icon

Prečo dospelí muži a ženy zostávajú s rodičmi?

Dnes o 05:36

Ahojte, prečo dospelý zrelý muž v 45rokoch býva doma s mamou? A obhajuje sa tým, že on s mamou vychádza dobre, majú dobrý vzťah, tak prečo by mal odísť, a prečo by mal platiť niekde nájom alebo drahé hypo?

A aký je rozdiel, keď v 45r býva s mamou dospelá žena, ktorá argumentuje tým istým.

Strana
z3
anonym_49b1b5
Dnes o 05:37

Kazdy nech si zije tak, ako uzna za vhodne... ci by som takeho muza chcela ja za partnera? Nie.

anonym_c5ebb1
Dnes o 05:39

@anonym_autor rozdiel v tom nevidim ziadny. Tiez mam 45 r a bývam v rodičovskom dome. Nemam partnera a keby som žila sama tak to neutiahnem a živorila by som. Takto aspoň pomáham rodicom a som im na blízku ked nieco potrebujú. Ale ano chapem, pre niekoho to moze vyzerať zvlastne, ja to vsak neriešim. Snazim sa takto aspoň šetriť co sa sa

anonym_b3cd5a
Dnes o 05:40

Je to výhodné pre obe strany. A starý mládenec, či stará dievka nepotrebujú splácať hypotéku a už vôbec nie platiť cudziemu človeku podnájom.

anonym_322c9f
Dnes o 05:41

nevyhoda je v tom,ze aks i najde priatelku nemaju kde spolu travit vecere-kedze doma je mama a hotel drahy ... a otazne je,ak budu chciet spolu byvat a tvorit rodinu,ci su schopny tu matku opustit . idealne aby sa takyto ludia nasli spolocne .. ona u mamy a aon tiez- to este len zacne konedia

autor
Dnes o 05:42
@anonym_b3cd5a

Je to výhodné pre obe strany. A starý mládenec, či stará dievka nepotrebujú splácať hypotéku a už vôbec nie platiť cudziemu človeku podnájom.

@anonym_b3cd5a čo sú to za pojmy starý mládenec alebo stará dievka? Vychádzajme z toho, že obaja mali vzťahy a po skončení sa vrátili späť domov ku rodičom.

tykat

Presne preto čo hovorí, lebo ušetrí. Je rozdiel platiť dva byty a jeden.
A ak si tá čo tu píše opakovane, tak možno sa tým vyhýba tomu aby nemusel bývať s tebou. 😀

anonym_9e0742

@anonym_autor prečo by mal žiť slobodný človek sám a platiť si život v byte,čo dome sám. Mne to neznie logicky.
Samostatnosť sa neprejavuje automaticky bývaním samostatne, to musí byť v človeku.

autor
Dnes o 05:47
@anonym_9e0742

@anonym_autor prečo by mal žiť slobodný človek sám a platiť si život v byte,čo dome sám. Mne to neznie logicky.
Samostatnosť sa neprejavuje automaticky bývaním samostatne, to musí byť v človeku.

@anonym_9e0742 ja som od 15tich rokov túžila byť sama vo svojom a s rodičmi som vychádzala super. Počas VŠ som pracovala, aby som si v 25tich kúpila byt na hypo a osamostatnila sa. Neskôr som sa vydala, byt sme dali do prenájmu a hypo je už dávno splatená. Neviem si predstaviť v 45tich bývať doma s mamou a to svoju mamu milujem.

anonym_9e0742
Dnes o 05:51
@anonym_autor

@anonym_9e0742 ja som od 15tich rokov túžila byť sama vo svojom a s rodičmi som vychádzala super. Počas VŠ som pracovala, aby som si v 25tich kúpila byt na hypo a osamostatnila sa. Neskôr som sa vydala, byt sme dali do prenájmu a hypo je už dávno splatená. Neviem si predstaviť v 45tich bývať doma s mamou a to svoju mamu milujem.

@anonym_autor ja som sa stará o rodičov aj počas VS, aj neskôr obkedneho z nich. Vydávala som sa dosť neskoro a som vďačná mužovi, že to nebral ako moju neschopnosť 😁😁😁a nesamoststnost.
Kopa ľudí býva s rodičmi a určite nesamoststny nie sú a kopa ľudí býva samostatne, kde byty pokupilinrodicua, dokonca domy, chodia im tam variť, upratovať.
Jednoducho vždy si budem stáť za tým, že samostatnosť automaticky neznamená samostatné bývanie, je to o niečo inom. A je to cítiť na každom človeku. Mnohí mladí ľudia 15+ sú samostatnejší ako mnohí 50+ už v 20r manželstve. Skrátka, buď človeka naučí samostatnosti život alebo životné skúšky. Nič iné ho samostatnosti nenaučí.
Ešte to, že si človek platí byt sám z neho super partnera na život nerobí.

anonym_03990d
Dnes o 05:51

@anonym_autor sorry ale nie je ti to jedno? Im to tak možno vyhovuje. A tým to haslo
Môj brat prišiel domov k našim po rozvode pred vyše desiatimi rokmi od vtedy byva doma, keďže mu bol rodičovský dom pred pár týždňami darovaný momentálne už mama(aspoň na papieri)mama býva s bratom.
Kopec kamarátok šlo po rozvode , rozchode s deťmi späť k rodičom. Prečo, lebo nemali vlastne bývanie, lebo s deťmi či s domácim zvieraťom sa ťažko hľadá nájom, lebo im to vyhovuje, lebo už zdedili,bola im darovaná časť na tom dome, lebo nejak potrebujú pleklenú obdobie do majetkového vyrovnania, lebo medveď
Vyber si čo sa ti páči

tykat
Dnes o 05:54
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš ty si to nevieš predstaviť a on takto žije, ľudia sú rôzni.
A problém je v čom vlastne? Veď ti to môže byť jedno, ak teda nie si jeho matka, ktorá ho chce dostať z domu preč.

anonym_4d437a
Dnes o 05:56

Niektorym slobodnym muzom to takto vyhovuje, je to obojstranne vyhodne aj pre jeho matku. Moj tiez takto zil, ale dokazal odist, mal nasetrene a vedel aj fungovat vo dvojici. Tiez mi to najskor prislo divne, ale pre mna lepsie ako rozvedeny s x vyzivovanymi detmi. Kazdopadne je to kazdeho ve, ako si to zariadi, take pripady budu coraz castejsie

anonym_7e9e32
Dnes o 05:58

Ja na tom nič zlé nevidím

autor
Dnes o 06:01
@tykat

@anonym_autor no vidíš ty si to nevieš predstaviť a on takto žije, ľudia sú rôzni.
A problém je v čom vlastne? Veď ti to môže byť jedno, ak teda nie si jeho matka, ktorá ho chce dostať z domu preč.

@tykat je to môj nesamostatný brat. Namiesto aby sa on staral o 80r matku sa ona stará o neho. Varí, pečie, perie, žehlí, upratuje, kým synáčik spí a pozerá telku alebo hrá hry. Našetrené nemá nič, žiadna žena ho nechce, lebo nevie fungovať samostatne.

anonym_367993
Dnes o 06:03
@anonym_autor

@tykat je to môj nesamostatný brat. Namiesto aby sa on staral o 80r matku sa ona stará o neho. Varí, pečie, perie, žehlí, upratuje, kým synáčik spí a pozerá telku alebo hrá hry. Našetrené nemá nič, žiadna žena ho nechce, lebo nevie fungovať samostatne.

@anonym_autor aspoň pracuje a nosí domov peniaze?

autor
Dnes o 06:04
@anonym_367993

@anonym_autor aspoň pracuje a nosí domov peniaze?

@anonym_367993 nie, nepracuje a nenosí domov žiadne peniaze. Aj keď pracoval, doma prispieval iba na energie. Jedlo a všetky prostriedky kupovala vždy mama. Ja neviem, čo s ním bude, keď tu mama nebude.

anonym_eb3f54
Dnes o 06:06

Argument je v tychto situaciach podla mna prihodny. Ja mam tri deti ale nebudem nadsena ked si poberu hypoteky na 30rokov, a potom sa budu triast aby sa nic nestalo, zit v strese, viem ze je to dnes “moderne” a ze kazdy si berie hypoteky, ale ja som este asi stara skola. Bola som tak vzdy aj naucena, aby som si ziadne pozicky nebrala, ze sa mam zakryt takou perinou na aku mam. Ked su dvaja tak sa to este ako tak da, aj ked tiez sa moze vselico stat, mozu sa rozviest, cokolvek a je to v haji. Ale to chapem, ze dnes k byvaniu maloktory mlady pride ako slepe kura k zrnu, cize ina moznost ako hypo nie je, ak sa chcu mladi osamostatnit. Ale ak je niekto sam, ma rodicov alebo jedneho s rodicov, vedia spolu fungovat tak z ekonomickeho hladiska je uplna sprostost byvat v dvoch nehnutelnostiach. Takto je to pre oboch vyhodnejsie. Osobne na tom nevidim nic zle a bude to probudat. Tie instagramobe sracky o tom ako 30rocny ma uz mat zainvestovane a mat minimalne 2-3 investicne byty to sa tyka tak mozno 3% populacie, v dnesnej dobe a v blizkej buducnosti bude cim dalwj viac dospelych deti byvat s rodicmi. Lebo jednoducho sa to neda.

anonym_eb3f54
Dnes o 06:09
@anonym_autor

@anonym_autor tak to si mala napisat hned, ze ide o brata a ze je to takto. Aj ked na veci to nic nemeni- pokial to im dvom vyhovuje, tak ty mozes iba krutit hlavou, nic viac.

biba_18
Dnes o 06:10
@anonym_autor

@anonym_367993 nie, nepracuje a nenosí domov žiadne peniaze. Aj keď pracoval, doma prispieval iba na energie. Jedlo a všetky prostriedky kupovala vždy mama. Ja neviem, čo s ním bude, keď tu mama nebude.

@anonym_autor čo s ním bude ... buď sa budeš o neho starať ty, alebo to s ním pojde dolu vodou ...
ale to sa spýtaj svojej mamy prečo jej to takto vyhovuje 😒

tykat
Dnes o 06:10
@anonym_autor

@anonym_autor čo by s ním bolo, mama prepíše dom alebo byt na neho aby chudáčik neostal bez strechy nad hlavou, dá mu všetky úspory a ešte ťa citovo povydiera aby si sa postarala keď tu už ona nebude.

Takto si to mala napísať hneď. Lebo poznám mužov aj ženy ktorí bývajú s rodičmi a je to o niečom úplne inom ako v tvojom prípade

autor
Dnes o 06:11
@anonym_eb3f54

@anonym_autor tak to si mala napisat hned, ze ide o brata a ze je to takto. Aj ked na veci to nic nemeni- pokial to im dvom vyhovuje, tak ty mozes iba krutit hlavou, nic viac.

@anonym_eb3f54 nevyhovuje to mame. Ale je jeho mama, nevyhodí ho na ulicu. Už to takto trvá asi 7r. Keby ho videla, bol by bezdomovec. Nemá peniaze, nemá kam ísť. Aktuálne bez práce.

doriiis
Dnes o 06:11

Porovnávas neporovnateľne.
Je rozdiel bývať s rodičmi, prispievať, starať sa a rozdiel byť povalac ako tvoj brat

autor
Dnes o 06:12
@tykat

@anonym_autor čo by s ním bolo, mama prepíše dom alebo byt na neho aby chudáčik neostal bez strechy nad hlavou, dá mu všetky úspory a ešte ťa citovo povydiera aby si sa postarala keď tu už ona nebude.

Takto si to mala napísať hneď. Lebo poznám mužov aj ženy ktorí bývajú s rodičmi a je to o niečom úplne inom ako v tvojom prípade

@tykat neprepíše, byt pôjde do dedičského a budem dediť obaja. Peniaze mám pod kontrolou ja a k účtu on prístup nemá, ani mať nebude.

autor
Dnes o 06:13
@doriiis

Porovnávas neporovnateľne.
Je rozdiel bývať s rodičmi, prispievať, starať sa a rozdiel byť povalac ako tvoj brat

@doriiis takto to bolo, aj keď riadne pracovala a zarábal pekné peniaze. Kľudne si mohol zobrať hypo alebo byt do prenájmu. Nie on bude doma pri mamičke a nebude platiť úver. Dlhé roky zarábal krásne peniaze a mohol si postaviť dom.

doriiis
Dnes o 06:14
@anonym_autor

@doriiis takto to bolo, aj keď riadne pracovala a zarábal pekné peniaze. Kľudne si mohol zobrať hypo alebo byt do prenájmu. Nie on bude doma pri mamičke a nebude platiť úver. Dlhé roky zarábal krásne peniaze a mohol si postaviť dom.

@anonym_autor .,. A čo to teba trápi?

autor
Dnes o 06:17
@doriiis

@anonym_autor .,. A čo to teba trápi?

@doriiis lebo ma to trápi. Je môj brat, nesamostatný, nevie sa postarať sám o seba, nieto ešte o dieťa. Jedného dňa bude bez bývania a bude platiť niekde nájom. A to už mohol mať dávno niečo vlastné. Alebo si zoberie úver, aby ma vyplatil a po 50tke s úverom a bez práce... pochybujem, že mu banka dá úver. Čiže na konci dňa aj tak pôjde do prenájmu s peniazmi z predaja bytu.

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
anonym_eb3f54
Dnes o 06:18
@anonym_autor

@anonym_eb3f54 nevyhovuje to mame. Ale je jeho mama, nevyhodí ho na ulicu. Už to takto trvá asi 7r. Keby ho videla, bol by bezdomovec. Nemá peniaze, nemá kam ísť. Aktuálne bez práce.

@anonym_autor na zaciatku si napisala, ze vychadzaju spolu dobre, tak automaticky som si myslela, ze to obom vyhovuje. Ak to tvojej mame nevyhovuje a je pricetna, musi si to vyriesit s nim ona. Ty to nijako nezmenis, chapem, ze ta to trapi kvoli mame, ak s tym ani ona nie je ok, ale to je tak. Ja by som tiez nevyhodila svoje dieta na ulicu. A to viem o com hovorim, mam doma dospele dieta, ma sice aspergera, ale tiez neprispieva, lebo je nezamestnatelne.
Ak chces nejako do toho zasahovat, snaz sa mat dobry vztah s bratom a naviest ho na nejaku pracu, ked uz, aspon aby prispieval.

tykat
Dnes o 06:19
@anonym_autor

@tykat neprepíše, byt pôjde do dedičského a budem dediť obaja. Peniaze mám pod kontrolou ja a k účtu on prístup nemá, ani mať nebude.

@anonym_autor tak to ťa ľutujem, zdediť byt s takýmto parazitom, to budú len ťahanice po súdoch.

anonym_d2a8ed
Dnes o 06:19
@anonym_autor

@anonym_autor čo by s ním bolo? Ako si zariadil , tak má. Svedomie ťa nepustí lebo je to tvoj brat ale čo potom? Akože ty sa budeš potom finančne oňho starať? 😀 Veď sám si môže za to ako žije. Nezaoberala by som sa tým. Možno by som raz skúsila prehovoriť do duše nech niečo robí so sebou ale viac krát nie. Dospelý človek musí také niečo pochopiť na prvý krát a keď nie, tak nech sa stará sám o seba ako vie. Azda sa nebudeš ty oňho starať a variť mu keď sa mama pominie.

Strana
z3