icon

Ako riešiť krutosť dieťaťa k zvieratám?

nika11103
11. apr 2024

Ahojte baby. Prosím o radu písala som aj teraz do inej diskusie . Moja mala dcérka, v júni rok a pól, začala byt extrémne krutá ku zvieratám . Rozumej na dvore máme mačky , začala im najprv stúpať na chvost a dnes už normálne s rozbehom tie mačky kopala. U babky tyranizuje psov , ti už po nej vrcia a stránia sa jej . Naozaj netuším , odkiaľ to ma , ja som tá najväčšia milovníčka zvierat na svete, ešte aj bzdochy zachranujeme , od malinkého malička ju vediem k láske zvieratám a ona toto.
Nepomôže krik , nepomôže no no no , nič , nepomáha ešte zatiaľ vysvetľovanie že macicku to boli, to zachvíľku začne bit aj nás ? A nie my s mužom sa nebijeme
Ani nikde nemala aké násilie vidieť . Ďakujem za všetky pripadne rady a pekný deň .

Strana
z2
nika11103
autor
11. apr 2024

@len_nig ďakujem , ale neviem či existuje psychológ specializujuci sa na také male dieťatko . V júni len bude mať rok a pól

nika11103
autor
11. apr 2024

@len_nig mne nie že blikajú ale alarmuju 😭

nika11103
autor
11. apr 2024

@nika23t jasne mňa psychológ
Ani nenapadol . Si strašne zlata . Ďakujem za pekne slova

nika11103
autor
11. apr 2024

@anjelicek26 jejda ty si fakt zlata . Presne s týmto si to spájam ja , zo začiatku robila môj môj moja
Moja hladkala, ale na to žiadna interakcia . Potom však zistila asi, že keď jej stúpla na chvost alebo psovi už zavrcal, začal utekať, takže z toho ma väčšiu zábavu keď na to to zviera reaguje .

nika11103
autor
11. apr 2024

@kendova_anna ved presne hneď na toto myslím , tiež som videla či počula o všelijakých sériových vrahoch , čo začali v ranom veku porcovať v garáži
Kurčatá, potom strieľať psov a nakoniec prešli na ľudí . Ale snáď nepôjdeme
Do tohto extrému

nika11103
autor
11. apr 2024

Dievčatá ja vám každej jednej ďakujem za odpoved . Teraz budem jak taká “influencerka” neviem odpovedať každej . Ale ste každá strašne zlata každý jeden príspevok som prečítala . No idem
Bojovať. Ďakujem vám ešte raz . Ste tu všetky strašne zlate baby a každá jedna odpoved mi niečo dala . Ešte raz moc ďakujem všetkým ❤️

majlo1234
11. apr 2024

No nas sa sprava ku zvieratam presne ako my. Cize pocul, ako krici muz na kocura vypadni, tak uz aj on krici. Videl, ako ho raz zdvihol za kozu na krku a smaril prec zo stola, a uz aj on chce skusat. Nechcem zlahcovat, ale podla mna to niekde videla. Plus je pre nu zabavne, ked sa jej tie macky boja a itekaju pred nou. Ja by aom jej dookola vysvetlovala, priapadne nechala macky, nech ju poskrabu. Nasmu par krat stacilo.

tyaja5
11. apr 2024

tiez si myslim, ze by mozno stacilo pockat, kym ju raz macka poskriabe a velmi rychlo by si rozmyslela, ci im bude este niekedy ublizovat. 🙈 mrzi ma, ze si nevies dat rady a viem sa vcitit do tvojej koze, ale s tymto ti nikto nepomoze, len ak jej budes stale dokola vstepovat, ze to nie je spravne.

anketkarka
11. apr 2024

Nemôže si vynucovať pozornosť takýmto správaním? Má dosť pozornosti?

domkakvet
11. apr 2024

@nika11103 za kazdym byt v strehu aby zvieratu neublizila a za kazdym ju na to upozornit, ze to nesmie, lebo je to zle a boli to, az do vtedy kym ju to neprejde.

veronicka88
19. apr 2024

Vysvetľovať,vysvetľovať,vysvetľovať,rázne zasiahnuť,zvýšiť hlas a ak nepomôže nastaviť zrkadlo. Áno keď syn kopal do bratranca zo srandy a nestačilo 4 krát povedať kopla som ho späť(vramci možností samozrejme)odvtedy nikdy v živote nikoho nekopol cielene🙈nie som na to hrdá ale zabralo. Je maličká,žiadneho psychológa hľadať nemusíš ale musíš ísť na to rázne. Žiadne nono

elanor
19. apr 2024

je mala, ona este nechape, ze im robi zle. Proste skusa. Ona spravi akciu, a vidi reakciu, tak skusa dalej.
Zbytocne jej budes no-no-no, a macicku to boli. Ona nechape co znamena - boli to.
Dokial to nepociti vzapati na vlastnej kozi, nepochopi. Ked pociti, pochopi velmi rychlo, a zaroven s vysvetlenim co sa stalo, aj prestane.
Suhlasim s @candii
Zakon akcie a reakcie, treba to tomu dietatu ukazat nazorne, samozrejme s obmedzenim a primerane.
Nasa ked bola tak mala, mozno aj mensia, vsetko a vsetkych kusala. MOhla som jej anjelskym hlasom, nono, a blablabla. Mala vsetko srdecne u zadku. Az som ju raz, uz zufala, pokusala naspat, samozreme nie celou silou ako ona, ale tak, aby ju to aspon trochu zabolelo. Nasledovalo vysvetlenie, vidis, boli ta to, boli to aj ostatnych ked to robis, viac to nerob. A cuduj sa svete, odvetdy bol klud. Nikdy viac to neurobila. A jej segra taky nie, a to bola iba svedok.

mmrkwa
19. apr 2024

@nika11103 ahoj, v prvom rade by som ho vobec nenechala sameho pri psoch (rozumej dalej ako na rychly zasah), lebo si koleduje o minimalne kusnutie (a obzvlast vo svorkr psov, tj viac ako jeden kus). To ze pes na dieta vrci je uz varovny signal.
A stale razne zasiahnut, s vaznou tvarou, dookola vysvetlovat a zasiahnut skor nez pojde tymto stylom k zvieratu. Zastavit, povedat nie, odniest prec.
Moj sun je napriklad na zvieratka extra jemny ale zase skusa na mne. Treba tu pozornost odvadzat, nech nema cas sa popri zvieratach nudit a vymyslat.

jakubrianka
19. apr 2024

Poznám pána, o ktorom naša babka vravela že vyslovene ubližoval zvieratám. Týral ich ako dieťa, vtáčika zabil a trhal mu pierka 😳 a si predstav, že vyštudoval Karlovu a taký milovník zvierat sa v dospelosti stal (teraz už má ku 70tke). Psa mal asi 20 rokov krásne sa o neho staral, chodili na výstavy, keď uhynul kúpili si celú svorku, okrem toho mala ich dcéra morské prasiatko. Jakživ majú akváriové rybky. Naša babka stále spomínala, že nechápe ako sa z tak krutého chlapca mohol stať taký milovník a ochranca zvierat. A zabudla som, jedného psíka najdúcha si aj adoptoval.
Nemá tvoje dieťa diagnózy pre ktoré je nervózne, nemáte vysoké nároky žeby bolo frustrované? Nie je prestimulovaná že nevie čo od rozkoše? Dieťa reaguje na energiu v okolí, nie ste nervózny? 1,5 ročné dieťa ešte nevie čo robí. Keď bude staršia poučná kniha tak od 4-5r. - Krutá Marta.

andreatytler
19. apr 2024

@nika11103 Chapem tvoje zhrozenie. Tiez som bola sokovana. ale v tom veku je to normalne spravanie. Nemusela to ani nikde vidiet. Tieto deti su 100% sebestredne. Cely svet je tu pre nich aby sa s nim hrali. Macka nie je nic viac ako lopta.
Snaz sa jej ukazat svoj postoj k jej cinnom, lebo tvoj postoj a tvoj nazor je nieco na com jej velmi zalezi a na zaklade toho si ona formuluje svoj postoj a svoj nazor.
Ak macku kopne, nepovedz: Macky sa nekopu, ale povedz: Nepaci sa mi ze si kopla macku, Nechcem aby si kopla macku. Ja macku nikdy nekopem, iba hladkam.
Neskor ked bude chapat pricinu a nasladok mozes aj pritvrdit a povedat ze ak este raz kopne, nebudes sa snou hrat. Podla mna je to velmi dolezite, to odsudit (alebo inak reagovat) na akekolvek fyzicke nasilie.

moncich
19. apr 2024

@nika11103 súhlasím s názorom, že je ešte malá a nechápe, že zvieratká jej konanie boli. Ak mačku kopne, vytiahla by som loptu, so slovami "ak chces kopnúť, tak do lopty, nie do mačky". Dať jej proste alternatívu a naučíš ju, že sa kope do lopty, nie do zvieraťa.

aceris
19. apr 2024

Moj syn nasho psa takto okolo roka a pol zacal nahanat s hrackami, hadzat na neho deky a podobne. Pes vrcal a on z toho mal srandu. Tiez nepomohlo oddelovanie, vysvetlovanie, krik ani trest. Proste to furt robil len co sa nudil a nerobila som mu aktivitu. Niekolkokrat ho pes vystrazne cvakol. Odrazu s tym konecne prestal, az sa ho bal a vyhybal sa mu. Teraz uz je syn velky. Nasho psa akceptuje, ale rad ho nema. Pohladka ho raz za niekolko mesiacov, inak ho len toleruje, no nevyhladava kontakt. Za to cudzich by len hladkal a mojkal🫢 nejako si nesadli. Za to mladsia je s tym istym psom denno denne na zemi, hra sa vedla neho. Pes neriesi ani ked ho omylom drgne. Ona sa mu ospravedlni a pohladka ho. Za to ked ho drgne hoc omylom syn, zavrci a odide. Nedokazali si ten vztah vybudovat. Mozno to mate len prechodne obdobie. Snazila by som sa vyhybat tym stretom a snad z toho vyrastie.

hanka2020
19. apr 2024

@nika11103 moja si v takom veku tiež dovoľovala a to pes má 50 kg takže iný stres som mala. Pes dostal po ňufáku a pritom ho inokedy krmila piškótami. Kým ju to neprešlo tak boli od seba oddelení a k psovi len s nami smela. Žiadneho psychológa riešiť netreba. Odputavali sme len pozornosť malej od psa aby mu dala pokoj. Nie zakazmi ale proste dostala návrh inej aktivity. Zákazy, nefungujú v takom veku. A ako ti tu písali v tomto veku to ťažko robí úmyselne, že vie čo to spôsobuje. Len poznáva svet a skúša kde sú hranice. Ono to po čase odznelo a vzájomne sa tolerujú, pekne sa s ním pohrá ale aj ho ignoruje a nechá oddychovať. Plus sa aj naučila že hračku mu nemá brať lebo po nej vrkne. Už si uvedomuje že sa mu niečo nepáči, ale to si 1,5 ročne dieťa ešte len v hlavičke postupne začína spájať.

jeennyv
19. apr 2024

@aceris suhlas s tebou…
@nika11103 nemusia mat ludia vztah so zvieratkom v domacnosti, treba riesit a vysvetlovat, ale ratat, ze pri tomto spravani ho raz zvieratko nepekne pokuse….ako dieta skusa, ale som tiez milovnik zvierat, ja pri svojom dietati,neviem ako by som to riesila, ale u mna je to tolerancia spravania, ze nula a hladam, ze kde je chyba🤷‍♀️

zuzu11166
19. apr 2024

@candii ja s tebou uplne suhlasim

monicatko20
19. apr 2024

@nika11103 neblázni 🙈 to fakt ideš toto riešiť s odborníkom?Blikajúce kontrolky pri 1.5 ročnom dieťati ktoré si ani neuvedomuje čo koná?Och..to keby som mala riešiť každý vypadnuty chlp zajaca a stratené pierko papagája kým sa drobec naučil, tak by som ho mala už na ad lebo tyra zver.. 🤣 To dieťa sa musí naučiť ako sa k zvieratám správa, nevie to..Malý po 3 mesiacoch v pohode so zajacom môže spať už..a teda na začiatku tiež ťahal za uši, srsť, chvost..kopal do neho pri naháňačke..postupne sa pekne naučil.. Samozrejme som mu vysvetlila, ale nekricala a určite by som ho za to nebola.. keby mal 3-4 roky nech sa páči, ale fakt si myslím, že 1.5r je málo nato, aby takéto dieťa chápalo.. 🙏

monicatko20
19. apr 2024

@candii 3 roky fajn..ale tu sa bavíme o 1.5 ročnom dieťati..neexistuje aby si takto malé dieťa uvedomovalo, čo koná..a už vôbec nie jednorázovo 🙈

vanilka83
19. apr 2024

@nika11103 ono to prejde nerob z toho paniku,len dookola vysvetľovať a učiť ju k láske všetkému živému,pozerajte dokumenty o zvieratách choďte po ZOO hovor jej ako ty ľúbiš psíkov a mačičky všetko toto jej bude dávať dobrý signál

dajda_01
19. apr 2024

@len_nig presne 😄😄😄 napocuvanie stovky true crime 😄😄 smer detský psycholog

dalyn
Autor odpoveď zmazal
dalyn
20. apr 2024

Na uvod poviem, ze taketo spravanie nie je vobec v poriadku. S vyhlaseniami typu nesuhlasim: to prejde/ je este mala a nevie co robi/ vyrastie z toho/ nema vyvinutu empatiu/ je to normalne v tomto veku … atd. Nie nie je normalne a nie je ok to, ze deti v rannom veku ubliziju zvieratam, pripadne inym detom a rodicia sa spoliehaju na to, ze z toho to dieta vyrastie, namiesto toho, aby RAZ povedali “no no” a vysvetlili, tak vysvetluju a vysvetluju (lebo ved je teraz trend “nekonecneho vysvetlovania” 🙈) nez by mali razne zakrocit a urcit svojim detom kde su ich hranice. Napadlo tu niekoho ako sa ma citit to zvieratko, ktoremu je ublizovane? Ma cakat dalsieho pol roka (kym dieta “z toho vyrastie”) a zit zivot v strese?! Tie silnejsie zvieratka si to “vybavia po svojom” a nenechaju si ublizovat, ale co tie ostatne?! Na zaver- moje deti sa v 1,5r pytali na nocnik a vedeli, ze ak niekoho buchnu tak ho to bude boliet tak mi pride divne sa prezentovat tym, ze je tvoja malinka taka mala, ze si to neuvedomuje, ze plne ublizuje zvieratam a tie sa jej boja. Nasi rodicia nam vedeli urcit hranice a vysvetlit nam natolko efektivne, ze co je dobre a co je zle a zvladli to aj bez psychologov 🙂 Verim, ze ty to zvladnes bez akehokolvek odbornika- drzim palce 🙂

aceris
20. apr 2024

@dalyn takze radis dieta poriadne vymlatit po zadku?

ewellina
20. apr 2024

Pamätám si, ako mi môj ocko v škôlke pri prezliekaní ukázal na zemi mravca a ja som ho okamžite pristúpila. Pamätám si, že som si vôbec neuvedomovala, že je to niečo zlé. Môj ocko mi potom celý deň vysvetľoval, že je to zlé, ako by som sa cítila, keby mňa pristúpilo nejaké veľké zviera ... Až vtedy mi doplo a odvtedy som už nikdy zvieratkám neubližovala. Chcem tým len povedať, že v takomto veku a mladšom
si dieťa ešte neuvedomuje, že robí niečo zlé.

dalyn
20. apr 2024

@aceris
To som nenapisala 🤣 Ale ano jediny sposob ako dietatu urcit hranice je poriadne ho vymlatit po zadku- bozeeeee kam speje tato spolocnost 🙈🙈🙈

aceris
21. apr 2024

@dalyn napisala si citujem "razne zakrocit a urcit svojim detom kde su ich hranice". Co znamena razne zakrocit?

Strana
z2