Ako zastaviť štekanie u beagle/jack russell teriéra?
Ahojte, máme psa 5 ročného beagla/jack rusella. Bývame na byte, posledný cca rok a pol-dva rok má "záchvaty" štekania.. Má sa nám narodiť bábo a to jeho štekanie je neznesiteľné. Začne štekať o 4:tej ráno, hocikedy počas dňa, aj do 23:00. Stačí že nejaký pes len ide okolo paneláku na prechadzke, ani nešteká a ten môj pes sa ide zblázniť... Keby to bolo že zopár krát zašteká, neriešim, ale toto je niekoľko minútový štekací amok, až kým ten pes nezájde preč... A nepomáha nič...
Poznáte v Košiciach nejakého cvičiteľa, s ktorým máte skúsenosti s týmto problemom a pomohol? Neviem, pozerala som aj protištekacie obojky, ale neviem či to vôbec pomáha a či som s tým stotožnená...
(nikdy mu žiaden pes neublížil, máme ho od pol roka a predtým to nerobieval :( ..)
A doteraz ste preco s tym nieco nerobili? Nevadi, ze rusite susedov? Az teraz, ked vy budete potrebovat ticho? Smutne
Fiha, bez ohladu na babo, toto tolerujete? Taketo veci sa riesia v zaciatkoch, uz mate vybudovani krasny zvlozvyk. A chodila by som po kanaloch, keby toto moj pes na byte doraba.
V Kosiciach mas vela moznosti. Otazka je, kto Ta vezme. S takym niecim a "na poslednu chvilu".
Protistekacim obojkom psa vies krajsie znicit, a navyse na take plemena a krizence Ti niekedy ani nepomoze. Nehovoriac o tom, ze to je take "riesenie" pre ludi, ktorym sa nechce to riesit riadne a po spravnosti
@klar25 nám pomohla kastracia, neviem , či je aj ten váš. Ale ostal pokojny
Akože tu si pýtať radu je smutné.. namiesto toho, aby ste napísali niečo múdre/poradili, zbytočne komentujete..
Ďakujem tým, ktoré poradili, vy ostatné sa zamyslite nad sebou
Prepac nemusis sa urazat, ale fakt je nonsens aby niekto komu pes vystekava v byte od 04:00 rano posielal zamysliet sa nad sebou niekoho, kto poukaze na to, ze je to absolutne netolerantne. Vela stastia pri vychove psika s takou sebareflexiou...
A just to nechajte tak. Aj vy ste si vzykli ze o 4 rano steka, sj susedia...
Aj to babatko si zvykne kym odnaucite

Mame iny druh teriera, no robi to tiez. Byvame vysoko v panelaku, on je aj cez zavrete okno schopny zacut, ked idu okolo jeho "oblubenci" a takto ich zahanat. Aj vonku, on pocuje aj a barakom, ked ide pes, zastane iba otaca usi ako satelity a ja ze co zas tvrdohlavo nejde... a o chvilu vylezie pes spoza baraka, tak uz viem.
V tej relacii Najvernejsi, co robili Ferko a Baca, mali ako pomocku taky sprej, co iba fuka vzduch - a vzdy ked pes robil nezelane spravanie, fukli na neho ten vzduch. Pes nema rad ten zvuk. Potom stacilo uz len chytit ten sprej a pes bol ok... Treba byt ale dosledny... Ten sprej nic nerobi, je to iba zvuk, nijako mu neublizuje.
My sme pouzili rozkusnutu piskaciu hracku, uz nepiska, len cez tu dierku ide vzduch, tak sme na neho fukali s nou, ked moc vystrajal. Lenze ono to dlhodobo nefunguje, neoducilo ho to stekat, sluzi to iba priamo ako zasah. Ked ju nemame poruke, tak si steka...
Sme taki maksi vo vychove, priznavam, lebo terier dokaze byt aj urazeny a nam bolo luto, ze sa potom tak urazene choval, ze sa ani mojkat neprisiel, iba zaliezol pod postel. Vydierac! Napominame, ked je to stekanie velmi zle. Na jar ked priletia lastovicky, no to ho ide rozorvat, kym si na ich piskoty zvykne, pri burke musi byt iba v chodbicke, motorka, auto s vozikom... Kahrame, odvadzame pozornost, ale tazke to je. Oni maju strasne jemny sluch, podla mna vsetko vyraznejsie ako my pocuju.... Kolkokrat som si uz v duchu povedala, ze tento druh psa do bytovky nepatri, lebo on si len robi svoje, strazi a upozornuje na zmeny.