icon

Ako zvládajú chovatelia mačiek mačacie toalety?

20. jan 2025

V prvom rade nemyslím to vôbec hejtersky, mám rada zvieratá a aj ľudí čo majú vzťah k zvieratám. Ale nikdy som nemala mačku a to práve kvôli tomu wc, neviem si predstaviť aby mi mačka robila potrebu niekde v kuchyni alebo v izbe, ani ja nemám záchod v kuchyni, hoci mám splachovací. Proste mám na toto nejaký blok. Preto chcem vidieť či som v tom sama, prípadne ako to vnímajú chovatelia mačiek? Riešili ste to pred kúpou, zvykli ste si alebo toto vôbec neriešite?

Strana
z5
ukgirls
20. jan 2025

mam 2 wc..na poschodi a dole.. macka ma wc dole pod oknom .. takze mi neprekaza .. to wc aj tak slui len ako emergency ked dobiehame a plsu tam ma aj jedlo ... inak existuju zachody kryte... alebo schovane v nabytku -ze ho ani nieje vidiet a ak sa pravidelne cisti nieje ani citit ..

kacena4
20. jan 2025

vsak mozes ho dat do wc, ci kupelne. pre nas je najpraktickejsie v obyvacke v roku, viem ho hned vycistit a VOBEC nesmrdi a nie je to citit v byte

galioska
20. jan 2025

riesili, mysleli ze vydrzime ale teda eee, po pol roku sla macka prec...straaasne to smrdi. Samozrejma take chovatelky co so zvieratami zili uz ako deti toto neriesia.

ivik4
20. jan 2025

Mali sme macicku len 2 tyzdne a teda mne to wc smrdelo priserne hoci mi kazdy vravel ze nebude 😆. A to som pritom cistila takmer hned

mameha7
20. jan 2025

Ja som zviera cítila v každom jednom byte, čo som bola na návšteve. Majiteľ je na smrad navyknutý, ale návštevníci to cítia.

abdn16
20. jan 2025

Ako studentka som byvala v byte mesiac s mackou spolubyvajucej a uplne mi to stacilo. Prvych par dni sa mi dvihal zaludok, kym som si na to zvykla - straaasny smrad. Cely byt od toho smrdel, lebo sme vzdy boli prec a zachod je casto neupratovala.
Potom jej kupila nejaky samocistiaci zachod vramci akehosi testovania, ktory stal povodne 800€ a ona ho kupila za nejakych 300€ a veru ked som ju bola parkrat navsitivit v byte po tom co som sa odstahovala, tak ten smrad uz nebolo citit.

loliki
20. jan 2025

Záleží od toho, prečo chceš mať mačku a či sa dokážeš vysporiadať s nejakým diskomfortom. Jasné, že to treba vyčistiť, sú rôzne moderné variácie WC.

annm81
20. jan 2025

Ja mám rada mačky, ale kvôli životnému štýlu ich nemôžme mať doma. Chodím sa občas starať o mačky známym, ak sú odcestovaní a podľa mňa je strašne cítiť, ak je toalera len taký ten otvorený "pekáč". Tam, kde majú toaletu v podobe búdy, kde musí mačka vliezť, zachodik necítim. A teda nepoznám nikoho, kto by ho mal v izbe alebo dokonca v kuchyni (dosť nechutné, nie?). Všetci buď v kúpeľni/toalete alebo v nejakej chodbičke.

benit
20. jan 2025

U nas ma macka wc vo wecku nasom. A druhe vonku za domom v takom hluchom mieste.

larrylurex
20. jan 2025

My sme kúpili také zavreté, že tam mačka musí vojsť cez dvierka a aj to sme mali na chodbe. Nebol z toho taký smrad a keď hrabala, všetko ostalo dnu 🙂 no samozrejme musí sa niekoľkokrát denne čistiť

lindous
20. jan 2025

Ja nie som chovateľka, ale na návšteve mi to nikdy u nikoho nevadilo, nič extra som necítila, klasika, že doma je zvieratko to hej, ale žiadny špeciálny zápach z mačacieho WC... väčšina známych má ich záchody v kúpeľni...

sense
20. jan 2025

Tak my máme 2macky a teda wc majú v kúpeľni s wc,....a v dnešnej dobe kúpiš aj samo čistiace ktoré sa hneď po potrebe očistí, samozrejme je drahšie a necítis vôbec, a klasické wc tiež neciTis keď ho dnes po potrebe mačky ocistis

nicoletta98
20. jan 2025

Ja som mala kocúrika najdúcha, mňaukal pred dverami od nášho bytu, tak som ho schmatla… cítila som wc ešte po týždni keď odišiel 😁 ale to bol take zlatíčko, že by mi to ani nevadilo, len nášmu psovi sa nepáčil 🤣 ale adoptoval sa do úžasnej rodiny, stále sme v kontakte

lenkakravcova
20. jan 2025

Mega drahé záchody pre mačky s mega dráhou výplňou na vymieňanie nie je cítiť. Ostatné áno. Čiže ak do toho nedáš stovky eur, bude smrad.
Alebo teda mačka vonku, ak máš dom 🙂

annm81
20. jan 2025

Inak ešte dodám, že ak budeš mačke pravidelne dávať napr. mlieko, tak ti proti smradu nepomôže nič. Dospelé mačky ho nevedia stráviť a potom majú príšerne smradľavé výkaly. Rovnako sa môže prejaviť aj iný druh nevhodnej stravy.

Smrad je tiež otázkou kastrácie. Nekastrovaný kocúr smrdí ako máločo na tomto svete.

luccija
20. jan 2025

@sense ako funguje to samocistiace?Ja strážim viac x ročne susedom mačku a bola som prekvapená koľko je špiny okolo zachodiku ako s nohami hrabala veľa kamienkov bolo vonku.A áno smrdí, ale tak je to zvieratko treba s tým rátať.

liusa82
20. jan 2025

naša chodí do prístavby vonku tam má záchod.Ale ešte keď sme boli v byte a nebola možnosť tak na balkone bol.Inak rozmýšlam o automatickom záchode.Je to síce pálka ale je pokoj.Ako náš záchod pre ludí.Spláchne to a je.Len je to ževraj nebezpečné pre zvieratá že ich to môže nejak vcucnúť.Tak stále váham.Ktovie či sú to len keci

mandymoore123
20. jan 2025

@liusa82 ahoj prosím poslala by si mi do správy ako to máte doma vyriešené? 😊 Ďakujem

adulka07
20. jan 2025

Mali sme mačku 16 rokov a teraz máme druhu už 2 roky..wcko má na chodbe - taká búdka a má tam mačaciu podstitlku,ktorá dobre hrudkuje..čistime je 2x denne vždy po veľkej potrebe a nie je to cítiť ..čo sa týka mlieka - treba im dávať bezlaktozove,ale naša píla iba pokiaľ bola malá

liusa82
20. jan 2025

@mandymoore123 čo že máme vyriešené? záchod máme v prístavbe za domom a volakedy v byte bol na balkone

kvieta
20. jan 2025

Veľmi záleží od stravy. Naša bitská mačka má kvalitné granule a kapsičky, surové mäso tak cca 1x do týždňa. Má na chodbe obyčajné zakryté WC s dvierkami, ale podstielku kupujem zo zoohitu splachovaciu. Je drahšia, ale necítiť ju a zhluknuté pilinky idú hneď do normálneho WC. Čistíme ho podľa potreby, min. raz denne. Žiadna návšteva necítila mačku a ani jej WC, určite by mi to povedali, vyslovene som sa na to pýtala.

luccija
20. jan 2025

@adulka07 môže mačka vôbec mlieko?

mandymoore123
20. jan 2025

@liusa82 jaj,aha čiže sú von púšťane. Ja že máte nejaké riešenie priamo z domu

slavka1988
20. jan 2025

@galioska som na tom rovnako ja som to menila každú deň a mali sme WC uzavreté s filtrom a napriek tomu som to v byte cítila

vler
20. jan 2025

My mame velky dom takze aj moznost umiestnit to WC v castiach kde sa skoro vobec nezdrzujem. Ale aj ked niekedy nieco zacitim, kocurik mi to svojou kazdodennou laskou, pritulnostou a vernostou viac nez nahradi

adulka07
20. jan 2025

@luccija môže ,ale nevedia stráviť laktózu, tak že ak už tak bezlaktozove,..

hellionka
20. jan 2025

Ja si to neviem predstaviť mať to v byte, mám blízku osobu čo ma 1-izbový byt a mačacie WC na chodbe. Hneď ako vojdes Ťa to ovalí, všade pod nohami piesok alebo čo to je, vkuse im to pláva vo wecku. No mne je maximálne nepríjemne, že zviera vykonáva potrebu v byte. Všetky koberce ozvracané, gauče rozdriapané no nemohla by som to mať takto doma ..

sense
20. jan 2025

@luccija je uzavreté ako keď máš klasické s dvierkami , len toto je podstatné vacsie a po vykonaní potreby (senzor) , prejde čistením a to špinavé ostane uzavreté a neprepusta pach. A keď je tá nádoba plná len vymenia sáčok, je na elektrinu a vieš spárovať s aplikáciou cez telefón a vieš ako často a ako dlho bola mačka na wc a aj to koľko percent nádoby je už plný a treba vyčistiť wc. Partnerovi rodičia také majú aby nemuseli stále čistiť....
My máme klasické s dvierkami ako podstieľku také niečo ako piliny a to sa dá aj spláchnuť vo wc bežnom a to prakticky necítiť potrebu pokiaľ to mačka zahrabe

adulka07
20. jan 2025

@hellionka všetko záleží od toho ako sa o tie mačky majiteľ stará...naša má kvalitnú podstitlku,ktorá keď je denne čistena tak nesmrdi, pred wckom má koberček aby sa to nenosilo po byte a hoci kedy cez deň tam prejdem metličkou ,..má trávu zasiatu v kvetináči,ktorú obkusuje a tým pádom nezvracia, sedačku sme kupovali takú ,ktorú mačka nevie vytrhat - špeciálna látka,poradili nám v predajní

michaela789
20. jan 2025

Máme vonkajšiu mačku, ktorá je čerstvo po sterilizácii, takže musí byť momentálne vnútri kvôli stehom a celkovému zotaveniu.
Wecko má v technickej miestnosti na prízemí... Vadí mi to a riadne teda 🤦🏻‍♀️ našťastie je to dočasná situácia a stará sa o to manžel. Ja sa tej miestnosti oblúkom vyhýbam a deti od nej tiež držím na kilometer. Mačka ako taká mi neprekáža, nemám problém jej kontrolovať ranu, aj von ju vezmem na remienku aby sa ponaťahovala...ale ten jej piesoček jednoducho nezvládam a odpočítavam dni kedy sa pekne vráti von do divočiny.
Nikdy som nechápala mačky žijúce full time v interiéri a teraz som si len potvrdila, že to ani nikdy nepochopím a ani na to nepristupim.

Strana
z5