icon

Ako sa vyrovnať so stratou domáceho zvieracieho miláčika?

dora281
2. jún 2025

Nespočetnekrát omieľaná téma , nám odišiel kocúrik Ed , britská modrá mačka ( foto na mojom profile ) po 15 rokoch v októbri minulého roku , mal novotvary na pečeni , neskôr dostal cukrovku , pichal som mu pol roka inzulín . Posledné dva dni života už nôžky iba ťahal za sebou , z očí mu tiekol hnis , utieral som mu ich harmančekom , prestal jesť , posledný deň ešte olízal zo zlatka jogurt a na ten pohľad , keď sme ho so synom brali na utratenie , tak na ten pohľad nezabudnem do smrti . Keď ho uspávali , syn ostal pri ňom , ja som vybehol z ambulancie zverolekára , emocionálne som bol na dne , plakal som pred dverami budovy a ambulanciou ako malý chlapec...
Dnes ho máme doma v urničke , v mojej izbe , občas sa mu prihovorím : Edik , si tu so mnou , ja viem že si tu... Odišiel po 15 rokoch. Vraj tie posledné chvíle , keď domáci miláčik odchádza a človek ukrutne trpí , tak tá všetka bolesť je daň za všetky pekné chvíle , ktoré sme s domácim miláčikom zažili . Vraj . Ako Ste sa vyrovnávali s odchodom Vášho domáceho zvieratka ? A odporúčali by Ste niekomu , aby si zadovážil psíka , mačičku , morské prasiatko či hoci len rybky v akváriu ? O tom , čo človek zažíva pri úmrtí zvieratka sa veľmi nahlas nehovorí . Ale psychicky je to veľmi , veľmi náročné ... Pekný deň.

tulipanik12
2. jún 2025

@dora281 zaobstaraj si malé mačiatko a rozveselíš sa

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
astrobot
2. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 máme 4 macky doma a psa..a bojím sa presne tejto chvíle,sú pre mňa ako deti,neskutočne som na ne. citovo naviazaný.

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
ukgirls
2. jún 2025

adoptujte si starsieho kocura- urobite nielen dobry skutok,ale aj sa zamestnate .. mne baba umrela po 13-rakovina a nadory ... aj ked som ziadne ine zviera nechcela mam uz rok nasho trtka..aj ked povahovo okolo babiky ani neprebehol je uplne iny ako bola ona a na nu si spomeniem kazdy den no pri nom nemam cas tolko smutit ..zamestnava nas a rozveseluje kazdy den ...

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
p.j.jacky
2. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ja som dala utratiť svoju fenku kokrika . Bola
Moje bábätko . S Rakovinou žila cca 2 roky . Je to už 12 rokov . Už píska nechcem stále je tu ona . Mame rok macicku a je to super . Ale nebolo by dňa kedy by som na ňu nepomyslela . 🖤💔 veľa síl prajem 🙏🏻

astrobot
2. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ďakujem krásne.drzim palce,aby ste to aj vy čo najlepšie zvládli ,aj keď viem,že to to musí byť ťažké.

january13
2. jún 2025

Ja som mala tiez kocurika brita. Musela som ho dat uspat, ked mal 11 rokov. Dovod - rakovina mocoveho mechura. Najvacsie trapenie bolo asi posledne dva roky, ked sme uz vedeli, o co ide. A uplne uplne najhorsie to bolo posledny tyzden. Raz, ked som ho v tychto poslednych dnoch pohladkala, zamnaukal velmi zvlastnym hlaskom, ako nikdy predtym,.az som mala zimomriavky. Vtedy mi doslo, ake bolesti pravdepodobne ma 😥Nevedela som sa ale zmierit s tym pocitom,ze ja budem ta, ktora rozhodne,ze teraz je koniec a ci vobec uz je ten spravny moment. Teraz lutujem,ze som mu neukoncila trapenie o cosi skor 🥺 bolo to strasne, nedavala som to absolutne, po tyzdni sme isli po urnicku, dalsie revy, no hrozne. Mam ho pri sebe na nocnom stoliku 🖤 Po dvoch rokoch som si zaobstarala nového kocurika-najdusika, ktorý je obcas taky svojsky, ale lubim ho veľmi,aj ked obcas hneva, ale taky bol aj ten prvý ❤️😊 je to velmi tazke sa s takouto stratou zmieriť, a hlavne vacsina ludi nechápe, ako clovek takto moze zialit za zvieraťom. No moze, je to uplne normalne a rovnako hrozne, ako ked zomrie hociktory clen rodiny. Zahoji to len cas. Ja som si myslela,ze to vazne neprežijem, ale cas je naozaj milosrdny. Moj malinký bude mat navzdy miesto v mojom srdci 😥💔

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
3009
3. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 nesúhlasím s tebou, že si nemôžeš zobrať inú mačičku z útulku. Ja som približne v tvojom veku a pred dvoma rokmi som dala utratiť 13 ročného psa a do 10 dní som si z útulku zobrala 4-ročnú fenku a je u nás už 2 roky a nemohla som urobiť nič lepšie.

dora281
autor
Autor odpoveď zmazal
january13
7. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 dakujem za odpoved, s hmyzom a rastlinami to mam podobne 😊 dakujem velmi pekne a ja Ti prajem vela sil a aby to co najskor prebolelo a uz bolo len lepsie.