Aké ste mali dôvody na utratenie psa?
Ahojte, pre aké dôvody ste utratili psa? Mám psa 12 ročného. Je uz slepý, stále viac chudne a vôbec už nevydrží s potrebami ani cez deň ani v noci. Už som z toho zúfalá. Mimo toho vyzerá byť spokojný.
môj bol chorý ☹
Akonahle nie su zachovane zivotne funkcie aby mohol ten psik normalne fungovat (cize nie len ci zerie, chodi, ale aj ci sa dokaze sam vyprazdnit vymocit a ci tie zvierace ovlada, nema ziadne neurologicke priznaky a dementne priznaky), tak nie je dovod nechat psa "zivorit" v zlych stavoch, ako vela ludi necha...
Druha vec je vyrazna bolest alebo velmi nepriazniva diagnoza. Aj pre toto sa treba rozhodnut. Zial vela ludi nechava na svete "zive mrtvolky" zo sebeckych dovodov, to je potom smutne pozerat, do akeho stavu az nechaju zajst to zvieratko ..
Moj mal 13,5 roka. Bol 2 roky po mozgovej prihode. V podstate tie dva roky fungoval normalne. Ale ku koncu uz zacal mat problemy so zadnymi nohami. Zle sa mu stavalo. Priduzil sa unik mocu. Po konzultacii s veterinarom sme sa rozhodli pre eutanaziu. Po case by kvoli tomu moci prisli aj kozne problemy, kedze to robil aj do pelechu, aj pocas chodze. Najtazsie rozhodnutie v zivote. Ale bolo pre mna dolezite, aby netrpel.
Ja som dala uspať našu skoro 16 ročnú mačku..podľa lekára na starobu nie je liek..mala akoby starecku demenciu.. nespala v noci - chodila a nevedela nájsť svoje miesto ,schovávala sa, schudla..a časom by to bolo ešte horšie a na to som sa už prizerať nechcela..mala som ju príliš rada na to aby som pozerala ako trpí
@colsami presne, nám chradol pred očami, ale musím povedať že to trvalo týždeň, také to bolo rýchle ... a syn bol úplne zdrvený keď nám lekárka povedala že ho musíme uspať, tak reku dobre, pôjdeme v nedeľu (povedala nám to vo štvrtok), aby s ním ešte mohol byť trochu - ale v piatok som už vedela, že to by bola hlúposť, zavolala som muža z roboty a išli sme. iba by sa trápil ...
@biba_18 hej treba to vediet dobre zvazit. Tie stavy, ku ktorym nas volavaju majitelia utratit psa su fakt hrozne, niekedy to az hlava neberie. A to im sto krat povieme ze naozaj je treba sa rozhodnut pre uspatie, lebo bude zle. Ale nie. A potom o 2 tyzdne pridete do krasneho domu a v kute v peliesku pes pomaly stuhnuty, uz smrdi, nezerie nepije, v agonii, pod seba moci, lezi uz x dni, a oni na to pozeraju ako milujuci majitelia. Toto uz hranici s tyranim zvierata.
Neoperovateľný nádor na mozgu. Cez pol hlavičky 😢 V podstate bol v neustálom záchvate, mimo. Mal 12 rokov .
Bolo to to najťažšie rozhodnutie v mojom živote. Ale nedokázala by som nechať ho trápiť sa.
Aj seba by som trápila.
Začali sme nad tým uvažovať po rade veterinara. Keď už nevedela chodiť, nohy už len ťahala za sebou, neskôr už len ležala, prestala jesť, vyprázdnila sa tak, ako ležala. Bolo to nedôstojné, nebol na ňu dobry pohľad a a vereterinar jasne povedal, že lepšie to nebude. V deň, keď manžel mal toto riešiť, sama zomrela, bez zásahu. Bolo to veľmi ťažké pre nás, aj pre deti. Československý vlčiak, 14 rokov.
Tak my sme napr. utratili psíka lebo sa nám nedalo o neho starať. Mala už 11 rokov. A nie pri cudzích nevedela vydržať bola ako z vedných vajec, skúšali sme.
Prvému nášmu psíkovi odišla náhle pečeň, ožltli mu oči - to už bolo na starobu mal skoro 14 rokov, mal bolesti nemohol jesť ani piť, mal problém sa postaviť, takže toho rodičom prišli domov uspať. Druhý psík mal srdcovú vadu a začalo mu zalievať pľúca dusil sa a nebolo mu pomoci, tak sme ho nechceli nechať trápiť, mali sme ho z útulku tvrdili nám, že je úplne zdravý a nakoniec mal choré srdce + iné zdravotné problémy, mali sme ho doma len dva roky, bol to mladší pes, tak nám to bolo veľmi ľúto, že s nami bol tak krátko :(
nedali sme utratiť a ľutovali sme to, mal 15 rokov a 2 mesiace sme sa všetci trápili, dostával infarkt za infarktom, pomaly denne u veterinára, ktorý zakaždým povedal že možno to bude lepšie ale nebolo a posledná cesta k veterinárovi, už v aute zomieral......radšej dať uspať treba, nenaťahovať utrpenie, je to náročné
U nas zlyhavanie srdca, 12,5 roka, to by len trpel este den a zbytocne. Museli sme ho nechat ist
Rakovina, prvýkrát som si nechcela pripustiť, že už sa trápi psík - nejedol, len krvacal z konečníka...a veľmi som si vyčítala, že som ho nedala utratiť skôr, ale ešte som dva týždne chodila po infúziách a dúfala. Druhýkrát opäť rakovina, keď prestala fenka jesť a začala z nej ísť krv, hneď sme dali uspať - už som netrapila.
Rakovina kosti, ked odisli obidva bedrove klby a zadna cast tela prestala fungovat. Bolo mi to strasne luto ale uz trpel …
zbabraná operácia pately,nejaký čas chodila na 3 nohách,potom odišlo aj druhé koleno,nejaký čas som ju nosila,musela som ju držať,keď sa vyprázdňovala.......
asi o pol roka druhá,praskol jej nádor,začala krvácať,kým prišiel doktor,tak umrela...
tretí-rakovina,nejedol,veľmi schudol....
Zápal maternice, chceli sme volať veterinára, no do rána sa rozhodla odísť sama. 😢
Nasa mala 14rokov.postupne prichadzala o zrak a robili sa jej podkozne abscesy. Ale dovod bol az zapal maternice a potreba dlhej liecby plus operacie, co sme sa rozhodli ju uz netrapit a nenechavat samu v nemocnici ani potom v bolestiach. Odisla mi na rukach , vymojkana a nelutujem.
@dobryden no a teraz si predstav tak doopatrovať starého človeka, a nie ho drbnúť do nemocnice
Skús Cordyceps Plus, výživový doplnok pre zvieratá, regeneruje orgány, pomáha aj udržovať tonus sfinkterov. Ja som skôr toho názoru že zvieratá ten život milujú, zvlášť keď su v milovanej rodine, a netreba ho skracovať, ale urobiť všetko preto aby sa dôstojne dožili vlastnej smrti.
@misiak7777 no prave,povatsine doopatruju psa a cloveka daju do starobinca.
@dobryden ale joj, zas nepreháňajme.. staré zviera je ako starý človek. Demencia, únik stolice, moču. Nehygienické? No holt život. Starého človeka môžeš dať umrieť do nemocnice alebo starobinca. Zvieraťu môžeš pomôcť dôstojne odísť
@misiak7777 mne je to nehygienicke ,pes co sti pod seba a rozkladá sa ,tebe to moze byt prijemne ,ja mam iny hyg standard.A co sa tyka stareho cloveka,povatsine milovníci psov sa o zviera postarajú ale o rodica sa nedokazu,pohodlnejšie je ho odlozit do domova a potom za nim chodia so psom.
@misiak7777 a uz ma prosim Ta neoznacuj,tvoje výlevy ma nezaujimaju.
@dobryden ty výlev 🤣🤣🤣 to sú fakty, ty teoretik. Ja som upratovala výkaly ako po starom psíkovi, tak som aj doma prebalovala starú mamu. Ty vieš akurát tak prskať v každej druhej téme, ale normálnej diskusie nie si schopná 😉🙂🙂
Ale máš pravdu, radšej si vymieňam názory s integrovanými ľuďmi 🙂🙂🙂
Zlyhavali mu orgány, žil by už len pár dní aj to s bolesťami.
Mne "brnkol do nosa" tento prispevok ako z neba,mame 15r psika,demenciu ma urcite,nepocuje,zle vidi,jest je,i ked mam pocit,ze chudne aj tak,na prechadzky nechce chodit uz aj rok,ci viac,vyhyba sa nam,neda sa vobec pohladkat,uz sa netuli k nimomu z rodiny,tazko sa jej ide po schodoch,no aj tak to stale skusa,potom ostane uprostred a place,lebo nevie ist hore ani dole.jedina jej radost su piskotky kazdy den,vtedy ozije ako steniatko,na chvilku.v noci nespi,cupka po dome,spi cez den,aj ked sa ju snazime budit,zabavat,nechce sa jej,skryje sa.no najvacsi problem je,ze kade chodi,tade cura,kaka,x krat denne!vzdy do toho niekto skoci,nikdy to nerobila.a ja,my sme na nervy,neviem ako to riesit.mame tri deti.Plienky nechce,da ich dole,podlozku ignoruje,mam ju dat uspat?nemam na to srdce,tolko sme ju mali v rodine,tolko s nami preskakala,tolko krat utiekla hrobarovi z lopaty...no neviem ako to riesit😟
@marysss prešli sme tým pri mačke ...akurát som to nenechala zájsť do takého štádia...tiež starecka demencia...chodila v noci po byte.. vyhýbala sa nám.. schudla... blúdila - nevedela nájsť miesto ...mala skoro 16 rokov...lekár skúšal infekcie..nezabrali..tak s ťažkým srdcom som povedala , že je ľúbim dosť na to aby som ju nechala trpieť...nech radšej pokojne zaspí ako sa má trápiť...🌈

Mal 15+, ani napriek dlhodobej liečbe nevládal chodiť, potrebu veľa krát pod seba, mal stále bolesti, knučal až plakal od bolesti keď tablety prestali účinkovať