Ako správne pripraviť varenú ryžu pre šteniatko?
ahojte, potrebujem poradit, nase steniatko uz 3 mesacne preslo na trosku zvysenu dennu davku granuliek a spozorovali sme u nej ze nam riedko serka teda trosku ako keby hnacka ale inak jej nic nie je nastastie, hravucka, pekne papa aj pije, len to ze nam rano a vecer riedko serka :/ chcem jej zajtra uvarit ryzu ale chcem sa spytat o radu ako jej to mam pripravit ? viem ze len v cistej vode uvarit ale normalne nech sa ryza upari ?
dakujem pekne
@s11e22 royal canin pre cavalierov jej davame pre steniatko puppy .. doteraz pekna stolica normalna len ako presla na vacsiu gramaz sa jej zmenila stolica.. skusim jej uvarit ryzu teda 🙂
@lenkasmajlovaa moja nemáva často hnačky, ale už keď sa niečo také prihodí tak ryža pomôže. Poprípade čierne uhlie kľudne môžte dať ak by to bolo nejaké veľmi časté. To tiež zvyknem dávať. 🙂
@s11e22 ja len aby to nebolo nieco vazne :/ idu sviatky ale nevidim na nej ziadnu zmenu badatelnu alebo krv v stolici nic take len proste ma redsiu stolicu
@lenkasmajlovaa pokiaľ sa v stolici nenachádza krv , nieje zafarbena do farby pomaranča poprípade nejaká zelená je to v poriadku. Ak sa jedná o deň dva kedy psík ma takúto riedšiu stolicu tak to bude v poriadku. Jedine co ma napadlo tak odsledovat ci náhodou nemá kliešťa Váš psík. Moja keď mala tak to bola hlienovita stolica 2 až 3 krát denne ale bola farby pomaranča.
@s11e22 ona ma normalne hnedu az svetlo hnedu riedku stolicu ale inak normalne hnedu
@lenkasmajlovaa Táto značka má od kvality ďaleko. Aký obsah mäsa majú tie granulky? Poradila by som sa s veterinárom a riešila kvalitnejšie.
@lenkasmajlovaa royal canin nie sú dobré granule. Za takú cenu kúpiš lepšie, kvalitnejšie.
mojho prehana po granulach beznych jedlach a rye sa ani nedotkne-kazdopadne mozes uvarit hnedu ryzu bez korenia a soli ... varis ju ako beznu ryzu len planu ... u nas sa moze jest len raw food a aj to len hydina .. hlod mam chlapa s citlivym zaludkom .. treba pohladat jedlo ktore mu bude vyhovovat .. granule sme tiez nakoniec nasli ale je ich len obcas ma Acanu .. royal canin je predrazena znacka plna hnusu
Možno mu nesedí príchuť. Náš nemôže kuracie mäso, ani hovädzie mu nerobilo dobre. Teraz má jahňacie Britt.
@abbey1 royal canin nam doporucila veterinarka a nic jej doteraz nebolo len ako sa jej zvysila davka lebo brala davku na 2mesacnu a teraz ma uz 3 mesiace tak o par gramov na den sa zvysila davka a hned zacala hnackovat .. uvarim jej dnes tu ryzu a prip. potom veterinar :/
@lenkasmajlovaa Pozrela si zloženie granul? U chovateľa jedla čo?
Tiež sa prikláňam k tomu, že royal canin su predrazena kukurica. Nedavno som sa o tom bavila s veterinarnou asistentkou a ze ta veterinarna linia je este ako-tak ok (ale stale predrazena a za tie peniaze sa da kupit nieco lepsie) ale tie bezne dostupne su fakt zle. Kazdy vet ich odporuca, lebo kazdy ma s nimi zmluvu. Royal canin si urobili takto meno, ale su to totalne priemerne granule. Odporucaju ich, lebo ich musia odporucat.
Nehovorim ze ma hnacku kvoli caninom, alebo ze sa psikovy nieco stane... kolko psov bolo odchovanych na rozkoch v mlieku a nezdochli... ale su to totalne vyhodene peniaze. Popytajte sa psickarov a nechajte si poradit. Za taky peniaz mozne kupit fakt nieco 100krat lepsie.
@lenkasmajlovaa normálne uvar ryžu a mrkvu.To môže byť aj niečo infekčné zvonku od mačky atď...
Mne moja veterinárka tiež odporúčala, lebo mala tu značku po celej ambulancii 😂 ja som zas toho názoru ze nech každý kŕmi tým co chce.. nerada do toho zasahujem. Ale ak môžem poradiť v tejto cene sú omnoho lepšie granulky co sa týka zloženia a benefitov pre psíka. Ja dávam bodreek a naozaj s nimi nemáme ani jednu zlu skúsenosť. 🙂
@s11e22 mne tiež veterinar dal teda predal od tej značky ale pre mačku na problémy s obličkami, potom mi iná vet poradila že táto značka nie je dobrá (čo už som vedela) ale nevedela som že aj pre obličkové problémy preto som kupovala tieto a ona mi poradila iné čo majú oveľa lepšie zloženie a cenovo je to to isté a odkedy máme tie iné tak naša 12 r mačka je v oveľa lepšej kondícii, behá, skáče a je celkovo taká živšia, veselšia, predtým len spala celý deň
@nika523 Prosím Vás, neporadili by ste mi tú značku pre mačky? Tiež sme mali a aj máme obličkové mačky a za mlada som roky krmila veterinárnym caninom proti mocovym kamenom. Samozrejme ze nepomohli. Teraz sa granuliam vyhybam, lebo pre macky sucha strava fakt nie je dobra. Ale obcas im trochu dam, lebo im ho hrozne chuti.. Ak by ste mi poradili nejake dobre granule, bola by som vdacna.
@lenkasmajlovaa nevar jej ryžu ale zmeň granule. Samozrejme postupne, nie naraz. Druhá vec je, že môže mať vnutorne parazity a z toho hnačkuje.
Štenulko máte odčervené? Pokial nie môžu aj parazity spôsobovať hnačky.

@lenkasmajlovaa myslím si ze problém môže byť aj v granuliach. Vyskúšala by som iné. Možno ma z nich takú stolicu.
Co sa týka ryze ja varím tak ako nám, ľuďom. Akurát to mojej fenke dávam asi s 3 lyžicami tej ryzovej vody. 🙂