icon

Ako správne rozčesať zamotané chlpy ragdoll mačky?

radka1232
13. okt 2025

Ahojte, mam krasneho hunateho ragdoll kocura, ktory sa rad cese iba pod bradou. Snazila som sa ho to naucit od maciatka ale vzdy sa branil cesaniu na celom tele. Chvilu vydrzal a potom ma zacal vzdy hryzt. Teraz ma dost vela zamotanych chuchvalcov hlavne v podpazusiach, na bokoch tela a na zadnych nohach a niektore su fakt velke.. pred nedavnom som sa mu to snazila vystrihat a vycesat, dokonca niektore miesta aj strojcekom oholit ale uz mu to dorastlo a zase sa to na tych miestach zamotalo. Takto ho ani cesat nemozem lebo ked mu hrebenom zajdem do toho chumacu tak ho to bude tahat a nechcem aby ho to bolelo. Mam aj taky sprej ktory pomaha rozmotat niektore chumace ale vzdy sa mi podari tak maximalne jeden a potom sa mi tu uz brani a nemozem pokracovat..

Neviete mi poradit ako sa zbavit tych chuchvalcov? Alebo nepoznate ked tak aj nejaky dobry salon pre macky kde maju skusenosti s ragdoll? Vsade najdem iba salony pre psov a pre macky nic..

chrobak7
13. okt 2025

@radka1232 Vyskúšaj takúto kefu pre dlhosrsté psy a mačky. Malo by to preriediť zamotané chlpy.

https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.html?subj=go...