icon

Sťahovanie: Východ alebo západ? Ako sa rozhodnúť?

babybear
Včera o 17:16

Ahojte,
chystala som sa tu napisat už dlhši čas...Potrebujem sa poradiť lebo už neviem ako ďalej...
Pochádzam zo západu,bývam s priatelom už tretí rok na východe v podnájme...On pochadza s východu ale chodi na turnusy do Nemecka do práce....
Chceli by sme si kúpiť dom alebo byt lebo som tehotná....A teraz ja sa neviem rozhodnut či na východe alebo na západe...Rozmýšlala som že by sme išli na západ lebo po materskej si najdem skôr pracu na zapade ako na vychode...Aj iné platy sú na západe ako na východe....Ja mam teraz rozdiel v plate (-400€).Priatel kedže chodi do Nemecka tak by mu to vyhovovalo že by sme bývali tu na východe ...Keby sme byvali na západe tak by si asi musel hladat inu prácu,chlapi(partia) vyražaju z vychodu do nemecka.Musel by ist zo zapadu skôr na východ a z vychodu este cestovať niekolko hodín do Nemecka...On tu má velmi velku rodinu ,skoro s každym si rozumiem len oni maju svoje životy ,problemy,....Ja tu nemám nikoho.Ja mám na západe s bližšej rodiny už iba dve sestry z toho je jedna chorá(po psychickej stranke,aj brat je taký).Rodičia mi bohužial zomreli...A druhá sestra má syna a žije kvoli synovi s alkoholikom(nemusíme sa).
Neviem ja už,kde by nám bolo lepšie?? Čo by ste robili vy na mojom mieste?Lebo ja už mam z toho hlavu ako balón....
Ďakujem...za rady🙏🙏🙏

Strana
z2
anonym_ce1de0
Včera o 17:21

@babybear no na tvojom mieste by som si bola vyriesila otazku byvania a prace obidvoch predtym ako by som si urobila dieta s priatelom a v podnajme

babybear
autor
Včera o 17:25
@anonym_ce1de0

@babybear no na tvojom mieste by som si bola vyriesila otazku byvania a prace obidvoch predtym ako by som si urobila dieta s priatelom a v podnajme

@anonym_ce1de0 Dieťa nebolo plánované...No obydvaja už máme na dieťa roky....

anonym_a7b93e
Včera o 17:26

A priatel co hovori na mozne stahovanie? Nie, ze ty budes teraz pol roka dumat nad stahovanim a on ti povie NIE😃
Podla mna sa mu nebude chciet hladat teraz novy job a odist od tej velkej rodiny, ked uz si zvykol.

anonym_d01715
Včera o 17:26

@babybear na tvojom mieste ak teda..ale nechapem preco mas dieta s niekym , s kym nemas vyriesene byvanie ( podnajom ? ) , vyriesit si pravne zalezitosti ked sa nechcete brat lebo hocico sa stane a ostanes s holym zadkom a dietatom na krku s malym vyzivnym..
Ja osobne by som si vobec dieta v takom pripade nerobila , za mna je toto
Dost nestabilna pozicia, daleko od akejkolvek rodiny , muz vacsinu casu prec, nejaky nestabilny podnajom - majitel vie, ze si tehotna? , za mna su tu dolezitejsie otazky a problemy ako len vychod ci zapad

anonym_a7b93e
Včera o 17:29
@anonym_d01715

@babybear na tvojom mieste ak teda..ale nechapem preco mas dieta s niekym , s kym nemas vyriesene byvanie ( podnajom ? ) , vyriesit si pravne zalezitosti ked sa nechcete brat lebo hocico sa stane a ostanes s holym zadkom a dietatom na krku s malym vyzivnym..
Ja osobne by som si vobec dieta v takom pripade nerobila , za mna je toto
Dost nestabilna pozicia, daleko od akejkolvek rodiny , muz vacsinu casu prec, nejaky nestabilny podnajom - majitel vie, ze si tehotna? , za mna su tu dolezitejsie otazky a problemy ako len vychod ci zapad

@anonym_d01715 Mna by viac trapilo, ze on zije v Nemecku a ja tu. Hm.

anonym_0fbddb
Včera o 17:34

Jediné čo máte na to dieťa iba vek .žiaľ .

babybear
autor
Včera o 17:37

Majitel bytu vie že som tehotná...Povedal že dieťa nieje problem..Len byt je už teraz je nás malý...Priatel by sa sťahoval ale by si musel najsť novú prácu bid v Rakusku alebo niekde inde dobre platenu na Slovensku.Preto sa ma pytal aby som mu uz povedala kde chcem íst byvať...Aby sme hladali nejaký dom alebo byt.

anonym_a622d6
Včera o 17:37

@babybear Ani si nemala pisat, ze nie si vydata lebo zeny tu budu riesit iba to a nie tvoju otazku 😂😂😂

anonym_bc0202
Včera o 17:41

Nechápem prečo by sa nemohli stretnúť, myslím tvojho chlapa s tou partiou na diaľničnom odpočínadle/benzínke? Brat to takto robí 5-6r.
Byt na tvojom mieste by som už bola dávno za ním v Nemecku

anonym_d01715
Včera o 17:42
@anonym_bc0202

Nechápem prečo by sa nemohli stretnúť, myslím tvojho chlapa s tou partiou na diaľničnom odpočínadle/benzínke? Brat to takto robí 5-6r.
Byt na tvojom mieste by som už bola dávno za ním v Nemecku

@anonym_bc0202 asi je priatel rodinny maznacik a nevadi mu ze si zije zivot v nememcku a doma sa len pride ukazat

anonym_bc0202
Včera o 17:48
@anonym_d01715

@anonym_bc0202 asi je priatel rodinny maznacik a nevadi mu ze si zije zivot v nememcku a doma sa len pride ukazat

@anonym_d01715 bratov, bratrancov a mohla by som pokračovať , proste ich vzťahy /manželstva stroskotali na tom že boli príliš veľa preč z domu. Niektorým chlapom aj ženám táto voľnosť vyhovuje iným nie. Exšvagrina vždy počítala dní kým brat zas odíde. Cez kovid zostal dlhšie doma a tam to krachlo

anonym_3a56bf
Včera o 17:52

Bože, tie ženské tu a ich moralizovanie 😂 to je na smiech, jak sa furt do každej púšťajú 😂

anonym_fdf255
Včera o 17:53

Ja by som sla s nim natrvalo do Nemecka.

anonym_ce1de0
Včera o 17:57
@anonym_3a56bf

Bože, tie ženské tu a ich moralizovanie 😂 to je na smiech, jak sa furt do každej púšťajú 😂

@anonym_3a56bf nie, nie je to na smiech. Je to nasledok toho ze tu uz tolko tehotnych zien pisalo, ako ich priatel opustil, su zufale lebo ziju v chudobe a na vsetko su samy, a bojuju o smiesne vyzivne

anonym_f84b81
Včera o 17:58
@anonym_fdf255

Ja by som sla s nim natrvalo do Nemecka.

@anonym_fdf255 Lenže on chodí na turnusy pravdepodobne nejakú ubytovňu. A to čo tam zarobí a na východe im stačí,im nemusí stačiť na život v Nemecku.

anonym_b695e8
Včera o 18:01

@babybear "Chceli by sme si kúpiť dom alebo byt lebo som tehotná"
Keby si nebola,tak budete do smrti v podnájme?
Ak máte peniaze na kúpu teraz,keď si tehotná,predtým ste nemali?
Ja to nechápem,prečo to ženy robia naopak.Inteligentná sa najprv vydá,potom si spolu s mužom zaobstará nehnuteľnosť,aby tá nehnuteľnosť bola v BSM,a nakoniec sa rozmnožuje.....

anonym_a7b93e
Včera o 18:03
@anonym_b695e8

@babybear "Chceli by sme si kúpiť dom alebo byt lebo som tehotná"
Keby si nebola,tak budete do smrti v podnájme?
Ak máte peniaze na kúpu teraz,keď si tehotná,predtým ste nemali?
Ja to nechápem,prečo to ženy robia naopak.Inteligentná sa najprv vydá,potom si spolu s mužom zaobstará nehnuteľnosť,aby tá nehnuteľnosť bola v BSM,a nakoniec sa rozmnožuje.....

@anonym_b695e8 Ale ona nepovedala, ze idu dom/byt kupovat. Pisala len o hladani. To moze byt zase najom.

babybear
autor
Včera o 18:05
@anonym_a7b93e

@anonym_b695e8 Ale ona nepovedala, ze idu dom/byt kupovat. Pisala len o hladani. To moze byt zase najom.

@anonym_a7b93e Nie nie,podnajom už nie...
Chceli by sme sa už usadiť...Kupiť byt/dom

anonym_b695e8
Včera o 18:06
@babybear

@anonym_a7b93e Nie nie,podnajom už nie...
Chceli by sme sa už usadiť...Kupiť byt/dom

@babybear tak prečo neodpovieš na moju otázku?

anonym_174dd1
@anonym_f84b81

@anonym_fdf255 Lenže on chodí na turnusy pravdepodobne nejakú ubytovňu. A to čo tam zarobí a na východe im stačí,im nemusí stačiť na život v Nemecku.

Pozri sa na to realne … zapad … keby ste sa rozisli, skor sa otrasies v BA ako niekde v Hornej Dolnej na Vychode. S partiou sa priatel moze stretnut na pumpe …v BA sa vsetci turnusaci sa zbiehaju na OMVke pri Auparku … pohodlne parkovanie, kava a idealne napojenie na prechod do AT … a takych benziniek je po ceste xy kam sa da dostat aj autobusom …
@anonym_f84b81 presne turnusy su vyhodne v tom, ze byva 5-6 chlapov spolu, chodia do prace pripadne po fuskach, zivia sa takou typickou chlapskou stravou a vacsinu penazi donesu domov. Ona s dietatom by znamenala, ze potrebuju najomny byt a xy dalsich vydavkov. Uz by sa to neoplatilo a z 1 platu by isli z ruky do ust … musela by pracovat aj ona

anonym_0fbddb
@anonym_a7b93e

@anonym_a7b93e veď hneď píše hore že chceju kúpiť byt alebo dom.

tundra
Včera o 18:26

@babybear napisala si:
"Musel by ist zo zapadu skôr na východ a z vychodu este cestovať niekolko hodín do Nemecka."
To mi prosim vysvetli,chodi do Nemecka cez Polsko?Lebo inac väcsinou cestuju vychodniari cez Ba.

marsmykkok
Včera o 18:26

@babybear A čo je to ten východ a západ? Vieš byť konkrétnejšia? Lebo ak východ je rozdiel Košice, Michalovce a napríklad Čierna nad Tisou. Ak napríklad západ je rozdiel Bratislava, Piešťany alebo Štúrovo... Proste musíš byť konkrétnejšia.

anonym_9d1383
Včera o 18:40

A aký máte budget na bývanie? To tiež vie dosť zavážiť, ceny nehnuteľnosti nie sú nízke

anonym_956e4f
Včera o 18:41

Nepozerali sme na to kde je kto. Len kam chceme ist ma. Kvoli praci. A hlavne-chceli sme byt spolu. Takze sme niekolko sto km od rodiny ale sme spolu.
Muz chce stale cestovat do zahranicia? Nemas moznost ist tam? Lebo nech budes kdelkolvek budes sa citit sama-myslim bez neho. Kedze ty uz rodinu takmer nemas mozes hladat "potencial" rodiny a nejaku tu pripadnu pomoc v jeho rodine. To mam ale pocit ze ty velmi nechces.... takze ono ozaj to nie je casto lahke rozhodovanie.

babybear
autor
Včera o 18:59
@tundra

@babybear napisala si:
"Musel by ist zo zapadu skôr na východ a z vychodu este cestovať niekolko hodín do Nemecka."
To mi prosim vysvetli,chodi do Nemecka cez Polsko?Lebo inac väcsinou cestuju vychodniari cez Ba.

@tundra Áno presne tak...chodia cez PL

anonym_bd3bea
Včera o 18:59

@babybear voľáko mi to nevychádza 🤔 ide do Nemecka a musí vyrážať z východu lebo zo západu by to mal ďalej? Ved ho partia z východu naloží po ceste, na západe. Ci kadial chodia do Nemecka, cez Ukrajinu?? 🤦

babybear
autor
Včera o 19:00
@marsmykkok

@babybear A čo je to ten východ a západ? Vieš byť konkrétnejšia? Lebo ak východ je rozdiel Košice, Michalovce a napríklad Čierna nad Tisou. Ak napríklad západ je rozdiel Bratislava, Piešťany alebo Štúrovo... Proste musíš byť konkrétnejšia.

@marsmykkok Stará Ľubovňa a Malacky...

babybear
autor
Včera o 19:00
@anonym_bd3bea

@babybear voľáko mi to nevychádza 🤔 ide do Nemecka a musí vyrážať z východu lebo zo západu by to mal ďalej? Ved ho partia z východu naloží po ceste, na západe. Ci kadial chodia do Nemecka, cez Ukrajinu?? 🤦

@anonym_bd3bea Cez cez Poľsko

anonym_0d3345
Včera o 19:06
@babybear

@anonym_bd3bea Cez cez Poľsko

@babybear tazko radit. Musite sa zhodnut vy dvaja. To nie je len o tebe.
Nieco podobne riesim aj ja. Vychod je nadherny, ale ma svoje specifika. No ked ho milujes, nie je co riesit.

Strana
z2