Ako zabrániť šteniatku, aby stále hrýzlo?
Neviem čo mám už robiť, následne šteňa 6 a pól mesiaca stále kúše. Kúše všetko, vankúše, koberec, pelech a ruky. Keď mu niečo zakážeme začne sa hnevať, štekať a ceriť zuby a cvakať naprázdno. Neviem už čo s tým. Každý jeden deň. Trener povedal že mu máme capnúť keď kukne do ruky, no nechcem ho biť, keď dostane s novinami tak je to ešte horšie, začne štekať cvakat. Neviem si už rady 😪😪
@stellarstar mám odchovaných 5 psov za môj život… v čom akože nemám šajnu?
Tak to je dáky ťažký oriešok, svojský. Len ho prosím ťa nebi, to nie je riešenie. Aká je to rasa???
Prasacie ucho je fajn, ale to skôr taký zákusok. Daj mu na hranie nejakého starého plyšáka, nejaké hrubšie lano (samozrejme nie oceľové)...
A olivove alebo kavove drevo ste neskusali?
@7miriam77 Je to čistokrvný bulterier.
@yosi ucho ho baví tak hodinu, potom prestane. Plyšák je mŕtvy do 2 minút
@tinalia S tým skúsenosť nemám
Tak presne pred týmto psíkom, rasou mám veľký rešpekt a moc ti neporadim, nebudem mudrovat,keďže skúsenosť nemám. Držím ti palce 🍀
@7miriam77 Ja mám odchované bull plemená no nikdy som sa s niečím takýmto nestretla
A isto je čistokrvný? Máš istotu 100%?
Náš Leonard je 10 mesačný nemecký ovčiak, od malička, keď hrýzol, povedali sme hlasno ,,au" a hneď pustil ruku, resp. všetko, čo mohol držať v papulke. Teraz je to automaticky, keď sa hráme a náhodou cvakne ( už vôbec nie úmyselne) pri výkriku au, pustí hneď všetko. Že nám robí stále poriadky, to je pravda, je veľký záhradník, ale má na hryzenie aj tvrdé drevo, ktoré sa mu nedarí rozhryzť úplne, tak ma nonstop motiváciu. Laná, tenisové loptičky sú rozhryzené dávno. Nebijeme ho vôbec. Predtým sme mali čuvača, ktorý mal svoj svet a bol to úplne iný pes, povaha, všetko, ale napriek tomu sa tiež vedel prispôsobiť. Spočiatku tiež ničil všetko, ale časom z toho vyrástol, s ním to bolo ťažšie. Aké máš ty plemeno?
@7miriam77 ano, je z chovnej stanice. Preukaz pôvodu má
Na to kusanie do ruk som pocula taký recept, že keď tá hryzie, zmacknut spodnú polovice papulky (palec das ako keby pod jazyk a zovrieš dlaň do päste. Psovi je po tomto tlaku nepríjemne a prestane s tým. Ja som to skusala na jednom stenati a zabralo. Nebila by som psa, ani nepostupovala tak, ako ti povedal tréner
@lauriinkaa bullterier
@tramtada31 Turo metódu sme tiež skúšali, iba ho to viac nahnevá a cvaká
@tundra nerada by som písala správu, mám tu meno aj priezvisko
Sak ja ta nepozyvam na rande🙈,chcel som ti poradit...
@tundra mohol by si aj tu? Je mi blbe písať pod vlastným menom, keď ho tu nikto nemá
Náš pes tiež začal všetko okusovať. Dávali sme mu kartónové krabice na trhanie.
Keď začal niečo iné kúsať, povedali sme mu rázne nie a odviedli pozornosť na kartón. Ten mohol trhať. Po pár mesiacoch ho to prešlo a už ani kartóny nepotreboval...
@cezpat v akom veku ho to asi prešlo?
Vydržať
Rodicia maju inu rasu, ale ako steniatko vsetko hryzol a stale. Potom prestal sam od seba, nikto ho za to nebil. Hraciek ma ale kopu a moze sa hrat kedy chce.
Najdi si tento kanal na youtube: Beckman's Dog Training
Ten naozaj prevychovava aj tazke oriesky... nie raz tam mal podobne neskrotneho, velmi dominantneho psa, oplati sa pozriet, ake rady dal majielom.
Taketo plemeno psa musite 100% zvladnut, drzim palce. Lebo inak sa budete bat ist medzi ludi, medzi inych psov, ak neskrotne. Budete sa bat, aby nepokusal nejake dieta alebo aj druheho psa. Len z tej neskrotenej energie...
My mame prveho psika, ale viem, ze ak som ja neista, je aj on neisty. Ja sa niektorych velkych plemien aj trochu bojim, on to citi zo mna. Nie vsetkych ale ked vidim, ze pan si psa neovlada. To proste po chvike vidis, ako ten psik poslucha/neposlucha, alebo ci ho pan musi len stale mykat a okrikat a pes ho ma v pazi.
Byvam na sidlisku a tu uz par krat sa stalo, ze velky pes roztrhal maleho. Aj vo vybehu, aj na ulici, vacsinou sa to stalo tak, ze mali tie velke plemena (ako trebars husky) na flexi voditku a neudrzali ich... aj na nasho, ked mal 10 mesiacov zautocil vo vybehu staford. Dovtedy sme ho ako stena vnimali, potom sme zacali byt velmi ostraziti.
A potom zase ineho staforda mala dalsia pani na flexine a rozbehol sa za nasim, skoro ho neudrzala... odvtedy nas neznasa stafordov a ide do nich. Radsej sa teda vyhybam, radsej si to odsledujem. Je vela velkych psov s ktorymi problem nema, ale s tymito, co mu zle spravili, tych si velmi dobre pamata a ide do nich.
Cize zakladom naozaj je to, aby si ty mala navrch, aby ty si bola pan, vodca svorky, aby to on jasne citil a nekyval tebou, posluchal ta na slovo. Psy to potrebuju, asi aj viac, ako ludskym sposobom prejavenu lasku.
No naozaj,koniec sveta🤦♀️🤦♀️
Preco to tak prezivas inak?Tak mu hod nejaky konár a nevsimaj si ho,si nevies poradis s nejakym psom az tak ze si z toho zufala,nie si troska neuraz sa labilná?Ved male deti to tak neprežívaju ako ty a so psom si daju lepsie rady.To ste tu uz naozaj take preafektovane,premotivovane psickarky?
- to, že nemá hračky voľne k dispozícii je správne a absolútne by som toto nemenila
- to, že ho nechceš cápať je tiež správne a cvičák s takýmito zastaralými a nefunkčnými metódami by som hneď prestala navštevovať
Bolo by tu veľa čo písať, ale ono aj tak cez písmenká je to na nič.
Zmenila by som trénera. Možno skús napísať okres odkiaľ si, možno by som vedela poradiť takého, s ktorým mám osobné skúsenosti.
A taký fakt, že pán odborník je pre mňa Šusta. Ak ti nevadí vycestovať si aj naozaj ďalej alebo aj online sa s ním dá spojiť.
@dobryden Kde to prežívam? Pýtam sa na rady. Asi nehodím konár do bytu. Načo vobec niečo komentuješ keď nemáš ako vždy čo povedať… psíčkarkou sa nenazyvam a to že je niekto preafektovaný a labilný si môžeš hovoriť akurát tak doma
@wolf_ no bývame v zahraničí, presnejšie v Poľsku. Tu moc tých trénerov praveze v okolí nieje a keď sú tak majú takéto spôsoby.