icon

Práca s vnútorným dieťaťom: Cesta k zdravému vzťahu

Včera o 10:48

Mam uzkostnu vztahovu väzbu, od partnera vyžadujem vela pozornosti, ked mi dlhsie neodpisuje na spravy tak som z toho hotová a vyvadzam ako zmyslov zbavená, vynucujem si pozornost, zaujem. Logicky v hlave vsetko viem, ale neviem ako to všetko aplikovať do života a byt normálna. Nemam žiadne sebavedomie, sebahodnotu. Chodim na terapie ale nic mi nepomáha. Viem ze su to vzorce z detstva ale ako ich prepísať? Poraďte ako sa s tym vysporiadať lebo som si svojou blbou povahou zničila včera ďalší vztah

Strana
z2
anonym_0838ee
Včera o 14:37

V 45-tich rokoch by si mohla vedieť, že dôležité su činy a nie tie bludy, čo ti tvrdí ako na Teba mysli.😁Za 12 hodín si nenajde cas na správu či hovor? Môže byt keď je ozaj niekedy zaneprázdnený, ale pravidelne nenajde cas, zato druhým odpovedá alebo je online.Tento typ chlapa s vyhýbavou vztahovou väzbou bude tvoju väzbu ešte zhoršovať, čiže je nevhodny pre teba

autor
Včera o 15:28
@anonym_0838ee

@anonym_autor
A ako dlho ste spolu?Cize len spolu chodíte a navštevujete sa.

@anonym_0838ee ano, len spolu chodime

autor
Včera o 15:29
@anonym_0838ee

V 45-tich rokoch by si mohla vedieť, že dôležité su činy a nie tie bludy, čo ti tvrdí ako na Teba mysli.😁Za 12 hodín si nenajde cas na správu či hovor? Môže byt keď je ozaj niekedy zaneprázdnený, ale pravidelne nenajde cas, zato druhým odpovedá alebo je online.Tento typ chlapa s vyhýbavou vztahovou väzbou bude tvoju väzbu ešte zhoršovať, čiže je nevhodny pre teba

@anonym_0838ee vsak presne to iste som sa mu snazila vysvetlit ze nie je normálne nereagovať 12 hodín a pritom byt na telefóne. Ze tym mi dava najavo nezáujem. Ale samozrejme to podla neho nie je pravda a nemam sa kvôli tomu co hnevať.

anonym_8577f6
Včera o 15:55

Ak ti terapia nepomáha potom ti asi nesadol terapeut a jeho štýl alebo proste niekde je chyba. Ja som zase začínala z vyhybavej väzby. Bola som odtiahnuta od každého nedalo sa mi napísať nikomu mala som tam takú bariéru. Obťažovalo mi byť s ľuďmi cítila som úzkosti. Radšej sama atď. Terapia mi práve pomohla. Po 30 rokoch dokážem ísť sama do fitka 😄 necítim sa ze na mňa každý ziza kdekoľvek idem. Aj keď ľudia ma poznajú a sem tam je blbý komentár (nuž vďaka zamestnaniu a nie nerobím v bordeli 😄) ale to už beriem akože okej 😄

autor
Včera o 16:18
@anonym_8577f6

Ak ti terapia nepomáha potom ti asi nesadol terapeut a jeho štýl alebo proste niekde je chyba. Ja som zase začínala z vyhybavej väzby. Bola som odtiahnuta od každého nedalo sa mi napísať nikomu mala som tam takú bariéru. Obťažovalo mi byť s ľuďmi cítila som úzkosti. Radšej sama atď. Terapia mi práve pomohla. Po 30 rokoch dokážem ísť sama do fitka 😄 necítim sa ze na mňa každý ziza kdekoľvek idem. Aj keď ľudia ma poznajú a sem tam je blbý komentár (nuž vďaka zamestnaniu a nie nerobím v bordeli 😄) ale to už beriem akože okej 😄

@anonym_8577f6 chodím k psychologicke cez poisťovňu. Momentalne mi finančná situácia nedovoľuje vyhľadať iného terapeuta. Páči sa mi napr aj ten Rasto Kmet, sledujem ho na facebooku ale ten berie stovky eur. Preto sa snazim najst sposob ako si pomôcť sama

anonym_d07ad3
Včera o 18:14

Ja si myslím, že väčšina žien chce od muža cítiť záujem v akejkoľvek forme. Ak tomu tak nie je, začne pochybovať. A nemusí to byť ani diagnóza. Ja som bola dávno taká istá. Vtedy sa mi dostala do rúk kniha od amerického psychológa, ktorý písal, že deficit otcovskej lásky v detstve spôsobuje v dospelosti citovú fixáciu žien na partnerov. Na mňa to sedelo. Rokmi som sa ukľudnila a uistila, že manžel ma miluje, aj keď mi dlhšie neodpíše, či nezavolá. Dá sa na to zvyknúť, že nie som za každých okolnosti na prvom mieste.

anonym_81a23f
Včera o 18:28

Čo ja viem, ja som psychicky v poriadku a som kľudná osoba, ale keby ma frajer ignoroval a pritom vidím, že na komenty na sociálnej sieti odpisuje, tak to by dostalo do vývrtky aj mňa 😀 Takže neber všetku špinu na seba, aj on nesie kus viny na tom, že si proste vybuchla a spravila ródeo.

Strana
z2