icon

Ako zabrániť cudzím deťom hladkať psy cez plot?

21. apr 2025

Baby , vysvetlite mi to prosím , mám 5 dlhosrstich Čičav, ja viem ,že to je také nunu psiča, každý to chce pohladkať , teda väčšina..ale matky s malými deťmi , dovolia deťom aby strkali cez plot ruky , za tými čivavami stoja dva pitbully..ľudia ich aj vidia a aj tak ,veď čivava neublíži ..hovorím nech to nerobia , mám aj pittbullov , a že veď oni hľadkajú len čivavy..🤦 bože ozaj sú niektoré tak sprosté? Pittbull má ostré vypady, oni sú vycvičený , socializovany ale bože veď to je ich teritórium..aj minule sused, nie aby vysvetlil svojmu malému dvojročnemu synovi ,že nech nestrka do brány ruky ,on mne povie ,že prečo sa ti bojovy tak hnevajú 🙈 čo mu odpoviete? No, čo takému človeku povedať ? Teraz tu bola jedna pani , pri plote ,nechala štekať toho svojho jazvečíka , do bullov, hovorím jej ,že prečo ho nezoberie , veď či nevidi ,že skáču na plot , ona že veď oni sa len rozprávajú , ani na vodítku ho nemala nič, pes ju nepočúval absolútne, liepal sa nám na plot🤦 hovorím že nech si ho zoberie, ona ,že nie lebo toto je cesta pre všetkých , hovorím plot je môj..
Ja ,už neviem ...kamery máme, plot máme dostatočny..pozdĺž je aj to zajačie pletivo , ale na bránu si to dávať nebudem..nejaké rady?

Strana
z2
autor
21. apr 2025

@colsami nehadam sa vôbec , samozrejme môže byť inak , keď sme v práci,alebo niekde , tak sú zatvorený vo voliere, keď sme doma sú samozrejme pusteny

misiak7777
21. apr 2025

@tramtada31 ľudia sú bezcitne hovada.. aj tu často mamičky radia otráviť psa ak šteká...

lenkasarka
21. apr 2025

U nás v rodine sa stal prípad. Keď jedna pani stále provokovala PSA obrovského. Buchala palicou po plote neustále. Nakoniec vošla do dvora a pes zo záhrady preskočil plot na dvor a tu pani pohrýzol. Bola aj operovana. Vina bola jej lebo bola na súkromnom pozemku a nemala tam čo robiť. Tak to bolo uzavreté na polícii

modrykolibrik
21. apr 2025

@autor áno viem my sme mali staforda a dali sme ho preč. Ono aj BC dokáže urobiť šarapatu. Pes sa brániť nevie nikdy sa nepobil ale fena je dosť temperamentná a tá si trúfne aj na cane corso 😂a už vyvolala bitku aj s pitbulom. Našťastie ten ich pes mal vyše rozumu jak ta naša 😂

ukgirls
21. apr 2025

civava je mala staci ti sietovina len do pol plota .. alebo neako zabranit aby chodili tak tesne k plotu pripadne aby ludia nemali sancu tam strkat ruky ... znamy z vonajsej strany nasadili maliny - dost pichlave -ale nebol tam chodnik takze mohli .. tu tabulu varovnu aby nestrkali ruky kam nemaju by som tam aj tak dala i ked pises ze nechces,ale aspon ak by sa daco stalo mozes povedat ze boli varovany

autor
21. apr 2025

@modrykolibrik áno aj naši sú ,za bránou z vonkajšej strany 😄 už zaútočil na nich aj susedov pes , hrýzol ich do hlavy a oni držali ako hluchý dvere 😁 oni su socializovany,cviceny , ale vieš ako ...keď sú na svojom chránia

lelelienka
21. apr 2025

Daj si este jeden plot tak pol metra od toho hlavneho, aby psy nemohol nikto hladkat a mas vyriesene. Ale inak vazne nechapem, ako moze niekto dovolit malemu dietatu pchat ruky k cudzim psom 🤷‍♀️ ved nikdy nevies ci nemozu ublizit.

nynia
21. apr 2025

Nepustat psy bez dohladu von alebo urobit ked budu same von nejaku zabranu/ohradku dostatocne velku kludne nejaku vacsiu stenaciu, predavaju sa take, co sa daju jednoducho zlozit a naspat rozlozit a tak sa nedostanu az k brane. Zase civavy nepotrebuju taky velky priestor ako nejaky velky pes.

kvietok1233
21. apr 2025

Sú tam s rodičmi, rodičia sú za nich zodpovední. Psy sú za plotom, na súkromnom pozemku. Ak ich aj pes pokuse, je to zodpovednosť rodiča podľa mňa. My sme sa presťahovali do domu, po ceste zo škôlky mame asi 6 7 psov, stále dcérke vysvetľujem že nikdy nesmie pchať ruku za plot, ani ak psík vyzerá priateľský. Ak to ich rodičom nevadí, že deti môžu byť pokusane, ty to nerieš. Dala by som ešte možno cedulu na plot pozor pes, zákaz pchať ruky za plot, nebezpečenstvo uhryznutia 😀 ak to tým tupcom nedochadza. Určite by som nezatvarala psy ani nestavala druhý plot. Rodičia sú za nich zodpovední, ak im dovolia pchať ruky za plot je to ich vína ak budú pokusane.

pietra
21. apr 2025

na plot daj sieťovinu alebo niečo podobné, aby sa tam nedali vopchať ruky.
Ale hlavne daj na niekoľko miest tabuľky, že dvor je strážený psom. Naše zákony totiž vždy chránia len hajzlov alebo nezodpovedných. Známemu zlodej preskočil plot do záhrady a dohrýzol ho pes. Napriek tomu, že to bolo vniknutie na súkromný pozemok, známy musel platiť nejaké bolestné, lebo vraj ten zlodej nemohol vedieť, že je tam pes, ktorý hryzie. Úplne na hlavu. Takže napriek tomu, že logika hovorí, že za dieťa zodpovedá rodič, vina môže byť hodená ešte na teba.

autor
21. apr 2025

Ľudia mne pred 4 rokmi ,hodili nápity susedia 5 ročne krsna cez plot na dvor k bullterierovi , veľmi teritorialnemu bullterierovi..bol pol 12 v noci , my sme len videli ako pes štartuje..zabila by ho , keď sme chceli vysvetlenie , tak prehodili si loptu k nám ,tak ho poslali k nám pre ňu...pritom vedia akeho psa mame

milanemila
21. apr 2025

Ja by som dala oznam na plot, aby ich nehladkali a ak mate kameru a nieco sa stane, tak je to zodpovednost rodicov. Aj moje deti maju radi psikov a chcu ich vonku hladkat, ale vzdy sa najskor opytam majitela, ci je s tym ok a deti cakaju, vedia ze sa nemozu vrhnut na ziadneho psa a chape to aj mensi 2r.
Ak si si ista, ze nevedia psy z pozemku odist a plot je dobre zabezpeceny, tak to ze vam niekto cpe paprce cez plot nie je tvoja zodpovednost.

zuzinka888
21. apr 2025

Natiahni pred plot snuru a napis ze je to elektricky plot🤣🤣. Mozno stratia odvahu. Inak nechapem co ludia stvaraju. Ja psa nemam- no nedovolim si ani synovi pohladkat bez suhlasu majitela ziadneho psa. A som fakt furia ked majitel dovoli psovi behat bez vodzky medzi deti. Ci len tak pi chodniku pobehovat osa 5 metriv pred ci za majitelom.

misanthropicdann
22. apr 2025

Namontuj si zavlažovanie reagujuce na pohyb a nasmeruj ho na plot.
Nikto nebude zranený len mokrý a nasraný

Strana
z2