Uznávaný urológ plánuje zmenu pohlavia napriek nesúhlasu
V poslednej dobe nie sú ničím výnimočným ani pacienti so žiadosťou o zmenu pohlavia. Žiada o ňu asi päť až šesť osôb ročne.
„Nie som zástanca týchto premien, ale vzhľadom na dopyt a na skutočnosť, že na Slovensku sa tieto operácie nevykonávajú, uvažujeme, že by sme sa išli zaškoliť do zahraničia a začali tento druh operácii vykonávať, nakoniec, máme už skúsenosti s implantovaním penilných protéz a podobne,“ dodal s tým, že väčšina žiadostí o zmenu pohlavia je z muža na ženu.
https://my.sme.sk/trnava/c/uznavany-urolog-v-po...
Co si o tomto myslíte?
Veď je to divné, že tento lekár chce vykonávať operácie na zmenu pohlavia, hoci "nie je zástancom týchto premien".
A "dúfam" (satira), že tieto zbytočné operácie budeme fiancovať všetci zo zdravotného poistenia (podobne, ako je to v ČR, kde ich vykonávajú) a zbierať vrchnáčiky z fliaš na operácie detí, ktoré ich skutočne potrebujú.
a koho to akoze trapi? vsak nech fika pipikov , mna trapia ine veci , co ma do toho ked si chce pipika dakdo fiknut...
Este,ze zivotnost tychto ludi je velmi kratka.Tie lieky,co musia uzivat cely kratky zivot im nici ine organy dost rychlo,ale toto im nikto nahlas nepovie.
a koho to akoze trapi? vsak nech fika pipikov , mna trapia ine veci , co ma do toho ked si chce pipika dakdo fiknut...
@princkrason Keď to budeš musieť platiť a povedia ti, že svoju operáciu si zaplatíš, tak sa začneš starať.
Este,ze zivotnost tychto ludi je velmi kratka.Tie lieky,co musia uzivat cely kratky zivot im nici ine organy dost rychlo,ale toto im nikto nahlas nepovie.
@anonym_63a5e3 To je síce pravda, že transgenderi si ničia tými liekmi svoje zdravie, ale prečo by sme ich v tom mali pomáhať?
@princkrason Keď to budeš musieť platiť a povedia ti, že svoju operáciu si zaplatíš, tak sa začneš starať.
@anonym_autor Najprv by musel dostat termin, ze😄 ano, o chvilu sa budu operacie platit, ale kvoli tymto par ludom fakt nie. Vinnik je znamy uz davno. Kazdy si domysli...
@anonym_63a5e3 To je síce pravda, že transgenderi si ničia tými liekmi svoje zdravie, ale prečo by sme ich v tom mali pomáhať?
@anonym_autor tak mnnohi keby to vedeli,tak by si to isto rozmysleli,ze im zostane takto napr.10r zivota.
@anonym_autor Najprv by musel dostat termin, ze😄 ano, o chvilu sa budu operacie platit, ale kvoli tymto par ludom fakt nie. Vinnik je znamy uz davno. Kazdy si domysli...
@anonym_000c51 No nemožno hovoriť o pár ľuďoch, ich počet kontinuálne narastá.
@anonym_000c51 No nemožno hovoriť o pár ľuďoch, ich počet kontinuálne narastá.
@anonym_autor A ty kvoli tomu nemozes spavat, ze😄
@anonym_autor zatial pochybujem, ze sa bude (plne) hradit z vseobecneho poistenia... a navyse sa platia rozne ukony a lieky ludom co fajcia, piju ci zeru ako prasce, ze hore dole jedno nevadi... nehovoriac, ze platime vsetci cernoknaznikom platy...
@anonym_autor A ty kvoli tomu nemozes spavat, ze😄
@anonym_000c51 Áno, lebo sa to šíri ako nákaza zo sociálnych sietí. Zaujímalo by ma, že ak by za tebou prišla tvoja biologická dcéra (lebo sa týka skôr dievčat, ako chlapcov), že chce byť muž, tak ako by si na to reagovala.
@anonym_autor zatial pochybujem, ze sa bude (plne) hradit z vseobecneho poistenia... a navyse sa platia rozne ukony a lieky ludom co fajcia, piju ci zeru ako prasce, ze hore dole jedno nevadi... nehovoriac, ze platime vsetci cernoknaznikom platy...
@anonym_5522b1 V ČR je to plne hradené.
Pokud komise MZČR, která se skládá ze sexuologů, zástupců ministerstva a právníků a je víceméně formalitou v procesu, vaši žádost schválí, můžete se přímo na chirurgii objednat na chirurgické zákroky v rámci tranzice (mastektomii – tj. odstranění prsou, hysterektomii – odstranění dělohy a případně následnou faloplastiku u trans mužů a trans maskulinních osob, na orchiektomii a vagionoplastiku u trans žen a trans femininních osob), které jsou hrazeny vaší pojišťovnou.
@anonym_000c51 Áno, lebo sa to šíri ako nákaza zo sociálnych sietí. Zaujímalo by ma, že ak by za tebou prišla tvoja biologická dcéra (lebo sa týka skôr dievčat, ako chlapcov), že chce byť muž, tak ako by si na to reagovala.
@anonym_autor Odporucam toto riesit so psychiatrom🙂 ale vidno, ze Ficovo strasenie funguje.Co tam po tom, ze je roz...cela republika a nic tu nefunguje. Toto su realne problemy Slovakov😄😆 gratulujem😪😏
Pr85, si to ty???😄
@anonym_000c51 aj ja si myslim ze je to on
@anonym_000c51 aj ja si myslim ze je to on
@anonym_a66ecf Ze mu hrabe, to vieme vsetci. Ale zeby az takto? 😄
@anonym_autor Aby to nebolo, ze ty platis zdravotku 30 eur mesacne, ten trans plati 500 eur a este budes vykrikovat, ze ty mas narok na svoju operaciu za 50 tis, ale on na svoju za 3 tis eur nie. Vzdy najviac kricia ti, co skoro nicim neprispievaju ...
@anonym_autor a co by si robil ak by tvoja dcera chcela zmenu pohlavia? Zakazal by si jej to? Operacie sa vykonavaju dospelym a svojpravnym ludom, ty by si sa v takom pripade mohol len o zem hadzat.
Pokud komise MZČR, která se skládá ze sexuologů, zástupců ministerstva a právníků a je víceméně formalitou v procesu, vaši žádost schválí, můžete se přímo na chirurgii objednat na chirurgické zákroky v rámci tranzice (mastektomii – tj. odstranění prsou, hysterektomii – odstranění dělohy a případně následnou faloplastiku u trans mužů a trans maskulinních osob, na orchiektomii a vagionoplastiku u trans žen a trans femininních osob), které jsou hrazeny vaší pojišťovnou.
@anonym_autor v CR su ludia osvieteni a su celkovo tak 15 rokov pred nami (registrovane partnerstva a pod)... my sme oproti nim taka zauralska dzamaharija... takze o to nemusis mat starost, ako to maju v CR
@anonym_63a5e3 vážne? Máme v rodine - to som sa dozvedela úplnou náhodou. Zo ženy na muža. Nikdy nehovor NIKDY. Myslela som že u nás neexistuje aby k niečomu takému došlo.
@anonym_autor Aby to nebolo, ze ty platis zdravotku 30 eur mesacne, ten trans plati 500 eur a este budes vykrikovat, ze ty mas narok na svoju operaciu za 50 tis, ale on na svoju za 3 tis eur nie. Vzdy najviac kricia ti, co skoro nicim neprispievaju ...
@anonym_dc1108 aj toto je prehananie, dnes nikto neplati zdravotku 30 eur, len z minimalky je to aspon tych 45 aj dake drobne, plus este zamestnavatel nejakych 100 eur, ale ak.cisto ratam len zamestnanca, takze plati urcite viac. A je rozdiel aj podla mna, nejaka zivot zachranujuca operacia ako nejake zmeny pohlavia, co fakt zivot nezachranuje, o nejakej psychike sa mozeme bavit potom...A sice som to nezistovala, ale zmena pohlavia urcite tiez nestoji 3000, to tazko, to tak mozno operacia prs, takze to bude podstatne viac tiez. A neda sa to porovnavat. A rozhodne radsej prispejem na predcasne narodene deti, co potrebuju starostlivoat, rozne zakroky, onkologickych pacientom, pacientov s inymi tazkymi diagnozami ako na zmeny pohlavia. Hoci psychika a bla, bla,...ludia uz nevedia, co od "radosti", sa s tym vrece roztrhlo uz v poslednej dobe.
Ale ked ma zena problem zdravotny s prsiami, ze ich ma velke, musi chodit zobrat od ortopedov, psychiatrov a neurologov, odporucanie a aj to jej nepreplatia take zmensenie prs, musi si to hradit sama, ako keby tiez za to mohla, ze jej take velke narastli. To je ok? 100x radsej takejto zene prispejem. Sama to budem riesit, ked porodim a odkojim, mam s tym cely zivot problemy, ale musim zmenit poistovnu, lebo vseobecna to absolutne nepreplaca a vybehat maraton po doktoroch, aby mi to vobec "uznali". A pritom tie obmedzenia a zdravotne komplikacie su ocividne. Ale musis sa doprosovat a aj tak to nemas iste. A tiez si povies mozno, ze blbost, ak sa Ta to netyka. Ja by som kludne nechala aj trans ludom len nejaku ciastocnu uhradu, a tiez nech maju k tomu posudky, nielen tak hala bala preplatit to plne kazdemu, kto si zmysli.
@anonym_63a5e3 vážne? Máme v rodine - to som sa dozvedela úplnou náhodou. Zo ženy na muža. Nikdy nehovor NIKDY. Myslela som že u nás neexistuje aby k niečomu takému došlo.
@anonym_e886ad su to extremne silne lieky,co musia uzivat,ak by ich neuzivali ich pohlavie sa vrati spät,teda crty,nie uplne cele pohlavie.
@anonym_dc1108 Ja ako dobre zarábajúca osoba platím na zdravotke niekoľko stoviek, o mňa sa báť nemusíš.
@anonym_autor v CR su ludia osvieteni a su celkovo tak 15 rokov pred nami (registrovane partnerstva a pod)... my sme oproti nim taka zauralska dzamaharija... takze o to nemusis mat starost, ako to maju v CR
@anonym_5522b1 Uz aj v USA zistili, že hormóny pre trans deti je zverstvo (nehovoriac o operáciach typu odstránenie prsníkov) a Trump to stopol.
@anonym_5522b1 Uz aj v USA zistili, že hormóny pre trans deti je zverstvo (nehovoriac o operáciach typu odstránenie prsníkov) a Trump to stopol.
@anonym_autor Aha, Trump zachranca. Uz je mi vsetko jasne😄 fakt odporucam toho psychiatra.
@anonym_autor preco Ta to vlastne trapi?Mna netrapi ani to ze to budem platit,skor ma trapi to ze musim prispievat na plat Ficovi a ministrom.
@anonym_autor preco Ta to vlastne trapi?Mna netrapi ani to ze to budem platit,skor ma trapi to ze musim prispievat na plat Ficovi a ministrom.
@farebnypapagaj Lebo nechcem financovať z mojích peňazí nepotrebné operácie, ktoré mrzačia ľudí.
@anonym_autor Aha, Trump zachranca. Uz je mi vsetko jasne😄 fakt odporucam toho psychiatra.
@anonym_000c51 Na Trumpa môžeš mať hocijaký názor, ale toto spravil fakt dobre. Žiadni biologickí muži v ženských šatniach a cestovné pasy pre transgenderov.
Tvl toto musi byt troll, takto j....y nemoze snad byt nikto....ci?😄
@farebnypapagaj Lebo nechcem financovať z mojích peňazí nepotrebné operácie, ktoré mrzačia ľudí.
@anonym_autor prefo by ich mali mezacit?Asi to nerobia zo srandy ale pre to ze to jebich problem,si myslis ze to robia zo zabavy ale o aby bokintaujiˇavejsi?Nechaj zit ludi ako chcu,ty sa staraj max o seba.
Tiež s tým nesúhlasím lebo je to psychicky zdravotný problém a nie fyzický
Takže sa ma liečiť na psychickej urovni
Ale biznis je biznis

Pr85, si to ty???😄