icon

Medikamentózny potrat v 5. týždni. Aké sú skúsenosti?

krisshevchuk
21. sep 2026

Dievčatá, prosím, podeľte sa o svoje skúsenosti ❤️

Som približne v 5. týždni tehotenstva a rozhodla som sa pre medikamentózne prerušenie tehotenstva. Úprimne, mám z toho trochu strach, pretože som si tým nikdy neprešla.

Chcela by som sa opýtať žien, ktoré to zažili v takom skorom štádiu – ako to prebiehalo, aké silné boli bolesti, ako dlho ste krvácali a ako ste sa cítili potom?

Najviac ma zaujímajú skúsenosti zo Slovenska – ako to prebieha, koľko to približne stojí a či je potrebné odporúčanie od gynekológa.

Prosím bez odsudzovania 🙏 Rozhodnutie už mám, len by som rada počula skutočné skúsenosti a trochu sa upokojila. ❤️

Strana
z2
osky
Včera o 07:32
@d_ivana

@pr85 Tvoj účet by už mali zablokovať. Všade, kde si žena pýta radu v ťažkej situácii, sa objavíš ty - bez rady, len s plnou hubou moralizujúcich rečí. Popros Boha, aby ti pomohol pochopiť iných.

@d_ivana
Boh daruje zivot.
Ten ti nebude radit,ako ho mas znicit!

anonym_5b77aa
Včera o 07:33
@osky

@anonym_5b77aa

Prestan!

Keby som chcela,moralizujem a utocim hned!

A keby aj...
Tu je otvorena diskusia....

Samozrejme,ze kazdej normalnej zene pride divne,ak ina zena ide zabit svoje nenarodene dieta.
Ano zabit!!!

@osky Autorka ziada o skusenosti, ty si jej ake poskytla? Len tu obsmrdas si svojimi nazormi, ktore nikoho nezaujimaju.

osky
Včera o 07:40
@anonym_5b77aa

@osky Autorka ziada o skusenosti, ty si jej ake poskytla? Len tu obsmrdas si svojimi nazormi, ktore nikoho nezaujimaju.

@anonym_5b77aa
A tvoje komebty na mna jej pomahaju ako?
Roluj dalej a neries.
A nemusime tu zaberat plochu komentarmi o nicom.

Nauc sa prijimat aj iny nazor,ako je ten tvoj.

anonym_5b77aa
Včera o 07:59
@osky

@anonym_5b77aa
A tvoje komebty na mna jej pomahaju ako?
Roluj dalej a neries.
A nemusime tu zaberat plochu komentarmi o nicom.

Nauc sa prijimat aj iny nazor,ako je ten tvoj.

@osky Ja som jej napisala svoju skisenost s umelym prerusenin. Presne o to autorka ziadala. Ty si zatial neprispela nicim uzitocnym.
Nauc sa mlcat, ked nemas co povedat.

anonym_455fd6
Včera o 09:19

Ja som takto prisla k piatemu dietatu,uplne neplanovane,v jednom z tych horsich zivotnych obdobi,tiez som zvazovala potrat,pretoze muz odo mna odisiel ked som mu povedala,ze som tehotna.No a dnes tu mam skoro 6rocnu princeznu,mudru,inteligentnu,ukecanu.Nevravim,aby si na potrat nesla,len to este zvaz.

osky
Včera o 10:00
@anonym_5b77aa

@osky Ja som jej napisala svoju skisenost s umelym prerusenin. Presne o to autorka ziadala. Ty si zatial neprispela nicim uzitocnym.
Nauc sa mlcat, ked nemas co povedat.

@anonym_5b77aa preto to tak obhajujes,lebo si to sama absolvovala.
V tejto veci ja mlcat urcite nikdy nebudem!

anonym_5b77aa
Včera o 11:29
@osky

@anonym_5b77aa preto to tak obhajujes,lebo si to sama absolvovala.
V tejto veci ja mlcat urcite nikdy nebudem!

@osky A co obhajujem? Pravo na autonomiu nad svojim telom? Ked si proti potratom tak na nijaky nechod. Autorka sa pytala na nieco uplne ine nez na co odpovedas.. Si mimo temy, nahlasujem ta.

osky
Včera o 11:40
@anonym_5b77aa

@osky A co obhajujem? Pravo na autonomiu nad svojim telom? Ked si proti potratom tak na nijaky nechod. Autorka sa pytala na nieco uplne ine nez na co odpovedas.. Si mimo temy, nahlasujem ta.

@anonym_5b77aa pokojne nahlas,co chces....
Svedomie neumlcis.

d_ivana
Včera o 15:32
@pr85

@d_ivana A prečo by mi ho mali zablokovať? Za to že jej ponúkam iný názor, ako máš ty? Podporujem rozhodnutie za život. Potrat nikdy nie je riešenie.

@pr85 Za to, že neustále zaťažuješ svojim názorom ženy, ktoré sa o to neprosia.

pr85
Včera o 16:28
@d_ivana

@pr85 Za to, že neustále zaťažuješ svojim názorom ženy, ktoré sa o to neprosia.

@d_ivana Toto je otvorená diskusia a môžem tu vyjadriť svoj názor.

d_ivana
Dnes o 02:43
@pr85

@d_ivana Toto je otvorená diskusia a môžem tu vyjadriť svoj názor.

@pr85 V nedeľu bol pochod za život, tam si mohol vyjadriť svoj názor. Tu sa mali ozvať tie, ktoré to zažili - ako píše autorka v treťom odseku.

Strana
z2