Ako riešiť matky s deťmi, ktoré sa pri našej bráne prihovárajú nášmu psovi?
Ženy, viem , že sú tu podobne témy, ale mne ani neskacu na plot, ani mi nestrkaju ruky ( zatiaľ) ..ide o to, že už bola pred bránou pár krát,jedna mamička a ukazovala cca ročnému dieťaťu psa( nášho) a robila hav hav pred našou bránou , cca 20 CM od brány ..máme American Bully XL, proste veľký pes..je z toho nervózny , je socializovany , v klubových výstavách vyhral pár krát, tak chovať sa vie , ale chápete ,on má asi pocit že mu narúša teritórium ..myslíte,že je na mieste ju požiadať ,aby nám nestala 15 minút ( nepreháňam) pred bránou ,lebo dráždi psa? Či je to už moc ? Keďže brány sa nechytajú ? Alebo?
No lepšie by mi bolo ,keby to išli robiť susedínmu maltezakovi😅..ďakujem 😊
Ja nechápem čo riešiš. Však choď normálne von, a povedz jej, že pes je z jej správania nervózny, nech tam s dieťaťom nedostávajú. A vybavené, slušne, kľudne.
A aký mate plot? Lebo ja zase napr nechapem, ako môžu mat ludia, co maju podobnychh psov plot taky, ze prestrcim ruku, ci pes nufak, ci mam pocit, ze ked sa pes rozbehne, preskoci ho..
Ked mam takehoto psa, tak mam podla mna aj poriadny plot, obzvlast, ak nemate chodnik a chodia ludia blizko plotu, kedze nemaju kde inde
Inak, suhlas s vyssie spomenutumi radami
@kiwi3 niektori ludia prave toho psa tak naucili, aby im strazil pozemok/ teritorium a odplasil ludi, aby sa ani neskusili priblizit k plotu.
@elzena2 ved práve, mňa to ale nezaujíma, maju si svoj majetok zabezpečiť inak alebo psa lepšie vycvičiť. Nepríde mi vôbec ok, že tým obmedzujú okoloidúcich, ktorí nevedia prejsť po chodníku bez toho, aby po nich nevybiehal nejaký agresívny pes alebo rovno svorka. Preco to ma slušný človek trpieť?
Takto to je vydláždene pred bránou a to je naše ..
Niektorý ľudia sú proste taky že si neuvedomujú čo robia poprípade čo sa môže stať. Takže najbližšie keď tam bude ist za ňou požiadať aby si našli inú zábavu a nedraždili zbytočne psa ( zabezpečila by som kameru , pre istotu )
Takže slušne by som jej povedal aby opustila súkromný pozemok a aby sa nezastavovali pri vašej bráne a neprovokovali psa a že je všetko na kamerovom zázname
Inak este ja mam okolo plota natiahnutu este elektricku siet.nie kvoli psom,ale kvoli prasiatkam.kazdopadne keby chcel niekto hladkat zvierata tak to skusi len raz 🤣
@really8 aha,tak to je drzé a agresívne,ale že blbá mater vyštekuje na psa a dráždi ho,to už blbé nie je....dobre....
@rozculena vystekuje na psa? Ked je tam s dietatom a robi hav hav lebo tak robi pes je to snad uplne bezne kazdej matky. Je mi jasne ze ty si urcite vynimka a nikdy si dietatu neukazovala zviera a nehovorila ako robi.
Ale co stale chces autorka? Ano no pratat sa za auto je trosku cez uz ale tak uz ti tu napisali ako to riesit. Proste ludia su vselijaki. Ci uz je cielom tejto diskusie len dosiahnut hate ze je dementna?
Ale co stale chces autorka? Ano no pratat sa za auto je trosku cez uz ale tak uz ti tu napisali ako to riesit. Proste ludia su vselijaki. Ci uz je cielom tejto diskusie len dosiahnut hate ze je dementna?
@really8 ale nieee ,vôbec ,keby normálne zazvonila , že si chce si chce pohladkať psa , ja im ho vytiahnem z dvora ,on zbožňuje deti (pod dozorom) , nie je problém ...
Dajte si na bránku oznam - ( napr. pri nás majú majitelia oznam : prísny zákaz kŕmenia psa - náš pes nie je odpadkový kôš ) náš pes si chráni svoje teritórium, nepribližujte sa k oploteniu
Toto sú tie trafene matky, ktoré si myslia ze môžu všetko.
Mam podobnú skúsenosť. Suseda sa chodila pozerať s dieťaťom na nasich psov, psy dobre že sa nezbláznili lebo brešú na každého kto prejde okolo ich ,,územia”. Susede som povedala že si vedia otvoriť bránku 😂, proste že keď na ňu vyskočia moze sa stať že sa otvorí a také ako sú naštartované na nich vybehnú. Od vtedy je pokoj 😂😂😂
@maddie1711 😀 som si spomenula na videá, kde si mačky otvoria dvere...😂 Dobre si jej povedala..
Asi len nejako osobne prosbou osloviť, alebo oznamom na bránu. Žiaľ niekedy si inak nepomôže človek a ani to nemusí zabrať (aj také som už videla). Ja deťom vysvetľujem že pes má svoje teritórium, ktoré si chráni a nestojím pred jeho bránkou, lebo psíka to znervozdňuje a nie je mu to príjemné. Nezapozerávam sa psom do očí, nerobím prudké pohyby, keď je pes na voľno neutekám… no už sme sa stretli napríklad s vynucovaním si pohladenia (aj veľkých plemien) od ich majiteľov- keď nabádali moje deti, že psa podržía nech si idú pohladkať. Veľa ľudí nerešpektuje psov, ich priestor, vlastne asi nič.
@elzena2 ved práve, mňa to ale nezaujíma, maju si svoj majetok zabezpečiť inak alebo psa lepšie vycvičiť. Nepríde mi vôbec ok, že tým obmedzujú okoloidúcich, ktorí nevedia prejsť po chodníku bez toho, aby po nich nevybiehal nejaký agresívny pes alebo rovno svorka. Preco to ma slušný človek trpieť?
@kiwi3 tiež máme miesto, kde po chodníku nechodíme a obchádzame z ďalšia. Nízka bránka a obrovské psy, nie je to fér, ale dobre sa o ne starajú takže aspoň to 🙏.
@kiwi3 Ty si možno slušný človek, no ďalších 5 byť nemusí. U nás bežne vyberajú domy, kde nie je pes, takže som šťastná, že môj Nemecký ovčiak blízko k plotu nepustí ani nohu.. Keď som aj sama v baraku, som úplne v pohode a cítim sa v bezpeci. Zvykaj si, že ľudia si chránia majetok aj psami. Ak si tak slušná, pochopíš to.
Robiť hav hav na stekajuceho psa NIE je normálne mamičky.. Normálne je prejsť okolo psa bez povšimnutia a hav hav ukazovať na psa v knižke..
Pozri, žena, ktorá robí hav hav na cudzieho psa nalepená na cudziu bránu x minút nie je normálna. To že jej maternica dovolila vynosiť dieťa ešte neznamená že je úplne kompletná. Ty jej slušne povedz “pani nedráždite toho psa”. Stačí. Ak pozemok ktorý je vydláždený patrí vám, normálne jej oznam že vám nemá vstupovať na pozemok.
Tiež nemám rada, keď idem okolo plota po chodníku a cudzí pes priskoci a bliaka ako psychopat bez ohľadu na to, že s deťmi len kľudne prechádzame a ani sa nepozriete jeho smerom. Ale toto je tak odlišná situácia, že dovi. Ženu, ktorá sa takto správa by jej muž mal asi držať pod dozorom, lebo pre dieťa pohyb s ňou na verejnosti nebude veľmi bezpečný.

Ja by som povedala. Dnes vela ludi berie psov, ze to su anjelici, co by nikdy nikomu neublizili. Priamo by som najblizsie vysla von a v dobrom upozornila, ze prepacte, ked dlho stojite pred branou, pes je z toho nervozny, poprosim vas, aby ste tu takto nestavali, aby nahodou sa nieco raz nestalo. Aj keby sa urazilo, neriesila by som. Radsej upozornim, ked si poznam psa a vidim, ze je nervozny. Akoby som mala o dva tyzdne riesit, ze dieta vopchalo dnu ruku necakane a mu ju pes pohryzol, co by ma samozrejme velmi mrzelo, aj ked by som vedela, ze to je primarne ich chyba. Ale esteby bol aj dalsi clanok na nete, ake su bojove plemena strasne agresivne, ze zautocil, aj ked nebol provokovany. Za toto riziko by mi to nestalo, pri ziadnom psovi, o to viac pri tzv. bojovom plemene.