V akom veku je ideálne mať dieťa?
Podľa vás aký vek? Budem rada za názory
@anonym_autor asi myslis na prve dieta- je to individualne, ale urcite az po tom, ako budes mat pekny a funkcny vztah s viziami na cely zivot, primerane byvanie a financne zabezpecenie, z biologickeho hladiska do tych 35 rokov, aby boli rodicia pre deti stale aktivni, hravi a partaci - v starsom veku uz su prehnane ochranarski alebo naopak nezainteresovani voci dietatu vo vychove, co mu skodi
ktoré myslíš? prvé, druhé, piate...to je rozdiel.
@anonym_a10887 prvé 🙂
@anonym_a10887 prvé 🙂
@anonym_autor keď má partnera na ktorého sa vieš spoľahnúť, to je absolútny základ
z biol. hladiska prvé do 25 r. , posledné 38-39r.
medzitým môžeš rodiť aj 5 krát.
Keď je človek zrelý nielen telesne, ale hlavne duchom aj rozumom a chápe, že decko je veľkým obmedzením života, že sa mu treba venovať, živiť ho a formovať minimálne 20-25 rokov. Keď rodič nečaká len na príspevky od štátu a milodary a nespolieha sa, že všetky problémy okolo starostlivosti za neho vyriešia iní. Proste, dieťa som mala, keď som vedela, že sa oň chcem postarať a aj to dokážem, aj keby som naň zostala sama. Vzdelanie, práca, bývanie, partner, rezerva... Niektorí k tomu dospejú v mladom veku, niektorí nikdy.
Tak prvé do 35. A posledné tak možno do 45. Toto hovorím ale o muzoch, nie zenach. Ale u každého je to individuálne.
@anonym_autor bilogicky ma mat zena prve dieta do 25 a najlepsie aj ostatne do 35 , potom sa biologicky stava na pol babkou čci sa to tu niekomu paci alebo nie , moda mat nasilu diieta po 35prinasa svoju dan z mnohych stranok
Ja ti poviem ako to chcem mať ja. Vždy som chcela do 25 to je ideál na prvé dieťa. Mám 23 a malý bude mať rok ♥️ druhé ideálne do 30 po 30 už ja osobne ako žena by som nechcela . U chlapa je to iné. Keď ma po 30.
Biologicky v 18, rozumovo v 25, zabezpecenim v 40. Tak kazdy to bude mat inak, zalezi aj ci si najdes partnera a ci vam bude dopriate.
Ja mam 34, dieta chcem od puberty a nemam ho 🤷🏻♀️ minule sa ma znamy opytal, ze ako dlho som vydata (dlho) a potom, ze dieta este nemame?, no, nemame 😒 jednak je to kazdeho vec ci ho vobec chce a podla mna su taketo otazky na zenu dost nevhodne.
@anonym_autor bilogicky ma mat zena prve dieta do 25 a najlepsie aj ostatne do 35 , potom sa biologicky stava na pol babkou čci sa to tu niekomu paci alebo nie , moda mat nasilu diieta po 35prinasa svoju dan z mnohych stranok
@renesance80 to nie je moda, je narocne vystudovat, financne sa zabezpecit a popritom najst aj normalneho partnera
v akomkolvek.. podla toho, aky zazitok chces zazit.. bola by hrozna nuda a pre ludstvo velmi neprospesne, keby sa vsetky deti rodili do rovnako 'idealnych' podmienok
@anonym_autor ja som prvýkrát otehotnela v 33 žiaľ skončilo to MA... Podarilo sa mi otehotnieť za 1a pol roka čiže keď som mala 34, rodiť budem v 35ke... Takže to nie je len o tom kedy chcem, či mám stabilný vzťah, zázemie.... Ale aj o tom či sa zadarí a dosiahnem cieľ porodiť - mať dieťa
Pre kazdeho je to ine. Niekto ide podla bio, iny podla zabezpecenia a u niektorych je to len nahoda… kazdy sa citi inac … niekto ma v 20 a je to super a niekto v 40 a je to tiez fajn …
Toto je tak individuálne že až. Pre mňa bolo ideálne mať prvé dieťa v 20 tke. Druhé v 26 tke. A odvtedy už žiadne dieťa neprichádzalo do uvahy
@anonym_autor za mna ideal po 30tke. Skor rozhodne nie.
Ja som mala prvé v 18 a druhe v 20. Nič neľutujem. Je super pocit mat v 40 dospelé deti 👍
Ked mas uz ukoncene vzdelanie, aspon par rokov odpracovanych a si mentalne schopna a dostatocne zabezpecena na to, aby si ho mala. Za mna teda tak okolo 27-30. Celkom ina vec uz je, ci plan vyjde 🤷♀️
@anonym_autor
Pre mňa po 30. Škola skončená, v práci zabehnutá, finančné zázemie. Stihla som 2, pracujem na polovičný úväzok a môžem sa im venovať. Keby som mala dieťa v 20, neviem si predstaviť ako by som im vedela dopriať všetko to, čo môžem teraz.
Prvé som mala v 30tke a za mňa to bolo akurát. Už som mala zázemie, vyriešené bývanie, úspory na ucte. Od matury počas výšky som cestovala, užila si festivaly, videla svet. Dieťa som z môjho pohľadu priniesla do zabehnutého systému, do nejakej istoty a hlavne ja ako mama som sa cítila vyrovnane práve v tomto veku. Dcéra má dnes 8 a mozno by som ešte jedno prijala. Ale rovnako, až teraz. Lebo prvá je vychovaná, už čiastočne samostatná a už sme partacky.
Ale je to veľmi individuálne. Ja mám svoj deadline do budúcej jari. Ak sa nepodarí, už dieťa riešiť nebudeme 🙂
Prvé som mala v 30tke a za mňa to bolo akurát. Už som mala zázemie, vyriešené bývanie, úspory na ucte. Od matury počas výšky som cestovala, užila si festivaly, videla svet. Dieťa som z môjho pohľadu priniesla do zabehnutého systému, do nejakej istoty a hlavne ja ako mama som sa cítila vyrovnane práve v tomto veku. Dcéra má dnes 8 a mozno by som ešte jedno prijala. Ale rovnako, až teraz. Lebo prvá je vychovaná, už čiastočne samostatná a už sme partacky.
Ale je to veľmi individuálne. Ja mám svoj deadline do budúcej jari. Ak sa nepodarí, už dieťa riešiť nebudeme 🙂
Ďakujem za odpovede. Čo by ste robili v takom prípade ak viete, že otehotnieť bude ťažké a vekom sa to bude zhoršovať? Mám 20 rokov ale ešte sa na deti aktuálne necítim, príde mi to veľmi skoro, ale viem, že ich niekedy chcem ale zároveň sa bojím, že keď budem čakať už ani nebudem môcť mať dieťa
Keď sa budeš na to cítiť, budeš mať vedľa seba správneho človeka a budeš mať aj dobré podmienky. Ja som toto všetko mala vo svojej 27, hneď sme chceli bábätko - no a dieťa prišlo až v 39. Takže jedna vec je chcieť a druhá reálny život. Paradoxne v mojom okolí ženy, ktoré mali prvé deti okolo 20, rodia znova v 40 - noví partneri 😀

ktoré myslíš? prvé, druhé, piate...to je rozdiel.