icon

Ako zvládajú chovatelia mačiek mačacie toalety?

20. jan 2025

V prvom rade nemyslím to vôbec hejtersky, mám rada zvieratá a aj ľudí čo majú vzťah k zvieratám. Ale nikdy som nemala mačku a to práve kvôli tomu wc, neviem si predstaviť aby mi mačka robila potrebu niekde v kuchyni alebo v izbe, ani ja nemám záchod v kuchyni, hoci mám splachovací. Proste mám na toto nejaký blok. Preto chcem vidieť či som v tom sama, prípadne ako to vnímajú chovatelia mačiek? Riešili ste to pred kúpou, zvykli ste si alebo toto vôbec neriešite?

nika523
22. jan 2025

A mám skúsenosť že najviac ohŕňajú nos najväčší bordelari lebo si nevedia predstaviť že niekto aj pri zvieratkách môže mať čisto lebo súdia podľa seba

lucikan
22. jan 2025

Ja som to riesila pred tym ako sme macky mali, asi aj par rokov ma to drzalo, ale postupom casu ta tuzba po macicke bola tak silna, ze to prebilo ten odpor. Manzel mal macku od mala, tak mi vravieval, ze si na to proste zvyknem. Uz mame medzicasom macky dve, nebola sekunda co by som to lutovala, lebo je to laska. To co macicky svojou pritomnostou daju, je mimo to, ze riesis nejake vecko. Mne to pripomina ked deti boli male a ich prebalovanie, lubis ako kon a neriesis.

kristina0611
22. jan 2025

@galinotchka Gimcat olimpia https://www.petcenter.sk/gimcat-smart-olimpia-k... sú veľmi hlboké, majú dvojitú filtráciu a absolútne z nich nic necítiť. A majú dvierka na magnet, takže ani z tade nič necítiť. Ja ich mám 2 roky, po obyčajných Ferplast ale je to mega rozdiel. Na cenu som nepozerala, keďže vydržia x rokov. Automatickú som nechcela, nakoľko robím v chovateľských, strašne veľa sťažnosti na to je, nonstop riešiť servis, náhradné diely alebo ešte lepšie - už keď našetrite na 300€ wc, tomu wc nevyhovuje hocijaká podstielka, poprípade strašne drahe nahradne sacky atd … stymito som už dlho spokojná, aj mačiaky moje, a to sú dosť velke.

janamoto78
22. jan 2025

Fuj. Jasné že to smrdí a vadilo by mi to aj v garáži. Mačky milujem. Preto mám mačku na dvore. Lebo tam jej je najlepšie.

galinotchka
22. jan 2025

@kristina0611 My máme Curver. Prvé vydržalo skoro 10 rokov, ale toto druhé akoby kvalitou výrazne nižšie. Ďakujem za tip, pozriem to tvoje.

ikuska27
22. jan 2025

Máme troch vykastrovaných kocúrov v nútri v dome...dve wc...a mne to teda vadilo dosť... vyriešili sme to tak, že sme dali magnetické dvierka dole do pivnice a tam sme im wécka presťahovali...takže na wc chodia dole....hore nieje nič cítiť...ale keď idem čistiť pivnicu tam to už cítiť je, keďže to nečistím hneď....ale vyčistím a zas je všetko ok 👍

ikuska27
22. jan 2025

A mne asi najviac smrdelo keď sme mali koňa...ani nie tak 💩💩, ako moč...ona samotná veľmi pekne voňala...ale keď som šla za ňou v zimnej bude, potom som tú koninu normálne z tej bundy cítila v práci 🙈...ale stajňu sme čistili dva krát denne a tam nebolo cítiť nič...

lucopeda
22. jan 2025

@annm81 macka moze akurat tak bezlaktozovelieko, pripadne kyslomliecne vyrobky to ma aj pridanu hodnotu a nema z toho traviace problemy

lucopeda
22. jan 2025

@ikuska27 u maciek rovnako, moc daleko horsi ako vykal. A to mam doma kastrovanu macku

annm81
22. jan 2025

@lucopeda to ja viem. Bohužiaľ stále u mnohých ľudí, aj tých, čo majú mačky, pretrváva predstava, že mačka a mlieko patria k sebe.

monciika
22. jan 2025

Ja môjho mám od malička a aj sa presťahoval s nami do vlastného. Tam má zatiaľ vlastnú izbu s krytím wc, vodou a jedlom.. kým to nebude decká (čo môže trvať ešte pár rokov), a necítiť smrad.

loliki
22. jan 2025

@kristina0611 Myslela som, že sú drahšie. Okrem toho, že sú hlboké a majú magnetické dvierka, aké sú ďalšie pozitíva? Prípadne negatíva? Je dosť veľké?

evkatk
22. jan 2025

Mačky sú veľmi smradľavé, Smrdí po nich celý byt a tiež je napáchnutý každý, kto tam býva. Tí ľudia sú tak nasiaknutí pachom, že ani necítia, ako príšerne smrdia. Je to neznesiteľný smrad. Kým som bývala v paneláku, o pschodie nižšie na opačnom konci chodby bývala pani s mačkou a smrdelo aj naše poschodie. Nakoniec na tlak susedov sa musela mačky vzdať. Vadí mi ak mačka príde na môj dvor. Smrad po nej cítiť a nedajbože v noci vylezie na terasu, potom všetko chlórujem, rohožku a podsedáky končia v koši. Zohnala sa plašič na mačky vydávajúci nejaký ultrazvuk a mačky teraz oblúkom obchádzajú náš dom aj záhradu. Nechápem ľudí, ktorí si do obydlia prinesú zviera. Ak by mi čo len raz vyšlo akékoľvek zviera na sedačku, hneď by som ju vyhodila a nikdy na ňu nesadla. Je to hnus neporiadných.

ikuska27
22. jan 2025

@evkatk ty si určite veľký milovník ľudí...lebo človek čo takto neznáša zviera, nemôže mať rado ani ľudí 🤷 strašné zlo ide z teba....

kvieta
22. jan 2025

@evkatk Úprimne Ťa ľutujem. Toto malé mača už má 3,5 roka, je to už dáma a ubezpečujem Ťa, že NESMRDÍ. Nesmrdí po nej ani byt a ani my, čo s ňou bývame. Je natoľko úžasná, že vždy, keď vyjde zo svojho WC, príde nám to oznámiť. A my vieme, že ak chceme, aby sa jej s nami dobre bývalo, musí ho mať vždy čisté, pretože mačky sú naozaj veľmi čistotné. Neviem, či by som si ja po Tebe sadla na sedačku. Po našej mačke nemám najmenší problém. Aj s ňou.

ikuska27
22. jan 2025

@kvieta krásna 😍

kvieta
22. jan 2025

@ikuska27 Ďakujem... a ešte k tomu je veľmi múdra. Nič neničí, od malička je úžasná. je to naša druhá mačka, prvá bola tiež tak skvelá. My nevieme, čo je to poškrabaný nábytok, porozbíjané veci, nekradne jedlo z tanierov... No máme 4 škrabadlá, kopec hračiek, domčeky z kartónu... Máme ju rady.

aandrea9
22. jan 2025

My máme 5 maciek a 3 zachodiky. Všetky v kúpeľni. Mal by byť na kľudnom mieste, mačky tiež potrebujú súkromie na WC.

nika523
22. jan 2025

@evkatk nechcem si ani predstaviť ako smrdíš ty a celá tvoja domácnosť. Ako som písala najviac ohŕňajú nos najväčší bordelari lebo si to nevedia predstaviť že niekto vie mať čisto aj pri zvieratkách lebo sami sú humusáci a podľa seba súdia aj iných takže ja by som si po tebe ani nesadla na sedačku a ani nevošla do tvojej domácnosti plnej špiny a zlej energie čo z teba ide

majarumm
23. jan 2025

Investuj do smart wc pre mačky najlepšia vec 👍

nyusika
23. jan 2025

Záleží od toho, akú mačaciu toaletu a postieľku zvolíte.
Brat má od stolára spravený taký drevený box, mačka vchádza malým otvorom zboku.
Vrch je čalúnený a riešený ako sedacia časť - pri obuvani - vyklapa sa ako veko z truhlice .
V druhej časti je uložená prepravia, krmivo....

Mačku je cítiť menej, ako plienky po najmenšom 😁

ninadom
23. jan 2025

Pokiaľ je mačka kŕmená naozaj kvalitnou stravou a nie Felix,Whiskas a podobne tak to naozaj nesmrdí. Ja som dávala do záchodika Zverlit s vôňou a o mačke sme takmer ani nevedeli😁😊

gabrielabydzo
23. jan 2025

My nemáme pre ňu záchod žiaden.Chodi von.Môjmu chlapovi to tiež smrdí, neznáša to.Vonku má misku s jedlom a tam aj chodí na potrebu.Ona sa postaví k dverám na terasu a pustíme ju von.Inač autorka neviem čo skúma,veď keď ti mačka smrdí tak si ju nekupuj.Mne nesmrdí.

slavka1988
23. jan 2025

@evkatk pri takýchto komentároch vždy uvažujem aký je nedostatok psychiatrov a ako to hrozne poznať 🤨

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
ikuska27
23. jan 2025

@brkodlak420 tak sa ani nečudujem že na teba syčala a chcela ťa driapať 🤭...zviera je tak inteligentné, že dokáže rozpoznať zlého človeka 🤷

galinotchka
23. jan 2025

@ikuska27 Ja naozaj nechápem, kde sa v ľuďoch berie táto zlosť a nenávisť. A nielen voči zvieraťu...

brkodlak420
Odpoveď bola odstránená
kristik
23. jan 2025

Veľký obdiv všetkým ♥️♥️♥️, ktorí napriek tomu, že každé zvieratko má aj svoje pachy, aj starostlivosť oň je náročná, dokázali upustiť od svojho komfortu a ujali sa ho (zvieratká opustené a pod.) Aj my sme zachraňovali a dá sa zvieratko udržiavať a hľadať riešenia, aby zápach nebol. Ideálne, ak je človek v dome samozrejme. Tým, že takéto zvieratká “berieme z ulice” umožníme ostatným ľuďom, aby ten komfort mali a pomáhame celej komunite, aby sa nemnožili, nešírili choroby a podobne. A samozrejme ten čas a peniaze nikto nevráti, len zvieratká svojou láskou. Klobúk dole ešte raz dámy a páni!🎩💪🏻

nika523
23. jan 2025

@brkodlak420 a prečo si súhlasila že budeš strážiť agresívnu mačku? Píšeš že je agresívna aj k majiteľom tak si o tom musela vedieť nie? Iba že si vymýšľaš a čo píšeš nie je pravda. Ja milujem aj celý život chovám mačky a asi by som nešla strážiť agresívnu mačku a ty ako človek ktorý mačky nechová si strážila agresívnu mačku? No nejak ti neverím