Menili ste si meno po štyridsiatke?
Menila ste si niektorá meno po 40tke??
Ja so svojím niesom stotožnenie celý život, stále som ale váhala, ci si ľudia zvyknú, ako to bude "vyzerat".
Máte niektorá vlastnú skúsenosť?
Ďakujem
Ja mam rodinnu znamu, je to starsia pani uz (ma viac ako 80 rokov) a tu cely zivot volaju inym menom, ako sa v skutocnosti vola. Je to podobne meno ako to jej co ma oficialne v dokladoch. Dozvedela som sa to nahodne, ked hovorim mame, zagratuluj XY, ma meniny dnes a ona sa zacala smiat, ze ale XY sa vola skutocne inac. 3/4 ludi co ju poznaju vobec nevedia, ze to ako ju oslovuju nie je jej prave meno.
Ja som to riešila napísala si žiadosť zaplatila 100€ kolok prišla som na úrad a pani ma zhukala ze to sa nedá ze musím mať potvrdenie od psychológa ze mam z toho mena traumy a nezaujímalo ju ze cely život to meno hanlivo prezývali a rymovali (Zuza - luza, čuza) fakt ho nenávidím z duše. Nepochodila som, vraj si mam doplniť stredné meno a prehodiť si prvé a druhé a nechať sa oslovovať druhým. Prvého sa zbaviť nedá keďže nemám posudok ze som ním trpela v detstve aj keď som brala AD (nie kvôli menu) a bola som riešená u psychológa. Musí tam stať že je to kvôli menu.
@anonym_ddaec6 To ta uradnicka pekne odpalkovala a ty si sa nechala, co je skoda
Sylvia s tvrdým y? Tak to je ešte aj netradičné ako naše klasické Silvia. Určite by som išla do zmeny ak ťa to tak trapit. A nad akým menom uvažuješ?
No a podľa mňa tu o pár rokov bude veľa takých zmien mien... už len keď si človek otvorí MK tak sa nestíha čudovať aké sú niektoré matky kreatívne. 🫣🤦♀️
@anonym_ddaec6 To ta uradnicka pekne odpalkovala a ty si sa nechala, co je skoda
@anonym_2ec18f nemám problém rešpektovať keď je niečo raz dané. Čítala som ze nie každá žiadosť sa schváli reálne tak podľa čoho iného posudzujú?
Odporucam ti zavolat si na nejaku matriku, vysvetlit situaciu a oni ti povedia, ze co idealne napisat. V podstate ziadost vypisujes az na mieste, ale bolo by fajn mat bejaky "dovod".
Ja som si menila priezvisko v zime, navonok kvoli jednej veci, skutocny dovod bol iny a tenvie par ludi. V robote som chvilu fungovala pod oboma menami, ale nevysvetlovala som dovod, je to moja vec.
Ak s menom nie si stotoznena, tak si ho zmen. Budes sa citit lepsie a budes to aj vyzarovat. Kvalita zivota sa ti tymto tiez zmeni. Drzim palce
@anonym_2ec18f nemám problém rešpektovať keď je niečo raz dané. Čítala som ze nie každá žiadosť sa schváli reálne tak podľa čoho iného posudzujú?
@anonym_ddaec6 S tymto ja ale uplne suhlasim, ale keby slecna napisala tu ziadost spravne a uviedla spravny dovod, zmenu by jej schvalili
asi ti to nepomoze, ale podla mna mas krasne meno, ja by som ho brala hned.
Myslím si, že ak s tým menom nie ste celý život stotožnená a cítite, že by vám zmena psychicky pomohla, netreba sa pozerať na vek ani na to, čo si pomyslia ostatní. Dôležité je, aby ste sa vo svojom mene cítili dobre vy sama. Ľudia si časom zvyknú, najmä tí, ktorým na vás záleží.
Možno by som si ešte v pokoji prešla viacero mien, povedala si ich nahlas, predstavila si ich v bežnom živote a vybrala také, ktoré vám bude prirodzené aj o pár rokov. Celkom prehľadný kalendár mien je napríklad tu: https://www.zones.sk/kalendar-udalosti/meniny/
Chcem sa vám všetkým poďakovať za podporu,
Dnes som si oficiálne zmenila meno na úrade a v banke. (postupne budem všade)
V krajine kde žijem je to úplne jednoduché.
Tak teraz uz len urobiť oficiálnu zmenu aj na Slovensku, dúfam ze čoskoro osobne.
Prvý krok mam za sebou aj vďaka vám.
Ďakujem ❤️

Ja som si sice menila “iba” priezvisko a mala som 27, ale uz to bude desat rokov a nic lepsie som nemohla spravit. ❤️ Ludom, ktorym som to nechcela blizsie specifikovat, som iba povedala, ze z osobnych dovodov a kazdy to respektoval, ale aj keby nie, spravila som to pre seba, nie kvoli nim. Mozno by ma niekto poslal na psychiatriu za to, ale mne to naozaj psychicky velmi pomohlo dat tu minulost za hlavu, kvoli ktorej som to urobila a dokonca sa mi lahsie o tych veciach dnes aj rozprava. Je to mozno blbost, ale takto to citim ja. Drzim palce!🙃