icon

Zmena života o 180 stupňov: Ako na to?

jakub66666
Dnes o 10:49

Dobrý deň ,

mám 29r. ale môj život ma nenapĺňa .
Chodím do práve lebo treba € , to je tak všetko .
Menil si niekto z Vás život o 180 stupňov ?
Ako na to ?
Ďakujem za úprimne rady .

katkaseiner
Dnes o 10:55

Skus napisat trochu viac. Preco ta zivot nenaplna? Prezradim ti ze mam 45 rokov, pracujem, lebo tiez neviem vyzit z lasky. Zivot je nuda, je na nas aby sme si v nom spravili trochu zabavy. Mna 'zabava' moj manzel a 2 deti. Obcas je to na maslu ale obcas su aj dobre dni. Co presne chces zmenit na zivote o 180 stupnov?
Ja si osobne myslim ze akokolvek zmenis zivot, vzdy v nom budu dni kedy bude proste nuda, nic sa nebude diat, len budes musiet do prace aby si to cele vedel utiahnut.

sissy27
Dnes o 11:04

@jakub66666 no ani mňa by nenapĺňalo, keby celý môj deň bol len vstať, ísť do práce, vrátiť sa z práce a zaplatiť účty. Ale tie peniaze čo zarobím, míňam aj na veci alebo teda skôr zážitky a aktivity, ktoré ma bavia a napĺňajú. Prípadne ešte vieš ísť niekde do sveta dobrovoľníčiť pre dobrý pocit, jedlo a strechu nad hlavou, ale to tiež nie je pre každého.
Takže to pekné v živote si skús vytvoriť mimo práce.

anonym_3682a0
Dnes o 11:04

@jakub66666 A nechodí každý do práce len preto, že treba €? 😂 Rob si aj nejakú zábavku popri práci, keď si znudený. To už ty musíš vedieť, čo ťa baví.

anonym_e1f47a
Dnes o 11:07

zmeniť prácu? koníčky/šport?

anonym_f0c6ad
Dnes o 11:14

Ja si napriklad kazdy rok davam ciele co chcem za rok stihnut, naucit sa, co vidiet, kde sa vybrat, kde vycestovat....

anonym_7fa1e2
Dnes o 11:24

@jakub66666 otazka ci zmena o 180 stupnov je ze prestanes chodit do prace? Lebo to je zaklad (chapem ta, ze ta to nebavi / nenaplna... to asi vacsinu ludi)... najdi si zabavu / kamaratov... mimo pracu

ssllaavvkkaa
Dnes o 12:00

ja som sa tak rozhodla pre zmenu v 30.-tke, zmenila som mesto, prácu…a aj stav do trich rokoch od rozhodnutia
- dôležité je ochota zariskovať a prijať to, že to je proces, sprievodným znakom je prijať zodpovednosť za svoje rozhodnutie, prípadný neúspech aj úspech

anonym_827e82
Dnes o 12:08

@jakub66666 sa nudis, to je cele...proste robis nieco, co ta bavi okrem prace? Vies, mozno ani nemas vazne problemy, to este len spoznas co je zivot...Tvoj zivot je montonny bezstarostny a ty v nom nevidis naplnenie, lebo si zacykleny a stale robis to iste, tak podla mna potrebujes mozno zmenu, na dovolenke si bol? co tak zmena prace? sportujes? robis nieco pre seba? a ano,tiez mam chut zmenit zivot o 180st, hlavne ked mi umreli clenovia rodiny, a to je silna bolest a smutok...
Niekedy premyslam nad uplnom zmenou, odstahovat sa dakam uplne prec...
Zivot je raz taky, nikto nezije priamociaro...
A mas deti? Lebo asi si sama / sam?
Pockaj ked pridu deti, to je velky obrat, zivot dostane iny rozmer

proste_zuza
Dnes o 12:58

niekedy staci zmenit pracu. To znamena aj vela novych ludi, ine prostredie, iny rezim,...

marsmykkok
Dnes o 16:39

@jakub66666 Ja súhlasím s @katkaseiner Proste život je nudný, len sociálne siete nám robia ilúziu že to tak nie je... Ja napríklad rada cestujem, to ma napĺňa, len proste finančne nejde cestovať každú voľnú chvíľku. Treba si nájsť niečo dobré aj v tej všednosti. Možno fajn by bolo keby si večer písal si 3 veci za čo si vdačný a naučil by si sa vnímať aj maličkosti z ktorých sa môžeš tešiť v bežnom živote, napríklad že si niekomu pomohol, niekto bol na teba príjemný, niečo si zvládol a tak. Lebo proste človek nevyhrá Loto každý deň alebo nie je každý deň na dovolenke aby bol celý happy, treba sa radovať aj z bežných maličkostí.

marci9
Dnes o 16:45

Väčšina ľudí žije štýlom: robím prácu, ktorú nenávidím, len aby som mohol bývať tam, kde nechcem, len aby som mohol pracovať. Nedokážu nabrať odvahu a vymaniť sa z tohto absurdného kolotoča. Človek potrebuje k svojmu životu tvorivosť, úspechy, pocit naplnenia, na niečo sa tešiť...Porozmýšľaj nad tým a jednoducho zariskuj. Napr. predaj byt v meste a kúp si domček na samote, ak ťa láka žiť v spojení s prírodou. Hlavne neostávaj tam, kde ti všetko lezie na nervy. Zníž životné náklady, aby si nemusel toľko pracovať. Napr. zakaždým, keď sa chystáš niečo kúpiť, polož si otázku: "Naozaj toto bezpodmienečne nutne potrebujem?" V 99% prípadoch bude odpoveď: "Nie." A máš ušetrené. Kto veľa nemíňa, nepotrebuje ani veľa zarábať.

anonym_d5d59f
Dnes o 16:53

Ja som si isla do prace oddychnut,mentalne vypnut od plienok od rocneho maleho,zaroven som vedela ze je v super rukach muzovych,hlavne ked mal teploty,grcal a hnackoval.Muz sa o neho super postaral,a skoro vzdy to tak vyslo,ze musel muz.
Tak si najdi pracu,ktora ta bude bavit hlavne a nepozeraj na plat,aj ked aj ten je velmi dolezity.
Lebo v predosla praca ma tiez bavila,ale co z toho ked som doniesla 850eur,tak robota super ale plat.Teraz mam aj super robotu a plat ako ceresnicku na torte,teda super.