Uznávaný urológ plánuje zmenu pohlavia napriek nesúhlasu
V poslednej dobe nie sú ničím výnimočným ani pacienti so žiadosťou o zmenu pohlavia. Žiada o ňu asi päť až šesť osôb ročne.
„Nie som zástanca týchto premien, ale vzhľadom na dopyt a na skutočnosť, že na Slovensku sa tieto operácie nevykonávajú, uvažujeme, že by sme sa išli zaškoliť do zahraničia a začali tento druh operácii vykonávať, nakoniec, máme už skúsenosti s implantovaním penilných protéz a podobne,“ dodal s tým, že väčšina žiadostí o zmenu pohlavia je z muža na ženu.
https://my.sme.sk/trnava/c/uznavany-urolog-v-po...
Co si o tomto myslíte?
Veď je to divné, že tento lekár chce vykonávať operácie na zmenu pohlavia, hoci "nie je zástancom týchto premien".
A "dúfam" (satira), že tieto zbytočné operácie budeme fiancovať všetci zo zdravotného poistenia (podobne, ako je to v ČR, kde ich vykonávajú) a zbierať vrchnáčiky z fliaš na operácie detí, ktoré ich skutočne potrebujú.
@anonym_autor ľudia ktorí podstúpia napríklad tranzíciu platia tiež odvody a platby do ZP. Prečo by mali byť mimo systém? A čo tak aby si liečbu platili aj ľudia s inými diagnózami? Mali predsa dodržiavať prevenciu a nemali ochorieť , to ti nenapadlo????
@anonym_000c51 Áno, lebo sa to šíri ako nákaza zo sociálnych sietí. Zaujímalo by ma, že ak by za tebou prišla tvoja biologická dcéra (lebo sa týka skôr dievčat, ako chlapcov), že chce byť muž, tak ako by si na to reagovala.
@anonym_autor no ako asi? Normálne. Čo by som ja na tom zmenila???Či by som ju mala ísť hodiť zo skaly do.priekopy?
@anonym_a66ecf Ze mu hrabe, to vieme vsetci. Ale zeby az takto? 😄
@anonym_000c51 áno takto a ešte viac. A keby len jemu 😐
@anonym_58861d transgenderismus je súčasť ideológie satanského kultu rovnako ako Pdfilia, tiež silne presadzujú LGBTQ... na školách medzi deťmi, dospelý človek so zdravým rozumom si o tom myslí svoje, len jednoduché zmanipulované ovce to obhajujú.
@anonym_107447 prosim pošli mi názov toho satanskeho kultu, nech sa pridám, dakujem
@anonym_autor sorry, ale je lacnejsie vykonavat zakroky tu na SK a tiez je to take, ze poistovna pokryje len nutny zaklad. Cize vsetko lepsie nad standard ten clovek doplaca sam ( lepsie materialy na prsia a taketo veci), doteraz da to roky robili tak, ze poslali po diagnoze od psychiatra na SK tu osobu do CZ do Prahy a tam operovali. Myslim, ze aj Brno vedeli nieco robit. Ale toto sa bavime o par ludoch. Nie, vazne to nie je take easy, ja z 10 ludi, co poznam, tak iba jeden clovek isiel do operacie. To su uz teraz dospeli ludia a riesili to od cca 20-25 rokov veku. Ja sama neviem ci by som do toho isla skrz tie zdravotne rizika.
Ani neviete, či sa to bude u nás vôbec robiť, či sa to bude plne hradiť, ale už nasratí ste, akoby to bol fakt. Máme málo reálnych problémov, že je čas riešiť a prežívať neexistujúce kauzy a burcovať sa pre ne navzájom? Sranda, že nepoznám jedného človeka, ktorý ešte včera bol heterosexuálom, ale keďže to vidí na nete a v telke, tak sa rozhodol byť homosexuálom (a pod.), ale ľudí, ktorí sú velice pobúrení z toho, že sa to vraj údajne takto môže stať, je plno. Ako nákaza zo sociálnych sietí, ktorá sa šíri a zároveň aj infikuje je akurát tak sprostosť.
Či ty sám máš pocity, že VYSLOVENE a len kvôli pride-om alebo sociálnym sieťam začínaš mať nutkanie byť ženou? Či naopak chlapom? Lebo ak hej, tak na tento stav naozaj máme riešenie a liecbu, a pokiaľ dobre viem, aj hradené poisťovňou.
@anonym_autor prečítala som si článok, ten lekár sa na to pozerá ako na niečo, čo sa chce naučiť robiť, jeho psychologické a finančné aspekty nezaujímajú, to aj tak riešia iní. On sa chce zaskolit na tento medicínsky výkon, aby to vedel urobiť. Je úplne zbytočné na neho kydať, on o tých chorých ľuďoch nerozhoduje.
Ani neviete, či sa to bude u nás vôbec robiť, či sa to bude plne hradiť, ale už nasratí ste, akoby to bol fakt. Máme málo reálnych problémov, že je čas riešiť a prežívať neexistujúce kauzy a burcovať sa pre ne navzájom? Sranda, že nepoznám jedného človeka, ktorý ešte včera bol heterosexuálom, ale keďže to vidí na nete a v telke, tak sa rozhodol byť homosexuálom (a pod.), ale ľudí, ktorí sú velice pobúrení z toho, že sa to vraj údajne takto môže stať, je plno. Ako nákaza zo sociálnych sietí, ktorá sa šíri a zároveň aj infikuje je akurát tak sprostosť.
Či ty sám máš pocity, že VYSLOVENE a len kvôli pride-om alebo sociálnym sieťam začínaš mať nutkanie byť ženou? Či naopak chlapom? Lebo ak hej, tak na tento stav naozaj máme riešenie a liecbu, a pokiaľ dobre viem, aj hradené poisťovňou.
@oblecenie99 Tu je skoda drat klavesnicu. Fico im nakukal, ze SK je raj na Zemi a jedine, co je treba riesit, je 72 pohlavi, a blbi ludia namiesto chudoby riesia toto. Radost vladnut takejto krajine...
@anonym_dc1108 aj toto je prehananie, dnes nikto neplati zdravotku 30 eur, len z minimalky je to aspon tych 45 aj dake drobne, plus este zamestnavatel nejakych 100 eur, ale ak.cisto ratam len zamestnanca, takze plati urcite viac. A je rozdiel aj podla mna, nejaka zivot zachranujuca operacia ako nejake zmeny pohlavia, co fakt zivot nezachranuje, o nejakej psychike sa mozeme bavit potom...A sice som to nezistovala, ale zmena pohlavia urcite tiez nestoji 3000, to tazko, to tak mozno operacia prs, takze to bude podstatne viac tiez. A neda sa to porovnavat. A rozhodne radsej prispejem na predcasne narodene deti, co potrebuju starostlivoat, rozne zakroky, onkologickych pacientom, pacientov s inymi tazkymi diagnozami ako na zmeny pohlavia. Hoci psychika a bla, bla,...ludia uz nevedia, co od "radosti", sa s tym vrece roztrhlo uz v poslednej dobe.
Ale ked ma zena problem zdravotny s prsiami, ze ich ma velke, musi chodit zobrat od ortopedov, psychiatrov a neurologov, odporucanie a aj to jej nepreplatia take zmensenie prs, musi si to hradit sama, ako keby tiez za to mohla, ze jej take velke narastli. To je ok? 100x radsej takejto zene prispejem. Sama to budem riesit, ked porodim a odkojim, mam s tym cely zivot problemy, ale musim zmenit poistovnu, lebo vseobecna to absolutne nepreplaca a vybehat maraton po doktoroch, aby mi to vobec "uznali". A pritom tie obmedzenia a zdravotne komplikacie su ocividne. Ale musis sa doprosovat a aj tak to nemas iste. A tiez si povies mozno, ze blbost, ak sa Ta to netyka. Ja by som kludne nechala aj trans ludom len nejaku ciastocnu uhradu, a tiez nech maju k tomu posudky, nielen tak hala bala preplatit to plne kazdemu, kto si zmysli.
@anonym_99fcff ja len ze u nas to ani nerobia, nie ze sa to preplaca...
@anonym_107447 prosim pošli mi názov toho satanskeho kultu, nech sa pridám, dakujem
@chocolatebox "Pdfilia" je tiez super😃 asi ze sa bojis otvarat pdf subory😄
Tiež s tým nesúhlasím lebo je to psychicky zdravotný problém a nie fyzický
Takže sa ma liečiť na psychickej urovni
Ale biznis je biznis
@anonym_58861d 1. podla clanku u nas take operacie ani nerobia, takze debata ako su preplacane je uplne od veci plus aj keby, myslim ze slovensku mame ine problemy a peniaze nam inde utekaju 2. pre neho/nu ten psychicky problem inak nevyriesis. to su depresie, sebevrazedne pokusy a pod. taky ludia tu vzdy boli aj budu, len podla tolerancie spolocnosti su viac/menej viditelni. pre mna je to tiez nepochopitelne ale ja som od prirody nedostala take karty ako oni. netusim ako to citia. ked sa rozhodnu ist do takej operacie a naslednych liekov, zrejme nevidia inu moznost. alebo mozu sediet u psychiatra cele dni a jest kvanta psycholiekov, co na konci dna nic nevyriesia a schvovat sa po kanaloch, aby vas svojou existenciou nevyrusovali (asi sa ani nevidim ze maju depresie)
@anonym_autor sorry, ale je lacnejsie vykonavat zakroky tu na SK a tiez je to take, ze poistovna pokryje len nutny zaklad. Cize vsetko lepsie nad standard ten clovek doplaca sam ( lepsie materialy na prsia a taketo veci), doteraz da to roky robili tak, ze poslali po diagnoze od psychiatra na SK tu osobu do CZ do Prahy a tam operovali. Myslim, ze aj Brno vedeli nieco robit. Ale toto sa bavime o par ludoch. Nie, vazne to nie je take easy, ja z 10 ludi, co poznam, tak iba jeden clovek isiel do operacie. To su uz teraz dospeli ludia a riesili to od cca 20-25 rokov veku. Ja sama neviem ci by som do toho isla skrz tie zdravotne rizika.
@kiki68 Si transgender?
@anonym_99fcff ja len ze u nas to ani nerobia, nie ze sa to preplaca...
@anonym_a7c0da Aké práve tento urológ spomína, že by to chcel začať robiť (hoci s tým vnútorné nesúhlasí).
@chocolatebox "Pdfilia" je tiez super😃 asi ze sa bojis otvarat pdf subory😄
@anonym_000c51 asi každý kto nie je na internete od včera pochopil, že toto slovo autor/ka nenapísal/a celé lebo algoritmy v lepšom prípade odstránia príspevok, v horšom zablokujú celého užívateľa 🙈 mnohé zahraničné stránky na FB nepíšu ani u nás bežné slová ako vražda, holokaust, pedofil, rasové označenia ľudí a kooopec ďalších 🤷 nie je za čo
@anonym_a7c0da Aké práve tento urológ spomína, že by to chcel začať robiť (hoci s tým vnútorné nesúhlasí).
@anonym_autor a to je kilometre daleko od toho, ze sa to bude aj robit a este aj preplacat. aj ja mam v praci preferencie, ktore su moje vlastne, mozem chciet rozsirovat svoju expertizu a pod. ale to neznamena, ze stat kvoli mne zacne
Potom by poistovna nemala preplacat starostlivost ludom, co vyzeraju ako prasce, co fajcia a piju alkohol.
@anonym_autor chce to zacat robit, nakolko to bude lacnejsie pre poistovnu u nas. V zahranici mas operacie drahsie ales u nas na SK nie su vykonavane, tak to musia povolit v zahranici. Nase poistovne maju nejaky deal s CZ v tomto smere o tom hradeni. Co vsak nehradia je napr psychiatricka liecba v CZ, jedine AK tam pacient zije. Toto je dost zlozite, ale ten lekar nam iba chce setrit peniaze v podstate. Aspon ja to tak chapem.
@anonym_000c51 asi každý kto nie je na internete od včera pochopil, že toto slovo autor/ka nenapísal/a celé lebo algoritmy v lepšom prípade odstránia príspevok, v horšom zablokujú celého užívateľa 🙈 mnohé zahraničné stránky na FB nepíšu ani u nás bežné slová ako vražda, holokaust, pedofil, rasové označenia ľudí a kooopec ďalších 🤷 nie je za čo
@zuzanka.zuzu Dakujem, ale aj tak si myslim, ze to pisal nejaky dezole, co fici na ficovej propagande a to slovo mu uslo od nervov😃
mein gott, autor/autorka tohto prispevku sa musi asi riadne nudit ked toto potrebuje podsuvat na verejnych forach :( a sem presne sme sa dostali...podaktori mudrlanti schovani za internetovu anonymitu vypustaju take bludy ze az...idealne by bolo zaviest trestopravnu zodpovednost a zrusit anonymne nicky lebo co ludia hadzu za perly do eteru to je az na zaplakanie ;( zi a nechaj zit a staraj sa o seba a svoju kuchynu...neskutocne veru :(
Smer zacina predvolebnu kampan?
medvede, migranti a transgender- toto položí Slovensko 🙏🤣
@mondolina ešte pridaj do zoznamu zaslepené ovce tých je najviac.
@kiki68 Si transgender?
@anonym_autor Ja som a chcem sa dat operovat,preco sa nestaras o svojho 🐦
No pre mna to neni az tak zalezitost penazi, hoci aj to je skoda, ale som proti tomu, aby sa niekto mrzacil v mene vyssieho dobra z principu. Naozaj telesne je to skodlive a tie dovody ma nezaujimaju. Podla mna v zivote sa ma zachovat co najviac a prist o co najmenej, nie obchodovat s darmi prirody pre nejaky prchavy pocit.
@princkrason Keď to budeš musieť platiť a povedia ti, že svoju operáciu si zaplatíš, tak sa začneš starať.
@anonym_autor keby bol jediný náš problém v zdravotníctve 5-6 operácii pohlavia ročne, sme šťastná krajina. Vieš, keby sa každý staral o seba, bolo by postarané o všetkých.
@anonym_autor nie 😂 ale dakujem za opytanie, dve velmi blizke osoby su. Preto o tom viem viac a velmi sa bavim na tejto celej agende, to neni len tak, ze pridem a poviem „ viete co, pipina sa mi nepaci, chcem byt chlap „
@kiki68 presne takto si to predstavujú ľudia, čo o tom hov. vedia. Ale mudrovať budú, zustiť si niečo o tom, to už nieeeeee 🤦
@anonym_autor Ja som a chcem sa dat operovat,preco sa nestaras o svojho 🐦
@anonym_3b0e4e držím palce a želám pokojný život.

Tiež s tým nesúhlasím lebo je to psychicky zdravotný problém a nie fyzický
Takže sa ma liečiť na psychickej urovni
Ale biznis je biznis
@anonym_58861d transgenderismus je súčasť ideológie satanského kultu rovnako ako Pdfilia, tiež silne presadzujú LGBTQ... na školách medzi deťmi, dospelý človek so zdravým rozumom si o tom myslí svoje, len jednoduché zmanipulované ovce to obhajujú.