icon

Odmietli by ste kvôli financiám pozvanie na svadbu?

Včera o 15:08

Odmietli by ste kvoli financnej situacii pozvanie na svadbu?

Strana
z2
anonym_a66db9
Včera o 15:11

Ano, pretoze dolezitejsie je aby sme my mali co jest ako zaplatit ucty, nie ucast na svadbe. Pozvanie je pozvanie, nie je povinnostou ho prijat.

anonym_775140
Včera o 15:12

Čo iné sa dá, keď človek nemá financie?

anonym_c1e05b
Včera o 15:12

nie, nepozyvaju ta ako sponzora, no ak nechces ist nik ta nenuti

sense
Včera o 15:13

Kvôli tomu že nemôžem dať pár stovák ako dar ,lebo sa to patrí ,tak nie, neodmietla. Ak by som ale nemala ani záco sa dostať na tú svadbu tak áno. Beď dotyční vedia zrejme v akej si situácii. Teda ak som pozvana, lebo ma tam chcú mať a nie lebo sa to patrí, lebo som "rodina".

anonym_744520
Včera o 15:14

Na svadbu áno, ale na sobáš môžeš ísť slušné šaty na seba máš a zablahoželať s kyticou nestojí veľa.

anonym_1d8d0b
Včera o 15:15

Ano aj nie. Ano - ak by som mala nejake oblecenie vhodne na svadbu uz doma (co mam), makeup a vlasy by som si urobila, na nejaky darcek by som snad vyhrabala nejake peniaze hoc aj malickost ako napr. kyticu ved nejdes na svadbu k cudzim, buduci novomanzelia uz pravdepodobne teraz vedia, ze s peniazmi nie si na tom najlepsie tak pochybujem ze to budu riesit. Nie - ak by som nemala vobec ziadne vhodne oblecenie a nedokazala by som sa ani slavnostnejsie upravit - nemala by som ani zakladny makeup a nikdy som sa nelicila.

autor
Včera o 15:24

Tak o nas dvoch nejde tam sa najde vzdy nieco na seba, pre deti mozno aj z Vintedu, skor mi ide o to ze cesta tam a spat plus asi ubytko lebo si neviem predstavit neskoro vecer/v noci soferovat vyse 2 hodiny s malymi detmi a teda dar, co citam tak samozrejme obalka “konzumne” len ked sme styria to mame dat 200€? Starsia teraz nastupila do skoly..

anonym_534e49
Včera o 15:25

svadba je finančne náročná. Ak by som mala ešte ďaleko cestovať, tak by som nešla ani len na sobáš.
Nešla. Je to moc blízka rodina? Súrodenec? Alebo len sesternica popr. kámoška? .

anonym_534e49
Včera o 15:25

napíš na rovinu. Komu máš ísť na svadbu , a ako ďaleko.

anonym_4582a3
Včera o 15:26
@anonym_autor

Tak o nas dvoch nejde tam sa najde vzdy nieco na seba, pre deti mozno aj z Vintedu, skor mi ide o to ze cesta tam a spat plus asi ubytko lebo si neviem predstavit neskoro vecer/v noci soferovat vyse 2 hodiny s malymi detmi a teda dar, co citam tak samozrejme obalka “konzumne” len ked sme styria to mame dat 200€? Starsia teraz nastupila do skoly..

@anonym_autor ked musis takto pocitat tak nechodte. Aspon nebudete v strese, lebo vacsinou ako na potvoru vyhadzete sa z penazi a dojde dalsia financna zataz typu pokazi sa pracka alebo auto.

anonym_2ad8f6
Včera o 15:28

@anonym_autor nerozumiem. Ved ked ides na svadbu, tak je tam jedlo, program zadarmo. Co s tym ma financna situacia? Ak ide o svadobny dar, nik ti neprikazuje davat peniaze

anonym_534e49
Včera o 15:30
@anonym_2ad8f6

@anonym_autor nerozumiem. Ved ked ides na svadbu, tak je tam jedlo, program zadarmo. Co s tym ma financna situacia? Ak ide o svadobny dar, nik ti neprikazuje davat peniaze

@anonym_2ad8f6 čo s tým má finančná situácia? čo jej dajú tovar zadarmo alebo ako . Za všetko sa platí a je v podstate jedno či dá obálku s e, alebo kúpi niečo hodnotnejšie.

anonym_92d75c
Včera o 15:32

zaležalo by od vztahu k neveste/ženíchovi
ako ste spojení v príbuzenstve ?

cyberk
Včera o 15:33

musis tahat aj deti na svadbu?
Ak vam to nevychadza financne, tak jasne, ze nechodte.

anonym_2ad8f6
Včera o 15:34
@anonym_534e49

@anonym_2ad8f6 čo s tým má finančná situácia? čo jej dajú tovar zadarmo alebo ako . Za všetko sa platí a je v podstate jedno či dá obálku s e, alebo kúpi niečo hodnotnejšie.

@anonym_534e49 tak ja neviem. Ja som nerobila svadbu za ucelom, aby som od kazdeho ocakavala dar, ci uz financny alebo hmotny.
Ja som robila svadbu pre ludi, ktorych mam rada, aby s nami oslavili lasku a dobre sa pri tom najedli.

anonym_5cd20d
Včera o 15:35

@anonym_autor ak si sa to dozvedela práve teraz -krátky čas pred svadbou, tak to asi nebude nik úplne blízky, komu by si potrebovala ísť na svadbu 🙃. Nechoď, ak ťa bude škrieť 100-200€, tak naozaj je zbytočné sa tam trepať.

anonym_c42663
Včera o 15:41

Bývate do 3 hodín od miesta svadby? Tak kľudne odsoferujete a nemusite si zabezpečovať ubytovanie
Deri podriemkavajú aj v autosedačkách

anonym_939a12
Včera o 15:41

Nesla by som s detmi, dala kolko mohla, a asi sla na otocku. Ak su to mne blizki ludia. 😊

(Aj nam na svadbu dali kto - kolko mohli, a nie tuto mudre rady co su vzdy len typu "dat kolko sa patri na kolko osob" a vobec nic sme si o tych ludoch nemysleli. Nikoho sme nepozyvali kvoli peniazom. 🙄 )

Ale to uz musis vediet aj Ty, v akom ste vztahu k novomanzelom. Ak nic speci, nehrotila by som to a nesla.

anonym_564054
Včera o 15:47

raz som odmietla, pracovala som v call centre, zarabala par korun a nemala som na dar plus oblecenie slavnostne pre seba aj muza, slusne som odmietla, ale boli sme len kolegyne

anonym_371293
Včera o 15:49

Nešla by som, ja osobne by som sa hanbila keby neviem dať adekvátny dar. Nebolo by mi komfortné keby viem že nemám € na viac a mám sa trepať xy kilometrov.
Ale to som ja, ty to môžeš mať úplne inak. Ak je to blízka rodina tak vedia akú máte situáciu a budú chápať že dar bude menší, prídete na otočku. Ak je to vzdialená rodina, kamarátka, kolegyňa tak by som proste nešla a slušne pozvanie odmietla.

babababka
Včera o 15:56

Samozrejme.Neskoršie by som im to vysvetlila,ak by o to stáli.

anonym_4ad01f
Včera o 16:03

ak nejde o velmi blizku osobu odmietla by som .. naklady na cestu a prespatie su drahe plus dar ... mlada rodina ich potrebuje ... keby to bolo v tom istom mesta tak ok .. ale 2h je dost daleko

nickneznamy
Včera o 16:11

Už som takto odmietla, svadba sa konala v Ríme a keď sme začali počítať, koľko by nás to celé stálo, tak sme v danej situácii odmietli. Cesta, letenky, batožina, ubytovanie, dar,… vtedy nám to pri ostatných výdavkoch nevychádzalo, resp. sme uprednostnili dať peniaze inam.

sense
Včera o 16:13
@anonym_autor

@anonym_autor v akom vzťahu si k svadobnemu paru?

abbey1
Včera o 16:15

Mňa by mrzelo, ak by nám niekto neprišiel na svadbu kvôli financiám. Neviem, ako ste si blízki. Pokiaľ je to pozvanie zo slušnosti, tak by som pozvanie odmietla.
Ak je to blízka rodina, dobrí priatelia, otvorené by som sa s nimi porozprávala. Na svadbu vy som išla. Dar by som dala maličkosť od srdca a vybavila by som si šoféra domov. My sme mali k dispozícii 2 vodičov, ktorí vozili hostí domov.
Ak vás niekto pozval zo srdca, určite pozvanie neodmietajte len kvôli peniazom. Ti ľudia chcú s vami stráviť svoj veľký deň. Peniaze boli a budú, alebo i neboli a nebudú, ale my raz nebudeme určite.

anonym_565334
Včera o 16:15

Podľa toho komu.
Z druhej strany by mi prišlo ľúto, keby na hostinu neprídu konkrétni ľudia len preto, lebo nemajú na to. Za istých okolností aj to ubytovanie sa dá nejak poriešiť, aby nebolo prekážkou účasti.

ivik4
Včera o 16:20

Skoda ze ubytovanie Vam nezabezpecia oni, my sme platili tym co byvali daleko . Ale ano keby som vo Vasej situacii a nemame z coho normalne potom fungovat tak by som nesla a vysvetlila aj to s tym ubytovanim. Mali by to pochopit

anonym_97a694
Včera o 16:21

@anonym_autor vo vasej konkretnej situacii ano

anonym_eddd5e
Včera o 16:24

Ak je to sesternica ktora pozvala „lebo ako by to bolo“, vyhovorila by som sa. Ak by to bol niekto blizky, na koho svadbe ti realne zalezi, sla by som. A dala mensi dar. Rozumny clovek toto neriesi. Svadba nie je ples, tam sa nekupuju listky.

bosorkabb
Včera o 16:27

Záleží komu. Ale ako prvé by som nebrala deti.
Aj keď nerozumiem prečo nie je možné šoférovať 2-3 hodiny domov. Ubytovanie by som neriešila predsa len sú to peniaze navyše a úplne zbytočné.
Jasné že ak nemám šaty, niečo ako dar,na naftu tak nejdem. Ono to všetko stojí peniaze.

Strana
z2