Ako správne postupovať pri presune čivavky do Nemecka?
Ahojte babule, žijem v Nemecku a moja teta na Slovensku má šteňatá čivavky. Jednu si zoberiem a moja otázka znie, na slovensku ju nechám očipovať môžem potom toho psa zobrať zo sebou do Nemecka? Stačí daň zaň na slovensku zaplatiť alebo ho musím aj v Nemecku? A čip stačí iba na slovensku registrovať alebo treba aj v Nemecku? Budem rada za odpovede ďakujem vám a krásny deň prajem
@syslik81 áno hej ten EU pas či ako sa volá ten si nechám urobiť. A samozrejme všetky očkovania bez toho nejdeme nikam cez hranice. Takže na slovensku nemusím daň áno? Dobre ďakujem veľmi pekne
Musi splnit aktualne podmienky danej krajiny, do ktorej psa ides brat a pozor (!) - aj cez ktore budes cestovat.
Nastuduj si ake ma podmienky nemecko. Vysoko pravdepodobne je to cip, Pas, a vakcinacia proti besnote, ktora sa moze davat najskor v 12.tyzdni veku + 21dni trva kym je oficialne platna. To znamena ze treba riadne sledovat ockovania a oficialne psik moze ist najskor do Nemecka vo veku 15 tyzdnov veku.
Take su (vacsinou) oficialne podmienky.
dan za psa sa plati v mieste bydliska psa
@colsami
@simca06022011 áno ďakujem vám za info
otazne je, ty mas aj trvaly pobyt v nemecku, budes zit v nemecku so psom, chodit tam k vet atd? Lebo to je zase potom ina situation
@simca06022011 áno mám aj v Nemecku trvalý pobyt a k vet by som chodila na slovensko veď to len raz ročne očkovanie. Ok je iné keby ochorie a treba súrne
no ide o to, ze ked som doviezla psa z inej krajiny musela som ho registrovat v mieste pobytu... prehlasit čip, nahlasit tetovanie, passport si prepisal miestny veterinar na seba, aj psa sme potom teda hlasili na urad, vtedy nie len dan sa riesila ale aj register sa vypisoval, kvoli napr. strate psa. Rovnako som musela pedigree cez klub dat zmenit, prelozit, overit. Cize tieto detaily si uz pozistuj konkretne podla vasich "podmienok"
@simca06022011 áno idem zisťovať ďakujem veľmi pekne za pomoc

treba mu vystavit pas aby mohol cez hranice.. cip musis dat zaregistrovat na nemeckych strankach-netreba precipovat len to existujuce cislo zaregistrujes u nich .. a dan na sk zan platit nemusis... ake ma podmienky nemecko to si musis zistit tam