icon

Ako riešiť hlučnosť izbového psíka v noci?

22. júl 2024

Ludia, ktori mate izboveho psika
Chcem sa vas opytat, ked vypustite vasu ratolest stvornohu v takejto hodine na dvor a vsade je ticho, len vas pes nepretrzite blafka do 2:00-3:00 hodiny. Ani raz vam neprejde hlavou, ze tento zvuk moze niekoho obtazovat? Ako mna skor zaujima pohlad osickarov, ako to beriete. Je to maltezak, izbovy psik, cez den je ticho, ale kazdy den pravidelne od 22:00 hodiny je vypusteny a brese do 2-3rana. Kazdy jeden den. Byvame na novo vynudovanej stvrti, v
Meste… a realne pocut len neho. Pritom kazdy druhy sused ma psa. Ja som sa sem neprisla vyplakat, a nie nepojdem prevychovavat 45rocnu zenu, ze jej pes otravuje susedov, chcem len vediet nazor, ci ked pocujete vasho izboveho psa brechat tak ho nechate
Von a je vam jedno co ini ludia naookolo. Dakujem🫶

Strana
z2
tenerifka
22. júl 2024

Je to zvlastne, lebo maltezak by nemal brechat tak vela a da sa pekne naucit. Nasa ma 11 rokov, pelech ma vonku na terase, a zabrese len ked ma na to dovod-ked ciha na vtaky, alebo ako ma upozornila, ze mi pod kapotu vliezla macka. V noci nesteka nikdy, a cez deñ, ak zabrese na tie vtaky, staci ju upozornit a hned sklapne, sice si este trochu pohundre, ale potom je pol dña klud. Niekedy staci len zvysenym hlasom povedat. “Ticho”.
Pokial to susede nepovies, nic sa nezmeni

lalenka33
22. júl 2024

Som psíčkarka. Naši nebrešú, ani keď sú sami doma. Máme vnútorných psov. Vonku sú vždy len pod dozorom. Mali sme v byte nad sebou susedu, ktorá mala absolútne nevychovaného doslova až agresívneho psa, ktorý brechal celé hodiny od rána, ked odišla do práce až kým neprišla domov. Keď šla v noci do mesta brechal nonstop. Skákal do ľudí, pokúsal suseda. Nepomohlo dohováranie, domovník, mestský úrad, bytové družstvo. Kúpila ešte jedného a brechali dvaja. Vďaka bohu sa odsťahovala. Keď vidím, že ich donesie k mame, ktorej nechala byt na ,,prázdniny" chytám infarkt.
Máme aj dom pod lesom, kde psi bývajúce na dvore brešú nonstop celú noc lebo mačka, zviera z lesa, veverička, vták. Susedia totálny ignor. V lete pri otvorených oknách je to masaker. Spím so štuplami v ušiach.

suzitok
23. júl 2024

Podľa mňa majiteľ si to neuvedomuje, alebo mu to nevadí. Moja mama býva v dome a má psa vnútri. Ten breše snáď nonstop. Jej to nevadí. Keď jej telefonujem, ani nepočujem čo rozpráva a po pár minútach ma hlava bolí, čo pes šteká. Takže áno, môže byť, že majiteľ to "nepočuje", alebo si to neuvedomuje, skúsila by som ich na to upozorniť.

20erika07
23. júl 2024

My sme sice v malej trojbytovej bytovke ,mame spoločný dvor so susedovcami, no a jeden sused ma asi 6 mačiek a druhý zavreteho vlciaka vo voliere, idealna kombinacia na večernú "zábavu". Tie mačky sa promenaduju pred tym psom a ten pes sa ide zblaznit vo voliere. V noci sa to neskutocne ozýva ked je vsade ticho. Clovek chce mat dokoran okná celu noc aby sa vyspal a musime toto trpieť. Ani jeden z nich to neriesi.

jana_eyre_2
23. júl 2024

Ja mám malé plemená, jeden steká (ak ide niekto okolo a keďže bývame oproti obchodu, tak je tam niekto skoro stále) a druhý nie.. mne ten stekot strašne lezie na nervy a tak vždy keď steká, volám ho dnu - cez deň (bohužiaľ neviem ho to odnaucit, už 3r sa snažím iba mierne zlepšenie.. máme ho ale až od jeho 3r, takže k tomu asi nikdy nebol vedený keď bol mladší) . v noci by ma nenapadlo ho vyhodiť von a nechať štekať, liezlo by to na nervy mne, ale aj by som myslela na ostatných.. naozaj neznášam ak je niekto taky sebec..

My sme mali na vedlajsej ulici takéto psa, nebol malý, ale ustekany - jednoducho sa nudil/bal tak stekal.. ale mám pocit že sa asi už niekto sťažoval, lebo to potom prestalo po čase.. dodnes je tá ulica pre nás "ulica smutného psa".. ja by som majiteľke išla povedať, je možné že ju to fakt ani netrkne..

My máme vedľa susedov ktorých nenapadlo že po 22hej ich je počuť na celú ulicu, manžel bol slušne povedať, oni sa ospravedlnili a odvtedy sa to nikdy nestalo..

ktochytavzite
23. júl 2024

Je to obmedzujúce do 2-4h v noci?Inak ked je izbový naco ho vlastne pustá na noc von?

ktochytavzite
23. júl 2024

@mrkvicka060 preco by to mal byt chúťkami oes zasa?Smor chudaci susedia mat takeho psa v susedstve.Psa to asi bavi ked tolko vystekava.

buberova
23. júl 2024

Chcela si počuť názory psíčkarov, ja síce nie som psíčkar ani omylom, ale viem si predstaviť že by sa našiel niekto kto by povedal:
- keď chceli ticho, mali ísť bývať kdesi na samotu do lesa
- noačo, ja tolerujem ich jačiace deti, tak oni môžu na tú chvíľku tolerovať môjho psa
- áno šteká, je to pes, čo má kikiríkať?
- pracujeme na tom, viete on má diagnózu xyz a trénujem ho, už je to lepšie ako to bolo kedysi

🤦🤦🤦

Mňa by porazilo z takého psa a susedy.

gejb
23. júl 2024

Ale toto je rušenie nocneho kludu, prečo nevolate policajtov?

mtnns
23. júl 2024

Prečo ho vyhodíte von práve v noci 🙈

candii
23. júl 2024

@mtnns čítaj s porozumením .. to nie je ich pes ale od susedov a susedia ho v noci púšťajú.

kitycat
23. júl 2024

Ja mam rada psy ale toto by som nedala. Ten pes by dostal bud to sedativa alebo poslednu veceru.
Prs by sa uz v noci netrapil 🥲

lauricka
23. júl 2024

Večer vypustia psa a nepustia dnu? Choré! Normálne sa tam zastavte a porozprávajte sa s nimi o tom, že sa neviete vyspať, keď tam ten psík to robí. Ja myslím, že sa pýta domov. Je to choré.

majlo1234
23. júl 2024

Tiez mame takeho suseda. Nebrese tak neskoro v noci(jedine, ze ho zabudnu pustit dnu), ale vzdy viem, ze je 11 vecer, oebo vtedy ide posledny krat curat a vystekava ako debil.
Ale co spravis? Zavres okno a mas pokoj. Nechce sa mi to vonec riesit

autor
23. júl 2024

@tenerifka on brese tak ze
Hav…2sekundy ticho…hav…2sekundy ticho a takto do 2-3rana. Mam aj video ak by si chcela 😬 prost

tenerifka
23. júl 2024

🙈

reisi
24. júl 2024

Mame psikov v dome, ked potrebuju ist v noci cikat, tak nas zobudia, ze sa “osivaju” ale nestekaju, vonku urobia co maju a idu spat. Nikdy ich nenechavam na dvore v noci bez dozoru, taktiez ani cez den. Keby mi preplo a necham ich vonku v noci, tak by urcite stekali a chceli by ist dnu. To by bol ozaj masaker ale teda nikdy by som to neurobila lebo sa o nich bojim a v noci sa predsa spinka v peliesku.

Strana
z2