icon

Ako presvedčiť manžela o psíkovi do bytu?

18. nov 2024

ahojte, byvam s manzelom a 7 rocnou dcerkou v byte a velmi by sme obe chceli psika, ja ho chcem aj koli malej kedze nema surodencov nech ma aspon zvieratko, ale aj koli sebe lebo mam psov rada a ked som byvala s rodicmi vzdy sme psa mali..aj teraz rodicia maju..manzel vsak o tom nechce ani pocut..psov nemusi a ze v ziadnom pripade..je s tym len starost ( aj ked samozrejme on by s tym starost nemal len ja)..a proste zatrhol to hned..je mi to luto koli dcerke lebo vzdy ked pride k nasim alebo k svokrovocm ktori maju tiez psika tak je cela stastna a stale sa s nimi hra..a stale spomina psika pisala uz aj jeziskovi pred rokom..ale manzel je neustupny v tomto..

betulinka1
18. nov 2024

Vieš čo môj otec bol taký ale kedze moja mamina bola rebelka, tak chudák raz prisiel z práce a už sme mali doma psa, teda sučku 😉 . A sranda bola, že sa stala jeho milácikom a chodil ju vnecit aj ráno aj vecer on. Bola to maltezacka, čiže ani chlpy z nej neboli, rýchlo sa naucila, že sa ciká na podložku a vonku.

ayato
18. nov 2024

Môj manžel bol taký istý . Chcela som domov zviera nie síce psa lebo na toho sa necítim , ja som lenivá venčiť,ale škrečka. Nechcel ani počuť. Žiadne zviera a hotovo. Sadla som si s ním, vysvetlila mu, že by bolo fajn brať do úvahy aj názor a pocity iných ľudí, nie len tie jeho. Ja aj starší syn sme zvieratko doma chceli ,on nie. Mladšiu dcéru sme samozrejme z rozhodovania vynechali lebo batoľaťu je to jedno 😃, ale brali sme do úvahy aj to ako ju nejaké zviera v byte ovplyvní. Má problém s ekzémom,takže som si dopredu zistila, či nebude zviera a všetko to čo zviera potrebuje pre ňu nejaký spúšťač ťažkostí. Dopadlo to tak, že škrečka máme.. už druhého. Potom. Ako nám umrel prvý zo super zoo po celkom krátkej dobe, šiel on sám 200 km pre ďalšieho k chovateľke. My sme sa dlho prispôsobovali mužovi, on bol vychovaný tak, že otec má v rodine hlavné slovo a všetci musia poslúchať. Trvalo to istý čas, ale pochopil, že v rodine má slovo každého člena rovnakú váhu. Samozrejme ak chceš psa treba si všetko o starostlivosti zistiť, najlepšie si to aj vyskúšať , napríklad venčenie v tom útulku, alebo skúsiť len nejakú dočasku. A ak ho mať budete,tak treba myslieť aj na to, že psíka ste chceli ty a dcéra takže muža starostlivosťou nezaťažovať. Plus treba mať
dopredu vymyslené,kto ho v prípade potreby postráži a zvážiť či budeš mať dostatok financií na jeho potreby, vrátane nečakaných výdavkov spojených s veterinou. A tiež treba prihliadať aj na mužove pocity, ak mu vadia chlpy, treba sa obzerať po plemene bez chlpov ak nechce aby bol na gauči, naučíš ho aby na gauči nebol. Ak sa muž bojí že niečo zničí a naozaj niečo zničí tak to dáš do pôvodného stavu.

stanulienkat
18. nov 2024

Zvierata nie su hracky.

mandzula
18. nov 2024

Mame psa v byte - prvy a poslednykrat. Ak este raz budeme mat psa, jedine na dvore, takze ja tvojho muza chapem. Na to, ze si ho na 100 % obgazdujes sama, sa nespoliehaj, teraz robis z domu, si zdrava, o rok, dva, tri az x to tak byt nemusi. Plus su to aj vydavky, ktore ako manzelia vynakladate spolocne.

tianna
18. nov 2024

@betulinka1 ako môj ocino 😆 tiež psíka nechcel a raz šiel na dlhšiu sluzobku a keď sa vrátil čakal naňho doma.. 🤣 malé, chutné šteniatko 😍 samozrejme že si ho hneď obľúbil a chodieval potom venčiť občas aj so mnou 🙂 ale sám nešiel nikdy, niežeby nechcel, ale my sme s maminou chodili na striedačku, teda nemusel 🙂

autor
18. nov 2024

@stanulienkat a?????

ivik4
18. nov 2024

Pes pre dieta az vo veku ked bude schopne ho same kedykolvek ist vyvencit. Viem co je to mat psika v byte, je to sice krasne ale aj velmi obmedzujuce. V lejaku vencit, domov sa nahlit a pri kazdej dovolenke, wellnese, navsteve,hocicom riesit kde bude.
Musite chciet vsetci

mandzula
18. nov 2024

@ivik4 alebo vkuse niekoho ziadat o opateru, platit skolku, hotel, toto mnohi nedomyslia. Mame znamu, co rada zachranuje vsetko zive a ako sme jej povedali, ze robime z domu, tak to zacalo - a nemohli bu ste mi strazit psa, ked som v praci, lebo ma separacnu uzkost. No pravdaze!

ivik4
18. nov 2024

Narocnejsie nez dieta. Dieta stale rastie a je samostatnejsie. Psik nie

kikazoe
18. nov 2024

ozvi sa útulku a dohodnite sa na ,,dočastke,, - im to pomôže, vy s dcerou budete mať psíka a pán manžel - uvidí aké je to. pomôžete a zároveň máte psíka 🙂 a hej, 90% dočastiek končí osvojením si psíka

kitycat
18. nov 2024

Ja by som tiez psa nikdy nechcela. Chlpy, starosti, za kazdeho pocasia, nemozete len tak niekam ist aby ste neriesili psa... tvoje dieta ma 7 rokov, ale ty asi tiez...
Mate psa v rodine to musi bohate stacit

simca06022011
18. nov 2024

Ja som tiez psa nechcela, teraz mam, prischol mi, lebo tiez slubotechna bola, kto sa bude starat.. nemala som to byt ja.
Ide aj o zivotny styl, ak sedite cele dni doma, vsetko planujete, tak ok.. al enam sa tak naburalo fungovanie, ze az, a ja som na prasky... pes je uz len moj, staram sa len ja, ano je to milacik, len ked nevladzem ani zit, nikto ho nevyvenci, nikto mu neda ani len nazrat, veterinar, servis, hygiena, vsetko na mne.. dakujem pekne. O tom, ze je v nutri, lebo vonku utekal na taracky = a vsetko treba riadit denne = pretoze aj ked neplzne extra, chlpy a bordel za nim je...
Plus 7rocna je na starostlivost o psa mala, ja to vidim na dcere, realne az teraz posledne 2roky dokaze napr. ist ho vyvencit s voditkom na 15minut... mensia by ho nedala vobec. 6-7rocnu on nepovazoval ani len za svoju pani. CIze pre mna = pes dietatu? nezmysel. Vsetka starost, cez skolu, ked z kruzkov pride neskoro vecer, vencit ci je vonku -10 alebo prsi, snezi (tak no, chodit sa mu nechce, ale vytoto sa musi)... cez tabory, prazdniny, vylety... starost kam s nim cez dovolenky, rodinne vylety.. vsetko je na pleciach rodica. A nebodaj ak je nutny aj trening...

simca06022011
18. nov 2024

ja by som napr nesla ani do docasky, je podla mna tazke zvyknut si na psa a potom ho proste posunut dalej..

jesenzima
18. nov 2024

Ženy, ktoré by si zadovážili psa poza chrbát manžela, ako by vám bolo, keby to isté urobil manžel vám? Dovliekol domov niečo, čo v žiadnom prípade by ste nechceli? To je čo za prístup ?

A autorka, pes naozaj nie je hračka. To že sa dieťa pár minút denne bude venovať psovi, nie je plnohodnotná starostlivosť... 🙄

mimikarol
18. nov 2024

Môj muž tiež nechcel v dome psa. Ale nakoniec sme ho s dcérou prehovorili, ona si ho musela aj vyplakať ale teda spravili sme kompromis. Jemu najviac vadia chlpy, tak sme si kúpili maltezaka. Teraz by ho nedal ani za nič, a uznal že nám je doma veselšie keď ho máme. Ale my sme sa pred kúpou dohodli že sa staráme všetci, hlavne zo začiatku pokiaľ sa naučil hygiene a museli sme ho venčiť aj v noci to bolo dosť náročné.

marketa7584
18. nov 2024

Manzel taky nechtel a tak ho koupila babka...zacalo to kratkyma navstevami ,manzel si zvykl a kdyz videl jak je dcera stastna tak nakonec povolil i delsi dobu..mame domluvenou stridavou peci s babkou a je to idealni ..my si odpocinem od psa a dcerka je spokojena..uz tak fungujeme dva roky

deti95060810
18. nov 2024

skúsila by som požičať od svokrovcov - aspoň na niektoré dni... možno by vás po čase omrzel... predsa je to záťaž aj na peňaženky..

madeincssr
18. nov 2024

@simca06022011 hej, z docasky sa casto stava trvalka. Ale mozno o to tu ide (ma to tak byt). Toho psika si mozno oblubi cela rodina a on ich.

wolf_
18. nov 2024

Toto podľa mňa patrí do podobnej kategórie tém ako je svadba, dieťa, dom vz byt, dedina vz mesto atď - a teda do tém, ktoré by mali mať v páre vydiskutované ideálne vopred a názory musia byť rovnaké lebo inak vždy sa jeden obetuje/trpí.
Psa treba kupovať do domácnosti, kde je chcené alebo aspoň akceptované všetkými členmi. Tie príbehy ako bol odporca nakoniec najväčší milovník sú síce pekné a stáva sa to, ale rovnako sa stáva to, že odporca zostane odporcom a začnú hádky a trpí zviera aj celá rodina.

madeincssr
18. nov 2024

@wolf_ poznas take pripady okolo seba? Len sa pytam, to nie je vyryvanie. Lebo pes (a asi aj iny zivy tvor) vie "obmakcit srdce" aj velkym odporcom. Sme makki no...

laurita285
18. nov 2024

Však dones havkáča a hotovo.
Nechceš pre boha dovliecť slona či tigra :D

laurita285
18. nov 2024

@jesenzima Ja som zažila takú situáciu, muž si kúpil auto za väčšiu cenu než priemerná hodnota bytu na SVK :D (pri tom vedel, že s tým nesúhlasím). Prešli dva-tri dni a už som to vôbec neriešila, však je dospelý :D

mandzula
18. nov 2024

@laurita285 porovnavat psa a auto, ktore nepotrebuje kazdodennu opateru, je dost mimo.

laurita285
18. nov 2024

@mandzula očividne vieš totálne hovno o drahých autách keď toto tvrdíš :D

mandzula
18. nov 2024

@laurita285 aha, uz mas zaradenu ty mna, tak aj ja teba a debata teda nema vyznam.

aceris
18. nov 2024

@unicornlady kazde dieta chce psa? Nesuhlasim. Moj syn nenavidi vsetko zive a vsetky zvierata. Podotykam, ze mame psa, ale nemusi ani macky a ostatne ked sme niekde na navsteve. Dcera za to je po mne a zvierata zboznuje. Takze nie kazde dieta chce.

Autorka - toto ste si mali ujasnit skor ako ste si zalozili rodinu. Inak bud donesies a uvidis co bude, alebo ustupis. Moj oco tiez nechcel macku. Raz mama ked sme po nu prisli do prace sadla do auta s maciatkom v naruci a oznamila, ze uz je nase. Neskor zas sme ukecali oca, ze len pozrieme psa v utulku a ani nevie ako sedel jeden s nami v aute

madeincssr
18. nov 2024

@aceris a ako to dopadlo? Oblubili si ich napokon?

aceris
18. nov 2024

@madeincssr k maciatku vstaval uprostred noci hned prvy tyzden lebo vyplakavalo cele noci. Mojkal ju a mal ju rad cely jej zivot. So psom sa dobrovolne hraval, mojkal ho, platil veterinara bez breptov. Kazdy ucet som si odlozila a povedala ze mu vsetko preplatim az budem zarabat. Jasne, ze to nikdy nechcel. Vencit ho nevencil nikto okrem mna, lebo ani nemuseli. Postarala som sa sama.

wolf_
18. nov 2024

@madeincssr napr. dva prípady v rodine. Jeden má zvieratá aj psov rád, psa v byte nechcel, ale akceptoval. A tak to aj zostalo. Akceptoval ho, ale mal k nemu taký "vlažný vzťah" by som to nazvala, bez potreby pohladkať, pohrať sa a tak, nezmäkol. Toto nepovažujem za nejaký odstrašujúci príklad, len potvrdenie toho, že naozaj nie vždy človek zmení názor príchodom psa...
Druhý prípad je už horší.. Tam sa pes dávno pradávno kúpil lebo vnúčatá chceli. Tam bol človek, ktorý vyslovene psov nemusí. A bol to z môjho pohľadu aj chudák pes. Na dvore na reťazi celý jeho život. Tomu človeku sa ten pes až hnusil... Nezmäkol nikdy.

lenkakoc444
18. nov 2024

Tiez si myslim, ze ho budes musiet respektovat. Ja by som psa do bytu tiez nechcela a neexistuje argument, kt. by ma presvedcil.