icon

Ako riešiť agresívneho psa, ktorý útočí?

11. júl 2024

Ahojte, bývame s dcérkou (rok a pól) u svokrovcov ktorý majú ratlíka. Problém je, že je veľmi agresívny a malú mi už viac krát pokusal tak, že jej z toho tiekla krv. Ten pes útočí aj na svokrovcov, ktorí ho majú od malička. Pes ma uz 6 rokov a podľa nich je to v poriadku, vraj taká je príroda a mám dávať na malú väčší pozor. Ja ju k nemu nepúšťam, ma zakázané ho chytať, hladkať proste čokoľvek lenže ten pes po nej skoci aj keď len okolo neho prejde. Budeme sa sťahovať, riešime hypo len ešte to mesiac, dva potrvá a ja už nevladzem. Môžem toho ich psa niekde nahlásiť ? Nech dostanú aspoň pokutu a trochu sa spamätajú ? Podľa mňa to nie je normálne, mám veľmi rada psov, sama som PSA mala ale ten pes už kusol veľa deti či dospelých a raz to bolo dokonca na šitie. Ďakujem

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
11. júl 2024

@aweramina mala som psa, v živote som naho ruku nezdvihla. Lenže toto je iné, mám malé dieťa na ktoré mi ten pes útočí, ten pes nebol bitý. Ten pes dostal od muža až keď nám malú keď mala rok, kusol do ruky tak, že ju mala celú krvavú. A za nič, len za to, že šla okolo a asi sa mu to nepáčilo. A áno; vtedy dostal, čo je veľa to je veľa. Neviem ako by so sa v tej situácii zachovala ty ale nám uz rupli nervy..

aweramina
11. júl 2024

ok a pomohlo to? pytam sa...

autor
11. júl 2024

@wolf_ áno, máš pravdu a ja si to plne uvedomujem. Zial, už sme nevedeli ako ďalej, keďže nám ten pes útočil na malé dieťa. Veľa krát sme navrhovali s priateľom cvicak alebo niečo také, dokonca bol ochotný to zaplatiť. Ich odpoved nie, načo. Tu ide hlavne o to, že miesto toho aby si konečne priznali, že oni urobili chybu a obrátili sa na niekoho, kto im s tým môže pomôcť, si stále myslia že je to normálne. Preto mi z toho vyšla jediná možnosť, nahlásiť to. Možno by ich to prebralo

aweramina
11. júl 2024

plus nemoha by som byt nikdy v klude pri takomto psovi, co sa tyka dietata, ved mu pohryzne ocny nerv a oslepne

aweramina
11. júl 2024

nahlas to na vuc...

autor
11. júl 2024

@aweramina nepomohlo, odpísala som teraz pani vyššie.. Len už to bolo na nás naozaj moc..

autor
11. júl 2024

@aweramina smaozrejme že nie som v klude. Variť môžem len keď mala spí alebo je priateľ doma. Ak nie sú svokrovci doma, pustím psa na záhradu, dám mu tam vodu a nechám ho tam aspoň kým si porobím. Alebo keď idem s malou na záhradu tak zas opačne. Ale akonáhle sú doma, tak zial nemám inú možnosť len byt nonstop pri malej a dávať pozor aby nahodou len neprešla blízko neho

autor
11. júl 2024

Ešte dopíšem. Oni toho psa za 6 rokov nedokázali naučiť ani hygienickým návykom. Majú dom so záhradou, ma tam kedykoľvek prístup a aj tak nič iné nerobím len zbieram po tom psovi po celom dome hovna a utieram ocurane parkety. Takže iba toľko k ich výchove a postoju. Všetko je príroda

abbey1
11. júl 2024

Prosím ta, tvoj manžel je dospelý, nie?
Nasťahovali ste sa tam, ked už psa mali, nie?
Čiže ste vedeli, do čoho idete
Psa prihlásim na výcvik, naložim ho do auta a idem
Ešte raz sa pýtam, čo a aké nahlásenie niečo vyrieši?
Pes potrebuje výchovu. Ste tam 4 dospelí. Keď dvaja neriešia, ešte stále sú tam 2, ktorí riešiť môžu a hlavne riešiť mali.
Len samé výhovorky.

30katrusa40
11. júl 2024

A nedá sa ti má čas odísť k tvojim rodičom ? Kým vybavíte papiere. Akože na prázdniny keď je leto. Aby nezautocil tak že ju pokuse do tváre prípadne ozaj vážne inak ublíži.

betulinka1
11. júl 2024

Moja sestra mala šialeného maltezaka. Neznášal deti, nedalo sa s nou nic robit, ostrihat jej pazure bol nadľudský vykon dvoch dospelych ludi. Tiez mi isla po malom. Z nicoho nic. On za nou ani nesiel a iba furt po nom štartovala. Sestra to vyriesila jednoducho. Ked sme boli tam tak ju zavrela v izbe. Venčiť ju púšťala ale to sme boli pri malom my, ked sme tam boli par dni, proste pes bol zatvoreny, chodil sa len venčiť ale vtedy sme strážili. Ked uz mal maly stabilnú chôdzu, nie taku ťarbavu tak to potom casom preslo a ona akonahle sme prisli, isla rovno do izby. Uz aj dvere mohli byt otvorene. Proste ostala v izbe a vysla iba ked chcela cikat. A maly ju zase rešpektoval, nikdy za nou nechodil, nehladkal ju. Ked videl, ze vysla z izby tak ju pustil na dvor lebo vedel, ze chce ist na dvor. Ja by som ich psa nikde nahlasila ale mozno by to chcelo nejake riesenie, ked pridete aby psa zatvorili do klietky alebo do izby. Nech sa nauci aj pes, ze ked pride maly ma zaliest. Ono teraz ked deti este chodia tak tarbavo do tych 2-3 rokov, ten pes to moze brat ako jeho ohrozenie.

mrkvicka060
11. júl 2024

no ja neviem, ale keby mi pes pohryzol dieta dokrvi a dokonca utocil viackrat, tak uz tam nebyvam ani za nic. kedze to nie je vas dom a vas pes, prizabit ho nemozes, vy ste tam na navsteve. ale uz by ma nebolo. raz malej zautoci na tvar a nie na ruku a uz bude pozde nieco riesit a vyplakavat. Dieta ma rok, aj ratlik ju moze zmrzacit na cely zivot.

nykkushka
11. júl 2024

@sevrin áno, presne to je spôsob ako to vyriešiť. Udrbať psa palicou ktorý nemôže za to, že ma dementnych majiteľov, ktorí sa mu nikdy nevenovali, nevycvicili a neukázali, mu, že pes a človek sú kamoši a vo väčšine prípadov láska na celý život 🤦🏼‍♀️ a treba tým dieťaťu ukázať, že je to normálne správanie voči zvieratám 🤦🏼‍♀️
A nie, nie som fanaticka psičkarka ale mame doma psa, ktorý nikdy nikoho nerafol, pretože sme sa mu venovali. Zároveň mame dieťa, ktoré vie, že ak spraví zle psovi a pes mu to vráti, psík musí ísť z domu.
Autorka ja by som zvolila ešte cestu, že by som bola ochotná zaplatiť prevychovu psa pod odborným dohľadom. Ak by svokrovci boli proti, uz6by som tie 2 mesiace vydržala a pekne by som si žila vo svojom

mrkvicka060
11. júl 2024

btw, keby to bol moj pes a dohryzol by mi dieta, tak by to bolo posledne, co urobi.... (v klude "hejtujte" ci ako to teraz mladez pise...)

a to mame 35kiloveho psiska, ktory nikdy na deti a nikoho z nas ani skaredo nepozrel, hoci decka mu strkali ruky do papule, hrabali mu rukami do vecere, omylom stupili na chvost, zdrapli za ucho, ked sa zatackali ked boli mali a podobne lahodky....

tundra
11. júl 2024

Hovna od psa v dome?To fakt🙈,tak to nepotrebuje dalsie komentare....

rozculena
11. júl 2024

pochopila som to dobre,že toho psa zbil?????

ktochytavzite
12. júl 2024

A nemôžeš toho psa dať vonku nech neohrozuje tvoje dieta?Je to bytový pes alebo je n záhrade?Akoze úplne t chápem to je prípad toho keď ľudia uprednostňujú zviera na dieťaťom čo je teraz také moderne.
Neostva ti nic iné lenvydržať a stále byt s dcérou a mať ju pod dozorom aby ten šibnutých pes jej neublizil.podľa min ti nepomôže ani nahlásenie,sama vidíš že svokrovcom je milší pes ako ich vnučka.

sevrin
12. júl 2024

@nykkushka no a? A kopa rodičov ako trestá svoje deti, keď nezvládnu výchovu? Chytia varechu alebo remeň a naložia im na riť také klobásy, že týždeň jedávajú postojačky a spávajú na bruchu. Čo by si spravila s takými rodičmi, keď sa stresuješ z toho, keď chudák psík dostal palicou za to, že sráva na parkety a hryzie každého v okruhu piatich metrov?

aweramina
12. júl 2024

@sevrin 🙈

nika523
12. júl 2024

Mala si si hneď hľadať bývanie keď ju prvý krát kusol a videla si že oni to nechcú riešiť, bývaš v ich byte je to ich pes, samozrejme že to nie je v poriadku ale čo ty chceš kde nahlasovať? Že ich pes v ich byte kuše majiteľov? To je hlúposť a zdôrazňujem bývaš ty v ich byte nikto ťa tam nenúti byť môžeš kedykoľvek odísť

marsmykkok
12. júl 2024

@abbey1 máš psa alebo si mala? Ak máš spoločenské plemeno a rodinného psa, tak to, že by ho manžel odniesol na výcvik kde by ho naučil sadnúť, ľahnúť, točiť sa dookola ničomu nepomôže... Lebo aj tie povely by doma nepočúval, kedže doma je vodca svorky a najväčší pán, rovnako by sral doma a značkoval si močom všetko presne zámerne, aby všetko bol jeho majetok. Tu by museli zmeniť hierarchiu doma a na to treba spolupráca majiteľov-teda svokrovcov, ktorí ale zjavne žiaden problém nevidia a pes je proste príroda a taká povaha.

aweramina
12. júl 2024

@marsmykkok ja by som sa modlila aby nemali psa nad 10 kg, u takychto psychacov je to casovana zbran...

zltalienka
14. júl 2024

Autorka: netuším čo by mohol byť ten dôvod, prečo by som ostávala na mieste "nebezpečnom" pre moje dieťa. Nenapísala si ako dlho ste u svokrovcov, či od narodenia dieťaťa alebo kratšie, ale išla by som do nájmu. Radšej vlastné bývanie neskôr ako toto čo opisuješ.
Nechápem prečo sa tu ideš sťažovať až keď máte hypotéku "na spadnutie", tie psie výkaly Ti doteraz nevadili? Minimálne pol roka ubehlo od kedy pes pohrýzol Tvoje dieťa do krvi (ako píšeš) a vy ste stále tam! Už ste mali byť dávno odsťahovaní.

aceris
14. júl 2024

Daj priklad kedy malu pohryzol. Co presne robila? Udrela toho psa niekedy? Ono to je velmi male a krehke plemeno. Ak ho silnejsie niekedy v minulosti drapla, on si to pamata a preto potom vystekuje uz len pri priblizeni sa dietata...neverim, ze ten pes utoci len tak bez akehokolvek podnetu.

aceris
14. júl 2024

@mrkvicka060 nemozes porovnavat ako zvlada 35kg pes deti a ako to zvlada male psisko okolo 7kg!!! To krpate boli daleko viac to pichnutie prstom ci potiahnutie ako toho velkeho.

petrooshka
14. júl 2024

Pri takejto "vychove",ze je to priroda a to netreba...budme radi,ze maju len ratlika...(ne)viem a nechcem si predstaviť,ako by to dopadlo,keby maju napr SAO a pod... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

petrofka
14. júl 2024

@aceris veď si prečítaj diskusiu, máš tam príklady. Stačí okolo neho prejsť. Prs hryzie aj svojich majiteľov pri dávaní obojku. Hentie krpce to má mozog menší ako orech. 6 ročného psa uz nevycvičí.
Choďte na tie dva mesiace do podnájmu ak sa dá. Kvôli dvom mesiacom sa už neoplatí na nich volať políciu. A nech ich teda ten pes hryzie este ďalších 5 rokov. Po odsťahovaní by som tam viac neprišla. Prednejší im je pes ako vnúča 😡

simca06022011
14. júl 2024

ratliky maju podla mna takuto povahu, tiez si to pamatam z detstva, vzdy prisna ruka nad nimi musela byt inak hned vyvadzali... ale svokrovci su svacnuti na halvu, tak im pes hryzie vnucku a ty si mas davat pozor? slahla by som aj im palicou a nie len psovi (samozrejme zvelicujem) . Ale pes by letel z interieru okamzite. Nechapem, ze to muz nevie vyriesit a vybavit s nimi. Vsak nech si ho pustaju, ked nie ste doma alebo v tych spolocnych priestroch, ale inak nie. Aleb nech si ho strazia oni... 2mesiace by som vydrzala, ale psa by som aj 50x denne vykopla na dvor.

a dobre si povedala, urobi si poriadky so psom, moze brat vnucku.. inak moze chodit do 2i na ohlasenu navstevu :D

tundra
14. júl 2024

@aceris pes to dieta neprijal do svorky.Vzhladom na situaciu,ako bol vychovany-vycviceny,resp.nevycviceny je on, vodca svorky.
Dieta je pre neho novy objekt a vadi mu,preto vrci a sprava sa nadradene.Da sa to odstranit,len vzhladom na vek psa-je to pan pes,tak je viac, ako pravdepodobne,ze by po urcitom case,svoju nevrazivost,opät obnovil.
Mam jeden priklad,ktory ta mozno presvedci.
Mal som labradora,pes 100% vycvik,100% ovladatelnost,cvicil podla IPO 3.Manzelka prisla z pôrodnice a jedneho dna vystartoval na maleho v kocari.Odborne som mu vysvetlil,kto je vodca svorky a uz nikdy na maleho nezavrcal,ani neprejavil naznak nevrazivosti.Takze nie vzdy,musi byt pricina agresivity, podnet,ktory si pes negativne zafixoval.Toto je môj osobny nazor na zaklade informacii,ktore napisala autorka a samozrejme sa nikto, nemusi s nim stotoznit🫡.