Tehotenstvo a nástup do novej práce
Ahojte, poprosím o radu,co by ste urobili na mojom mieste.
Teraz vo februári som dala výpoveď v práci k 28.2. a 2.3.nastupujem do novej práce, ale dva dni dozadu som zistila, že som tehotná. Mam za sebou dva potraty, tak netuším ako dopadne toto tehotenstvo, mam za sebou neúspešne ivf,vek 40 rokov. Teraz neviem,ci nastúpiť do novej práce,kde vlastne budem potrebovať riešiť lekárov a ak zistia o cca 3 mesiace, že som ako tehotná nastúpila,tak neviem ci to bude korektné voči nim, ale zas ak by som sla na PN,kde má lekár určite bude chcieť vypísať a ak by sa tehotenstvo nevyvijalo ako by sa malo,tak ostanem bez práce. Kedze som bezdetná, tak pracujem nepretržite skori 18 rokov.
Ja by som nastupila. Nevies co bude. Mozno budes tehotenstvo zvladat super a pomoze ti ze len nesedis doma a nesledujes sa. Preco hned ratas s PN, je to tazka fyzicka praca? U nas sa uz stalo, ze baba nastupila a zakratko bola tehotna - holt priroda, nikto sa na nu nehneval. Vobec by som neriesila nejaku nekorektnost, ty nevies co bude a nemozes teraz byt najblizsie dva roky snazenia sa (keby nahodou) bez prace lebo co ak
@anonym_21cd43 idem zo školstva do skolstva - nové stresy, nové kolektívne choroby, utieranie ritiek, soplikov, skúšobná doba atď- z tohto mam obavu
Budem potrebovať riešiť často lekárov, mam problémy so štítnou žľazou, imunologiou, časté každý týždeň kontroly u gyn.čiže časté vynechavanie v práci,,,,zazila som to uz 2x tak viem co ma čaká, preto tá PN
Ja by som zavolala novému zamestnávateľovi, vysvetlila situáciu a nenastúpila. Šla by som na PN a sústredila sa na tehotenstvo.
Keby náhodou môžeš využiť podporu v nezamestnanosti a hľadať si novú robotu.
Predpokladam,ze maš manzela a nejake uspory. Na tvojom mieste nenastupim,ostanem doma bez stresu kedy v praci zistia tehotenstvo,riesim lekarov a robim vsetko pre uspešne tehotenstvo. Keby sa aj nepodarilo,tak budes vediet,ze si pre to urobila co sa dalo. Praca nie je vsetko,este sa do dochodku narobiš dosť.
Predpoklafam, ze budes mat narok aj na podporu. Takze ak budes mat zdravotne komplikacie do toho 28.2, pojdes na PN, ak nie, pojdes na podporu. Do prace by som zrejme nenastupila. Uvidis ako sa to vyvinie.
@anonym_autor bola som v rovnakej pozicii, nova praca a tehotenstvo. slo o kancelarsku pracu a bola som mladsia ako ty. mala som rovnaku dilemu. nastupila som do novej prace, kedze v starej som nechcela byt ani minutu navyse. ale tesne pred nastupom som vsak mala MA. v tvojom pripade by som to riesila cez PN a zotvranie v starej praci. do novej by som vsak zavolala a vysvetlila situaciu. sustredila by som sa na tehotenstvo.
a presne ako sa spomina vyssie. do dochodku sa este tolko narobis ze az.
V tvojom prípade, ak dobre chápem, nastupuješ do škôlky. Máš 40r. úplne kludne by som sa dala na PN, na ktorú máš nárok. Odrobila si tomuto štátu dosť, určite nepotrebujete ísť do rizika, že ťa nejaká viróza pripraví o vytúžené bábätko. Iné by bolo, ak by si sedela v kancelárii. Držím palce.
V tvojom prípade, ak dobre chápem, nastupuješ do škôlky. Máš 40r. úplne kludne by som sa dala na PN, na ktorú máš nárok. Odrobila si tomuto štátu dosť, určite nepotrebujete ísť do rizika, že ťa nejaká viróza pripraví o vytúžené bábätko. Iné by bolo, ak by si sedela v kancelárii. Držím palce.
@mysicka36 ale PN neurcuje to, kolko odrobila. Urcuje to lekar podla zdravotneho stavu. Ak vyhodnoti, ze musi ist PN, nezalezi na praci a veku.
Ja som mala kancelarsku pracu a napriek tomu som bola PN, kvoli hroziacemu potratu, predchadzajucim operaciam a krvacaniu. Jednoducho som si to musela odlezat.

Ja by som nastupila. Nevies co bude. Mozno budes tehotenstvo zvladat super a pomoze ti ze len nesedis doma a nesledujes sa. Preco hned ratas s PN, je to tazka fyzicka praca? U nas sa uz stalo, ze baba nastupila a zakratko bola tehotna - holt priroda, nikto sa na nu nehneval. Vobec by som neriesila nejaku nekorektnost, ty nevies co bude a nemozes teraz byt najblizsie dva roky snazenia sa (keby nahodou) bez prace lebo co ak