icon

Ako prevychovať adoptovanú mačku z útulku?

1. dec 2024

Viete prosím poradiť, máme mačku z útulku, dcéra veľmi chcela. Skáče na kuchynskú linku, stôl otvorí aj skriňu. Ako ju pre/vychovať?

Strana
z2
bielasovicka
6. dec 2024

Ja, keď som videla ze sa už chystá vyskočiť na linku, stôl, tak som jej vždy hovorila, nono nesmieš, aj viac krát som to hovorila 😄. Len sa na mňa pozerala, časom poslúchla, ale hneď ako som odišla tak vyskočila 😺😺😄

ukgirls
6. dec 2024

Moja sice chodi na stol ale na linku uz prestala.. vzdy som ju zhodila a ju to zrejme prestalo bavit... vsetko zalezi od povahy macky.. niektore odnaucis takze nevzdavaj to a vzdy ju zhod.. otvaranie dveri je zial normalne.. moja chodi spavat do skryne

eduska
6. dec 2024

Macky nas ucia poriadkumilovnosti. Nieco niekde nechas a hned sa do toho pusti 😀

kristik
6. dec 2024

My máme zachránenú mačičku v dočasnej opatere, hľadáme jej stabilný domov. A samozrejme sa snažíme ju aj trénovať, takže nová majiteľka/majiteľ to už budú mať o niečo ľahšie (aj keď nové prostredie, nové pravidlá a bude skúšať). Nám pomáha aj podlahové kúrenie, ktoré mačka ľúbi a drží ju to doslova pri zemi. Samozrejme vyskočí, ale nezdržuje sa vo vyšších polohách a dokonca ani škrabadlo ju neláka aby naň vyliezla. Mačke sa treba aj venovať - hranie, buduje si tak vzťah a nechať jej pokoj, keď chce oddychovať. Učíme ju, aby v noci dokázala byť v kľude/spala tiež. Takze pred spaním ju treba unaviť hrou a tak… Mám tak upratané a vydezinfikované všetko, ako nikdy 😂. Ak by mal niekto záujem 🐈‍⬛, pošlem foto a aj viac info.
PS
Tiež sa idem inšpirovať aj vašimi radami 👍🏻 Ešte by som ju rada naučila používať škrabadlá na pazúriky, máme vertikálne aj horizontálne (mačky každá škrabe inak ak ste nevedeli). Táto krásavica je milosrdná k nábytku aj gaučom a škrabe len takú hrubú rohožku našťastie. 🙏🏻😁

janqa27
7. dec 2024

@evansova inak s tym stromcekom...skus ho vzdy najprv cisto len poskladat (bez ozdob) a nechaj ho tak par dni..mozno tam pojde a potom ho to omrzi a tak ho ozdobis 😉 aj ja to tak robim..teraz mi stacilo nechat takto stromcek cez noc, a uz mi do neho nelezie 🙂

eduska
7. dec 2024

@janqa27 no ale zas so stromcekom to nie je len tak. Nasa sice uz len na stromcek pozera, ale ked bola mlada, liezla donho, spekulovaka, hryzla osvetlenie. Teraz uz ju mozem v obyvacke nechat. Cista romanticka. Vsetci odidu spat, stromcek nacasovany este svieti a ona lezi na gauci a pozera na stromcek 😂

Strana
z2