Ako riešiť agresívneho psa, ktorý útočí?
Ahojte, bývame s dcérkou (rok a pól) u svokrovcov ktorý majú ratlíka. Problém je, že je veľmi agresívny a malú mi už viac krát pokusal tak, že jej z toho tiekla krv. Ten pes útočí aj na svokrovcov, ktorí ho majú od malička. Pes ma uz 6 rokov a podľa nich je to v poriadku, vraj taká je príroda a mám dávať na malú väčší pozor. Ja ju k nemu nepúšťam, ma zakázané ho chytať, hladkať proste čokoľvek lenže ten pes po nej skoci aj keď len okolo neho prejde. Budeme sa sťahovať, riešime hypo len ešte to mesiac, dva potrvá a ja už nevladzem. Môžem toho ich psa niekde nahlásiť ? Nech dostanú aspoň pokutu a trochu sa spamätajú ? Podľa mňa to nie je normálne, mám veľmi rada psov, sama som PSA mala ale ten pes už kusol veľa deti či dospelých a raz to bolo dokonca na šitie. Ďakujem
@tundra riesila som podobny problem. Mam krizenca ratlika..bol extremne nervozny zo syna ako sa zacal pohybovat v priestore. Mala som tu aj trenera na pozorovanie a pomoc. Hold jedine vychodisko bolo najst si cas na trening venovany len psovi, bez rusenia dietatom. Co fakt neslo. Preskakali sme si kadeco ale mozem povedat, ze ak pes zautocil, vzdy bol dovod. Dokonca syn ho jeden cas tyranizoval. Nikdy vsak nepohryzol do krvi. Len vystrazne cvakol a veru vtedy som nepotrestala psa ale dieta. Lebo som videla, ze ho napriklad isiel nahanat alebo ho tresknut hrackou. Este sa enormne bavil na tom a rehotal z plnych pluc ked vrcal. Po urcitom case to preslo. Mojim usilim, treningom, usmernovanim dietata a najma dietata! Teraz uz sa toleruju vzajomne a kazdy vie ake su hranice. Ale boli to aj 3roky vychovy, usilia a denno denneho striehnutia. Nikdy som psa nezatvarala do izby a bolo to fakt narocne. No stalo to za to. Druhe dieta zvlada pes uplne bez problemov a nikdy ani nezavrcal. Pretoze to druhe dieta od mesiaca lezalo na zemi vedla psa (pod dohladom) a nikdy to druhe dieta sa na neho nezahnalo, neublizilo.
A ludia fakt zalezi pes od psa, kazdy je iny. Nie na kazdeho zaberie, ze ho vymlatite alebo date fyzicky najavo, ze nieco prepiskol. Jeden pes to zvladne a uz nezopakuje svoj cin. Ale pozor. Moze len dlhsie tolerovat a eliminujete len vystrazne signaly, ako je zavrcanie a cvaknutie do priestoru. Potom uz su nasledne tie krvave hryzance. A druhy pes neznesie akykolvek fyzicky trest. Napriklad ten moj, ak skusim silou, tak ma dohryzie a utoci. Ak idem na to treningovo, mentalne dosiahnem daleko viac.
@autorka normálne ked citam diskusiu, som sa iba vytočila. Lutovat kua psa, aby náhodou niecim nedostal, lebo budem za psychopata. Ja milujem zvieratá, ale raz by akýkoľvek pes pokusal bezdovodne mna alebo moje deti, tak ho dobijem, ze za seba nerucim, ako skonci. A je mi jedno preco bezdovodne sam zautocil, ci priroda, nezvladnuta výchova alebo sa mu nevenovali alebo hocico ine. Kua, garantujem ti, ze viac by sa k nej nepriblizil, anii ku mne a vyhybal sa nam oblukom. Jedenkrat mu bolo malo. Bohaca povysovat psov nad ludi, kde sme sa v tejto sialenej dobe dostali.....
To nie je dobre, ak pes útočí na majiteľa a rodinu s ktorou býva.!!!
Tvoj muž musí povedať rodičom, aby psa zatvorili vonku. Po kúsnutí môže dostať infekciu.. Nielen dcérka ale i svokor... Ak by to mala zapálené, šla by som lekárovi,
Pes vycíti, keď sa ho človek bojí,, vypúšťa určitý pach, na čo pes reaguje útokom. A vidi aj auru človeka, vycíti energiu. Ak sa naňho niekto hnevá, útočí.
Svokrovci urobili veľkú chybu, že sa mu nevenovali ! Nenaučili ho, ako sa má správať.
Na rtvs 1 v sobotu býva Neposlušní.. Pozri v archíve. Psí kouč Feri pomáha vychovať psov. Skús mu napísať. je i na fb . Alebo napíš mail : ahoj@neposlusni.sk , popros, či poradí
Treba si zabezpecit najskor byvanie a potom deti.moj nazor. Je to ich pes,ich dom,ich pravidla. Rozkazuj si ty potom na svojom 😉
@vedorka toto moze napisat len ten, kto absolutne nepozna psov a ako funguju. Nikdy to nie je uplne bezdovodne. A garantujem ti, ze je obrovske mnozstvo psov, ktore by si ako pises vymlatila, ze by sa ti vyhybal, tak nevyhybal. Kopa psov by pri kazdom tvojom priblizeni vrcala a mozno aj zautocila. Vratane toho mojho.
Preto si deti ucim rozoznavat signaly co pes dava. Tym ze som psa podporovala v signaloch, tak ich dava hodne najavo. Napriklad dieta ide ku psovi, psa hladka, nasledne si k nemu cupne a ide hlavou k jeho hlave. Pes sice vyzera pokojne a skloni hlavu, ale zacne si oblizovat nufak. Dava jasne najavo, ze cin dietata mu je neprijemny. Nasledne skusi hlavu odvratit. Ak dieta nezareaguje a nestiahne sa, tak musi pristupit k jasnejsiemu signalu ( postavi sa, zabruci...). Toto vsetko ucim uz trojrocnu si vsimat a vzdy ked to vidim ju upozornim. Ak ho napriklad chce pri hladkani posunut a on da signal, ze ide cez hranicu, poviem jej ze ma ustupit. Psa si privolat menom kam chce aby siel. A ver ze toto funguje omnoho lepsie ako bitka.
Ak sa pes hnevá, alebo vrčí, nepozeraj mu do očí. Biť palicou psa nie je dobrý nápad. Bude ešte horší. Treba povelovú techniku, ako píšu vyššie
Raz by sa dotkol môjho dieťaťa len raz...a bol by pes..bol...
@aceris Preboha nebudeme riesit výcvik blbeho cudzieho psika, ze? Ani ci poznam povahu psov a citanie spravania, kua. Nenecham si predsa dozivotne zmrzacit svoje dieta! Nechápem toto polemizovanie a filozofovanie slohmi o jeho signaloch a akceptacii všetkého, lebo za to chudatko nemôže. Konala by som dosť rychlo a bolo by mi jedno, ako by dopadol.
Ratlici su taki☹️nas sused mal 3, ked som ho videla z dialky, vyhla som sa im. Vkuse to agresivne vrcalo, trhalo sa z voditka.ble. panika. Mali zakomplexovani psi. Popros ich, nech ho maju v izbe, kym navaris. Nech uz malinku nekusne, zakomplexovaniak maly agresivny😡a teda, pekne vidno, koho maju svokrovci radsej.a nie, nie je to priroda, ked pes kuse majitelov.. wrr
Kriste pane a dokedy chceš čakať? Kým jej neublíži tak že bude mať doživotne následky ? Skoči jej do tvare alebo neviem čo. Mne raz by decko pokusal taký zmrd malý, už by viac ten pes nechodil. A ku svokrovcom nikdy by som nešla. Nikdy!!!
Inak sú svokrovci normálni? Aby ročné nevinné dieťa sem-tam pohrýzol pes??? To im neprekáža?? Odbachnut psa a bude kľud.
Všetci čo tu píšete čo by ste spravili psovi atď si uvedomte že žije u nich v ich byte/dome a keď sa jej nepáči čo robí ich pes v ich dome treba zbaliť veci a odísť.
@nika523 uplne suhlasim. Nechapem tolku nenavist voci psovi. Co ked realne za nic nemoze a autorka len prehana? Neverim, ze denne prejde okolo male dieta a on zautoci a kazdu chvilu krvaca. Ved to znie riadne pritiahnute za vlasy. Ktora matka by ostavala?
Autorka ma dve moznosti
- odstahuje sa a ma pokoj alebo
- moze psa nebrat ako nepriatela, vsimat si signaly a ako sa sprava a predist akemukolvek konfliktu
Pokial psovi ublizi(ako mnohe radia), od svokrovcov nikdy ziadnu pomoc v nicom neuvidi. Za par rokov tu bude vypisovat ako chuderke nechcu ani chvilu postrazit dieta.
Mňa pohrýzol susedovie pes. Skočil mi do tváre. Mala som 5 rokov. Jedla som nejakú buchtu a psovi som pohrozila, že mu ju nedám, hoci skákal ako besný, zatiaľ čo druhý(staršia fena) kľudne čakal(oba nemecké špice),kedy dostane svoj kúsok odo mňa. Ten agresívny (mladý pes)mi cvakol zubami do líca. Ostala mi 2 cm jazva. Rýchlo zašiť na chirurgiu. Rokmi jazvu už skoro nevidieť ale mohlo to skončiť aj horšie.
Nehnevaj sa na mňa ale neviem na čo čakáš. Či sa spamätajú starkí až keď sa jej zacvakne do tváre?
Všetkých čo tu dávate kynologické rady úprimne obdivujem,že máte na toto čas a energiu. Keď si predstavím, koľko energie stoja deti, nieto ešte sa lopotiť s agresívnym psom,ktorého treba vychovávať.
Potom ešte 2 x som zažila útok od psa ( uhryzenie do lýtka a do ruky). A raz ma naháňala svorka dedinských psov a ja s kočiarom. Ďakujem pekne ale psa ani za nič.
Bývaš u nich a chceš nahlásiť ich psa? Velmi vďačná nevesta....Prepac ale keď ti to vadí odstahuj sa. Nebude hrýzť tvoje dieťa a im keď to nevadí nech ich hryzie ďalej....
Je to fakt absurdné nahlasovať alebo biť niečho psa aby som mohla u neho bývať a keby si ho nahlásila čo myslíš že by im ho vzali alebo by im ho zakázali púšťať do vlastného domu alebo by poslali cvičiteľa psov alebo čo vlastne si myslíš že by spravili a kto? Toto má len jedno riešenie, nájsť si vlastné bývanie
@aweramina nemal by znamku agresivneho psa. Nestalo sa to na verejnom priestranstve ale u nich v byte, nie su ziadny svedkovia. Bolo by to slovo proti slovu...nic by sa nestalo. Mali sme docinenia s utocnym psom. Nemal ziadnu nalepku nebezpecneho, nemusel nosit nahubok aj napriek trom oznameniam od roznych ludi....pri jednom vaznom ublizeni kedy dieta cca 14rocne odviezla sanitka dostal pokutu! Nic viac...v inych pripadoch neboli svedkovia a nebolo ako mu to dokazat.
@aceris a neutratia sa takého psa?Dieta odvezie sanitka a pes si ďalej behá po slobode a bez náhubok? Nie je to zlyhanie,zanedbanie?

@tundra tiez moj pes startoval po dcere, a to on prisiel po nej.. a nie naopak, vysvetlilo sa mu jasne, rucne strucne a pochopil rychlo. Lenze tento pes startuje aj po ostatnych...