od deti? Ake máš koníčky ty a ake ona? Z čoho to potom financujete? Dáš jej peniaze na odev v čase keď ona si na seba nevie zarobiť alebo chodí štyri roky v tom istom? Drogériu nepouziva? Nečíta? Deťom doprajes dovolenku a výlety alebo ste iba doma?
Vies, je pekne, že viete žiť skromne. Máš moj obdiv. Len by ma zaujímalo, ako dlho sa dá žiť z minima a či je tvoja žena spokojná. Zisťoval si?
@akje ľutujem tvojho muža
@anonym_4aec9c uplne suhlasim. Žijete si nad bežné pomery ľudí a chodíte tu vyplakávať keď je zle.
@cezar27 Ale vies o tom, ze nikto nemoze za to, ze si neschopny. Ze?😃
Ale co cakat od niekoho, kto napise "nemaly sme problem". To vela napoveda🙃
Tu sú dva rozpory. Peniaze a možno zdravie. Klesne Vám riadne životná úroveň, ale to človeka nezabije. Ak je manžel vyhorený, chcelo by to totálnu zmenu, len to málo ľudí dokáže. Veľa ľudí v SR žije doslova z huby do úst. Aj ja žijem v starobinci z úspor a neviem do kedy vydržia! Buď rada že nemal nejakú škaredú haváriu, alebo takú rakovinku ako mám ja. Skoro som ochrnul od pol pása dole a teraz mám metastázy v kostiach. Chodím len v ortéze, ale chodím. Mám bláznivé plány a aj si ich splním. Pozri na moje foťky a potom si možno uvedomíš zmysel života.
Otázka na záver: " Čo keby manžel mal mozgovú príhodu, nehovoril by a ochrnul by na jednu polku tela. Ako by si to potom riešila?"
@ipsa646 zareagujem na to co si napisal, ja si myslim, ze autorka riesi to co preziva, mam potrebu sa jej zastat, lebo ona nema teraz situaciu ako ju mas ty. Samozrejme drzim palce, aby sa ti zlepsil zdravotny stav.
Myslim, ze autorka riesi podla seba, co vnutorne ona preziva, pre nu to je tiez stresujuce, kazdy prezivame situacie inak... samozrejme su ine pripady, tazsie pripady.. chore deti.. a podobne.. ale aj tak ma autorka pravo, citit sa akokolvek - ked je v takejto situacii.
Ja viem, ze ty to vnimas z ineho pohladu...z toho svojho ..a autorka riesi z toho svojho a ma na ti plne pravo.
a nechápem jednu vec prečo sa tu stále "len" 900€ jeho plat spomína a tvoj rodičák 500€ plus prídavky na dve deti 120€ to je 620€ 1520€ plus stravné lístky akože už mysli trocha pozitívne... vyskúšate uvidí že to nejde tak možno aj zmení prácu... mne sa zdá že ty vôbec s ním nekomunikuješ a len vrčíš po ňom... tak ti to on podal ako hotovú vec.. a keďže sa s tebou zjavne nedá o tom rozprávať lebo si ideš svoje tak to rieši on s rodinou, pri ktorej má pocit že ho podrží... to je asi to čo teraz potrebuje ON najviac... NIE TY...
a nechápem jednu vec prečo sa tu stále "len" 900€ jeho plat spomína a tvoj rodičák 500€ plus prídavky na dve deti 120€ to je 620€ 1520€ plus stravné lístky akože už mysli trocha pozitívne... vyskúšate uvidí že to nejde tak možno aj zmení prácu... mne sa zdá že ty vôbec s ním nekomunikuješ a len vrčíš po ňom... tak ti to on podal ako hotovú vec.. a keďže sa s tebou zjavne nedá o tom rozprávať lebo si ideš svoje tak to rieši on s rodinou, pri ktorej má pocit že ho podrží... to je asi to čo teraz potrebuje ON najviac... NIE TY...
@mimaapeto Lenze on pirinasa len problem, nie riesenie. Ved sikovna mamicka sa podla toho zariadi. Ked sa uz rozhodol mal nacrtnut aj riesenie a nie celu financnu situaciu hodit na manzelku. Mohli dojst k uspokojivemu rieseniu pre oboch. Ja takym vidim napriklad, ze by siel na matersku a zostali by doma obaja. On by odbremenil manzelku, mal by cas hladat nieco nove a aj ako nova rodinka by mali casu travit so sebou a bolo by to financne lepsie aj rodinne lepsie.
Niekto má rodinný príjem 1500 eur a vie z toho plnohodnotne vyzit,iný ledva využije z 3000. Závisí to od regiónu v akom žijú,aké bremena majú - hypotéky,pôžičky,leasing,poistenie,počet detí,nejaké ďalšie špeciálne potreby.. my žijeme v krajskom meste a mesačne dáme len 1000 eur na byvanie- 600e hypo a zvyšok ďalšie náklady na bývanie,bývame v byte 5clenna rodina.v rodine máme aj takých,ktorí zarábajú podstatne menej ako my,ale žijú inde na Slovensku a životnú úroveň majú lepšiu,resp môžu si dovoliť podstatne viac. Takže darmo tu budú niektorí písať,že veď taký príjem bohate postačuje.mozno niekomu áno samozrejme,no tie výdavky sa líšia u každého a závisí to od rôznych faktorov.
@mimaapeto Lenze on pirinasa len problem, nie riesenie. Ved sikovna mamicka sa podla toho zariadi. Ked sa uz rozhodol mal nacrtnut aj riesenie a nie celu financnu situaciu hodit na manzelku. Mohli dojst k uspokojivemu rieseniu pre oboch. Ja takym vidim napriklad, ze by siel na matersku a zostali by doma obaja. On by odbremenil manzelku, mal by cas hladat nieco nove a aj ako nova rodinka by mali casu travit so sebou a bolo by to financne lepsie aj rodinne lepsie.
@anonym_71d5b9 ale veď na materskej by tiež platovo klesol...to by už bolo v poriadku? a zjavne nechce byť doma lebo by zase len počúval ženu ako stále šomre.. podľa mňa tam vzťah nie je OK medzi nimi... a komunikácia tiež nie
@anonym_71d5b9 ale veď na materskej by tiež platovo klesol...to by už bolo v poriadku? a zjavne nechce byť doma lebo by zase len počúval ženu ako stále šomre.. podľa mňa tam vzťah nie je OK medzi nimi... a komunikácia tiež nie
@mimaapeto Ale ona zarabala solidne, 1500 eur, ak si dobre pamatam. Lepsie, ako 900 eur, na ktore on padne. Kazdopadne ja ju chapem, ze ako matka chce byt v klude na materskej...tak sa dohodli a mnoho matiek sa nechce odtrhnut od polrocneho miminka...hormony, kojenie...ma na to narok. Tiez by som bola nestastna, keby som mala prerusit matersku po polroku, lebo mi chlap zrazu oznami, ze sa rozhodol pozicne a platovo silne degradovat a to bez predchadzajucej diskusie. Mala by nejako vyzistit, co sa deje. Opytat sa kolegov, alebo partneriek kolegov ci nieco vysrstil. Keby mal moj muz tazku depresiu, tak by som isla pracovat a nechala ho doma s malym + terapia, tiez nechcem chlapa, ktory sa zruti a nieco si urobi. A moj muz nosi domov velke peniaze, velmi by sme to citili. Ale nastastie solidne zarabam aj ja, len uz by to nebol luxus, traja by sme sa museli uskromnit . Ale takto nahle...bez varovania, debaty...a niebje ochotny sa vymenit, ked ona by zarabala viac...musi zistit pricinu a idealne aj z inych zdrojov, ako len od neho...
@mimaapeto Na materskej z 2000e by neklesol na 900 + 500 RD, mali by viac a mohli by byt obaja doma. S nejakym lavirovanim by este aj ona mohla mat prijem. Tu ide o to, ze manzelka na seba prebrala vsetky povinnosti okrem toho z coho zaplatit ucty. A zrazu je este aj tato posledna povinnosti na nej.
Nemysli stale na seba, ma dovod. Presiel som si tym. Mozno hovori ale ty nepocuvas. Mne zena povedala ze pri mne bude stat akokolvek sa rozhodnem, isiel som do nižšieho platu a neľutujem. Nespokojných ľudí ktorý ti tu píšu nepočúvaj.
@cezar27 ale on nikdy nic nehovor!!..vlastne hovoril ake je t miesto super aky je to dream job a neviem co este..toto som pocuvala posledne mesiace a zrazu bum
@cezar27 ale on nikdy nic nehovor!!..vlastne hovoril ake je t miesto super aky je to dream job a neviem co este..toto som pocuvala posledne mesiace a zrazu bum
@anonym_autor ako dlho robil na tomto vyssom poste??
@anonym_autor daj mu čas, pravdu sa dozvieš. Nepočúvaj neschopné feministky ktoré za všetko vinia chlapov.
@cezar27 Ty nevies ani omylom, co feminizmus je. Dostudovat.
@ipsa646 zareagujem na to co si napisal, ja si myslim, ze autorka riesi to co preziva, mam potrebu sa jej zastat, lebo ona nema teraz situaciu ako ju mas ty. Samozrejme drzim palce, aby sa ti zlepsil zdravotny stav.
Myslim, ze autorka riesi podla seba, co vnutorne ona preziva, pre nu to je tiez stresujuce, kazdy prezivame situacie inak... samozrejme su ine pripady, tazsie pripady.. chore deti.. a podobne.. ale aj tak ma autorka pravo, citit sa akokolvek - ked je v takejto situacii.
Ja viem, ze ty to vnimas z ineho pohladu...z toho svojho ..a autorka riesi z toho svojho a ma na ti plne pravo.
Máš pravdu v tom, že si to musia vyriešiť oni dvaja a tak, aby boli spokojní a aj ich dieťa, či deti. Ja som jej chcel len naznačiť, že sa môže stať aj niečo horšie, čo však neprivolávam. Prajem im kľudné a múdre rozhodnutie.

Inac to je fakt.Nam sa raz stalo,ked mi syn chodil do skolky v meste,ako chodieval sem tam aj muz ale ucitelka videla hlavne mna a??Raz sa tak stalo,ze ja som nemohla,tak isiel po neho muz a ucitelka mu zadrela no vy ste neni jeho otecko,otecko vizeral inak.Az maly musel potvrdit,ze ano je to tato.
Baby,kedy mam muza debila tak neviem,neviem.No ked mi to hovoril som si naozaj myslela,ze si robi zo mna srandu.
Ej ako sa mi ucitelka potom ospravedlnovala.
Takze aj pre taketo situacie,treba aby aj otec bol videny a vedeny sa o deti vediet postarat.