Ako sa vyrovnať so stratou domáceho zvieracieho miláčika?
Nespočetnekrát omieľaná téma , nám odišiel kocúrik Ed , britská modrá mačka ( foto na mojom profile ) po 15 rokoch v októbri minulého roku , mal novotvary na pečeni , neskôr dostal cukrovku , pichal som mu pol roka inzulín . Posledné dva dni života už nôžky iba ťahal za sebou , z očí mu tiekol hnis , utieral som mu ich harmančekom , prestal jesť , posledný deň ešte olízal zo zlatka jogurt a na ten pohľad , keď sme ho so synom brali na utratenie , tak na ten pohľad nezabudnem do smrti . Keď ho uspávali , syn ostal pri ňom , ja som vybehol z ambulancie zverolekára , emocionálne som bol na dne , plakal som pred dverami budovy a ambulanciou ako malý chlapec...
Dnes ho máme doma v urničke , v mojej izbe , občas sa mu prihovorím : Edik , si tu so mnou , ja viem že si tu... Odišiel po 15 rokoch. Vraj tie posledné chvíle , keď domáci miláčik odchádza a človek ukrutne trpí , tak tá všetka bolesť je daň za všetky pekné chvíle , ktoré sme s domácim miláčikom zažili . Vraj . Ako Ste sa vyrovnávali s odchodom Vášho domáceho zvieratka ? A odporúčali by Ste niekomu , aby si zadovážil psíka , mačičku , morské prasiatko či hoci len rybky v akváriu ? O tom , čo človek zažíva pri úmrtí zvieratka sa veľmi nahlas nehovorí . Ale psychicky je to veľmi , veľmi náročné ... Pekný deň.
adoptujte si starsieho kocura- urobite nielen dobry skutok,ale aj sa zamestnate .. mne baba umrela po 13-rakovina a nadory ... aj ked som ziadne ine zviera nechcela mam uz rok nasho trtka..aj ked povahovo okolo babiky ani neprebehol je uplne iny ako bola ona a na nu si spomeniem kazdy den no pri nom nemam cas tolko smutit ..zamestnava nas a rozveseluje kazdy den ...
@dora281 ja som dala utratiť svoju fenku kokrika . Bola
Moje bábätko . S Rakovinou žila cca 2 roky . Je to už 12 rokov . Už píska nechcem stále je tu ona . Mame rok macicku a je to super . Ale nebolo by dňa kedy by som na ňu nepomyslela . 🖤💔 veľa síl prajem 🙏🏻
Ja som mala tiez kocurika brita. Musela som ho dat uspat, ked mal 11 rokov. Dovod - rakovina mocoveho mechura. Najvacsie trapenie bolo asi posledne dva roky, ked sme uz vedeli, o co ide. A uplne uplne najhorsie to bolo posledny tyzden. Raz, ked som ho v tychto poslednych dnoch pohladkala, zamnaukal velmi zvlastnym hlaskom, ako nikdy predtym,.az som mala zimomriavky. Vtedy mi doslo, ake bolesti pravdepodobne ma 😥Nevedela som sa ale zmierit s tym pocitom,ze ja budem ta, ktora rozhodne,ze teraz je koniec a ci vobec uz je ten spravny moment. Teraz lutujem,ze som mu neukoncila trapenie o cosi skor 🥺 bolo to strasne, nedavala som to absolutne, po tyzdni sme isli po urnicku, dalsie revy, no hrozne. Mam ho pri sebe na nocnom stoliku 🖤 Po dvoch rokoch som si zaobstarala nového kocurika-najdusika, ktorý je obcas taky svojsky, ale lubim ho veľmi,aj ked obcas hneva, ale taky bol aj ten prvý ❤️😊 je to velmi tazke sa s takouto stratou zmieriť, a hlavne vacsina ludi nechápe, ako clovek takto moze zialit za zvieraťom. No moze, je to uplne normalne a rovnako hrozne, ako ked zomrie hociktory clen rodiny. Zahoji to len cas. Ja som si myslela,ze to vazne neprežijem, ale cas je naozaj milosrdny. Moj malinký bude mat navzdy miesto v mojom srdci 😥💔
@dora281 nesúhlasím s tebou, že si nemôžeš zobrať inú mačičku z útulku. Ja som približne v tvojom veku a pred dvoma rokmi som dala utratiť 13 ročného psa a do 10 dní som si z útulku zobrala 4-ročnú fenku a je u nás už 2 roky a nemohla som urobiť nič lepšie.

@dora281 zaobstaraj si malé mačiatko a rozveselíš sa