Ako zastaviť neustále štekanie psa?
Ahojte mam taky problém.. mame doma veľkého strážneho psa, ktorý šteká fakt často. Je jedno ci bol na dlhej prechádzke alebo bol len doma dvore a to podotýkam, že máme naozaj veľký dvor. Keby štekal ked ide niekto okolo alebo čo tak nepoviem, ale on šteká aj len tak, nikde nič všade tichúčko a on šteká.. Na výcviku nám odporučili protištekací obojok, no mam pocit, že už ani na ten obojok moc nereaguje. Celkom nám to robí problém so susedmi a chcú to riešiť tak aby sme sa ho zbavili.. ale môžem sa len tak zbaviť nášho psa? To fakt nie... Po ostatných stránkach je to veľmi dobrý psík ale na to štekanie už začínam byť alergická aj ja. Hlavne, keď nás to v noci budí. Prosím poraďte niečo 🙏🙏
V prvom rade treba zistiť príčinu. Naša fena stekala tiež dosť ale už sa to zlepšilo. Susedia Vám nemôžu nič. Na dedine psy proste stekajú bohuzial
asi by som zašla za veterinárom či nemá zdr. problém.
Ak uz niekomu vadi stekajuci pes, tak nam niet pomoci. A co by si chcela, kurz na odnaucenie stekania? Prepac, ale je to absurdne. Aky mate protistekajuci obojok? Niekedy treba skusit iny typ obojku, su na roznych principoch.
A ano pes od prirody steka, na to, co bezne clovek v zahrade nezbada, aby ich vyduril alebo odplasil, na potkany, mysi, krtka, chrcka, hrabose, na jezka... Ak je to jezko, bude na neho stekat hodiny a dni, kedze ho pes do papuli nechyti, prirodzene, vie ze ma pichliace a jezkom to jeho stekanie ani nehne.
@hopatko ak ten pes steka sustavne, tak sa nedivim, ze to ludom vadi.
@pribinak nie, ja som tu ešte nepísala ale ak je o tom téma ako by som ju našla? Možno sa tam niečo dozviem, ďakujem
@simsalabim ziadny pes nevydrzi stekat sustavne...hlupost
No na ulici je tak 5 psov a každý je tichúčko len ten náš stále šteká.. keď vydrží hodinu nešteknúť tak je to fakt super 😃 najhoršie je, že keď začne stekat tak šteka aj pol hodinu vkuse bez prestávky, môžme na ňu zakryčať len pozrie či nám vyhráva a steka ďalej 🤷♀️
@hopatko toto je dobra blbost. Pes od prirody steká, ked strazi alebo ma podnet. Normalny psychicky vyrovnaný pes nebude stekať len tak. Autorka musis ho odnaučiť. Normalne ho pokarhať alebo sa porad s tym panom co toci reláciu Neposlusni. On ma celkom fajn rady a vies ho kontaktovat aj cez web stranku.
nebudem sa vyjadrovať konkrétne k diskutujúcim, lebo fakt nemám slov, o ich "odbornosti". Tu je napr. odpoveď právnika, na narúšanie nočného kľudu v noci v bytovke, keby si sa popozerala na internete, nájdeš tam aj problém so štekajúcimi psami v obciach. To je po právnej stránke, ľudia sa potrebujú vyspať, či bývajú v byte, či bývajú v dome, takže tak a psy nemajú výhradné právo narúšať komukoľvek spánok. Čo sa týka toho štekotu samotného, skús kontaktovať pána, čo cvičí psov, je ich viac, nájdeš kontakty na internete, alebo aj v psích útulkoch, určite ti poradia. Držím palce. 👍
https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/vytaca-vas-s...
@betulinka1 prave som vymenovala podnety, ktore ma na zahrade. Co je blbost? Kolko psov si vychovala?
@autorka, aky je to pes a kolko ma rokov? Pre toto je dolezite naucit psa stekat na povel. Ak sa mu venujete, cvicite ho a trenujete, tak sa to da pekne zvladnut. Hladaj dobreho trenera, pomoze vam to zvladnut.
@hopatko 4 roky mala v marci a je to kaukazák, keď som volala s trénerom čo nám ho aj cvičil tak mi odporučil ten obojok.. zo začiatku to bolo nové takže ucinkovalo no teraz už moc nie
@hopatko by si sa divila ale pes lapi ježka do papule aspoň náš úplne bežne už od šteňaťa.
Stekal, rušil ježka sme vzali dali preč... O chvíľku ježko zase pri psovi a to sme mu dali príkazom ísť do búdy. Ráno sme ho šli pustiť a on vyliezol z búdy o chvíľku sa tam vrátil a ježka v papuli von vyniesol... Potom ježka som vzala par 100m od domu aby odišiel, lebo stekajú jeho psa nik nemusí.
Pár dni dozadu tu bola veľmi podobná téma
@hopatko ale vydrzi, ver mi, mam skusenost.
@hopatko no to teda je aj cvičiteľ mal s nou problém 😃
No ona ma v podstate svoj taky menší dvor, teda menší ako menší niekto ma taky dvor pri dome 😃 ale ci je na svojom menšom dvore alebo beha po našom veľkom, jej to je úplne jedno 🤷♀️ akurát keď beha po väčšom tak nám šteka pod oknami..
Akože mame susedov takých všelijakých by som slušne povedala, takže mam strach že sú schopný mu niečo hodiť a ráno ho nájdem ležať 😐
@sashabb ja som pisala, ze je hlupost stekat non stop, to je citanie s porozumenim.
Dievcata, ano, uz v prvom komentari pisem, ze ANO pes prirodzene steka, ja ti nepopieram 🙂 Su na to metody techniky nastroje a vycvik, aby nestekal vela a hocikedy a aby nevyrusoval okolie a spolubyvajucich. Takze, klud, ja sa snazim narozdiel od vasho stazovania na susedovie psy, autorke dat nejake riesenia a zistit pricinu.
Ma jednoducho separacnu uzkost, ktora je bezna u psov treba ju odstranit. Alebo druha moznost je vyhorety. Ma svoje miesto napr volieru kde moze oddychovat? Kazdy pes by mal 12-16hod prespat, pokial cely den beha pusteny na dvore podla tvojich slov podotykam velkom priestore a potom este chodi na dlhu prechadzku, vycvik tak chudak pes. Takze ako 1.vytvorit mu miesto na oddych postupne treba do toho investovat cas. Po 2. zatvorit ho tam aspon na par hodin (zo zaciatku par minut aby nemal z toho sok) aby si oddychol neskor mozno nechat otvorene a sam tam bude chodit oddychovat. A netrebq zabudat, ze pes ma 4x lepsi sluch ako clovek, to ze ty si nieco nezaznamena a nepocula, neznamena to, ze pes to nezaregistroval kludne to moholo byt v dialke nejake auto. Pes dokaze cloveka vycitit na 1.5km ty na taku vzdialenost ani nevidis. Su psy, ktore menej riesia rozne imuplzy a dokazu si oddychnut aj 24/7 ked su na dvore a potom su psy nachylnejsie nato a treba im vytvorit tzv. "safe place" kde sa bude citit v bezpeci a vypne .
@hopatko vychovala som ich urcite par a aj bola aktivny kynológ. A teda normalny pes nešteká stale, nie je to jeho prirodzená vlastnosť. Na to tvoje vyhlasenie som reagovala. Takeho psa, co zbytocne steká, treba vychovať a aj jeho majitelov. Cize kazdemu, ktoremu tu steká pes na dvore alebo v byte, bez toho ak niekto zaklope na dvere, zazvoní alebo beha okolo dvier, brány, plotu, tak to nie je zvládnutá vychova psa. Mame takeho retardovaného psa na ulici ale nastastie uz s tym zacali chodit na cvicak, tak snad do leta, ked zacnu byt otvorene okna, to uz bude lepsie.
@betulinka1 vidis, a ja s tebou vo vsetkom a na 100 % co si napisala, suhlasim.

Ty si tu už písala? To je ten veľký pes sám na záhrade?