Prečo dospelí muži a ženy zostávajú s rodičmi?
Ahojte, prečo dospelý zrelý muž v 45rokoch býva doma s mamou? A obhajuje sa tým, že on s mamou vychádza dobre, majú dobrý vzťah, tak prečo by mal odísť, a prečo by mal platiť niekde nájom alebo drahé hypo?
A aký je rozdiel, keď v 45r býva s mamou dospelá žena, ktorá argumentuje tým istým.
@anonym_autor na zaciatku si napisala, ze vychadzaju spolu dobre, tak automaticky som si myslela, ze to obom vyhovuje. Ak to tvojej mame nevyhovuje a je pricetna, musi si to vyriesit s nim ona. Ty to nijako nezmenis, chapem, ze ta to trapi kvoli mame, ak s tym ani ona nie je ok, ale to je tak. Ja by som tiez nevyhodila svoje dieta na ulicu. A to viem o com hovorim, mam doma dospele dieta, ma sice aspergera, ale tiez neprispieva, lebo je nezamestnatelne.
Ak chces nejako do toho zasahovat, snaz sa mat dobry vztah s bratom a naviest ho na nejaku pracu, ked uz, aspon aby prispieval.
@anonym_eb3f54 ja do toho nechcem zasahovať, lebo obaja sú dospelí. Vychádzajú spolu dobre, o tom nie je ani reč. On nepije, negambluje, nechodí po baroch. Ale mamina sa trápi a viem, že myslí na to, čo bude, keď tu nebude...
@anonym_autor kto by mu dal úver? 😀
@tykat no ak sa zamestná, tak mu dajú. Ak sa nezamestná, tak nikto. Každopádne, v 30tke nechcel mať úver a bývať v prenájme, paradoxne po 50tke sa mu to nevyhne. A už dávno mohol mať splatený dom alebo byt.
@anonym_autor čo by s ním bolo? Ako si zariadil , tak má. Svedomie ťa nepustí lebo je to tvoj brat ale čo potom? Akože ty sa budeš potom finančne oňho starať? 😀 Veď sám si môže za to ako žije. Nezaoberala by som sa tým. Možno by som raz skúsila prehovoriť do duše nech niečo robí so sebou ale viac krát nie. Dospelý človek musí také niečo pochopiť na prvý krát a keď nie, tak nech sa stará sám o seba ako vie. Azda sa nebudeš ty oňho starať a variť mu keď sa mama pominie.
@anonym_d2a8ed on argumentuje tým, že kam by išiel, keď mu je doma dobre. Má všetko čo potrebuje a nemusí nikde nič platiť cudzím ľuďom. A na krk si úver nedá. Toto je jeho argument odkedy ho poznám a to pracuje od 18tich rokov.
@tykat no ak sa zamestná, tak mu dajú. Ak sa nezamestná, tak nikto. Každopádne, v 30tke nechcel mať úver a bývať v prenájme, paradoxne po 50tke sa mu to nevyhne. A už dávno mohol mať splatený dom alebo byt.
@anonym_autor tento príživník ťa nevyplatí, bude v tom byte zadarmo ako vred, nepohneš s ním a ty budeš mať akurát starosti s platením. Načo by si bral úver? Súdy pracujú pomaly, kým o niečom rozhodnú prejdú roky.
@doriiis lebo ma to trápi. Je môj brat, nesamostatný, nevie sa postarať sám o seba, nieto ešte o dieťa. Jedného dňa bude bez bývania a bude platiť niekde nájom. A to už mohol mať dávno niečo vlastné. Alebo si zoberie úver, aby ma vyplatil a po 50tke s úverom a bez práce... pochybujem, že mu banka dá úver. Čiže na konci dňa aj tak pôjde do prenájmu s peniazmi z predaja bytu.
@anonym_autor ... No tak bude platiť nájom a padne na hubu. Tak mu treba a sám si za to bude môcť. Zabúdasbvšak nato, že aj on bude dedit
@doriiis lebo ma to trápi. Je môj brat, nesamostatný, nevie sa postarať sám o seba, nieto ešte o dieťa. Jedného dňa bude bez bývania a bude platiť niekde nájom. A to už mohol mať dávno niečo vlastné. Alebo si zoberie úver, aby ma vyplatil a po 50tke s úverom a bez práce... pochybujem, že mu banka dá úver. Čiže na konci dňa aj tak pôjde do prenájmu s peniazmi z predaja bytu.
@anonym_autor nuž ale tak si ho vaša mamička naučila a teraz jej to zrazu nevyhovuje? Veď keď aj pracoval a býval s ňou, mala mu nastaviť nejaké pravidlá. Nie ho obskakovať ako decko, bez toho aby vôbec prispieval do domácnosti a teraz sa čudujete obidve čo sa to akože stalo.
@anonym_autor tvoja mama môže ešte kľudne 10 rokov žiť, v 60tke mu fakt nikto hypotéku na dom nedá. Ani teraz mu asi taku veľku nedajú aby ťa vyplatil z domu, aj kebyže sa zamestná.
@anonym_autor ... No tak bude platiť nájom a padne na hubu. Tak mu treba a sám si za to bude môcť. Zabúdasbvšak nato, že aj on bude dedit
@doriiis áno, polovicu. veď píšem, na vyplatenie mňa nebude mať peniaze, bude musieť zobrať úver, po 50tke. A zavesiť si na krk nejakých 120k úver... no neviem. Každopádne, ak sa byt predá, a on dostane 120k, bude si musieť buď niečo svoje kúpiť alebo ísť do prenájmu. Už ho vidím, že on zvolí druhú možnosť a do dvoch rokov nebude mať ani cent.
@anonym_autor nuž ale tak si ho vaša mamička naučila a teraz jej to zrazu nevyhovuje? Veď keď aj pracoval a býval s ňou, mala mu nastaviť nejaké pravidlá. Nie ho obskakovať ako decko, bez toho aby vôbec prispieval do domácnosti a teraz sa čudujete obidve čo sa to akože stalo.
@bomba36 mama ho neobskakovala. Ale ked navarila pre seba, tak aj pre neho. Keď dala prať, tak aj jeho veci. Keď umývala a vysávala, tak nevynechala jeho izbu. Ale áno, vytvorila mu doma také super prostredie, že kam by išiel.
@anonym_autor tvoja mama môže ešte kľudne 10 rokov žiť, v 60tke mu fakt nikto hypotéku na dom nedá. Ani teraz mu asi taku veľku nedajú aby ťa vyplatil z domu, aj kebyže sa zamestná.
@13uzivatelka11 10r nie, úprimne vzhľadom na vážnu diagnózu tomu dávam 2-5r. Ale môže prekvapiť. Kiežby tu bola ešte dlho.
@bomba36 mama ho neobskakovala. Ale ked navarila pre seba, tak aj pre neho. Keď dala prať, tak aj jeho veci. Keď umývala a vysávala, tak nevynechala jeho izbu. Ale áno, vytvorila mu doma také super prostredie, že kam by išiel.
@anonym_autor práve si definovala obskakovanie dospelého decka.
Alebo ak on varil, varil aj pre ňu, ak dal prať, tak aj jej veci.. Iba že by nie, lebo netuší ako sa to robí.
@doriiis áno, polovicu. veď píšem, na vyplatenie mňa nebude mať peniaze, bude musieť zobrať úver, po 50tke. A zavesiť si na krk nejakých 120k úver... no neviem. Každopádne, ak sa byt predá, a on dostane 120k, bude si musieť buď niečo svoje kúpiť alebo ísť do prenájmu. Už ho vidím, že on zvolí druhú možnosť a do dvoch rokov nebude mať ani cent.
@anonym_autor .... Na moj vkus fabulujes a rozmýšľas nad vecami, ktoré sa ešte nestali a nevieš ako to bude naozaj až príliš.
Tak skončí na ulici. A bude to len jeho vina
@anonym_autor veď keď si vyberie druhú možnosť a peniaze rozfláka , tak je to jeho rozhodnutie a následky si bude znášať on. Je dospelý, svojprávny a teda vie presne čo robí čiže by ma vôbec nezaujímalo ako dopadne. Povedala by som mu len raz svoj názor ako lepšie využiť financie z predaja aby neskončil neskôr na ulici a ako by sa už on rozhodol by bolo na ňom. Zbytočne to prežívaš že čo s ním bude. Veď ma zdravé ruky, nohy a vybral si taký život. Čoho sa bojíš? Že sa budeš musieť oňho starať keď prefláka peniaze? No tak skončí na ulici svojim vlastným rozhodnutím 🤷 dovidenia
@anonym_autor .... Na moj vkus fabulujes a rozmýšľas nad vecami, ktoré sa ešte nestali a nevieš ako to bude naozaj až príliš.
Tak skončí na ulici. A bude to len jeho vina
@doriiis no ja s tým žijem viac ako 20r, čiže nemusím fabulovať. Fabuluje iba človek, ktorý to nezažíva denne. Mama je chorá, dosť vážne chorá. Ešte minulý rok to vyzeralo veľmi zle, naštastie sa stabilizovala.
@anonym_autor veď keď si vyberie druhú možnosť a peniaze rozfláka , tak je to jeho rozhodnutie a následky si bude znášať on. Je dospelý, svojprávny a teda vie presne čo robí čiže by ma vôbec nezaujímalo ako dopadne. Povedala by som mu len raz svoj názor ako lepšie využiť financie z predaja aby neskončil neskôr na ulici a ako by sa už on rozhodol by bolo na ňom. Zbytočne to prežívaš že čo s ním bude. Veď ma zdravé ruky, nohy a vybral si taký život. Čoho sa bojíš? Že sa budeš musieť oňho starať keď prefláka peniaze? No tak skončí na ulici svojim vlastným rozhodnutím 🤷 dovidenia
@anonym_d2a8ed nemá zdravé ruky a zdravé nohy, keby mal, tak pracuje.
@anonym_autor aha tak prepáč. Som nezaregistrovala žeby si niekde spomínala že brat ma zdravotné problémy kvôli ktorým nemôže pracovať
@anonym_autor .... Tak ako to teda je? Brat je povalac a dobrovoľne nezamestnaný, alebo mu zdravie nedovolí pracovať? By si sa už mohla rozhodnut
@anonym_autor aha tak prepáč. Som nezaregistrovala žeby si niekde spomínala že brat ma zdravotné problémy kvôli ktorým nemôže pracovať
@anonym_d2a8ed áno, má zdravotné problémy.
@anonym_autor .... Tak ako to teda je? Brat je povalac a dobrovoľne nezamestnaný, alebo mu zdravie nedovolí pracovať? By si sa už mohla rozhodnut
@doriiis kde som písala, že je dobrovoľne nezamestnaný? Prosím cituj ma.
Nezodpovedný stary mladenec a čím dalej tým bude to s nim horsie.Mama niekde urobila chybu keď toto vychovala
@anonym_autor čo by s ním bolo? Ako si zariadil , tak má. Svedomie ťa nepustí lebo je to tvoj brat ale čo potom? Akože ty sa budeš potom finančne oňho starať? 😀 Veď sám si môže za to ako žije. Nezaoberala by som sa tým. Možno by som raz skúsila prehovoriť do duše nech niečo robí so sebou ale viac krát nie. Dospelý človek musí také niečo pochopiť na prvý krát a keď nie, tak nech sa stará sám o seba ako vie. Azda sa nebudeš ty oňho starať a variť mu keď sa mama pominie.
@anonym_d2a8ed vieš čo, mám v okolí takéto prípady ... jeden brat ostal v rodičovskom dome a starala sa o neho sestra. takéto rodiny poznám dokonca 2, jedna dokonca dochádzala z košíc do voľajakej dediny na gemeri za bratom. ďalšia rodina - brat ostane v rodičovskom dome, lebo kam by šiel - bude sa o neho starať pravdepodobne brat, lebo mu to nedá . ďalšia rodina synovia sa vrátili po rozvodoch k mame - po jej smrti všetko išlo dolu kopcom ...
@doriiis kde som písala, že je dobrovoľne nezamestnaný? Prosím cituj ma.
@anonym_autor .... Nikde, ale nikde si ani nenapísala, že má zdravotné problémy.
Mne stále nie je jasné, čo tebe vadí a prečo máš potreby riešiť dospelého človeka, ktorý síce robí zle rozhodnutie a možno padne na dno, ale je to jeho život a jeho rozhodnutia.
Máš málo vlastných problémov?
Načo riešiš, čo bude až mama nebude? Budeš to riešiť potom, ak mama nebude. Dopredu nevyriešis aj tak nič.
Áno mohol mať splatené a vlastne a bla bla. Otázka z čoho by žil a platil napríklad energie, keď nemôže pracovať. Bývanie vo vlastnom tiež nie je zadarmo
@anonym_autor .... Nikde, ale nikde si ani nenapísala, že má zdravotné problémy.
Mne stále nie je jasné, čo tebe vadí a prečo máš potreby riešiť dospelého človeka, ktorý síce robí zle rozhodnutie a možno padne na dno, ale je to jeho život a jeho rozhodnutia.
Máš málo vlastných problémov?
Načo riešiš, čo bude až mama nebude? Budeš to riešiť potom, ak mama nebude. Dopredu nevyriešis aj tak nič.
Áno mohol mať splatené a vlastne a bla bla. Otázka z čoho by žil a platil napríklad energie, keď nemôže pracovať. Bývanie vo vlastnom tiež nie je zadarmo
@doriiis no je doma, nepracuje, tak asi tam je nejaký dôvod, že? Má ID, čiastočný.
@doriiis no je doma, nepracuje, tak asi tam je nejaký dôvod, že? Má ID, čiastočný.
@anonym_autor
Prečo dôležité info si nenapisala do úvodného príspevku ale dávkujes ich postupne?!
Aj ta diskusia a rady by vyzerali ináč
@anonym_autor ty tie informácie dávkuješ ako homeopatikum, najprv
- chlap v 45 byva s mamou a ty sa pytas preco
- potom vyjde najavo, ze neprispieva na domacnost a mama sa o neho stara
- potom ze to je tvoj brat a ty mas mamine peniaze pod palcom
- potom ze brat nepracuje
- potom ze mama je vazne chora
- potom ze brat nepracuje lebo nie je zdravy
- potom ze ma ciastocny ID
Ved napis fakty a potom sa da diskutovat
Za mňa to je strašné antisexi ak dospelý týpek sa drží maminej sukne. Príde na rande a povie ze býva u rodičov, no hanba jeho podla mňa. Nebola by som s nim ani keby bol krásny a ani keby mal našetrené.
@anonym_autor ty tie informácie dávkuješ ako homeopatikum, najprv
- chlap v 45 byva s mamou a ty sa pytas preco
- potom vyjde najavo, ze neprispieva na domacnost a mama sa o neho stara
- potom ze to je tvoj brat a ty mas mamine peniaze pod palcom
- potom ze brat nepracuje
- potom ze mama je vazne chora
- potom ze brat nepracuje lebo nie je zdravy
- potom ze ma ciastocny ID
Ved napis fakty a potom sa da diskutovat
@tykat tema je vymyslena. vzhladom na odpovede autorky som o tom presvedcena.

@anonym_autor kto by mu dal úver? 😀