Adoptovali by ste si chorú mačku?
Adoptovali by ste si aj chorú macku? Ja ano ale viem ze malo ľudi by boli ochotny adoptovat
Záleží od toho akú chorú
Zalezi aka diagnoza, ako nakladne to moze byt, je ine mat napr mesacne 50eur cca na vet a je ine mat napr 300 a viac mesacne naklady na napr terapie, lieky
Ja nie. Mala som psíka 11 rokov. Posledné dva roky mal rakovinu a cukrovku. Minuli sme niekoľko tisíc euro aby sme mu pomohli. Ale nebolo toho, čo by som pre neho neurobila. Bol to moj miláčik. V októbri 2022 zomrel a doteraz za ním aj s bývalým mužom žialime.
Vybrať si choré zviera automaticky znamená, že rátaš s veľkými výdavkami a možnosťou predčasného odchodu miláčika. Ak na to máš peniaze a vnútornú silu, je to veľmi krásny počin. Mačiatko chce každý. A aj starúšikovia potrebujú dožiť v milujucom domove. Žiaľ, takáto adopcia nie je pre každého.
Nie.
Je velmi dolezite co za diagnoza to je, ake su vyhliadky, naklady a obmedzenia do bezneho zivota.
Ani zdravu
Ako bolo spomenute je dôležité vedieť aký diagnózu - a to hovorím ako docaskar, ktorý má všetky možné diagnózy - mať adoptované mačičku s aktívnou fipku napríklad - na to treba pevné nervy a financie. Len lieky stoja 900+ a to ešte tam nie s zahrnuté opakovane krvne testy a zverolekár. Plus je tam ten strach, že jeden deň dobre a druhý sa môže všetko otočiť.
Mačičku s alergiami alebo gastro sú jednoduchšie, tam je len strava.
Ale teraz mám kocurika, ktorý má sediment v mocaku a vytvára sa mu stále nový a to je o držku
Ja som mala psa, neurodegenerativna diagnoza, porucha autoimunity. Zase bol zlaty, lebo si kompenzoval tu radost v zivot prave ludmi. Miloval ho snad kazdy okolo. Tie peniaze by boli na nove BMW vysokej triedy, nakolko tam ta veterina stala velmi vela. Ale dal mi strasne vela, iny pohlad na zivot vobec. Z nemozneho dievcata spravil hotoveho cloveka. Dostal ma snad vsade, bol total osobnost. Cize toto je ten druhy pohlad na celu vec. Ze taka macka moze dat uplne iny pohlad na veci.
Nie.
Mala som nejednu chorú mačku, aj psíka, čo sa dalo vyriešiť - sme vyriešili. No napríklad hluchú som musela dať preč, tu na lazoch by ju to stálo život. Ale kocúrika s poškodeným hrtanom (chrčí) stále máme, len toho moc neuloví 😅
Nie.. macky som nikdy nemala, ale mame vždy francúzskych buldočkov. Jeden nám zomrel pred mesiacom, išlo mi srdce puknúť - mal rakovinu dva roky, dožil sa krásnych 11.
A mame ešte jednu, adoptovanu, kopec zdravotných problémov - srdce, zlcnik, alergie, uši.. uprimne, uz by som to nedala znovu. O financie nejde, aj keď nie sú to malé sumy. Ale ten stres , strach, bolesť, ktorú prežívam s nimi a následne úmrtie , keď ešte v ten deň mu nič nebolo, hral sa a jedol… najhorší deň mojho zivota a ešte ma to čaká pri fenke… proste nie
Samozrejme, raz to musí prísť a každé zviera môže ochorieť, ale o to väčšie riziko keď je už choré..
Ved napis, co je macke.
ano
Ako bolo spomenute je dôležité vedieť aký diagnózu - a to hovorím ako docaskar, ktorý má všetky možné diagnózy - mať adoptované mačičku s aktívnou fipku napríklad - na to treba pevné nervy a financie. Len lieky stoja 900+ a to ešte tam nie s zahrnuté opakovane krvne testy a zverolekár. Plus je tam ten strach, že jeden deň dobre a druhý sa môže všetko otočiť.
Mačičku s alergiami alebo gastro sú jednoduchšie, tam je len strava.
Ale teraz mám kocurika, ktorý má sediment v mocaku a vytvára sa mu stále nový a to je o držku
@janagem Keď hovoríte o tom sedimente... tiež sme mali a nepomohla ani zmena stravy. Kocúr sa nám pravidelne zasekával a museli sme s ním chodiť na veterinu na cievkovanie. Vtedy ani neboli nonstop veti, takže ak sa niečo stalo cez víkend, tak koniec. Až na milióntú prvú návštevu nám odporučili perineálnu uretrostómiu a ďalších 9 rokov, čo žil nemal jediný problém. Akurát ľutujem, že sme to neurobili skôr, lebo nemusel mať tak poškodené obličky z toho zasekávania. Neviem teda aký je Váš prípad, ale ak máte niečo podobné tak veľmi odporúčam toto.
@janagem Keď hovoríte o tom sedimente... tiež sme mali a nepomohla ani zmena stravy. Kocúr sa nám pravidelne zasekával a museli sme s ním chodiť na veterinu na cievkovanie. Vtedy ani neboli nonstop veti, takže ak sa niečo stalo cez víkend, tak koniec. Až na milióntú prvú návštevu nám odporučili perineálnu uretrostómiu a ďalších 9 rokov, čo žil nemal jediný problém. Akurát ľutujem, že sme to neurobili skôr, lebo nemusel mať tak poškodené obličky z toho zasekávania. Neviem teda aký je Váš prípad, ale ak máte niečo podobné tak veľmi odporúčam toto.
@refly ďakujem krásne. Ani neviete ako sa mi táto informácia hodí, lebo včera sme opäť išli na cievkovanie, a všetko v pohode čo sa týka testov, tak nám len povedali, že asi psychicky pôvod. Ďakujem, pozrieme sa na toto
Nie.
Zalezi na tom, ci mas dost penazi. Veterina je draha zalezitost, aj ked macka nie je chora. Ak mas, pre macicku by to bolo to najlepsie, co by sa jej mohlo stat.
Vzali sme si kocurika, majitelia ho nechceli a asi by skoncil utrateny. Neriesili sme ci je chory ci zdravy. Nastastie len preventivky, neskor kastracia a potom dva razy hnackoval, ale to vyresili specialne granule.
Milujeme ho, dôležitý clen rodiny.
Áno - keby mám podmienky. Inak mám šesť mačiek,.z toho niekoľko pouličných a každá si so sebou niečo nesie. Mám aj "vlastného", ktorý je aktuálne slepý, má nádor na pľúcach, aurálny hematóm a mnoho iného. Ak by to bolo v mojich možnostiach, rada sa ujmem a doprajem mačičke pekný život. Nenávidím, keď zomierajú. Ale, žiaľ, aj to patrí k životu.
@refly ďakujem krásne. Ani neviete ako sa mi táto informácia hodí, lebo včera sme opäť išli na cievkovanie, a všetko v pohode čo sa týka testov, tak nám len povedali, že asi psychicky pôvod. Ďakujem, pozrieme sa na toto
@janagem Viem, lebo sme si prešli tým istým. Vrátim sa z veteriny a viem že ani nemusím schovávať prepravku, lebo zajtra sa to môže stať znovu.
A že zo stresu :D Už začínam peniť keď mi dá vet papier s nejakou takouto diagnózou a pošle ma domov. Aj pri tom mojom kocúrovi mi iba kývol že to sa zvykne opakovať a šmitec. Mám mačku s chronickým zubným zápalom a veľmi kazivými zubami a tiež že "to je asi niečo autoimúne a budú sa kaziť aj ďalej". Čo mám teraz robiť, ísť domov a googliť si potenciálne riešenia? Sama vyňúrať že sa to rieši vytrhaním všetkých zubov a sama to navrhnúť veterinárovi? Neviem prečo veti nevedia odporučiť nejaké riešenie...hlavne v prípadoch, ako ste vy, keď (predpokladám) potrebujete kocúra poriešiť, aby bol adoptovatelný :/
Budem Vám držať palce.

Ano, ak mas priestor pre dostatocnu starostlivost ako kupovat a podavat lieky, spravne zradlo, navstevu veteriny.