Ako zoznámiť nové morča so starým?
Ahojte mám jedno morča asi 2 roky a chcela by som k nemu kúpiť kamaráta .. ako ich mám spoločne zoznámiť aby sa nebili?
http://www.morcataureny.stranky1.cz/nova-strank... hlavne nemnozit!
@sisinkaaaa pridávam že to nové morčiatko má 5 týždňov
Akych su pohlavi? To je najdolezitejsie. Samce sa velmi pravdepodobne neznesu a ak je to par, samca urcite vykastrovat. Ten mladsi (ak je samec) na kastraciu musi este chvilu pockat a ak je starsia samica, musia byt oddeleni aj este mesiac po kastracii. Vsetko dolezite je na tom webe, ktory som pridala vyssie.
Akych su pohlavi? To je najdolezitejsie. Samce sa velmi pravdepodobne neznesu a ak je to par, samca urcite vykastrovat. Ten mladsi (ak je samec) na kastraciu musi este chvilu pockat a ak je starsia samica, musia byt oddeleni aj este mesiac po kastracii. Vsetko dolezite je na tom webe, ktory som pridala vyssie.
@selenka7 budú to 2 samci jeden je už starší a to druhé ma 5 týždňov
@selenka7 tak myslíte že im mám dať najprv medzi seba mriežku?
Samcov treba vykastrovat, neznesu sa. My sme mali dvoch bratov od malicka spolu a potom po roku spoluzitia zacali krute bitky do krvi. Museli sme oddelit a kastrovat oboch a velmi pomaly znovu zoznamovat vo vybehu.
@sisinkaaaa ja by neriskovala, dvaja kohuti na smetisku? Radšej ich oddel. Ale zas my sme mali zajačika tedyho krásny hunaty nufacik a na dcéru sa nalepil vonku kocúr ktorému som rok odolavala a nakoniec som to nedala a rok a pol je s nami doma a je skvelý, a ten kocúr mal taky rešpekt pred zajacom normálne zajac ho sikanoval nepustil ho do izby najskôr ho pustil na svoju podložku potom ho hnusne vyhnal útočil na kocúra a zajo sa vola Hugo taky náš Hugo boss 😄 a kocúr z neho bol na nervy ale boli zlaty a keď zajo dovolil mohli byť spolu v jednej miestnosti 😊 zvieratká niekedy prekvapia
@sisinkaaaa nie je to stratene ... mame 2 nekastrovanych samcov (bol to risk, uznavam, ale oboch sme adoptovali) Hugo mal skoro 3 roky, ked k nemu prisiel Fredy, a su spolu 2 roky ... my sme ich nechali otukavat na neutralnej pode ("vybeh" s preliezkami, drievkami, miskou a pod. uprostred obyvacky so zatarasami z uterakov ... maly santil, popcornoval, Hugo bol trochu nervozny. Prve dni spali vedla seba v klietkach, po 2 dnoch takeho zoznamovania sme sli na vecer mimo domu (ostali sami vedla seba separe). Dosli sme, a nasli sme maleho u velkeho, preskocil k nemu a odvtedy su spolu. Obcas na seba zavrknu, akoby cvaknu zubami, ale nikdy sa nepobili. Maly pochopil kto je starsi a respektuje ho. 😇
@sisinkaaaa nie je to stratene ... mame 2 nekastrovanych samcov (bol to risk, uznavam, ale oboch sme adoptovali) Hugo mal skoro 3 roky, ked k nemu prisiel Fredy, a su spolu 2 roky ... my sme ich nechali otukavat na neutralnej pode ("vybeh" s preliezkami, drievkami, miskou a pod. uprostred obyvacky so zatarasami z uterakov ... maly santil, popcornoval, Hugo bol trochu nervozny. Prve dni spali vedla seba v klietkach, po 2 dnoch takeho zoznamovania sme sli na vecer mimo domu (ostali sami vedla seba separe). Dosli sme, a nasli sme maleho u velkeho, preskocil k nemu a odvtedy su spolu. Obcas na seba zavrknu, akoby cvaknu zubami, ale nikdy sa nepobili. Maly pochopil kto je starsi a respektuje ho. 😇
@cucoryedka tak to ste mali fakt stastie, ale asi je to skor vynimka ako pravidlo. Kazdopadne, kastracia je vzdy vyhoda aj ked jeden zo samcekov odide, nie je problem druhemu zohnat kamosku.
@cucoryedka tak to ste mali fakt stastie, ale asi je to skor vynimka ako pravidlo. Kazdopadne, kastracia je vzdy vyhoda aj ked jeden zo samcekov odide, nie je problem druhemu zohnat kamosku.
@selenka7 ano bol to risk (ako som pisala vyssie) ... este co hralo "pre nas" Hugo ma mierumilovnu povahu a Fredy mal jeden mesiac, ked prisiel k nemu. Ak by sa nezniesli, sli by sme do 2 posch. klietky. Teraz sa nam narodilo babatko, a ja uz som velkacom povedala, ze ak nam jeden zomrie, nebudeme riesit spolocnost druhemu. Casto cestujeme a 5 a morcata - komplikovane. Na druhej strane, patria k nam, takze davat ich prec nemienime, su nasi. ❤️ 😊

k samcovi samca neodporucam, pravdepodobne sa budu bit, ked tak kastrovat a samicku k nemu, zoznamovanie prebieha na neutralnej pode, viac dni postupne, potom az spolu do vycistenej klietky