Medikamentózny potrat v 5. týždni. Aké sú skúsenosti?
Dievčatá, prosím, podeľte sa o svoje skúsenosti ❤️
Som približne v 5. týždni tehotenstva a rozhodla som sa pre medikamentózne prerušenie tehotenstva. Úprimne, mám z toho trochu strach, pretože som si tým nikdy neprešla.
Chcela by som sa opýtať žien, ktoré to zažili v takom skorom štádiu – ako to prebiehalo, aké silné boli bolesti, ako dlho ste krvácali a ako ste sa cítili potom?
Najviac ma zaujímajú skúsenosti zo Slovenska – ako to prebieha, koľko to približne stojí a či je potrebné odporúčanie od gynekológa.
Prosím bez odsudzovania 🙏 Rozhodnutie už mám, len by som rada počula skutočné skúsenosti a trochu sa upokojila. ❤️
Na Slovensku nemas sancu na medikametozne ukoncenie tehotenstva na vlastnu ziadost, musis ist do Ceska alebo AT
Na SK to nie je mozne, iba v AT to mas do 9tt myslim. Cize mimo MA to nemocnica nemoze podat
Prečo chceš potrat, musíš mať dôvod...?
Prečo chceš potrat, musíš mať dôvod...?
@anonym_a08fb1 Môj starší syn má 6 rokov a mladšia dcérka má 1 rok a 4 mesiace. Svoje deti veľmi milujem a som za ne vďačná, ale teraz si uvedomujem, že nie som pripravená na ďalšie dieťa. Ťažko sa mi to priznáva, ale teraz jednoducho nie je ten správny čas. A ani to, že si to uvedomujem, mi to nijako neuľahčuje.
@anonym_a08fb1 Môj starší syn má 6 rokov a mladšia dcérka má 1 rok a 4 mesiace. Svoje deti veľmi milujem a som za ne vďačná, ale teraz si uvedomujem, že nie som pripravená na ďalšie dieťa. Ťažko sa mi to priznáva, ale teraz jednoducho nie je ten správny čas. A ani to, že si to uvedomujem, mi to nijako neuľahčuje.
@krisshevchuk ak sa mozem spytat, preco nechces ist na klasicky potrat, ktory robia na slovensku? Alebo sa obavas pripadnych neziaducich nasledkov?
Čo ja viem, takto verejne si vycapiť fotku k potratom ?
@krisshevchuk ak sa mozem spytat, preco nechces ist na klasicky potrat, ktory robia na slovensku? Alebo sa obavas pripadnych neziaducich nasledkov?
@hanaxxx asi narkóza, hospitalizácia... tiež si myslím, že tabletka je jednoduchšie riešenie
@krisshevchuk hlavne nic neobjednavaj cez net, viem z v AT dostanes 5 Tabletiek na doma. Nie ze sa prizabijes niecim pochybnym. Potom budu deti najskor siroty.
@krisshevchuk nerob to, keď sa to pýta do tvojho života, tak ho príjmi.Budes šťastnejšia.
Mne je len luto tychto deti, co su v poradi druhe, tretie,...x-te...Tie to maju tazke veru...Ja ked si predstavim, ze by som sa zbavila mojho tretieho, stvrteho, ci piateho, tak mi je az zle. Lebo su tak skvele a nadherne. Ale to som ja. Nevedela by som s tym dalej zit. Podla Tvojho komentara, co si napisala
@krisshevchuk , sa mi zda, ze nie si uplne presvedcena, ci to bude to spravne riesenie. Ak vyslovene nejde o existencny problem, tak to prosim, este zvaz.
Ja som mala aj zdravotne problemy, aj vek...Ale mam uzasneho muza, ktory sa vie postarat a konzultovala som to aj s lekarmi. Teraz mi tu spinka 5 tyzdnova dcerka,je to milacik rodiny a starsie deti su z nej paf.
Ale k veci - pokial viem, tak tabletkou sa to u nas neda...
A neberte tento moj komentar ako sudenie, lebo fakt nesudim...
@krisshevchuk Mozno si to este neuvedomujes, je to velmi skoro, ale uz aj toto babatko co ti rastie v brusku je uz tvoje dieta. Tretie. Tak ako aj tie dve narodene. Ma svoju jedinecnu genetiku a naplno sa vyvija v bezpeci tvojho tela, kde je mu dobre a nechce byt nikde inde. Lubi svoju maminku. A ak by si aj tehotenstvo umelo prerusila, navzdy ostane tvojim tretim dietatom. Akurat takym, co sa nikdy nemali moznost narodit a ktore si nemala moznost spoznat. A ak by si sa neskor rozhodla pre dalsie, bude to uz tvoje stvrte dieta, a uplne ine nez toto. Tvoje telo si to bude pamatat ako cosi nedokoncene, umely zasah do tela, nebude to len tak, bez dosledkov, akoby sa nic nestalo. Ale uz nebudes mat moznost to nijako zvratit naspat. Ja mam tiez 15-mesacne dievcatko a cakam druhe. Ale nikdy by som mu to neurobila, aj ked ho este nepoznam a nemam k nemu vytvoreny taky intezivny vztah ako s narodenou dcerkou. Lebo je uz teraz tu s nami, bolo ked sme to este nevedeli a krasne sa zatial vyvijali rychlostou blesku, ako taky zazrak. A je uz teraz sucastou nasho rodinneho pribehu, tak ako aj to vase. Aj ked viem ze to bude aspon zo zaciatku s dvomi malymi detmi velmi narocne. A hladam sposoby ako to zvladnut. Verim,, ze sa rozhodnete spravne, aby ste to potom nemuseli do konca zivota lutovat. Drzim palce, aby ste nasli odvahu a sposob vysporiadat sa s aktualnou situaciou.
A čo na tvoje rozhodnutie vraví otec dieťaťa?
@krisshevchuk Potrat je vražda. V tvojom tele sa nachádza nová život. Daj mu prosím šancu.
Ľúbiš svoje deti, ale tretieho sa zbavíš. Geniálny nápad. Tak ho zabijeme, veď má len 5 týždňov, bije mu srdce...
@krisshevchuk Bez odsudzovania skopirovany príbeh UPT z modrého koníka z rubriky: sny a ich význam:
Ahojte nepotrebujem počuť aká som blbá a sprostá. Upt som zvážila starostlivo 100x (dve deti doma sme v nájme a končila mi pracovná zmluva v polke tehu) a 100x som oľutovala. Priateľ povedal že od toho dáva ruky preč a že ak si ho nechám ostanem na to sama. Rodinu už nemám ani nikoho kto by mi s tým pomohol takže dobrovoľne nasilu som to podstúpila. Zákrok zvrzali a ďalšie dieťa už nikdy mať nebudem. Asi je to spravodlivé. Pochopila som svoju lekciu vzdala sa sexuálneho života a zároveň sa mi veľmi pohoršil zdravotný stav a objavilo sa u mňa ochorenie kde by som nemusela tehotenstvo do konca zvládnuť. No posledné noci sa mi s bábätkom sníva. Sníva sa mi ze už mesiac po upt čo si v sne uvedomujem som znova tehotná a dieťatko si hľadá ku mne cestu naspäť. Sníva sa mi to úplne stále. Stále som v sne tehotná stále som si vedomá toho istého drobca. Na terapie som chodila a pomohli mi vyrovnať sa s tým a prijať to ako to je. Tie sny sú istým spôsobom krásne myslíte že niečo znamenajú? Znamenajú ze mi dieťatko odpustilo pre moje rozhodnutie? Že sa nehnevá?
@krisshevchuk Smer AT, vygoogli, niektore stranky maju aj slovensky preklad. Ale odporucam ti to riesit samozrejme cim skor. Na Slovensku je to bieda, ja som si chcela kupit nudzovu antikoncepciu a mali vyhradu vo svedomi este aj k takejto banalnej veci.
Prepac,ty si nechcela dalsie dieta a aj tak si mala nechraneny styk?????
@osky A co je teba do toho?
Autorka, nepocuvaj toto vydieranie a ak si rozhodnuta pre umele prerusenie, tak zajdi za svojim gynekologom, poradi ti ako postupovat. Ak to nechces riesit so svojim gynekologom, tak sa vies objednat na sukromnu kliniku, kde ti zakrok spravia. Zial, u nas nie je dostupna tabletka, budes musiet podstupit kyret. Ja som ho absolvovala pred rokmi tiez v 5. tyzdni v Leviciach na sukromnej klinike. Je to jednodnovy zakrok, rano prides a poobede uz si doma. Zvladnes to ako mnohe pred tebou. Vela sil prajem! 🌸
@krisshevchuk správny čas na tehotenstvo je vtedy, keď sa v tebe prebudi nový život ...

Myslíš tabletku? Tá asi ešte nie je zlegalizovala
Keď máš strach tak prečo ideš na potrat?