icon

Ako prebieha adopcia psa z útulku?

19. aug 2025

Prosim ako to prebieha ? Sú tam nejaké poplatky keď si chcem prišla zobrať ?

pribinak
19. aug 2025

Sú, napr za očkovania

katica06
19. aug 2025

@anonym_autor každý útulok to môže mať inak. My sme sa chodili zoznamovať s našim.budúcim psom asi desať dní ako sme mali čas. Po zaplatení poplatku 50€ sme ho mohli zobrať domov. Čo je ešte stále menej ako by nás stála kastrácia a vsetky očkovania

abbey1
19. aug 2025

@anonym_autor Áno, každý útulok ma inú výšku poplatku. Ten sa odvíja i od druhu psíka, pripadne nákladov, ktoré na neho boli vynaložené.

jvasenka
19. aug 2025

@anonym_autor ja som za adopciu z OZ platila 60€

tramtada31
19. aug 2025

Väčšinou je ten poplatok 50 eur, niekde aj vyššie, tento poplatok zahŕňa poplatok za cip, vakcinaciu (utulkaci sa prevakcinuju, lebo sa nevie, či boli v minulosti naozaj vakcinovani), ak je psik pohlavne dospelý, tak sa aj kastruje, pripadne lieci, čiže psik, ktorý bol v utulku dlho a stal ho napr 1000eur, tak ho máš za 50 eur ako aj psíka, ktorý ho stal na veterine len 100 eur.

selena_luna
19. aug 2025

My sme v slobode platili 100vku, ale oni na nasu sucku vynalozili ovela viac ( ockovanie, lieky, dieta, operacia)
Najpr sme ju boli parkrat vyvencit, potom sme si ju vzali na "dlhe vencenie" domov, aby sme zistili ako si sadneme. Po 2 tyzdnoch sme uz podpisali adopcnu zmluvu. Odporucam si psika takto otukat, zistit, ci vy aj on sa k sebe povahovo hodite. Predtym nam napriklad havinko stroskotal uz na prvom venceni, pretoze sa tahal za mackou. Vybrali sme si nakoniec pohodovejsiu sucku, ktora dovoli nasmu kocurovi zrat z jej misky. Predsa len, je to zavazok na 10 rokov a sucast rodiny.

autumn1
24. aug 2025

Napísala som do útulku (FB) o akého psíka mám záujem, dali mi vyplniť dotazník potom sme sa dohodli na venčení kde mi o ňom povedali viac a bližšie sa pýtali na podmienky v ktorých bude žiť. Po venčení sme sa dohodli kedy ho prídem vyzdvihnúť. Poplatok bol 50€ ale bolo to pár rokov dozadu teraz sa to isto dvihlo. Psík bol 100% zdravý a socializovaný avšak neplatilo to na všetkých psíkov tam, kastrovaný, plne očkovaný.